Seljakluk u Bingo centrima

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Ci-Nick

#26 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Ci-Nick »

Ima metar,.. ima farba,... i povuku se crte,..( ko kad sudija povuče za živi zid) i nema izlaganja robe ni na crtu ni preko crte.
Radnik koji ostavi robu van površina predviđenih za izlaganje robe dobiva otkaz. :evil: :evil: :evil:
E sad molim šefove iz Binga da mi se jave,.. da im dam broj transakcijskog računa na koji će mi uplatiti 10.000 KM,... jer sam im riješio veliki problem. :roll:
probook

#27 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by probook »

Slazem se... U Mostaru isto tako neurednost pogotovo gdhe je roba i obuca. Sve je nabacano, nema niko da to slaze, kutije od obuce otvorebe stoje, izmjesane ma haos opsti. Doduse nisam nikada imao problema sa paletama itd. nista kolicima ne smeta, ali brate malo da zaposle jos ljudi da slazu robu da to fino izgleda.
karanana

#28 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by karanana »

sema911s wrote:Cesto svratim u bingo na otoci I svaki put pozalim, hajd sto je slabo osvjetljeno
Al raspored na policama ko da niko od nadredjenih nije zavrsio skolu za trgovca, cak ni coca-cola nije slozena, gospoda na Kasi pa nisam ja kriv sto je tebi plata mala,.,
Ako pitas Koga za info bolje se upucaj u lijevo koljeno :)

I da hebo vas cetnicki peny,,, ONI Su najgora bagra
o kojem penyju pricas?
onaj peny plus iz velusica i alipasinog?
otkud ti ideja da je cetnicki? nidje veze da je cetnicki. vlasnik se zove edin ako se ne varam.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Truba »

edin staro srpsko ime :mrgreen:
Snake Eyes

#30 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Snake Eyes »

karanana wrote:
sema911s wrote:Cesto svratim u bingo na otoci I svaki put pozalim, hajd sto je slabo osvjetljeno
Al raspored na policama ko da niko od nadredjenih nije zavrsio skolu za trgovca, cak ni coca-cola nije slozena, gospoda na Kasi pa nisam ja kriv sto je tebi plata mala,.,
Ako pitas Koga za info bolje se upucaj u lijevo koljeno :)

I da hebo vas cetnicki peny,,, ONI Su najgora bagra
o kojem penyju pricas?
onaj peny plus iz velusica i alipasinog?
otkud ti ideja da je cetnicki? nidje veze da je cetnicki. vlasnik se zove edin ako se ne varam.
Lik lijepo rekao da je 10% četnički :D
sema911s wrote:
Kakoj crnoj vogosci, pogledaj ko je vlasnik
to sto imaju prodavnicu u vogosci ne cini nista

20% guzonja is sdp, focaci 70%,10% cetnik iz okoline gorazda
karanana

#31 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by karanana »

ne znam ja sam mislio da je jedan vlasnik. momak bio u njemackoj i onda ovdje otvorio te penny pluseve.
shin

#32 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by shin »

SCC su masakrirali sa onim raznim pultovima i štandovima, što ne bi i Bingo.
salik79

#33 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by salik79 »

Penny plus

Osnivac/vlasnik: Mesud Hrbat (zvani Sudo)
Izvrsni direktor komerc. poslova: Sanin Hrbat
Izvrsni direktor fin. poslova: Hrbat Samir
Odgovorno lice/direktor: Kadric Almedin
Last edited by salik79 on 01/05/2015 23:07, edited 1 time in total.
Enticer

#34 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Enticer »

fidoremilienko wrote:Šta reći za onaj Bingo na stupu, bivši interex. :-)

Juče našli da sortiraju robu pred 1. Maj. Pola polica prazno. Sokovi jedan dio na desnoj strani, a drugi dio na lijevoj gdje su vina. Bože sačuvaj kako su posložili. Zar nisu mogli sve ostaviti isto kao u Interexu, a da metnu svoje cijene. Nadam se da će dovesti u red, jer ono izgleda jako loše. Sve ispreturano Bože sačuvaj. :-)
Izgleda da smo bili u tom Bingu isti dan, zaista katastrofa, sve razbacali i sve ispreturali. Vise ne znas gdje je sta. I kao sto kazes nasli da soritraju robu pred sami praznik. Perfect timing!
Manju bi stetu sami sebi napravili da su ga zatvorili 1 dan zbog unutarnjih radova nego ovako. Ne valja im ono nikako.
Al djaba opet, tamo sam kupovao i tamo cu kupovati.
Truba

