Zašto se brukamo???
-
kljuc_
#26 Re: Zašti se brukamo???
Sada se krade vise (,, u demokraciji ,, ) jer imamo puno manje , imamo vise nezaposlenih, puno vise krize morala i pad , enorman opcih, humanih vrijednosti. Medjutim sustina je ostala ista. Mentalitet se nije promijenio´. Onaj ko ima malo vise godina zna da su nasi ljudi maznjavali i u jugoslaviji. Direktori su zaposljavali preko stele i za mito. Manje nego danas ali su rdaili to. Policija je uzimala mito. Poslovodje su krale masovno. Na inflaciji su uzimali razliku i pravili kuce po tri sprata za pola godine sefovske pozicije.Poslovodje u samoposlugama su bili teski ko brod. Kuca do neba a lova u jastuk nije mogla stati. Vlasnici kafica bogatasi i cijenjeni gradjani koji nisu placali porez a rakija i vino tekli potocima. Konobari zakidali dok predjes drugu turu i izgubis kormilo koliko si popio . Portiri su preko dana pustali radnike i sefove da kradu a oni su po noci iznosili materijal dok je sef ,, spavao ,, Jalija je isla u njemacku da krade i valja bijelo. sve isto kao i danas samo puta 3. To smo mi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#27 Re: Zašti se brukamo???
ne krade ko nema već ko je navikao
-
hAZNADAR
#28 Re: Zašti se brukamo???
I time u par rijeci sve receno.neki wrote:zato sto je u mentalitetu da je pojedincu bitniji licni interes nego kolektivni..
i otkako je demokratije u ovoj vukojebini to se samo pogorsava..
I da dodam. Bruka, sramota,... ne postoje kao pojmovi, mozda u rijecniku kao rijeci sa nekim znacenjem,.. ali ne postoje u nasem narodu kao pojmovi koji nesto znace i imaju neku svoju tezinu.
Poslije demonstrativnih napustanja zemlje i "brukanja" u Orasju, lafo samozapaljivanja budzetskih regruta, opce kradje humanitarnih pomoci od svakoga ko je stigao, prosenja pred kamerama kako djete nema sta jesti a auto parkiran iza kuce, paljenja i pljacke zajednickih institucija,.. jednostavno nema se sta vise desiti gdje bi se javnost zgrozila i spomenula "bruka".
Nema kolektiva, kolektivne svijesti, svijesti o zajednickom,.. itd. I to ne moze promijeniti nova vlast, druga stranka na vlasti, .. to je pitanje mentaliteta i standarda koji se usadjuje od malih nogu. To je dug razvojni put - kratica je diktatura i strog zakon gdje se iz straha od kazne pocne paziti na mnogo toga.
- diason
#29 Re: Zašti se brukamo???
Ali jadno je izgubit obraz za sicu.Jednom sam sa posla posudio 10 maraka, rekao vratit cim plata bude.Od tad proslo 13 Bajrama...I u razgovoru sa nekim kolegama ispalo je da je i od njih isto uradio.Neki su dali, neki ne, nije ni bitno.Bitno je da ga danas vecina ignorise i da mu sutra stvarno zatreba ne bi mu niko pomogao.A zbog cega, zbog cenera koji ga sigurno nije izvadio u zivotu a ni mene unazadio.
Sto kazu ljudi, obraz nikad jeftiniji nije bio.
- stakasa
#30 Re: Zašti se brukamo???
Riba od glave smrdi. Kada oni na vrhu produ nekaznjeno iluzorno je ocekivati da sitna buranija ne oproba istodiason wrote:Ali jadno je izgubit obraz za sicu.Jednom sam sa posla posudio 10 maraka, rekao vratit cim plata bude.Od tad proslo 13 Bajrama...I u razgovoru sa nekim kolegama ispalo je da je i od njih isto uradio.Neki su dali, neki ne, nije ni bitno.Bitno je da ga danas vecina ignorise i da mu sutra stvarno zatreba ne bi mu niko pomogao.A zbog cega, zbog cenera koji ga sigurno nije izvadio u zivotu a ni mene unazadio.
