DW.de i opsesija Turskom

Post Reply
insomnia78

#26 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by insomnia78 »

Al reci da nam je Turska saveznik :lol:
K tome jos i najveci :lol:
jastuk1

#27 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by jastuk1 »

insomnia78 wrote:Al reci da nam je Turska saveznik :lol:
Pa haj sad šta ti misliš ko je najveći saveznik BiH? Ja nešto ne mogu da razaberem ko nam je najveći "saveznik," a ko "neprijatelj"? Doduše... možda tebe pošto si u Fra to sad više uopšte ni neinteresuje...
insomnia78

#28 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by insomnia78 »

jastuk1 wrote:
Pa haj sad šta ti misliš ko je najveći saveznik BiH? Ja nešto ne mogu da razaberem ko nam je najveći "saveznik," a ko "neprijatelj"? Doduše... možda tebe pošto si u Fra to sad više uopšte ni neinteresuje...
Nemamo mi saveznika
Moras biti jak ili imati nesto da ponudis da bi imao saveznike
U svjeCkoj politici nema ljubavi samo goli interes
Moglo se to lijepo vidjeti devedesetih
Ili ti mislis da su nam Turci, isti oni koji su nas prodali za saku srebrenjaka, saveznici?
Hafis

#29 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by Hafis »

Opa, Turska....Erdogan, brkovi, tv saFunice, molovi, golovi, prijateljstvo, savez, bratstvo, religija, mia madre.....
Fakat nije bilo neke teme o Turskoj...ima sigurno mjesec dana, i više.

Jednom riječju: I ne pišu o njima što bi još sve trebali pisati.
jastuk1

#30 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by jastuk1 »

insomnia78 wrote:
jastuk1 wrote:
Nemamo mi saveznika
Moras biti jak ili imati nesto da ponudis da bi imao saveznike
U svjeCkoj politici nema ljubavi samo goli interes
Moglo se to lijepo vidjeti devedesetih
Ili ti mislis da su nam Turci, isti oni koji su nas prodali za saku srebrenjaka, saveznici?
A yok (he he Turska riječ) vala nisu.
Doduše, kao što kažeš ili jak ili da si udavača. :)

Mora se imati u vidu da je Turska 90-tih još uvijek bila debela čarapa za podsmijehivanje. Sad već ipak više nije tako i zato ovi "namrgođeni pogledi" prema Turskoj od istorijskih "blistavaca" kao što su švabe recimo. !
Mada definitivno stoji da jačanje Turske ne može nikako škoditi BiH. Njihova razvojena agencija - Tika je dosta toga uradila zadnjih godina u BiH i to nikako nije niti za zanemarit. A i broj njihovih turista i studenata je u stalnom porastu.
jastuk1

#31 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by jastuk1 »

Hafis wrote:Opa, Turska....Erdogan, brkovi, tv saFunice, molovi, golovi, prijateljstvo, savez, bratstvo, religija, mia madre.....

A šta imaju "bubašvabe" ponuditi, pa da se o čuvenim "civilizatorima" piše? HA?! :twisted: Hajde beježi baviše sa tom vapidnom, šupljom, šupljom, šupljom, šupljom iz teme u temu. Neproduhovljeno i ravno pjevanje. :zjev:
Sezam

#32 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by Sezam »

Hafis wrote:Opa, Turska....Erdogan, brkovi, tv saFunice, molovi, golovi, prijateljstvo, savez, bratstvo, religija, mia madre.....

Jedanaest rijeci bogami.
jastuk1

#33 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by jastuk1 »

Sezam wrote:

Jedanaest rijeci bogami.
:lol: :thumbup:
Grean

#34 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by Grean »

Kikibombona wrote:
Grean wrote:Brinuo bih ja i za Njemacku da nas gura ko' sto je gurala a gura i danas Hrvatsku, volio bih i Rusiju da su nam saveznik kao sto su Srbiji i da ne porobljavaju muslimane u Kavkazu i na Krimu.

