Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mali_balon

#26 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by mali_balon »

stakasa wrote:Hrle pocne temu a zviz mu odgovara :mrgreen: , ludilo
Jedno od mogucih objasnjenja Hrletovog tj. Zvizovog (zavisi ko ja danas sa nama) ponasnja

Što je šizofrenija?

Kod osoba sa šizofrenijom u pravilu dolazi do promjena u ponašanju i percepciji, kao i nesređenih misli što može
iskriviti njihovo doživljavanje stvarnosti. To se naziva psihozom.Šizofrenija je duševna bolest koju prati dosta stigme i
pogrešne informiranosti. To često povećava uznemirenost kod oboljelih osoba i njihovih obitelji Šizofrenija se obično prvi put pojavi kod osoba između 15 i 20 godina starosti, premda može nastati i kasnije u životu. Šizofrenija pogađa oko jedan posto cjelokupnog stanovništva.Oko jedne trećine osoba sa šizofrenijom dožive samo jednu ili nekoliko kratkih epizoda te bolesti u svom životu. Kod ostalih, ona se može povremeno pojavljivati tijekom čitavog života. Bolest može nastati brzo, s akutnim simptomima koji se razvijaju kroz nekoliko tjedana, ili sporo kad pogoršanje nastaje mjesecima ili čak godinama.Tijekom nastajanja bolesti oboljela osoba se često povuče od drugih, zapadne u depresiju i obuzme je tjeskoba, a razvije i neobične ideje ili užasan strah.Primjećivanje tih ranih znakova je važno kako bi se pružilo rano liječenje. Rano prepoznavanje i učinkovito rano liječenje od vitalne je važnosti za buduću dobrobit osoba sa šizofrenijom.
Šizofreniju okružuju mnoga pogrešna shvaćanja što doprinosi stigmi, izolaciji i diskriminaciji koju mogu doživjeti osobe sa šizofrenijom kao i njihove obitelji i njegovatelji.Uobičajeno pogrešno vjerovanje je da su osobe sa šizofrenijom opasne. One su rijetko opasne, naročito ako im se pruži odgovarajuće liječenje i podrška.Samo ponekad mala manjina osoba sa šizofrenijom može postati agresivna tijekom akutne epizode psihoze, ako ju se ne liječi, zbog straha ili umišljanja. Najčešće je to agresivno ponašanje usmjereno na sebe same tako da rizik od samoubojstva može biti visok.Šizofreniju često pogrešno nazivaju “podvojena ličnost”. To nije istina; osobe sa šizofrenijom mogu često umišljati i imati iskrivljenu sliku stvarnosti, ali oni nemaju višestruku ličnost.Osobe sa šizofrenijom pokazuju normalni raspon intelektualne sposobnosti, i nisu duševno onesposobljene, premda akutni simptomi psihoze mogu poremetiti njihovu sposobnost razmišljanja tijekom akutne epizode bolesti.

Koji su simptomi šizofrenije?
U glavne simptome šizofrenije spadaju:

-Umišljanja – pogrešno vjerovanje u vlastitu krivnju ili veličinu, ili da ih netko progoni ili kontrolira izvana. Osobe sa šizofrenijom mogu opisivati zavjere drugih protiv njih ili mogu misliti da posjeduju posebne talente ili moći. Ponekad se povuku od drugih ljudi ili se skrivaju kako bi izbjegli imaginarno proganjanje.

-Halucinacije – to je najčešće čujenje glasova. Drugi, manje uobičajeni doživljaji su viđenje, osjećanje, okus ilimirisanje stvari koje takvim osobama izgledaju vrlo stvarno, iako ustvari nisu tu.

-Poremećaj u razmišljanju – kada je teško slijediti govor koji nema logičnu povezanost. Misli i govor mogu biti zbrkani i nepovezani.Drugi simptomi šizofrenije uključuju:

-Pomanjkanje energije – kada se izgubi sposobnost obavljanja svakodnevnih radnji, poput pranja i kuhanja. To pomanjkanje poleta, motivacije i poduzetnosti dio je te bolesti, a ne lijenost.