- SaraFina
#31 Re: Zašti se brukamo???
diason wrote:Ali jadno je izgubit obraz za sicu.Jednom sam sa posla posudio 10 maraka, rekao vratit cim plata bude.Od tad proslo 13 Bajrama...I u razgovoru sa nekim kolegama ispalo je da je i od njih isto uradio.Neki su dali, neki ne, nije ni bitno.Bitno je da ga danas vecina ignorise i da mu sutra stvarno zatreba ne bi mu niko pomogao.A zbog cega, zbog cenera koji ga sigurno nije izvadio u zivotu a ni mene unazadio.
Najbolje je tako, vjeruj. Jeftino si prošao.
Mogao si u dobrodušnosti dati mnogo više ..
Ovako 10km je sitnica za školu tj iskustvo koje si dobio. A on je ionako obiljezen.
- Dr Kova
#32 Re: Zašti se brukamo???
Black swan wrote:ne krade ko nema već ko je navikao
- int21
#33 Re: Zašti se brukamo???
Ne smrdi u ovom slucaju. Nisu ti "od glave" poceli krasti kad su dosli do glave. Poceli su mnogo prije. To je samo usrani mentalitet neradnika i probisvjeta.stakasa wrote:Riba od glave smrdi. Kada oni na vrhu produ nekaznjeno iluzorno je ocekivati da sitna buranija ne oproba istodiason wrote:Ali jadno je izgubit obraz za sicu.Jednom sam sa posla posudio 10 maraka, rekao vratit cim plata bude.Od tad proslo 13 Bajrama...I u razgovoru sa nekim kolegama ispalo je da je i od njih isto uradio.Neki su dali, neki ne, nije ni bitno.Bitno je da ga danas vecina ignorise i da mu sutra stvarno zatreba ne bi mu niko pomogao.A zbog cega, zbog cenera koji ga sigurno nije izvadio u zivotu a ni mene unazadio.
- BarbaDue
#34 Re: Zašti se brukamo???
Ne znam dali si sarkastična ili ne, ali moja priča se odnosi na gubljenje vremena u tračanju, pričanju u prazno i u smislu da se nekom našteti bez razloga. To je fora "savremenog čovjeka"Not My Idea wrote:Pa kad smo budale. Umjesto da pustimo da nas kradu i prave budalama, mi se nesto stali bunit.BarbaDue wrote:Sve je više otvorenih tema kojima je sadržaj da se bunimo jedni prema drugima, žalimo se na
susjede, poznanike, radne kolege pa i bližnju rodbinu. To je samo odraz kako i koliko se udaljavamo
jedni od drugih, koliko nas je briga za bližnjeg ili za bilo koga.
- O'zone
- Globalni moderator
#35 Re: Zašti se brukamo???
To nam je u krvi
- radiša
#36 Re: Zašti se brukamo???
Vazda smo bili najpametniji a u sustini najgluplji smo.
- nadžak
#38 Re: Zašti se brukamo???
Jok ba. To je super izgovor za svakog lopova koji samo čeka priliku da negdje i nekoga zahebe. Da su samo oni na vrhu lopovi gdje bi nam kraj bio, uh. Super bi se živilo. Mnogi krkani su haman pa jedva dočekali ovo sranje od sistema pa da mogu da rade šta hoće a da ne odgovaraju za to, a sve pod izgovorom da kad mogu drugi mogu i ja.stakasa wrote:Riba od glave smrdi. Kada oni na vrhu produ nekaznjeno iluzorno je ocekivati da sitna buranija ne oproba istodiason wrote:Ali jadno je izgubit obraz za sicu.Jednom sam sa posla posudio 10 maraka, rekao vratit cim plata bude.Od tad proslo 13 Bajrama...I u razgovoru sa nekim kolegama ispalo je da je i od njih isto uradio.Neki su dali, neki ne, nije ni bitno.Bitno je da ga danas vecina ignorise i da mu sutra stvarno zatreba ne bi mu niko pomogao.A zbog cega, zbog cenera koji ga sigurno nije izvadio u zivotu a ni mene unazadio.
Još ima poštenih ljudi samo se od sramote ne javljaju kad vide gdje žive....
- Hajvan
#39 Re: Zašti se brukamo???
Bravo! 
