Ime je najteze
- ćiribiribela
#26 Re: Ime je najteze
znamo.ba 
-
krater
#27 Re: Ime je najteze
Ako ces raditi copy-paste tekstove, intervjue, vijesti, bolje nemoj nista praviti. 
- trambusek88
#28 Re: Ime je najteze
Zauzetoćiribiribela wrote:znamo.ba
- Njanjavi
#31 Re: Ime je najteze
Vala bas sto ti rece insan, ako ces copy paste kao radio sarajevo, klix, ** No links **, buka, izadje na jednom, izadje na 5 portala, i svi isto objavljuju. Nikad to nisam shvatao. Umjesto da se raspodjele i stagod orginalno urade, smjesno.
Ja bi ti predlozio neko nesvakidasnje ime, ludo nesta, fokusiraj se na mladju raju, obavezno barem dvije ili tri smjene imat iz kuce da rade.
Glupo je npr navece sto skoro svi portali ne objavljuju nista. Ja bi barem jednog hajvana imao navece da snjuha po svjetskim medijima i zanimljivostima i objavljuje do sabah smjene.
Druga stvar, forum je mnogo bitan za dobar portal. I tu je najzesca frka da ti zazivi to.
Dobro pazi kome dajes adminazu i valja ti imat par invajtera koji ce invajtat narod sto preko fb, sto preko drugih foruma ili chatova.
Treca stvar, sredi chat applet, i to je jako dobra stvar za zazivljavanje portala vjeruj
Za forum bi ti preporucio cak i smjesna imena podforuma, rubrika, nesvakidasnje nesta tipa, umjesto sex i ljubav, stavis podforum djidjimidji, umjesto razno stavis buckuris ili sta znam vec
I zadnje sto bi ti preporucio, malo orginalnosti u uredjenju portala, tipa pjesma dana, knjiga dana, film dana, na naslovnici, recept dana, zanimljivosti itd.
Nije uspjesan portal samo sa vjestima sturim koje mogu nac na 15 strana kad hocu, valja osobenost imat jbga, nesta sto ce zadrzat raju tu.
Ja bi ti predlozio neko nesvakidasnje ime, ludo nesta, fokusiraj se na mladju raju, obavezno barem dvije ili tri smjene imat iz kuce da rade.
Glupo je npr navece sto skoro svi portali ne objavljuju nista. Ja bi barem jednog hajvana imao navece da snjuha po svjetskim medijima i zanimljivostima i objavljuje do sabah smjene.
Druga stvar, forum je mnogo bitan za dobar portal. I tu je najzesca frka da ti zazivi to.
Dobro pazi kome dajes adminazu i valja ti imat par invajtera koji ce invajtat narod sto preko fb, sto preko drugih foruma ili chatova.
Treca stvar, sredi chat applet, i to je jako dobra stvar za zazivljavanje portala vjeruj
Za forum bi ti preporucio cak i smjesna imena podforuma, rubrika, nesvakidasnje nesta tipa, umjesto sex i ljubav, stavis podforum djidjimidji, umjesto razno stavis buckuris ili sta znam vec
I zadnje sto bi ti preporucio, malo orginalnosti u uredjenju portala, tipa pjesma dana, knjiga dana, film dana, na naslovnici, recept dana, zanimljivosti itd.
Nije uspjesan portal samo sa vjestima sturim koje mogu nac na 15 strana kad hocu, valja osobenost imat jbga, nesta sto ce zadrzat raju tu.
- ćiribiribela
#32 Re: Ime je najteze
Neka ti buzzfeed bude inspiracija, imaju dosta zanimljivosti, a i kad kliks moze kopirati njihovo mozes i ti. 
- Njanjavi
#33 Re: Ime je najteze
Eto ciri bas dade finu ideju, pogledaj kod njih rubrike gore, wtf, lol, fail, cute, omg, itd.
Dobra furka, nesvakidasnja a opisuje sta te ceka otprilike kad kliknes.
Dobra furka, nesvakidasnja a opisuje sta te ceka otprilike kad kliknes.
-
The Great Heisenberg
#35 Re: Ime je najteze
Hvala na savjetima, definitivno sam imao nesto u planu, iskreno da kazem isto sto je tesko smislit dobro ime, tako je tesko mozda i teze pronaci ljude, ova ideja ce mozda nece da ozivi ali dat cu sve od sebe... tesko je pronaci orginalnostNjanjavi wrote:Vala bas sto ti rece insan, ako ces copy paste kao radio sarajevo, klix, ** No links **, buka, izadje na jednom, izadje na 5 portala, i svi isto objavljuju. Nikad to nisam shvatao. Umjesto da se raspodjele i stagod orginalno urade, smjesno.
Za forum bi ti preporucio cak i smjesna imena podforuma, rubrika, nesvakidasnje nesta tipa, umjesto sex i ljubav, stavis podforum djidjimidji, umjesto razno stavis buckuris ili sta znam vec![]()
-
Megiddo
#36 Re: Ime je najteze
Orginalnost se ne traži, sa orginalnošću se rodiš.The Great Heisenberg wrote: Hvala na savjetima, definitivno sam imao nesto u planu, iskreno da kazem isto sto je tesko smislit dobro ime, tako je tesko mozda i teze pronaci ljude, ova ideja ce mozda nece da ozivi ali dat cu sve od sebe... tesko je pronaci orginalnost
Ne možeš naći orginalnost kad je tražiš na pogrešnom mjestu. Počeo si kopati šta je popularno medju narodom pa da se i ti pridružiš. Kako ćeš biti orginalan ako već postoji distributer neke popularne ideje? Meni se to malo kosi sa logikom.