-Poteškoće u razmišljanju - kod oboljele osobe mogu biti poremećeni koncentracija, pamćenje i sposobnost planiranja i organiziranja. To otežava logično rasuđivanje, komuniciranje i obavljanje svakodnevnih zadataka.

-Otupljeno izražavanje emocija – kada je kod oboljele osobe uveliko smanjena sposobnost izražavanja emocija. To je često popraćeno neprimjernim reagiranjem u veselim ili tužnim situacijama.

-Društvena povučenost – uzrok tome može biti nekoliko čimbenika uključujući strah da će ih netko ozlijediti ili bojazan od kontakta s drugim ljudima zbog gubitka društvenih sposobnosti.

-Pomanjkanje uvida – budući da su neka proživljavanja, kao što su umišljanja i halucinacije tako stvarna, uobičajeno je za osobe sa šizofrenijom da ne budu svjesni svoje bolesti. To može biti vrlo uznemiravajuće za obitelj i njegovatelje. Nedostatak uvida može biti razlogom da osobe sa šizofrenijom odbiju prihvatiti liječenje koje bi im moglo pomoći.Isto tako, neželjene nuspojave od nekih lijekova mogu također doprinijeti odbijanju liječenja.
stakasa

#27 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by stakasa »

Zviz wrote:
friskyoreo wrote:Ja da sam iz Herccegovine i da imam viska para, kupio bih plac i napravio neku malu vikendicu. Barem da uzivam u morskom, svjezem zraku i pogledu. :-D
Nema nista gore nego ici na kompromis sa vlastitim zeljama...
Pa zar si ti kao mali sanjao da budes nezaposlen u Danskoj/zvijezda bh foruma :D
friskyoreo

#28 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by friskyoreo »

Zviz wrote:
friskyoreo wrote:Ja da sam iz Herccegovine i da imam viska para, kupio bih plac i napravio neku malu vikendicu. Barem da uzivam u morskom, svjezem zraku i pogledu. :-D
Pa ova situacija je slicna tvojoj: da ti bi da budes autohtoni Danac, al' "nemere", bez obzira koliko se ti trudio i razne komplekse sebi nabij'o.
Zato i kazem, da mi je blizu Ivanjica, a nemam para za vikendicu na moru, ja bih kupio plac tamo. Barem nesto da imam, u skladu sa svojim mogucnostima. Ali ti i kompromis i biti svjestan svojih mogucnosti ste miljama daleko, zato i jesi takav kakav jesi. :D
mO k3

#29 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by mO k3 »

friskyoreo wrote:
Zviz wrote:
Pa ova situacija je slicna tvojoj: da ti bi da budes autohtoni Danac, al' "nemere", bez obzira koliko se ti trudio i razne komplekse sebi nabij'o.
Zato i kazem, da mi je blizu Ivanjica, a nemam para za vikendicu na moru, ja bih kupio plac tamo. Barem nesto da imam, u skladu sa svojim mogucnostima. Ali ti i kompromis i biti svjestan svojih mogucnosti ste miljama daleko, zato i jesi takav kakav jesi. :D
Lol :mrgreen:
Jebo me svak ako zviz nije profesor negdje kako " zbori"
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#30 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by Zviz »

mO k3 wrote:
Zviz wrote:
Nemoze se preko svoje sjenke preskočiti ... Ne pametuj majketi
Moze! Nemoj se zadovoljavati i tjesiti stvarima ili polu stvarima ako to nije to, bolje gledaj drugo sto je to sto hoces a ne ono koliko blizu toliko si i daleko
Zviz

#31 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by Zviz »

friskyoreo wrote:
Zviz wrote:

Poredis dvije stvari koje su nemoguce porediti, ja do svoje 50 cu imati na racunu preko 85% svog zivota u danskoj, meni da je do izmjene imena u dansko ime kao brojnima sto cini pogotovo zene iz bih, mogu sutra uciniti za sintu paru i ime i prezime, preselit se negdje u novu sredinu i ovako pricam danski tecno bez i jednog pogresnog tona ili pogresne rijeci, padeza itd. Kao 90% ostalih iz bih koji su ucili danski od malih nogu. Znaci ja sam u stanju to napravim u roku mjesec dana dazelim. Kupiti vikendicu na tom brdu nije bas ono sto svak zeli a to je i more da ima na dobacaj kamena.
friskyoreo

#32 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by friskyoreo »

Zviz wrote:
Poredis dvije stvari koje su nemoguce porediti, ja do svoje 50 cu imati na racunu preko 85% svog zivota u danskoj, meni da je do izmjene imena u dansko ime kao brojnima sto cini pogotovo zene iz bih, mogu sutra uciniti za sintu paru i ime i prezime, preselit se negdje u novu sredinu i ovako pricam danski tecno bez i jednog pogresnog tona ili pogresne rijeci, padeza itd. Kao 90% ostalih iz bih koji su ucili danski od malih nogu. Znaci ja sam u stanju to napravim u roku mjesec dana dazelim. Kupiti vikendicu na tom brdu nije bas ono sto svak zeli a to je i more da ima na dobacaj kamena.
Mozes ti to sve uraditi, ali i dalje te to ne cini Dancem. To je isto ko kad trandza odcapari kitu i onda kaze ona je zena. :D
Dao sam ti vec na nekoj drugoj temi dijagnozu, ne bih da se ponavljam. Ti si zivi dokaz koliko zatvorenost i ksenofobicnost zatvorenog danskog drustva moze negativno uticati na psihu doseljenika. Meni je tebe nekad fakat zao, zivis u zapadnoj zemlji, gdje imas 1000 mogucnosti za kvalitetan zivot, a zbog nekih trauma u adolescenciji, nisi sposoban da ga ostvaris. Nego sam sebe izolujes, izjedas iznutra i lijecis komplekse nize vrijednosti provodeci dane na forumu.
Nisam ni rekao da svako treba kupiti vikendicu na brdu, nego sam izrazio svoje misljenje, sta bih - kad bih.
KENJAC

#33 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by KENJAC »

Ja , i jos nesto ne manje vazno ! Ivanjica pripada Fedraciji. Cini dio opstine Ravno. Sve sto ti treba moze ti samo ucinit opstina Trebinje. A Trebinje ne pripada Federacij ! Sta mozes ocekivat od takve kombinacije da danasnjem danu ...??? Voda mora proc iz Trebinja. Trebinjska policija nece da dodje na Ivanjicu. Kad je prosle godine gorila Ivanjica Trebinjski vatrogasci nisu mogli doci jer su im sva vozila bila zauzeta Trebinjskim pozarima ... Kazem vam , sve ovo izgleda mnogo ljepse u teoriji ! Da je dat Ivanjicu Svajcarcima ....
Zviz

#34 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by Zviz »

friskyoreo wrote:
Zviz wrote:
Mozes ti to sve uraditi, ali i dalje te to ne cini Dancem. To je isto ko kad trandza odcapari kitu i onda kaze ona je zena. :D
Dao sam ti vec na nekoj drugoj temi dijagnozu, ne bih da se ponavljam. Ti si zivi dokaz koliko zatvorenost i ksenofobicnost zatvorenog danskog drustva moze negativno uticati na psihu doseljenika. Meni je tebe nekad fakat zao, zivis u zapadnoj zemlji, gdje imas 1000 mogucnosti za kvalitetan zivot, a zbog nekih trauma u adolescenciji, nisi sposoban da ga ostvaris. Nego sam sebe izolujes, izjedas iznutra i lijecis komplekse nize vrijednosti provodeci dane na forumu.
Nisam ni rekao da svako treba kupiti vikendicu na brdu, nego sam izrazio svoje misljenje, sta bih - kad bih.