- Norm
#40 Re: Zašti se brukamo???
...meni je 'frajer' lik koji uspije 'zavrnuti' 100.000 KM pa jbg ako mu toliko vrijedi obraz i neka...ali se kokosariti za 20KM i prosipat pricu 'jesam ga z.a.j.e.b.o' je samo pokazatelj da nam u vecini slucajeva, kao narodu, fali koji gen normalnosti...ne mozes me jado zajebat za 20KM, ja to halalim, a ti osta jado cijeli zivot...
Nego sam malo kontaktirao sa nekim svojim starim/stalnim 'kinezima' i oni tvrde da su provjerili sa svojim postama i da nije istinita informacija o prestanku slanja posiljki prema BiH.
Ko sad tu koga, da prostite???
U konacnici, zbog tih dijabola i sitnih interesa, Kinezi ce prema nama uvesti obavezno osiguranje posiljki koje cemo na kraju mi placati i tako ce nam doci skuplja pita od tepsije. Koga smo zahe.bali?
Nego sam malo kontaktirao sa nekim svojim starim/stalnim 'kinezima' i oni tvrde da su provjerili sa svojim postama i da nije istinita informacija o prestanku slanja posiljki prema BiH.
Ko sad tu koga, da prostite???
U konacnici, zbog tih dijabola i sitnih interesa, Kinezi ce prema nama uvesti obavezno osiguranje posiljki koje cemo na kraju mi placati i tako ce nam doci skuplja pita od tepsije. Koga smo zahe.bali?
- JanuaryJones
#41 Re: Zašti se brukamo???
Mentalitet i nedostatak sistema, 95% ljudi idu svjesno da nekoga zajebu...od familije do države i zato korupcija perfektno funkcioniše.
Nešto sam slala pouzećem preko pošte (unutar BiH) i trebao je poštar da mi donese otkupninu od nekih 40tak maraka. Nije neka para, ali je moja para i nema tog feninga za koji bi me neko pravio budalom. Uglavnom pare nisu došle i nakon mjesec i nešto pitanja i upitkivanja, odem u glavnu poštu na obali, sa papirićem, da podnesem prijavu. Prvo sam morala PLATITI iz svog džepa prijavu za novac koji su ONI IZGUBILI, što me je toliko naljutilo da sam zapjenila na šalteru a onda sam morala u glavni poštanski centar na stanici da se obračunam s njima gdje su mi pare. Uglavnom, poštar koji je isporučivao artikal je navodno pare ili zadržao kod sebe ili vratio osobi koja je dobila i pare i artikal
ovi su se na stanici kao ibretili, ne bi poštar izgubio obraz za 40 KM...aha, kako da ne.
Nešto sam slala pouzećem preko pošte (unutar BiH) i trebao je poštar da mi donese otkupninu od nekih 40tak maraka. Nije neka para, ali je moja para i nema tog feninga za koji bi me neko pravio budalom. Uglavnom pare nisu došle i nakon mjesec i nešto pitanja i upitkivanja, odem u glavnu poštu na obali, sa papirićem, da podnesem prijavu. Prvo sam morala PLATITI iz svog džepa prijavu za novac koji su ONI IZGUBILI, što me je toliko naljutilo da sam zapjenila na šalteru a onda sam morala u glavni poštanski centar na stanici da se obračunam s njima gdje su mi pare. Uglavnom, poštar koji je isporučivao artikal je navodno pare ili zadržao kod sebe ili vratio osobi koja je dobila i pare i artikal
- Norm
#42 Re: Zašti se brukamo???
Iz licnog iskustva, greska se moze desiti, ali ne mora da znaci da je nuzno do postara...ima tu jos karika u lancu koje mogu biti krive...meni se desilo da da ja dobijem i artikal i uplaceni novac nazad, greska prilikom popunjavanja uplatnice i razvrstavanja poste pa postar iz svoga pretinca uzeo moju uplatnicu koja je trebalo da zavrsi u pretincu za dalje, nejse, ja nisam uzeo novac, nego ga lijepo vratio svome postaru uz objasnjenje da ja placam, jer nekako kontam, na kraju ce on to ipak morati namiriti od svoje plate...jbg ipak ima nas jos postenih 'levata' koji razmisljaju da taj covjek mozda hrani porodicu...