Sto se Rusa tice, iskreno kao ljudi su mi dragi, lakse nalazim zajednicki jezik sa njima nego sa bilo kojim od germanskih naroda ako se tako moze generalizovati ali politicki je druga prica.
Volio bih i ja Tursku da ne porobljava muslimane, kurdske etnicke pripadnosti.

Po stoti put, zapad ne zeli da Turska i BILO KOJA DRUGA DRZAVA postane regionalna ili svjetska sila. Sto su drugi mocniji - to je zapadni blok slabiji. Tu je i Izrael koji ne zeli jaku Tursku.....

Na taj nacin svijet oduvijek funkcionise!

Turci ne zele kurdsku drzavu. Narodu od 30 miliona zele vjecito slugarstvo i da nikada ne budu slobodni. Cak su i protiv autonomije za Kurde u Siriji. Gledaju svoj interes i boli ih kurac za drugima. To je tako sa ljudima.

Isto tako i Nijemce boli kurac za Turskom. Jebat ce ih prvom prilikom. Rat je u danasnje vrijeme posljednja opcija, ima mnogo vise drugih nacina da se sjebe protivnik. I sto se cudis?
Ne cudim se vec eto usudjujem se primjetiti da im je Turska trenutno najmilija tema i da njihove bljuvotine vire sa svakog bh portala kojeg sponzorisu, da bi nas ubijedili da je trenutno najveci problem (valjda i nas) ta Erdoganova Turska.

Ono sto ti u svom postu navodis je upravo ono sto i ja govorim i pokusavam objasniti, ovakva Turska, mozda ne jaka ali jaca nego sto je to bio slucaj do prije 25-30 godina je i moj interes a interesi vladaju.

Sto se tice porobljavanja, sve je to relativno. Tako su i porobljena arapska plemena boreci se za svoju slobodu rusila Otomansku drzavu uz zdusnu pomoc engleskih i francuskih obavjestajnih sluzbi. Docekali su slobodu nakon I svjetskog rata i nove hriscanske kolonizatore, Francuze u Libanonu, Engleze u Iraku, Egiptu, Italijane u Libiji, zato me i zabole za njihovu danasnju sudbinu. Trazili ste, gledajte.
Last edited by Grean on 25/04/2015 23:38, edited 2 times in total.
dječak sa šibicama

#35 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by dječak sa šibicama »

Jednako tako Al Jazeera vrsi propagandu vehabistickih manijaka.

Ne postoje nezavisni mediji, i to je to.
@mba

#36 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by @mba »

Grean wrote:Cini mi se da ne prodje dan da dw.de ne objavi neki kriticki clanak o Turskoj i Erdoganu i to traje vec duze vrijeme. Po njihovim natpisima od protesta na trgu Taksim do danas cini se da su ISIS, Putin, Kina, blokada Gaze, nazadni rezimi zaljevskih kraljevina, sovinisticka okupljanja Pagode u Dresdenu nebitne trice u odnosu na politiku Istambula i Erdogana.

U politici bilo koje ozbiljne zemlje kao sto je Njemacka nista nije slucajno. Interesantno je cemu ova kampanja i koji su krajnji ciljevi.

Misljenja, teorije, sto bas Turska, sto bas sada?

Je li njihov jedini problem stranka na vlasti i sta ona predstavlja, cinjenica da Turska nikad nije bila stabilnija nego u vrijeme dok je AK na vlasti mozda protivno planovima nekih centara moci. Jednostavno mora biti cudno jer nema sedmice u kojoj ne osvanu makar dva teksta o Erdoganu i Turskoj i bez iznimke uvijek debelo negativna.

nije samo DW i spiegel.de je isto takav!

priprema se teren za neka nova proljeca koja su vec izplanirana samo se trebaju aktivirati, cemu ovo oko armenaca gdje svabe prednjace?

jos kad se sjetim protesta u gezi parku i njihovih izvjestaja, ali brko se se sada pripremio i policiji dao veca ovlastenja pa sada ko ima damu nek izvoli na ulice da se buni!
@mba

#37 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by @mba »

EJS!!!
Grean

#38 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by Grean »

Da razjasnim, nisam neki tradicionalista niti konzervativac, neko ko glorifikuje Tursku iz cisto nacionalno-vjerskih razloga, ja sam jednostavno pragmaticar za razliku od pojedinih idealista i vizionara koji eto vjeruju da su nam susjedi i komsije najpreci i najjaci saveznici. Bitan je meni podjednako moj slavenski i balkanski identitet koliko i onaj vjerski ali sam svjestan da svuda, ali bas svuda ovaj potonji ima najvece znacenje, i nisam ja to tako odredio.