Doktore bez diplome na forumu e jesi se ugnjezdio. Okaci ti tu svoju mastu macku o rep jer je blago receno glupa. Imam ja u cemu uzivat i moje mogucnosti sam iskoristio a to sto one nisu da ja ovdje radim a u bih trosim je tvoj problem a ne moj. Meni dati 150-300 eura za tene nije neki problem ako nato gledas, otici na odmor na Muricius isto nije ako nato isto gledas, otici za u decembru u New York tokom Christmas holidays u shoping isto nije. Imam ja sve sto mi treba. Dansko drustvo, pa ono nemoze nikako biti gore od tog gdje se sve vrti oko kladionice, kafenisanja i politike koja godinama temelji na nacionalizmu i ksenofobiji ;) smeta ti sto nisam ober bosanac ??? Vidi drug ja sam rodjen u Jugoslaviji u Sarajevu koje je bilo u drzavi Jugoslavija. Ti si po raspadu drzave odabro biti Bosanac i Hercegovac a ja Danac. Nisi niti urodjeni Bosanac nego Jugosloven ako gledamo po drzavi rodjenja. To sto tebi se to ne svidja je vec tvoja bolest i komplex ne moj. Ako tebi smeta sto sam izabro Dansku jos za vrijeme Juge i ako ti smeta dansko drustvo slobodno je zaobidji. Ti bar imas misljenje o Danskoj - prosjecan Danca zaboli neka stvar jel u BiH nako ili vako. Kontas ;-) no vidis ja o BIH i njenim tri vola na vrhu imam misljenje koje se mozda tebi nedopada ali zaboli me neka stvar. Ta ista drzava je meni duzna dosta para pa dobro opet ne pljujem po narodu ali ti hoces mene nesto da ucis, moze al druze za klupu pa opleti do doktorata pa cemo onda biti ravnopravni a vako se bojim da samo od mene mozes da sta ucis. I opet tvoje poredjenje je glupo jer nema primjerci u individualnoj osnovi nemaju istu pocetnu tacku.
Zviz

#35 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by Zviz »

KENJAC wrote:Ja , i jos nesto ne manje vazno ! Ivanjica pripada Fedraciji. Cini dio opstine Ravno. Sve sto ti treba moze ti samo ucinit opstina Trebinje. A Trebinje ne pripada Federacij ! Sta mozes ocekivat od takve kombinacije da danasnjem danu ...??? Voda mora proc iz Trebinja. Trebinjska policija nece da dodje na Ivanjicu. Kad je prosle godine gorila Ivanjica Trebinjski vatrogasci nisu mogli doci jer su im sva vozila bila zauzeta Trebinjskim pozarima ... Kazem vam , sve ovo izgleda mnogo ljepse u teoriji ! Da je dat Ivanjicu Svajcarcima ....
Gleda se lagana para uz kao sto si napisao bajnoj teoriji. Levat kad kupi nek slika daleku obalu.
stakasa

#36 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by stakasa »

Zviz wrote:
friskyoreo wrote:
Zviz wrote:

Doktore bez diplome na forumu e jesi se ugnjezdio. Okaci ti tu svoju mastu macku o rep jer je blago receno glupa. Imam ja u cemu uzivat i moje mogucnosti sam iskoristio a to sto one nisu da ja ovdje radim a u bih trosim je tvoj problem a ne moj. Meni dati 150-300 eura za tene nije neki problem ako nato gledas, otici na odmor na Muricius isto nije ako nato isto gledas, otici za u decembru u New York tokom Christmas holidays u shoping isto nije. Imam ja sve sto mi treba. Dansko drustvo, pa ono nemoze nikako biti gore od tog gdje se sve vrti oko kladionice, kafenisanja i politike koja godinama temelji na nacionalizmu i ksenofobiji ;) smeta ti sto nisam ober bosanac ??? Vidi drug ja sam rodjen u Jugoslaviji u Sarajevu koje je bilo u drzavi Jugoslavija. Ti si po raspadu drzave odabro biti Bosanac i Hercegovac a ja Danac. Nisi niti urodjeni Bosanac nego Jugosloven ako gledamo po drzavi rodjenja. To sto tebi se to ne svidja je vec tvoja bolest i komplex ne moj. Ako tebi smeta sto sam izabro Dansku jos za vrijeme Juge i ako ti smeta dansko drustvo slobodno je zaobidji. Ti bar imas misljenje o Danskoj - prosjecan Danca zaboli neka stvar jel u BiH nako ili vako. Kontas ;-) no vidis ja o BIH i njenim tri vola na vrhu imam misljenje koje se mozda tebi nedopada ali zaboli me neka stvar. Ta ista drzava je meni duzna dosta para pa dobro opet ne pljujem po narodu ali ti hoces mene nesto da ucis, moze al druze za klupu pa opleti do doktorata pa cemo onda biti ravnopravni a vako se bojim da samo od mene mozes da sta ucis. I opet tvoje poredjenje je glupo jer nema primjerci u individualnoj osnovi nemaju istu pocetnu tacku.
Moderatori ako ovaj zvizov post ne moze uci na listu najboljih postova onda ne znam sta moze
Thorgerson

#37 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by Thorgerson »

@Zviz imas li ti kakav danski forum?

Ne kontam uopste mentalni sklop covjeka koji eto nema nikakvih problema u zivotu, da dodje na forum i pati se sa ovim nasim glupostima.

Uzivaj ba i pusti nas.
mO k3

#38 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by mO k3 »

@zviz danac tones li tones...
neke stvari sto si napisao zaista nisi trebao tene,mauricius,new york... nemoj sebe u out gurati
dječak sa šibicama

#39 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by dječak sa šibicama »

Ja mislim da je Hayat one snimke audicije za ZMBT, radio na Ivanjici. I to bas na ovom bazenu

Image

Inace to je "nazor" naselje, nastalo po ideji trebinjskih velikosrba, preko Ivanjice do srpskog Dubrovnika... gore su drzali mitinge prije rata, srbovali i tako. Nakon rata prodali sve kuce i imanja, sad opcina Ravno pokusava od toga napraviti nekakvo apartmansko naselje. Ali tanko ce to biti, jer ce se na Srdju graditi nesto puno vece, bolje, kvalitetnije, pa ce Ivanjica ostati pomalo u zapecku.

Mada je lijepa pozicija, pogled na Zupu Dubrovacku (Cavtat je malo dalje), na moru si za 5 minuta voznje.
mO k3

#40 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by mO k3 »

dječak sa šibicama wrote:Ja mislim da je Hayat one snimke audicije za ZMBT, radio na Ivanjici. I to bas na ovom bazenu

Image

Inace to je "nazor" naselje, nastalo po ideji trebinjskih velikosrba, preko Ivanjice do srpskog Dubrovnika... gore su drzali mitinge prije rata, srbovali i tako. Nakon rata prodali sve kuce i imanja, sad opcina Ravno pokusava od toga napraviti nekakvo apartmansko naselje. Ali tanko ce to biti, jer ce se na Srdju graditi nesto puno vece, bolje, kvalitetnije, pa ce Ivanjica ostati pomalo u zapecku.

Mada je lijepa pozicija, pogled na Zupu Dubrovacku (Cavtat je malo dalje), na moru si za 5 minuta voznje.
koliko kosta vila :) kada moze zviz za tene dati 300 ojrona mogu i ja za vilu :mrgreen:
dječak sa šibicama

#41 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by dječak sa šibicama »

Nemam pojma, ali skuplja je od 300 ojra :D

Napravljeno je na Ivanjici vec puno toga, apartmani, vile, zovu to Dubrovnik Hills, kao da privuku musterije.

Kradu nase ideje

Image

:D
mO k3

#42 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by mO k3 »

dječak sa šibicama wrote:Nemam pojma, ali skuplja je od 300 ojra :D

Napravljeno je na Ivanjici vec puno toga, apartmani, vile, zovu to Dubrovnik Hills, kao da privuku musterije.

