Dvije minute prije radnog vremena ..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
topcam
Vozim: uzbrdo

#26 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by topcam »

Image

Meni radno vrijeme pocinje u 6 i ja sam uvijek tacan. :mrgreen:
modem33

#27 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by modem33 »

Sephora wrote:
modem33 wrote:
Sephora wrote:Imam kolegicu koja dođe na posao bas dvije minute prije početka radnog vremena...i uvjek u frci... :D u koliko god da joj radni dan počinje ... :lol:

.Meni to djeluje početi radni dan na vrat - na nos, djeluje mi kao da sam zakasnila na posao... jer obično dođem 10ak minuta prije..

Vi ? Dođete li kao i ona, u zadnje minute, ili malo ranije?

Pauze koristite i koliko ih imate?Radnim danom ručate / večerate na radnom mjestu..?

Moja pauza je svaki dan 12:00 -14:00.. a kafa pauza bude između - bez određenog vremena..

Ja isto dolazim 2 minute do 8h ..... organizam voli da spava ... medjutima ima glupana kojima to smeta 2 minute do 8h . .... ocekuju da im dolazim u 6h. 8-)

Cuj ima glupana kojima to smeta... :D pa ne smeta mi da dođe i u 10:00, nego smeta njoj lično frka i trka jer skoro uvjek je u njoj..

Ja ti govorim percepciju od strane kolega ..... ovdje ljudima stalno nesto krivo ..... valjda zele da "budemo ravnopravni" .... dok je meni svejedno a netko dolazio minut do 8h ili zakasnio 30 minuta ..... sve dok se posao obavlja kako treba ... meni ne smeta to .... :roll:

Meni je bitno da se radni zadaci "izvrsavaju kvalitetno" ... a sto se mene tice mogu doci i u 13h na posao .... ako ce rijesit poslovne zadatke u roku.
Ajatolah_

#28 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Ajatolah_ »

Ja sam k'o ta iz uvodnog posta, uglavnom znam dobro procijeniti koliko mi vremena treba, pogotovo ako je neka ruta kojom često idem, tako da sam na zakazanom mjestu minutu-dvije prije vakta. Ne bih rekao da sam u frci zbog toga.
dulekrele

#29 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by dulekrele »

Sephora wrote:Imam kolegicu koja dođe na posao bas dvije minute prije početka radnog vremena...i uvjek u frci... :D u koliko god da joj radni dan počinje ... :lol:

.Meni to djeluje početi radni dan na vrat - na nos, djeluje mi kao da sam zakasnila na posao... jer obično dođem 10ak minuta prije..

Pauze koristite i koliko ih imate?Radnim danom ručate / večerate na radnom mjestu..?

Moja pauza je svaki dan 12:00 -14:00.. a kafa pauza bude između - bez određenog vremena..
pa sta se bunis dode na vrijeme. moja "kolegica" dolazi svaki dan sa zakasnjenjem od 15-20 minuta i boli je ona stvar.
Sephora

#30 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Sephora »

modem33 wrote:

Ja ti govorim percepciju od strane kolega ..... ovdje ljudima stalno nesto krivo ..... valjda zele da "budemo ravnopravni" .... dok je meni svejedno a netko dolazio minut do 8h ili zakasnio 30 minuta ..... sve dok se posao obavlja kako treba ... meni ne smeta to .... :roll:
Ma ljudima ce uvjek nesto smetati... Kako god da stvar bude sagledana..

Treba raditi kako se osjeca, i to je najbitnije ...
Sephora

#31 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Sephora »

dulekrele wrote:

pa sta se bunis dode na vrijeme. moja "kolegica" dolazi svaki dan sa zakasnjenjem od 15-20 minuta i boli je ona stvar.
Ne bunim se -, a niti se žalim.. :D
TAFKAP

#32 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by TAFKAP »

Ne mogu ovo da komentarisem ovu temu sve dok mi ne produze ugovor, ali mogu da kazem da na posao redovno dodjem kasnije ali zato uvijek idem ranije.
Sephora

#33 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Sephora »

TAFKAP wrote:Ne mogu ovo da komentarisem ovu temu sve dok mi ne produze ugovor, ali mogu da kazem da na posao redovno dodjem kasnije ali zato uvijek idem ranije.
A gdje to radis ? :D
TAFKAP

#34 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by TAFKAP »

Poslovna tajna :D
Sephora

#35 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Sephora »

TAFKAP wrote:Poslovna tajna :D
Koje je 1. I posljednje slovo? :D
Gabrielo

#36 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Gabrielo »

A kad ces ti prestati sa tim provokativnim avatarima Sephoro? :oops:
MJAU - da

#37 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by MJAU - da »