-
kljuc_
#43 Re: Zašti se brukamo???
karanana wrote:baliluk
slazem se u potpunosti. bez daljnjeg. Samo mi reci jednu stvar. Kada pismo , paket, nestane , bude ukradeno u Bileci , Tomislav Gradu , Ljubuskom , Sokocu , Trebinju , Nevesinju gdje niti jedan postar nije balija ...dakle, da li i je to balinluk ?
- karanana
#44 Re: Zašti se brukamo???
jeste.kljuc_ wrote:karanana wrote:baliluk
slazem se u potpunosti. bez daljnjeg. Samo mi reci jednu stvar. Kada pismo , paket, nestane , bude ukradeno u Bileci , Tomislav Gradu , Ljubuskom , Sokocu , Trebinju , Nevesinju gdje niti jedan postar nije balija ...dakle, da li i je to balinluk ?
mozda nisi pregledao onu drugu temu povezanu sa ovom, pa da sebe citiram otamo i da i ovdje rascistimo nedoumice o nekom nacionalistickom pisanju:
dakle, gdje se spominje vjera ili nacionalnost osobe "balije"?Prema B. Klaiću, "balija" je turska riječ koja označava prostaka, nastrljivca, neotesanog čovjeka.
onaj ko u baliji vidi muslimana/bosnjaka odnosno sve muslimane/bosnjake u bih prihvata srpsku pogrdnu definiciju jednog citavog naroda.
-
kljuc_
#45 Re: Zašti se brukamo???
Ja sam za cuo za Bratoljuba Klaica i njegov rijecnik stranih rijeci dok si ti u podrumu zgrade ili mutvaku kuce drko na duplerice Starta Cika Lou-i Playboy i slicnih ilustrovanih magazina . To je jedina knjiga koju je napisao , napravio , u stvari sastavio jer to rijecnik stranih rijeci i tudjica u nasem jeziku .Davno sam to procitao kao i clanak Nijaza Durakovica ,, Ko su balije predsjednika Alije ,, To su sasvim oprecne stvari i drugi par rukava . Slazem se da crnac crncu moze reci niger ali to ne moze onaj bljedoliki supak iz KK Klana . uporan si , pretjerujes i jedes govna. Kada kazes nekom bradatom cetniku koji krade laze i ubija , kolje i nije se okupao od rodjenja da je ,, balija ,, on ce se nasmijati i reci ti si lud. Otidji u Siroki i Capljinu i Duvno i reci postaru Hrvatu koji maznjava i otvara pisma da je balija puknuce od smijeha i reci ce ti da se lijecis. Jedno je definicija a drugo je zivot. Balija je pogrdna rijec , odvratna i vjerojatno najruznija rijec na zemaljskoj kugli. Ona u ocima fasista oznacava iskljucivo i jedino bosanskohercegovacke muslimane. Takodje ta rijec priziva likvidaciju i linc jer je balija kao i sto sam kazes ( pozivajuci se na Klaica ) prljavi lazov i lopov i lijenicina i bitanga i protuha jednostavno smece . Rijec , uvreda , ta grozomorna rijec od koje se krv ledi u zilama covjeku koji ima dostojanstvo i ponos , dakle ta rijec tih 6 slova , balija , na cijelom svijetu , od svih 6 - 7 milijardi ljudi je iskljucivo i jedino vezana za bosance i hercegovce koji se zovu mujo i suljo i mehmed i fata . Samo oni mogu biti balije bez obzira da li su doktori, inzinjeri , knjizevnici , pjesnici , slikari , nogometasi , kosarkasi , generali , advokati , cobani , elektricari ...svi su oni balije iz vizure