Kradu nase ideje

Image

:D
ma ja cu kao onaj albanac iz brening filma koliko kosta ova vilja... vila nije na prodaju , odgvori mu zena, a o njoj ma sve je na prodaju , sve :mrgreen:
KENJAC

#43 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by KENJAC »

dječak sa šibicama wrote:Ja mislim da je Hayat one snimke audicije za ZMBT, radio na Ivanjici. I to bas na ovom bazenu

Image

Nema potrebe da lupas gluposti. Nisu Trebinjci pravili kuce ovdje kad je zemljiste bukvalno dzabe bilo , iz gore pobrojanih razloga! Trebinjci sad pokusavaju da to fol nesto ozive ali ni u kom slucaju Trebinjski Srbi !!!
mayab

#44 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by mayab »

Ova tema je zrela da se u nju ukljuci i svoje misljenje napise@ hizo ramidovic, te ga ovim putem pozivam da se ocituje :izet: :bih:
razonoda

#45 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by razonoda »

Slazem se . Biti uz more , bez pogleda , je zbilja bez veze. I , koliko ces dugo uzivati u istom.
Ja zivim na moru (jedna od najljepsjih plaza USa) i zadnjih 15 god nisam se ni jednom okupala. Raznih razloga, ali jednostavno dosadi i to.
Ovo naselje u Hercegovini je dobra stvar. Provedes odmor u kuci, ima i bazen , lijep pogled. ne znam koliko to kosta .. al je primamljivo.
Zviz

#46 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by Zviz »

mO k3 wrote:@zviz danac tones li tones...
neke stvari sto si napisao zaista nisi trebao tene,mauricius,new york... nemoj sebe u out gurati

Ne sa ciljom sam napisao jer to je ono sto svak zeli cuti, nije frka moze se, naravno treba imati prioritete neko ko ide u New York, Mauricius i kupuje Armani tene npr ljetne koje bar u DK kostaju od 200€ pa nadalje, taj isti sigurno ne zida kucu u bih da svi vide kako moze i ima a to sto ide na mauricius bi bio najmanji problem jer ko zna osim njega i evt njegovih ...
hrle1976

#47 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by hrle1976 »

Image

Tako blizu i opet daleko. :oops: K'o ljubav preko daljinskog :oops:
mali_balon

#49 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by mali_balon »

razonoda wrote:
Slazem se . Biti uz more , bez pogleda , je zbilja bez veze. I , koliko ces dugo uzivati u istom.
Ja zivim na moru (jedna od najljepsjih plaza USa) i zadnjih 15 god nisam se ni jednom okupala. Raznih razloga, ali jednostavno dosadi i to.
Ovo naselje u Hercegovini je dobra stvar. Provedes odmor u kuci, ima i bazen , lijep pogled. ne znam koliko to kosta .. al je primamljivo.
:shock:
hrle1976

#50 Re: Bosanskohercegovački "Beverly Hills": Ivanica najveće gradilište u zemlji s pogledom na Dubrovnik ili propali biznis

Post by hrle1976 »

Zviz wrote:
mO k3 wrote:@zviz danac tones li tones...

Ne sa ciljom sam napisao jer to je ono sto svak zeli cuti, nije frka moze se, naravno treba imati prioritete neko ko ide u New York, Mauricius i kupuje Armani tene npr ljetne koje bar u DK kostaju od 200€ pa nadalje, taj isti sigurno ne zida kucu u bih da svi vide kako moze i ima a to sto ide na mauricius bi bio najmanji problem jer ko zna osim njega i evt njegovih ...

Burazeru ti sto trose na sebe i vlastite uzitke su veci trn u oku nego kuca nekog >>dijasporca<<. Kad >>dijasporac<< navrne, svi kazu >>neka, neka... dosla maca na vratanca<<, kad >>dijasporac<< gleda svoja posla, vec se igra sa vatrom! To tesko podnose.
Post Reply