Tako se to radi!

Post Reply
BHCluster

#26 Re: Tako se to radi!

Post by BHCluster »

gay activist wrote:
BHCluster wrote:Kako ta zastava "izaziva , raspaljuje nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrepeljivost, ili širi ideje o superiornosti jedne rase ili naroda nad drugim"?
Za većinu tamošnjeg stanovništva to je simbol preglasavanja njihovog naroda. A onda i zastava vojske koja im je bila neprijateljska, i ako im neko maše tom zastavom ispred nosa normalno je da će izazvati neke negativne emocije.
Referendum je demokratski nacin odlucivanja zar ne?

Kad je to tako zasto onda ta ista policija ne hapsi pripadike 2. Pjesadijskog puka OS BiH radi istog razloga?
insomnia78

#27 Re: Tako se to radi!

Post by insomnia78 »

KatarinaKosaca wrote:
insomnia78 wrote:Uskoro ce vas poceti i po federaciji 'apsiti i pretresati
Ups, pa vec su
Neka ce, tako vam i treba
Ovo je sasvim dovoljno šta si napisao da želiš svojim sunarodnjacima u domovini. Svako objašnjenje je suvišno i glupo. I hvala ti što si ovako otvoren..
to je ujedno i potvrda teza da dijapora pametuje na daljinski bez konkretnih akcija i rješenja, i šta misli o domicilnom stanovništvu, budući da si sebi priskrbio nezahvalnu ulogu glasnogovornika cijele dijaspore. Meni je ovo dovoljno od tebe.
De ba @katarina, pametnija si ti od toga, znas ti dobro zasto je to napisano
Sad odjednom dijaspora pametuje bez konkretnih akcija i prijedloga a kad se poduzme i kaze nesto konkretno onda se poteze dezerterstvo, ne zivis ti ovdje, sta ces ti pricati...
gay activist

#28 Re: Tako se to radi!

Post by gay activist »

BHCluster wrote: Referendum je demokratski nacin odlucivanja zar ne?

Kad je to tako zasto onda ta ista policija ne hapsi pripadike 2. Pjesadijskog puka OS BiH radi istog razloga?
Refarendum nije uvijek demokratski način odlučivanja.
A taj Puk, nemam pojma, vjerovatno se ne šetaju među svijetom. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#29 Re: Tako se to radi!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

gay activist wrote:
BHCluster wrote: Da li je Policija pocinula to ubistvo 92. I ne privedeni su "zbog sumnje da su počinili krivično djelo izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti".
Policija 1992. nije počinila ubistvo, ali nije ni zaštitila skup, nije makar upozorila te svatove da se ne ponašaju sigurnisno rizično s obzirom na sklonosti sredine, a koliko sam upratio kasnije ni sam počinilac nije bio kažnjen.
I kakve to veze ima sa ovim hapšenjima? Znaš li recimo da je 2. marta 1992., tokom noći maskirani teroristi SDS-a blokirali Sarajevo; organizatori barikada Rajko Dukić i Velibor Ostojić, funkcioneri SDS-a; tokom dana na mezarju Orlić ubijen student Kenan Demirović; istog dana na Trebević u ubijen čuvar žičare Ramo Biber. Ni za ova ubistva niko nije odgovarao niti je policija pod kontrolom Srba izvršila istragu, barem ovog ubistva na Trebeviću.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#30 Re: Tako se to radi!

Post by Matijevic_Vlado »

ko vas dira dijasporo, sta vam je? sta opet pametujete?
gay activist

#31 Re: Tako se to radi!

Post by gay activist »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: I kakve to veze ima sa ovim hapšenjima? Znaš li recimo da je 2. marta 1992., tokom noći maskirani teroristi SDS-a blokirali Sarajevo; organizatori barikada Rajko Dukić i Velibor Ostojić, funkcioneri SDS-a; tokom dana na mezarju Orlić ubijen student Kenan Demirović; istog dana na Trebević u ubijen čuvar žičare Ramo Biber. Ni za ova ubistva niko nije odgovarao niti je policija pod kontrolom Srba izvršila istragu, barem ovog ubistva na Trebeviću.
Ne znam za to od drugog marta.
Gle, ovo ima veze sa hapšenjima po tome što se na tom primjeru može vidjeti da je bolje da bude hapšenja nego žrtava i nehapšenja počinilaca.
Drugo, mi svi treba da imamo svijest da je poslije Zvornika i obično stanovništvo povišeno emotivno. Ne samo srpsko nego i bošnjačko, treba čitati malo komentare po društvenim mrežama.
Pa kad imamo takav emotivni naboj, treba li nam još nekog dodatnog potpaljivanja?
sumirprimus

#32 Re: Tako se to radi!