jednog sh nacinaliste. svi , i Berber i Zec i Dzeko i Dalipagic i Delibasic i Monteno i Sarajlic i Kupusovic i Tanovic i svi su oni balije za soviniste preko plota , a da i begovi ( kako sam mogao zaboraviti Alfonsa plave krvi ) su takodje i pogotovo balije. Oni su najvece i nagore balije u ocima sh svonista.Jer su im bili kmetovi. A vi nastavite i dalje da jedete govna i pametujete kako je balija covjek u Japanu koji je ukrao cokoladu i pobjego iz restorana a da nije platio.aha i ukrao paket . Sve je to balija od Aljaske do Australije . Pa ako balije zive medju Srbima sto ih Karadjic ne pobi ili barem u logor ne odvede. Sto u Manjaci ne zavrsi neki balija koji se Milan i Jovan . Ma jok bolan , balija je patent samo za jednu sortu . Za Muju i Sulju bez obzira bio on posten ili ne . Da smo drzava kao sto nismo trunuo bi u zatvoru svaki onaj ko izgovori tu rijec . Hajde ti kao bijelac iz Sarajeva dodji u Detroit i reci crncu da je niger . To je to . Ubice te covjek , ako te ne ubije dobices kaznu i zatvor zbog toga.Ti ces meni pricati sta je balija ? Kada su ubijali onu djecu i mladice po Bosni metkom u potiljak govorili su im ,, ovo je vam zadnji dan balije i turci ,, Ili su mozda ona djeca u Srebrenici i Trnovu i Prijdioru krali pakete iz Hong Konga i E Baya . Picka vam materina , stoko jedna .Tako lako i tako nonsalntno rabite tu rijec zbog koje su stradale stotine hiljada nevinih ljudi. U Prijedoru u BL u Brckom u Zvorniku , Visegradu je covjek( ljudi mn opa. a ) ubijen i zaklan jer je bio ,, balija ,, a nije bio postar nego doktor. Stoko forumska birajte rijeci.karanana wrote:jeste.kljuc_ wrote:karanana wrote:baliluk
mozda nisi pregledao onu drugu temu povezanu sa ovom, pa da sebe citiram otamo i da i ovdje rascistimo nedoumice o nekom nacionalistickom pisanju:
dakle, gdje se spominje vjera ili nacionalnost osobe "balije"?Prema B. Klaiću, "balija" je turska riječ koja označava prostaka, nastrljivca, neotesanog čovjeka.
onaj ko u baliji vidi muslimana/bosnjaka odnosno sve muslimane/bosnjake u bih prihvata srpsku pogrdnu definiciju jednog citavog naroda.
Last edited by kljuc_ on 23/04/2015 18:03, edited 1 time in total.
- Mea_parvitas
#46 Re: Zašti se brukamo???
Meni je dovoljno kad vidim, i to mi sve kaze o brukanju ovog naroda, na fcb stranica ekskluziva.ba ima 1.5 MILION like-ova... Eh to je bruka i sramota, i to je zanimljivo nasem narodu. Hljeba, igara i imal' gdje sta djabaluka, daj da se olesimo, psujemo, koljemo, ebemo, ukrademo, dobijemo na prevaru, itd. itd. Ukratko GOVNA...
-
calculator
#47 Re: Zašti se brukamo???
karanana wrote:baliluk
kljuc_ wrote:slazem se u potpunosti. bez daljnjeg. Samo mi reci jednu stvar. Kada pismo , paket, nestane , bude ukradeno u Bileci , Tomislav Gradu , Ljubuskom , Sokocu , Trebinju , Nevesinju gdje niti jedan postar nije balija ...dakle, da li i je to balinluk ?
karanana wrote:jeste.