Ako se vizionari malo osvrnu oko sebe skontat ce da je slavenskom Poljaku drazi Irac nego Rus a Rusa mrzi debelo vise nego Nijemca koji ih je trijebio na pokretnoj traci. Da Grk, koji i nema bas neke veze kulturoloske ili bilo kakve sa Rusijom puno blagonaklonije gleda na Ruse nego bilo koji narod zapadne civilizacije sa kojima je u nekakvoj uniji evo pedeset godina.

Jednostavno religijska povezanost a time i saveznistvo je puno bitnije nego li se to zeli priznati, cak i za one koji su nikakvi vjernici, one na granici ateizma.
SmokingMan

#39 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by SmokingMan »

dječak sa šibicama wrote:Jednako tako Al Jazeera vrsi propagandu vehabistickih manijaka.

Ne postoje nezavisni mediji, i to je to.
Pa dodaj tome propagadnu pro-ši'itšsku televiziju Sehara TV.

U šta se mi uvalismo...

Bolje neka se tema o uvezenoj TV propagandi otvori,pa kao obični gledaci možemo čavrljati o ovome fenomenu...

Da ne trujem temu,musibeti Turske su u pitanju.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#40 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by hrasno38 »

Grean wrote:
fosna2014 wrote:
A sto se ti brines o Turskoj?
Zato sto mi je draga, sto nam je najblizi saveznik, sto smo povezani religijom, kulturom. Samo reci da ti nabrojim jos metar razloga zasto mi je sa punim pravom draza i bliza nego ovi njeni kriticari.

Znaci moja briga je briga za prijatelja, njihova briga je sto im je smetnja za neke njihove licne interese.
hahahahahah cuj najblizi saveznik!!!!!!! Pa sto taj saveznik ne pritrca u pomoc nekad od 92 do kraja 95 i evo sto sad vise investira u Srbiju nego u BiH???
hrasno38

#41 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by hrasno38 »

Grean wrote:@frontalni_kokuz, a odakle je dolazila logistika kad je gorilo, iz have mozda? Izmedju ostalih dolazila je i od Turske.

@Tesla, Turska je nekad bila okupator, jedan u nizu takvih, od Turske, preko Austro-Ugarske pa Kraljevine S-H-S, kasnije Jugoslavije. Svaki od tih okupatora je danas u BIH nekome prijatelj i saveznik. Turska je nama Bosnjacima najbliza.

@Lepi_lukic, u Turskoj vjerovatno nije sve sjajno ali Turska nikad nije imala manje problema nego danas. Ne znam koliko si star ali ja se sjecam vremena kad je ta zemlja bila predmet sprdnje, kad je Lira bila sinonim za inflaciju, kad su bili zaduzeni preko guse i bili poznati samo po emigraciji. I da ti kazem da nisam toliko star i da sve to nije bilo ni tako davno. Sad bih potpisao da nam se desi jedan takav poludiktator koji ce napraviti put koji je Erdoganova partija napravila u Turskoj.
Cuj Jugoslavija okupator????? Nisi ti dobar nikako......
Ma ja postala je prava zemlja onda kad su opet vratili vjeru u drzavu!!!!
Kikibombona

#42 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by Kikibombona »

Grean wrote: Ne cudim se vec eto usudjujem se primjetiti da im je Turska trenutno najmilija tema i da njihove bljuvotine vire sa svakog bh portala kojeg sponzorisu, da bi nas ubijedili da je trenutno najveci problem (valjda i nas) ta Erdoganova Turska.