Post by sumirprimus »

ono kad sranje pocne da prelazi svaku mjeru.
a moderacija ne kljuca.
insomnia78

#33 Re: Tako se to radi!

Post by insomnia78 »

gay activist wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: I kakve to veze ima sa ovim hapšenjima? Znaš li recimo da je 2. marta 1992., tokom noći maskirani teroristi SDS-a blokirali Sarajevo; organizatori barikada Rajko Dukić i Velibor Ostojić, funkcioneri SDS-a; tokom dana na mezarju Orlić ubijen student Kenan Demirović; istog dana na Trebević u ubijen čuvar žičare Ramo Biber. Ni za ova ubistva niko nije odgovarao niti je policija pod kontrolom Srba izvršila istragu, barem ovog ubistva na Trebeviću.
Gle, ovo ima veze sa hapšenjima po tome što se na tom primjeru može vidjeti da je bolje da bude hapšenja nego žrtava i nehapšenja počinilaca.
Drugo, mi svi treba da imamo svijest da je poslije Zvornika i obično stanovništvo povišeno emotivno. Ne samo srpsko nego i bošnjačko, treba čitati malo komentare po društvenim mrežama.
Pa kad imamo takav emotivni naboj, treba li nam još nekog dodatnog potpaljivanja?
Pa mozda je i tada trebalo uhapsiti studenta i cuvara zbog njihovih zanimanja da bi se izbjegla ubistva
dječak sa šibicama

#34 Re: Tako se to radi!

Post by dječak sa šibicama »

Ako je zastava istaknuta u Orahovi, onda ne znam sta jedu govna ovi PC policajci... ako je istaknuta u Gradisci, onda je dobro sto su je sklonili jer samo jos treba da zakamenjaju ili zarafalaju svatove.
BHCluster

#35 Re: Tako se to radi!

Post by BHCluster »

gay activist wrote:
BHCluster wrote: Referendum je demokratski nacin odlucivanja zar ne?

Refarendum nije uvijek demokratski način odlučivanja.
A taj Puk, nemam pojma, vjerovatno se ne šetaju među svijetom. :D
Naravno da jeste demokratski i odredjen je i postotak koji mora biti da bih referendum bio prihvacen i legalan.

Znaci ovo sto pises je samo shuplja prica.
Drvosjeca iz Dejcica

#36 Re: Tako se to radi!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

gay activist wrote:
Pa naravno da ne znaš jer si indoktriniran. Ubistvo Kenana Demirovića i Rame Bibera 2. marta 1992. godine nije ništa stravičnije niti manji zločin od ubistva Nikole Gardovića 1992. godine. Tenzije jesu porasle ali isto tako nema razloga za hapšenja u sredinama koje su recimo kao ova 98% bošnjačke.
BHCluster

#37 Re: Tako se to radi!

Post by BHCluster »

Matijevic_Vlado wrote:ko vas dira dijasporo, sta vam je? sta opet pametujete?
Zar nije prvo Vatikan, CIA, pa onda diJaspora?
sahara1428

#38 Re: Tako se to radi!

Post by sahara1428 »

vidim barikade, svatovi, dijaspora...da se nismo malo usijali...treba puhati na jogurt ali ne treba sad...

sve počinje sa nakim zastavama, simbolima...

...dok Murat ne bude za džihad...
Murat: ja je neću puštati ako ne pane granata...priđe vojnik blizu ona leti, a ako poleti brana...nije više Alija za građansku republiku nego Murat za Džihad...borbu do istrebljenja...
Rijeka_snova

#39 Re: Tako se to radi!

Post by Rijeka_snova »

dječak sa šibicama wrote:Ako je zastava istaknuta u Orahovi, onda ne znam sta jedu govna ovi PC policajci... ako je istaknuta u Gradisci, onda je dobro sto su je sklonili jer samo jos treba da zakamenjaju ili zarafalaju svatove.
Samo u Orahovi, pise na fb jedan od privedenih: "Mislim glupo je da se Mup RS-a i tuzilastvo bave zastavom ljiljana i privodjenjem onih koji je isticu u selu gdje populaciju cine 98% bosnjackog stanovnistva..."
palermo

#40 Re: Tako se to radi!

Post by palermo »

Pustitie gajskog akivistu,on samo trola temu i namjerno je skreće na drugi kolosijek.