U principu gledam na sat kad dolazim na posao, ali ne gledam na sat kad izlazim s posla. Tako da i onih 10, 15, nekad i 30 min kad "zakasnim" nije kašnjenje, nego malo odspavam duže, ali eto, kad imaš šefa s kojim dugo radiš i koji je insan samo takakv nemam problem, sve dok se posao završava na vrijeme. A nervira me to što neko gleda kad ko dolazi, bitno je da se posao odradi, ostalo me živo zaboli. A znaju irtirati ti koji kasne, pa vazda nešto u frci da svi vide kako su eto žurili. Ja to kažem, smiri, idi u WC umij se, pa sjedi i radi. :D
TAFKAP

#38 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by TAFKAP »

Sephora wrote:
TAFKAP wrote:Poslovna tajna :D
Koje je 1. I posljednje slovo? :D
Ako ti kazem prvo i zadnje onda ostane samo jedno u srediji...

PS: Ako ne prestanes sa offtopicarenjem moze se desit da ti zatvore temu, zato ti je bolje da se prebacis na private... :D
annoy

#39 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by annoy »

Mrzim kasniti i radije ću doći i 20-30 min ranije nego zakasniti koju minutu. Nažalost većina ljudi nema takav stav i uvijek nekoga čekam.
Meni je kašnjenje jako odbojna osobina jer je to znak da osoba ne poštuje moje vrijeme, a shodno tome ni mene.
Nervira me neodgovornost općenito, i neobzirnost prema drugima.
johnlock071

#40 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by johnlock071 »

Meni je radno vrijeme bilo od 8, dolazio sam u prosjeku oko 8 i 20 i onda su mi rekli da više ne dolazim nikako. :-D
MJAU - da

#41 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by MJAU - da »

annoy wrote:Mrzim kasniti i radije ću doći i 20-30 min ranije nego zakasniti koju minutu. Nažalost većina ljudi nema takav stav i uvijek nekoga čekam.
Meni je kašnjenje jako odbojna osobina jer je to znak da osoba ne poštuje moje vrijeme, a shodno tome ni mene.
Nervira me neodgovornost općenito, i neobzirnost prema drugima.
Nije tema kašnjenje na dogovoreni sastanak s tobom, nego odlazak na posao.
annoy

#42 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by annoy »

MJAU - da wrote:
Kod mene je to sve jedna stvar, svugdje dolazim malo ranije, na fakultet, posao, sastanak, kavu... Ne volim nigdje doći u zadnji čas, a kamoli kasniti.
Gabrielo

#43 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Gabrielo »

annoy wrote:
MJAU - da wrote:
Kod mene je to sve jedna stvar, svugdje dolazim malo ranije, na fakultet, posao, sastanak, kavu... Ne volim nigdje doći u zadnji čas, a kamoli kasniti.
Tako mogu oni koji imaju malo obaveza.
MJAU - da

#44 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by MJAU - da »

Nije isto kasniti na posao, ako radiš u školi npr. gdje se tačno zna kad počinje čas školski, ili npr. u računovodstvenoj agenciji, gdje su važni rokovi.
annoy

#45 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by annoy »

Gabrielo wrote:
Ne, nego oni koji si znaju organizirat vrijeme.
Jedno vrijeme sam i radila i studirala, dakle svaki dan išla i na fakultet i posao, u međuvremenu i na kave, i nisam kasnila nikad, osim kad bi bilo nešto što je izvan moje moći (gužva u prometu i slično).
breuer

#46 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by breuer »

na posao kasnim min pola sata svakog dana osim subote, subotom ukasnim i do sata...
Sephora

#47 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Sephora »

breuer wrote:na posao kasnim min pola sata svakog dana osim subote, subotom ukasnim i do sata...
U nekim firmama ako se zakasni vise od 5 min.. skinu ti 1h.. Sat manje budes plaćen..

Obicno velike firme u koju kad dodes moras uci sa karticom...
Capajebo

#48 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Capajebo »

AKo radim od 07:30, znam cesto malo zakasnit, al' tu me jebe guzva u saobracaju maximalno :oops: :mrgreen:
Ako radim od 05:00, onda 90% dodjem u 04:30 :skoljka: :mrgreen:
Gabrielo

#49 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by Gabrielo »

annoy wrote:
Gabrielo wrote:
Ne, nego oni koji si znaju organizirat vrijeme.
Jedno vrijeme sam i radila i studirala, dakle svaki dan išla i na fakultet i posao, u međuvremenu i na kave, i nisam kasnila nikad, osim kad bi bilo nešto što je izvan moje moći (gužva u prometu i slično).
Ako studiras politicke ili filozofski i imas neki studenstski poslic, naravno da ces imati vremena i za kafe.
Neki ljudi imaju jako malo slobodnog vremena i ne mogu sve stici.
razonoda

#50 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..

Post by razonoda »

breuer wrote:na posao kasnim min pola sata svakog dana osim subote, subotom ukasnim i do sata...
:shock: hm, i jos uvijek radis i placen si?
Post Reply