Ono sto ti u svom postu navodis je upravo ono sto i ja govorim i pokusavam objasniti, ovakva Turska, mozda ne jaka ali jaca nego sto je to bio slucaj do prije 25-30 godina je i moj interes a interesi vladaju.

Sto se tice porobljavanja, sve je to relativno. Tako su i porobljena arapska plemena boreci se za svoju slobodu rusila Otomansku drzavu uz zdusnu pomoc engleskih i francuskih obavjestajnih sluzbi. Docekali su slobodu nakon I svjetskog rata i nove hriscanske kolonizatore, Francuze u Libanonu, Engleze u Iraku, Egiptu, Italijane u Libiji, zato me i zabole za njihovu danasnju sudbinu. Trazili ste, gledajte.
Ma ok.... Sve sto se sada desava Turskoj je produkt njihove teznje da budu regionalna sila. Zapad ce uciniti sve da im to ne dozvoli. I realno, apsolutni su favoriti. Turska bi bila mirna kada bi se zabavila sobom i vanjsku politiku svela na izvrsavanje americko-izraelsko-evropskih zelja. Tada bi dopustili da se razvijaju u miru, pod uslovom da ne jacaju vojne kapacitete. Po meni, za Tursku bi bilo bolje da izabere taj ziceraski put i omoguce gradjanima bolju buducnost. Ako se budu konfrontirali sa zapadom, rat (ne oruzani) ce se voditi na turskom tlu i ispastat ce turski narod.

Erdogan je u posljednje vrijeme jako nerzvozan, jer mu je postalo jasno kakvi vjetrovi pusu na zapadu. Imao je nekoliko nediplomatskih izjava tipa: 'zapad ne voli muslimane', 'zapad nas zeli mrtve', 'zapad zlocine nad muslimanima ne tretira kao terorizam' itd... Pa onda zajebancija sa Sirijom i Kurdima. Erdogan jako zeli srusiti Asada i onemoguciti slobodu Kurda u Siriji. Ameri ga i tu zavlace. Groznicavo su branili kurdski grad Kobani da bi napakostili Erdoganu. Erdo je kukao i plakao, imao na desetine izjava vezane za Kobani... Ameri su ga ugl ignorisali. Jedino su Bajdenu 'omaklo' da Erdu poveze sa ISILom. Nekako sam uvjeren da bi Ameri ucinili vise da sruse Asada samo da u tom slucaju ne poguraju Tursku. Erdo je pretrpio jednako snazan udarac kada je Sisi srusio Muslimansko bratstvo. Erdo je imao velike planove sa MB, koja je ideoloski dosta bliska njegovoj politickoj frakciji. Tu su mu dobro potkresana krila koja je bio rasirio.

Erdo je relativno dobar politicar i sigurno nije budala. Jasno je sta zapad radi. Jaci tlaci, najjaci opstaju. To je pravilo oduvijek i zauvijek. Erdo nema moralno pravo kukati radi toga. I on uvaljuje onima kojima moze, tipa Kurdi ili Asad. Uvalio bi i Sisiju da moze. Jedino sto moze je dati izjavu tipa; 'Sisi je tiranin'. Na kraju ce i to morati polizati, a vec je poceo. Nema on tu snagu da ugrozi drzavu kao sto je Egipat. Ne moze ugroziti ni puno slabije...

DW je propagandno smece kao i svaki medij, ukljucujuci i Hurijet, recimo, kada smo vec kod Turske. Dzazira je danas u prilogu od 1.30 na temu Tikrit spomenula 'siitske milicije' preko 10 puta. Sta reci za hinjobere tipa CNN ili Fox News. Sve gore od goreg.

I naravno, kao sto si primjetio, nista nije slucajno. Mediji su obicna ispostava centara moci. Sve je to naruceno i koordinisano sa vrha. Nema tu mjesta za kuknjavu. Ili prihvati igru jaceg ili se bori. Jedino trebas znati da favorit ugl dobija utakmice. Poslije ne treba biti plakanja.