Temeljno pitanje je, može li se, želi li se, hoće li se napraviti javni pritisak na one koji su uzeli sebi pravo (ili im mi ga dali) da predstavljaju pro-bosansku opciju da reaguje javno, odlučno, da stane u zaštitu naroda i ove države. . Ili ćemo opet ostaviti samo da Saff i Bošnjaci.net o tome pišu, pa se onda zgražavati nad nekim ko bude ili indoktriniran ili im jednostavno pukne film, pa ponovi Zvornik.
Last edited by palermo on 06/05/2015 13:57, edited 1 time in total.
area51

#41 Re: Tako se to radi!

Post by area51 »

dječak sa šibicama wrote:Ako je zastava istaknuta u Orahovi, onda ne znam sta jedu govna ovi PC policajci... ako je istaknuta u Gradisci, onda je dobro sto su je sklonili jer samo jos treba da zakamenjaju ili zarafalaju svatove.
:thumbup:
gay activist

#42 Re: Tako se to radi!

Post by gay activist »

palermo wrote:Pustitie gajskog akivistu,on samo trola temu i namjerno je skreće na drugi kolosijek.

Temeljno pitanje je, može li se, želi li se, hoće li se napraviti javni pritisak na one koji su uzeli sebi pravo (ili im mi ga dali) da predstavljaju pro-bosansku opciju da reaguje javno, odlučno, da stane u zaštitu naroda i ove države. . Ili ćemo opet ostaviti samo da Saff i Bošnjaci.net o tome pišu, pa se onda zgražavati nad nekim ko bude ili indoktriniran ili im jednostavno pukne film, pa ponovi Zvornik.
U redu, neka me puste, ali samo još jedno pitanje...
Misliš li da probosanski predstavnici ne reaguju zato što su idioti ili zato što su pametni? Svima nama je jasno da su to školovani ljudi i da znaju kakve bi im reakcije donijele glasove, ali znaju i pratiti neku opštu situaciju koja im sugerira da se uzdržavaju.
Mohamad Sissoko

#43 Re: Tako se to radi!

Post by Mohamad Sissoko »

Šta smo dozivili.
Genocidasi hapse zbog zastave medjunarodno priznate drzave...
insomnia78

#44 Re: Tako se to radi!

Post by insomnia78 »

gay activist wrote:
palermo wrote:Pustitie gajskog akivistu,on samo trola temu i namjerno je skreće na drugi kolosijek.

Misliš li da probosanski predstavnici ne reaguju zato što su idioti ili zato što su pametni? Svima nama je jasno da su to školovani ljudi i da znaju kakve bi im reakcije donijele glasove, ali znaju i pratiti neku opštu situaciju koja im sugerira da se uzdržavaju.
Uzevsi u obzir njihovo, probosnjackih politicara, ponasanje iz 92-e najmanje se tu o pameti moze pricati
BHCluster

#45 Re: Tako se to radi!

Post by BHCluster »

Znaci ova ista policija ce da hapsi sudionike Marša mira koji budu nosili ove zastave?
palermo

#46 Re: Tako se to radi!

Post by palermo »

gay activist wrote:
Ne znam, ali na njima je da mi kažu. U suprotnom govorit će Saff ili Bošnjaci.net....a to nije dobro, ni za nas, ali bogami ni za vas.

A da ne govorim o tome, da bi bilo dobro da i razumne glave sa vaše strane, a ja nisam od onih koji misle da ih nema, isto tako javno upitaju te, ovaj put vaše, vlasti, kuda to mi idemo.
BHCluster

#47 Re: Tako se to radi!

Post by BHCluster »

palermo wrote:
gay activist wrote:
Ne znam, ali na njima je da mi kažu. U suprotnom govorit će Saff ili Bošnjaci.net....a to nije dobro, ni za nas, ali bogami ni za vas.

A da ne govorim o tome, da bi bilo dobro da i razumne glave sa vaše strane, a ja nisam od onih koji misle da ih nema, isto tako javno upitaju te, ovaj put vaše, vlasti, kuda to mi idemo.
I kakve to ima veze sa temom?
Image
sahara1428

#48 Re: Tako se to radi!

Post by sahara1428 »

Mohamad Sissoko wrote:Šta smo dozivili.
Genocidasi hapse zbog zastave medjunarodno priznate drzave...
Nažalost
karanana

#49 Re: Tako se to radi!

Post by karanana »

sta bi se desilo da sada kroz federalno sarajevo prodje auto sa srpskom trobojkom?

mozda bi bila frka mozda ne, ne znam da li bi policija intervenisala u cilju sprecavanja frke.
palermo

#50 Re: Tako se to radi!

Post by palermo »

BHCluster wrote:
I kakve to ima veze sa temom?
Image
Nisam skontao je li ozbiljno to pitaš, ili je neki sarkazam ?

Ono, sa temom sasvim sigurno ima veze
Post Reply