ombre wrote:7-10 dana, po vlastitom iskustvu ili...?hrle1976 wrote:Stanica prije Skenderije - ministarsvo civilnih duznosti / poslova. Treba ti nesto papira kao sto je dokaz da imas drzavljanstvo ili da imas zagaratovano u drugoj drzavi, licna, BiH pasos, rodni list, prebivaliste, i jos 800 i kusur maraka, koje uplatis preko puta u Volks banki. Isti dan ce rijesiti papire kad uplatis i dostavis na uvid priznanicu, ali te puste da cekas 7-10 dana na rijesenje
Da! Kad sam predo sve papire koje su trazili. Kod mene je bila situacija da ja nikad nisam posjedovao BiH licnu kartu, pasos i sl. A jos nisu me mogli naci u bilo kojem registru gdje sam prije rata imao adresu. Imao sam drzavljansto na osnovi rodjena u Sarajevu. Tvrdili su da su dokumenti o prebivalistu iz SFRJ doba bili prebaceni u Istocno Sarajevo tokom rata te da su mozda spaljeni. Pa su tu isli malo krativnim putem pa su mi dodjelili neku adresu kako bi se norma zadovoljila. Znaci kad je teta imala sve papire koje treba i kad mi je dala uplatnicu ja sam otisao preko puta uplatio i donjeo priznanicu. Sebi ostavio kopiju iste. Dosao sam 6 ili 7 dana poslje i sve je bilo gotovo. Zapazio sam da dan rijesenje o ispisu plao na isti kao i dan uplate 800 i kusur maraka. Znaci ako je suditi po tom onda je to bilo gotovo za koji minut evt. sat, dva ali ipak sam cekao 6-7 dana.
Nisam nikoga castio ili bilo sta u tom smislu.