#35 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Truba »

moj prijatelj ima 650 u konzumu i samo jedan dan slobnodan
cesto samo cetvrtak
cesto samo druga pa onda u prvu
ubise parcijalne inventure
te zene koje su stalno na bolovanjima
svaki manjak iz dzepa placaju

ma sreca sto npostoji konzum :lol:
salik79

#36 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by salik79 »

Black swan wrote:moj prijatelj ima 650 u konzumu i samo jedan dan slobnodan
cesto samo cetvrtak
cesto samo druga pa onda u prvu
ubise parcijalne inventure
te zene koje su stalno na bolovanjima
svaki manjak iz dzepa placaju

ma sreca sto npostoji konzum :lol:
Takodjer, sto licno znam konzumovih uposlenika svi su u teskoj depresiji. Pogotovo oni koji su ranije radili u Mercatoru.
mahalas505

#37 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by mahalas505 »

taki sam kaki sam wrote:Dokje knzum zauzeo sve bitne lokacije u gradu, bbi, scc, alta... bingo se orijentisao na ruralne dijelove grada idrzave .... sukladno tome ono u njihovim marketima je najobicnji magacin .....radim blizu knzumove upravne zgrade i svjedok sam da ti ljudi redovno isplacuju iznadprosjecne plate i doprinose .... prestiz je raditiu konzumu. Dakle sto se mene tice bingodanas moze pod katanac
Jeste da je tek poceo mjesec, ali vec je kandidat za izjavu mjeseca.
escobar__

#38 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by escobar__ »

taki sam kaki sam wrote:prestiz je raditiu konzumu.
Prestiž radit na kasi u tržnom centru. :-) Nevjerovatno.
karanana

#39 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by karanana »

salik79 wrote:Penny plus

Osnivac/vlasnik: Mesud Hrbat (zvani Sudo)
Izvrsni direktor komerc. poslova: Sanin Hrbat
Izvrsni direktor fin. poslova: Hrbat Samir
Odgovorno lice/direktor: Kadric Almedin
da. ja rekoh edin, a mislio sam na sanina kojeg sam jednom kratko upoznao.
mislim da mu je mesud stari.

poslozenost i organizacija u bingu ex interex pofalici je takodjer katastrofa. nekakva kolica sa robom, nekakve prazne gajbe po podu.....ne moze se kolicima fino proci kako treba posebno oko onih zamrzivaca.
Naslovnica

#40 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Naslovnica »

fidoremilienko wrote:Šta reći za onaj Bingo na stupu, bivši interex. :-)

Juče našli da sortiraju robu pred 1. Maj. Pola polica prazno. Sokovi jedan dio na desnoj strani, a drugi dio na lijevoj gdje su vina. Bože sačuvaj kako su posložili. Zar nisu mogli sve ostaviti isto kao u Interexu, a da metnu svoje cijene. Nadam se da će dovesti u red, jer ono izgleda jako loše. Sve ispreturano Bože sačuvaj. :-)
Bio sam taj dan tamo i blago je rečeno da sam popizdio.
Bio sam prije heftu-dvije, isti slučaj, i eto do 01.Maja još nisu uspjeli da pretumbaju radnju, nego su samo napravili još veći cirkus.
Ono što oni tamo rade je bruka i sramota za svaki retail biznis, apsolutni šalabajzeri i fušeraj u svom izvornom obliku.
FUJ FUJ FUJ
bumerangss

#41 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by bumerangss »

joj st ne mogu okoraka na rende :D
ako vam Bingo ne valja zasto onda dolazite u njega? Pa naravno zato sto je jeftinije, da ustedite!
te radnice rade za 500km i vi bi da su nasminkane... da vam mozda i svijecu nosaju a? :run:
fidoremilienko

