Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Onako na prvu, solidan uredjaj.
Baterija je izdrzala dva dana "silovanja", displej je vise nego odlican mada malo losiji po suncu (poredim sa lumiom 925), fotoaparat perverzija.
Kad ugrabim malo vise vremena napisem malo opsirnije.
ima li ko da je poredio direkto sa g3 ovaj g4, ne nakratko nego onako malo duze, ima li napretka
G3 je i dalje dobar uredjaj, vise bih volio da je 805 sd u njemu ali opet, telefon je izasao prije samog izlaska tog procesora, jer sam nekog misljenja da 801 sd nije bas za 2k rezoluciju
HardCore wrote:G4 je puno bolji u multitaskingu od s6, ima na yt speed test pa provjerite odero ga je za 15ak sec, a to uopste nije malo
Evo ga:
Prvi "krug" pokretanja svih app-ova je s6 dobio ali problem je što gotovo ništa nije "zadržao" u RAM-u pa je svaki app morao faktički nanovo pokrenuti dok je očito G4 softverski bolje optimizovan! Ovo je još jedan dokaz da jači hardver ne garantuje brži rad uređaja AKO softver nije optimizovan dovoljno!
HardCore wrote:G4 je puno bolji u multitaskingu od s6, ima na yt speed test pa provjerite odero ga je za 15ak sec, a to uopste nije malo
Evo ga:
Prvi "krug" pokretanja svih app-ova je s6 dobio ali problem je što gotovo ništa nije "zadržao" u RAM-u pa je svaki app morao faktički nanovo pokrenuti dok je očito G4 softverski bolje optimizovan! Ovo je još jedan dokaz da jači hardver ne garantuje brži rad uređaja AKO softver nije optimizovan dovoljno!
Nogatrans wrote:Ne mogu da vjerujem da G4 mozes samo na paket 50 i 100 uzeti. Dok su S6 pustili i na midi30. Ovo kad sam vidio razocarao sam se.
nije to nista, ne mozes ni huawei p8 uzeti ispod midi 50, a lumiu 535 mozes samo preko pretplate uzeti
sony xperia z3 cijena baš ko da je telefon jučer izašao
ima li gdje u sarajevu da se G4 moze procackati? samsung s6,note 4 je bio u imtecu i domodu u SCC-u,za LG nisam upratio da kad izbace tako uredjaj da se moze cackati?
Nogatrans wrote:Ima li jos neko G4 kakvi su utisci?
Imam ga ja nekih 10-ak dana i utisci su hvala Bogu samo pozitivni. Prije ovoga sam imao fenomenalni 1+1 tako da sam na brzinu samog mobitela, multitasking i sl. već navikao ali dvije stvari koje ovaj mobitel dižu stepenicu iznad 1+1 su izgled (zakrivljeni fazon i pogotovo kožna "zadnjica" čine mobitel extra lijepim i ergonomski savršenim za mobitel od 5,5") i kamera. Kamera (pri ovome mislim na PRO mode) je NENADJEBIVA za sva dosadašnja iskustva sa kamerama na mobitelu. Ja sam strogi početnik pa se još štelim sa tim manuelnim postavkama ali i ovako me kvalitet i detalji uslikanih fotografija oduševljavaju. Prijatelj ima S6 Edge, također extra kamera ali u low light varijantama S6 mu ne može meda...
Zaključak je da meni poslije 1+1, LG G4 nije neki aman veliki upgrade ali je ipak upgrade, realno jeste. Ono što mi nedostaje je mogućnost "customizacije" mobitela na način kako sam to mogao uraditi na 1+1 gdje sam svaki mogući dio mogao prilagoditi, ikonice ovakve, font onakav, tema onakva itd...
Ja sam koristio G2 vec dvije godine i ponosni vlasnik G4 sam skoro dva dana. Prvi utisci su odlicni al cu sacekati malo jos pa napisati opsirnije. Nekoliko stvari me odusevilo u startu a to je kamera,ekran,i koza koja je kod mene Orange.
Nogatrans wrote:Ima li jos neko G4 kakvi su utisci?
Imam ga ja nekih 10-ak dana i utisci su hvala Bogu samo pozitivni. Prije ovoga sam imao fenomenalni 1+1 tako da sam na brzinu samog mobitela, multitasking i sl. već navikao ali dvije stvari koje ovaj mobitel dižu stepenicu iznad 1+1 su izgled (zakrivljeni fazon i pogotovo kožna "zadnjica" čine mobitel extra lijepim i ergonomski savršenim za mobitel od 5,5") i kamera. Kamera (pri ovome mislim na PRO mode) je NENADJEBIVA za sva dosadašnja iskustva sa kamerama na mobitelu. Ja sam strogi početnik pa se još štelim sa tim manuelnim postavkama ali i ovako me kvalitet i detalji uslikanih fotografija oduševljavaju. Prijatelj ima S6 Edge, također extra kamera ali u low light varijantama S6 mu ne može meda...
Zaključak je da meni poslije 1+1, LG G4 nije neki aman veliki upgrade ali je ipak upgrade, realno jeste. Ono što mi nedostaje je mogućnost "customizacije" mobitela na način kako sam to mogao uraditi na 1+1 gdje sam svaki mogući dio mogao prilagoditi, ikonice ovakve, font onakav, tema onakva itd...
kamera je otprilike ista i u low light uvjetima sto mos provjerit i na youtube.
medjutim,audio ima s6 za klasu bolji tj. kad snimas kamerom hvata ko diktafon....