@kljuc, možes pročitati i milion sličnih knjiga, nijedna od njih neće iznijeti iz tebe primitivizam kojim neopisivo snažno zračiš iz tvog teksta iznad.kljuc_ wrote:Ja sam za cuo za Bratoljuba Klaica i njegov rijecnik stranih rijeci dok si ti u podrumu zgrade ili mutvaku kuce drko na duplerice Starta Cika Lou-i Playboy i slicnih ilustrovanih magazina . To je jedina knjiga koju je napisao , napravio , u stvari sastavio jer to rijecnik stranih rijeci i tudjica u nasem jeziku .Davno sam to procitao kao i clanak Nijaza Durakovica ,, Ko su balije predsjednika Alije ,, To su sasvim oprecne stvari i drugi par rukava . Slazem se da crnac crncu moze reci niger ali to ne moze onaj bljedoliki supak iz KK Klana . uporan si , pretjerujes i jedes govna. Kada kazes nekom bradatom cetniku koji krade laze i ubija , kolje i nije se okupao od rodjenja da je ,, balija ,, on ce se nasmijati i reci ti si lud. Otidji u Siroki i Capljinu i Duvno i reci postaru Hrvatu koji maznjava i otvara pisma da je balija puknuce od smijeha i reci ce ti da se lijecis. Jedno je definicija a drugo je zivot. Balija je pogrdna rijec , odvratna i vjerojatno najruznija rijec na zemaljskoj kugli. Ona u ocima fasista oznacava iskljucivo i jedino bosanskohercegovacke muslimane. Takodje ta rijec priziva likvidaciju i linc jer je balija kao i sto sam kazes ( pozivajuci se na Klaica ) prljavi lazov i lopov i lijenicina i bitanga i protuha jednostavno smece . Rijec , uvreda , ta grozomorna rijec od koje se krv ledi u zilama covjeku koji ima dostojanstvo i ponos , dakle ta rijec tih 6 slova , balija , na cijelom svijetu , od svih 6 - 7 milijardi ljudi je iskljucivo i jedino vezana za bosance i hercegovce koji se zovu mujo i suljo i mehmed i fata . Samo oni mogu biti balije bez obzira da li su doktori, inzinjeri , knjizevnici , pjesnici , slikari , nogometasi , kosarkasi , generali , advokati , cobani , elektricari ...svi su oni balije iz vizure jednog sh nacinaliste. svi , i Berber i Zec i Dzeko i Dalipagic i Delibasic i Monteno i Sarajlic i Kupusovic i Tanovic i svi su oni balije za soviniste preko plota , a da i begovi ( kako sam mogao zaboraviti Alfonsa plave krvi ) su takodje i pogotovo balije. Oni su najvece i nagore balije u ocima sh svonista.Jer su im bili kmetovi. A vi nastavite i dalje da jedete govna i pametujete kako je balija covjek u Japanu koji je ukrao cokoladu i pobjego iz restorana a da nije platio.aha i ukrao paket . Sve je to balija od Aljaske do Australije . Pa ako balije zive medju Srbima sto ih Karadjic ne pobi ili barem u logor ne odvede. Sto u Manjaci ne zavrsi neki balija koji se Milan i Jovan . Ma jok bolan , balija je patent samo za jednu sortu . Za Muju i Sulju bez obzira bio on posten ili ne . Da smo drzava kao sto nismo trunuo bi u zatvoru svaki onaj ko izgovori tu rijec . Hajde ti kao bijelac iz Sarajeva dodji u Detroit i reci crncu da je niger . To je to . Ubice te covjek , ako te ne ubije dobices kaznu i zatvor zbog toga.Ti ces meni pricati sta je balija ? Kada su ubijali onu djecu i mladice po Bosni metkom u potiljak govorili su im ,, ovo je vam zadnji dan balije i turci ,, Ili su mozda ona djeca u Srebrenici i Trnovu i Prijdioru krali pakete iz Hong Konga i E Baya . Picka vam materina , stoko jedna .Tako lako i tako nonsalntno rabite tu rijec zbog koje su stradale stotine hiljada nevinih ljudi. U Prijedoru u BL u Brckom u Zvorniku , Visegradu je covjek( ljudi mn opa. a ) ubijen i zaklan jer je bio ,, balija ,, a nije bio postar nego doktor. Stoko forumska birajte rijeci.
-
kljuc_
#48 Re: Zašti se brukamo???
jos kada bi mogao objasniti i obrazloziti i oznaciti dijelove mog posta koji odisu primitivizmom bio bih ti zahvalan do groba.
drugim rijecima daj argument da sam primtivan. moze majstore. haj sad jen dva tri ....kreni
drugim rijecima daj argument da sam primtivan. moze majstore. haj sad jen dva tri ....kreni
- General_Jackson
#49 Re: Zašti se brukamo???