Orginalnost se valjda traži u poznavanju sebe. Ako znaš šta se tebi svidja i šta bi ti radio bez obzira koliko te ljudi sluša i bez obzira koliko je šoldi unutra pa to dostavio svijetu, pisao i govorio ljudima koji hoće da slušaju, iz njih crpio "ekipu" i onda na kraju našao način da to i komercijalizuješ... Nekako mi je ovo logičniji put do uspjeha.
Evo ti orijentir pa da vidiš kakva te konkurencija čeka:

Podaci su za 2013., mrsko mi tražiti novije podatke. "Slučajno" ovaj članak imam sačuvan.
Ipak na kraju uvijek treba reći sretno.
-
hizo ramidovic
#37 Re: Ime je najteze
e-staima.ba
-
hAZNADAR
#38 Re: Ime je najteze
Napravi deal sa cyberbulevar.com/, imaju super poziciju na pretrazivacima ali ocajno slabu posjetu.
-
sumirprimus
#39 Re: Ime je najteze
a sendvičara?negdje pored skole?poso dobar para laka...samo se cuvaj sabanovih hitova...
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#40 Re: Ime je najteze
Poslije Oslobođenja dođe sloboda.ba
-
sumirprimus
#41 Re: Ime je najteze
taman da uredi stranicu fk slobode..stetoskop wrote:Poslije Oslobođenja dođe sloboda.ba
- Banksy
#42 Re: Ime je najteze
Šta će biti na stranici, kakav magazin, koji profil, koji sadržaji, koji teritorij, kome se obraćaš, ko ti je publika, na koga ciljaš, itd.The Great Heisenberg wrote:Planiram poceti stranicu kao Klix.ba kao magazin, okupljam ekipu, pa me sam naisao na ogroman problem.....IME
treba biti orginalno i lahko za zapamtit, pa kontam ima kreativnih ljudi na fourumu klix.ba
Ime je zadnje i samo dođe.
mujo.ba
- Čudna sorta
#43 Re: Ime je najteze
Ne mislim da je ime najteže, možda jeste za početak... ali ipak kvalitet jer presudan, a konkurencija ti i nije neka što se toga tiče.
Nek' ne bude svaka druga vijest iz crne hronike (ubistva, samoubistva, oružane pljačke, nesreće...), nek' se stalno ne ponavljaju vijesti koje sam prije 5 minuta mogla pročitati na još 5 drugih portala, nek' ne bude vijest dana to za koga se udaje Emina Ganić ili šta je uradila Maca...
Ekipa koja će raditi da bude pismena prije svega, i da ne bude, kao što su i drugi rekli, samo copy/paste. Da se bavite temama koje su aktuelne u državi, ali nek' bude i istraživačkog novinarstva. Da pišete i o nekim pozitivnim stvarima koje se dešavaju u državi (a valjda ih ima), nekim pozitivnim primjerima, mladim uspješnim ljudima...
Ja volim čitati i kolumne, to ne bi bilo loše... sedmično npr.
Svašta ja nabacah ovdje a ti si samo za ime pitao, ali eto... sve isti portali, baš nemaš šta pročitati.
Nek' ne bude svaka druga vijest iz crne hronike (ubistva, samoubistva, oružane pljačke, nesreće...), nek' se stalno ne ponavljaju vijesti koje sam prije 5 minuta mogla pročitati na još 5 drugih portala, nek' ne bude vijest dana to za koga se udaje Emina Ganić ili šta je uradila Maca...
Ekipa koja će raditi da bude pismena prije svega, i da ne bude, kao što su i drugi rekli, samo copy/paste. Da se bavite temama koje su aktuelne u državi, ali nek' bude i istraživačkog novinarstva. Da pišete i o nekim pozitivnim stvarima koje se dešavaju u državi (a valjda ih ima), nekim pozitivnim primjerima, mladim uspješnim ljudima...
Ja volim čitati i kolumne, to ne bi bilo loše... sedmično npr.
Svašta ja nabacah ovdje a ti si samo za ime pitao, ali eto... sve isti portali, baš nemaš šta pročitati.
- gospodja profiterka
#45 Re: Ime je najteze
kokeipivo.ba
- Logovan
#46 Re: Ime je najteze
štaima.ba
đesi.ba
haver.ba
đesi.ba
haver.ba
- Anestezija
#47 Re: Ime je najteze
navrati.ba
- BarbaDue
#48 Re: Ime je najteze
uzivaj.ba
- Njanjavi
#49 Re: Ime je najteze
Ja ti ne bi uopste preporucio domenu ba, kao prvo preskupa je, medju najskupljim domenama a nigdje veze, hostaplerski zvuci i neozbiljno, cuj ba.
Com ti je skoro djabane a i vise na profesionalizam vuce globalno nego ba.
Ime bi ti predlozio, Choomez.com
Com ti je skoro djabane a i vise na profesionalizam vuce globalno nego ba.
Ime bi ti predlozio, Choomez.com
- ho oponopono
#50 Re: Ime je najteze
...joj nakotilo se svega, kupe domenu i rokaju teme jedno te isto, cim udjes na jedan kao da si bio na svim ostalima...pobogu!