#42 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by fidoremilienko »

bumerangss wrote:joj st ne mogu okoraka na rende :D
ako vam Bingo ne valja zasto onda dolazite u njega? Pa naravno zato sto je jeftinije, da ustedite!
te radnice rade za 500km i vi bi da su nasminkane... da vam mozda i svijecu nosaju a? :run:
Ja sam uvijek išao u Interex, već spomenuti na cesti prema aerodromu. Navika je čudo. Zato idem opet tamo, ali tek sad vidim da ću žaliti za Interexom.
Truba

#43 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Truba »

sad iz binga na alipasnu

sve pod kontrolom
ostavili 79 maruni :mrgreen:
sema911s

#44 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by sema911s »

Bingo je dobar sto je jeftin I to sto kazu da je vlasnik Bosanac,,
A uslovi rada jbga (moja grupa) pogrojesila I kostali firmu nesto preko 12mil. Modernih

A tete na Kasi kada ih uporedis Sa konzumovim ko druga planeta

Netreba ti svijecu nosat,titrat oko tebe al zna se neki kodeks ponasanja,
Valjda kada pitas za nesto da dobijes odgovor, da se potrudi bar malo oko tvog problema,
A nadredjeni Su nadrkani, svu silu svijeta pokupili

Bingo hoce nesto vise al da to postigne nemoze Sa takvim ponasanjem prema radnicima,
howdy

#45 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by howdy »

lokalni_razdjevicar wrote:bingo ce propasti...sigurno

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Edin H.

#46 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Edin H. »

Black swan wrote:sad iz binga na alipasnu

sve pod kontrolom
ostavili 79 maruni :mrgreen:
Bravo :oops:
howdy

#47 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by howdy »

taki sam kaki sam wrote:Dokje knzum zauzeo sve bitne lokacije u gradu, bbi, scc, alta... bingo se orijentisao na ruralne dijelove grada idrzave .... sukladno tome ono u njihovim marketima je najobicnji magacin .....radim blizu knzumove upravne zgrade i svjedok sam da ti ljudi redovno isplacuju iznadprosjecne plate i doprinose .... prestiz je raditiu konzumu. Dakle sto se mene tice bingodanas moze pod katanac

:lol: :lol: :lol: :lol:
bumerangss

#48 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by bumerangss »

fidoremilienko wrote:
bumerangss wrote:joj st ne mogu okoraka na rende :D
Ja sam uvijek išao u Interex, već spomenuti na cesti prema aerodromu. Navika je čudo. Zato idem opet tamo, ali tek sad vidim da ću žaliti za Interexom.
i ja sam zalio i prezalio rahmetli merkator i sad sam se orjentisao na Bingo i mogu reci da sam sad nekako rahat bez one pike koja mi je stvarala neki srklet da ugajgulim kupovinu na 8 16 32 40 48 56...km jer je jedna pika bila 8km a ovako u bingu je sve jeftinije i bez tih pika a 80% proizvoda je domace sto nisam ni nao da imamo toliko domacih proizvoda dok sam kupovao u merkatoru. Zato Bingo je ZAKON :thumbup:
thekupus

#49 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by thekupus »

hahahahahahahhahahha, radis blizu zgrade pa imas uvid u visine placa i redovnost isplata? bas profesionalno od njih, haha
nadžak

#50 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by nadžak »

Što se tiče toga da je roba razbacana-niste mi jasni! Koliko bi samo uposlenika trebalo da stigne vratit na mjesto ono što je masa krkana (kvazi kupaca) razbacala.

I ti radnici smo mi. Nisu s Marsa pali. Polukulturni, polupismeni-sve polu. Prava slika našeg društva. Još uz to sve kad pogledaš uslove rada. platu, inventure, seljačine šefove dobiješ sliku kakva jeste.

A vi koji toliko kukate na to sve očigledno niste još postali svjesni društva gdje živite. Kakva urednost i tri PM. Svako drugo auto izbaci smeće kroz prozor, u svakom drugom stanu igraju lopte i cijepaju drva. MA ima li kraja?
Post Reply