Evo da ti ja pomognem iako nisam učestvovao u diskusijikljuc_ wrote:jos kada bi mogao objasniti i obrazloziti i oznaciti dijelove mog posta koji odisu primitivizmom bio bih ti zahvalan do groba.
kljuc_ wrote: Ja sam za cuo za Bratoljuba Klaica i njegov rijecnik stranih rijeci dok si ti u podrumu zgrade ili mutvaku kuce drko na duplerice Starta Cika Lou-i Playboy i slicnih ilustrovanih magazina . To je jedina knjiga koju je napisao , napravio , u stvari sastavio jer to rijecnik stranih rijeci i tudjica u nasem jeziku .Davno sam to procitao kao i clanak Nijaza Durakovica ,, Ko su balije predsjednika Alije ,, To su sasvim oprecne stvari i drugi par rukava . Slazem se da crnac crncu moze reci niger ali to ne moze onaj bljedoliki supak iz KK Klana . uporan si , pretjerujes i jedes govna. Kada kazes nekom bradatom cetniku koji krade laze i ubija , kolje i nije se okupao od rodjenja da je ,, balija ,, on ce se nasmijati i reci ti si lud. Otidji u Siroki i Capljinu i Duvno i reci postaru Hrvatu koji maznjava i otvara pisma da je balija puknuce od smijeha i reci ce ti da se lijecis. Jedno je definicija a drugo je zivot. Balija je pogrdna rijec , odvratna i vjerojatno najruznija rijec na zemaljskoj kugli. Ona u ocima fasista oznacava iskljucivo i jedino bosanskohercegovacke muslimane. Takodje ta rijec priziva likvidaciju i linc jer je balija kao i sto sam kazes ( pozivajuci se na Klaica ) prljavi lazov i lopov i lijenicina i bitanga i protuha jednostavno smece . Rijec , uvreda , ta grozomorna rijec od koje se krv ledi u zilama covjeku koji ima dostojanstvo i ponos , dakle ta rijec tih 6 slova , balija , na cijelom svijetu , od svih 6 - 7 milijardi ljudi je iskljucivo i jedino vezana za bosance i hercegovce koji se zovu mujo i suljo i mehmed i fata . Samo oni mogu biti balije bez obzira da li su doktori, inzinjeri , knjizevnici , pjesnici , slikari , nogometasi , kosarkasi , generali , advokati , cobani , elektricari ...svi su oni balije iz vizure jednog sh nacinaliste. svi , i Berber i Zec i Dzeko i Dalipagic i Delibasic i Monteno i Sarajlic i Kupusovic i Tanovic i svi su oni balije za soviniste preko plota , a da i begovi ( kako sam mogao zaboraviti Alfonsa plave krvi ) su takodje i pogotovo balije. Oni su najvece i nagore balije u ocima sh svonista.Jer su im bili kmetovi. A vi nastavite i dalje da jedete govna i pametujete kako je balija covjek u Japanu koji je ukrao cokoladu i pobjego iz restorana a da nije platio.aha i ukrao paket . Sve je to balija od Aljaske do Australije . Pa ako balije zive medju Srbima sto ih Karadjic ne pobi ili barem u logor ne odvede. Sto u Manjaci ne zavrsi neki balija koji se Milan i Jovan . Ma jok bolan , balija je patent samo za jednu sortu . Za Muju i Sulju bez obzira bio on posten ili ne . Da smo drzava kao sto nismo trunuo bi u zatvoru svaki onaj ko izgovori tu rijec . Hajde ti kao bijelac iz Sarajeva dodji u Detroit i reci crncu da je niger . To je to . Ubice te covjek , ako te ne ubije dobices kaznu i zatvor zbog toga.Ti ces meni pricati sta je balija ? Kada su ubijali onu djecu i mladice po Bosni metkom u potiljak govorili su im ,, ovo je vam zadnji dan balije i turci ,, Ili su mozda ona djeca u Srebrenici i Trnovu i Prijdioru krali pakete iz Hong Konga i E Baya . Picka vam materina , stoko jedna .Tako lako i tako nonsalntno rabite tu rijec zbog koje su stradale stotine hiljada nevinih ljudi. U Prijedoru u BL u Brckom u Zvorniku , Visegradu je covjek( ljudi mn opa. a ) ubijen i zaklan jer je bio ,, balija ,, a nije bio postar nego doktor. Stoko forumska birajte rijeci.
- black
#50 Re: Zašti se brukamo???
ho's kupiti ciglu