Pa naravno da je relativno. Ako ces posmatrati na taj nacin, isto mozes reci za muslimane u Rusiji. Ono, bolje im je pod ruskom sapom, vidi kako im je Grozni napucan, nego da je na vlasti Kavkaski emirat. Cecenija bi mozda u tom slucaju bila na nivou Afganistana? Ne mozes imati jedan standard za Kurde i Arape pod vlascu Turske i potpuno drugi za Cecene i Tatare pod vlascu Rusije. Mislim, mozes, ali nije posteno. A i ne mora biti posteno. Ko je vala danas posten. Po meni, vjernici najmanje, omiljeni sport je siljiti za svoje i blatiti nevjernike.
Grean

#43 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by Grean »

hrasno38 wrote:
hahahahahah cuj najblizi saveznik!!!!!!! Pa sto taj saveznik ne pritrca u pomoc nekad od 92 do kraja 95 i evo sto sad vise investira u Srbiju nego u BiH???
De mi ti navedi jednog blizeg. Od koga je dolazilo oruzje, finansije, politicka podrska. Turska je jedna u nizu zemalja koje su nam pomagale.

Bilo je i drugih kojima ne treba zaboraviti ali oni su njabitniji i najblizi od tih na koje mozemo gledati kao na prijatelje. Pomagala nam je regija Katalonija i Barcelona tokom cijelog rata i nakon njega i tom im nikad necu zaboraviti, ali jebi ga, na zalost nisu drzava da bi se na njih mogli oslanjati u buducnosti.

I da Kraljevina S-H-S za Bosnjake jeste bila okupator. Tako su se i ponasali nakon ulaska srpske vojske krajem I svjetskog rata. Dvjesto bosnjackih sela odmah popaljeno po ulasku "oslobodioca", da ne spominjem kasnije ukidanje BiH kao teritorijalne jedinice i neuspjele podjele izmedju Hrvatske i Srbije 1939.
hrasno38

#44 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by hrasno38 »

Grean wrote:
hrasno38 wrote:
De mi ti navedi jednog blizeg. Od koga je dolazilo oruzje, finansije, politicka podrska. Turska je jedna u nizu zemalja koje su nam pomagale.

Bilo je i drugih kojima ne treba zaboraviti ali oni su njabitniji i najblizi od tih na koje mozemo gledati kao na prijatelje. Pomagala nam je regija Katalonija i Barcelona tokom cijelog rata i nakon njega i tom im nikad necu zaboraviti, ali jebi ga, na zalost nisu drzava da bi se na njih mogli oslanjati u buducnosti.

I da Kraljevina S-H-S za Bosnjake jeste bila okupator. Tako su se i ponasali nakon ulaska srpske vojske krajem I svjetskog rata. Dvjesto bosnjackih sela odmah popaljeno po ulasku "oslobodioca", da ne spominjem kasnije ukidanje BiH kao teritorijalne jedinice i neuspjele podjele izmedju Hrvatske i Srbije 1939.
Politicku podrsku BiH je imala od pola kugle zemaljske ali to nas ne oslobodi od sumnjaka nego koalicijske snage SAD, Francuska, Engleska itd.... To sto nam je dolazilo oruzje od Turske moze objesti macku o rep. Finansije u onom obimu koliko je izbiskala porodica Izetbegovic na donatorskim vecerama:) Turska je trenutacno jedna klasicna diktatura jednog covjeka i jedne politike koji je uspio da sjebe nesto cime se Turska najvise ponosila a to je nasljedje jednog velikog Kemala Ataturka. Naravno Turska u BiH i takvim simpatizerima vidi odlicnu podlogu za sirenje uticaja na BiH pogotovo radi istorisjkih fakata i cinjenice da su bili osvajaci nase sadasnje domovine.
insomnia78

#45 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by insomnia78 »

Grean wrote:
hrasno38 wrote:

Iran, Pakistan
De mi ti navedi to tursko oruzje koje smo dobili u ratu, ne poslije u "opremi i obuči", mada i to po NATO-vom programu nego u ratu

Spomenuta je Jugoslavija a ne Kraljevina SHS
Kikibombona

#46 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by Kikibombona »

Grean wrote: De mi ti navedi jednog blizeg. Od koga je dolazilo oruzje, finansije, politicka podrska. Turska je jedna u nizu zemalja koje su nam pomagale.
BISCANIN2 wrote:Vec sam jednom pisao o tome ponovo pisem, godina 94 autonomija sa jedne strane, a četnici pokreću februarsku ofanzivu, nema municije, na Hasinu vrhu meci se broje i dijel po 10 tak na svakog, i onda za par dana dolazi municija rpg granate, mini bst topovi, PAM koreanske proizvodnje ,sam sam prisustvovao otvaranju konzervi municije od 1000 kom zapakovana ko riba municija je ruska a na kutijama alllahu ekber, komadant kaže poklon naroda IRANA, da nije tog poklona bilo mi u Krajini bi sad orali nebeske njive.
IRAN je od tad u mom srcu n1, prvi su investirali u poljoprivredu na našem kantonu odmah poslije rata 97 i 98 godine.
Svaka čast svakom ali za Krajinu je Iran uradio što niko nije.
Ne znam na koji način da se odužimo tom našem dokazanom najvećem prijatelju.Ako ko ima ideju rado cu je podrzati.
[/quote]

:D
Reisova

#47 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by Reisova »

Grean wrote:Cini mi se da ne prodje dan da dw.de ne objavi neki kriticki clanak o Turskoj i Erdoganu i to traje vec duze vrijeme. Po njihovim natpisima od protesta na trgu Taksim do danas cini se da su ISIS, Putin, Kina, blokada Gaze, nazadni rezimi zaljevskih kraljevina, sovinisticka okupljanja Pagode u Dresdenu nebitne trice u odnosu na politiku Istambula i Erdogana.

U politici bilo koje ozbiljne zemlje kao sto je Njemacka nista nije slucajno. Interesantno je cemu ova kampanja i koji su krajnji ciljevi.

Misljenja, teorije, sto bas Turska, sto bas sada?

Je li njihov jedini problem stranka na vlasti i sta ona predstavlja, cinjenica da Turska nikad nije bila stabilnija nego u vrijeme dok je AK na vlasti mozda protivno planovima nekih centara moci. Jednostavno mora biti cudno jer nema sedmice u kojoj ne osvanu makar dva teksta o Erdoganu i Turskoj i bez iznimke uvijek debelo negativna.
Izvini Turska stabilna ??!!!! Ako malo pratiš kuda Erdoan vodi Tursku i taj put koji nema više veze se njihovim sekularizmom, Ataturkom vodi Tursku u propast...
Kikibombona

#48 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by Kikibombona »

Reisova wrote: Izvini Turska stabilna ??!!!! Ako malo pratiš kuda Erdoan vodi Tursku i taj put koji nema više veze se njihovim sekularizmom, Ataturkom vodi Tursku u propast...
Ma ne vjerujem da je Erdogan toliko glup da ugrozi sekularni poredak. Moze on koketirati sa islamom, nije to problem, ali ako krene nametati 'islamske zakone', gotov je! Nece trebati zapadnjaci prstom mrdnuti, sredit ce ga turski narod.

Erdo moze privatno furati islam, moze i javno, ali ga drugima ne smije i nece nametati. Nije glup!
Reisova

#49 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by Reisova »

Kikibombona wrote:
Reisova wrote: Izvini Turska stabilna ??!!!! Ako malo pratiš kuda Erdoan vodi Tursku i taj put koji nema više veze se njihovim sekularizmom, Ataturkom vodi Tursku u propast...
Ma ne vjerujem da je Erdogan toliko glup da ugrozi sekularni poredak. Moze on koketirati sa islamom, nije to problem, ali ako krene nametati 'islamske zakone', gotov je! Nece trebati zapadnjaci prstom mrdnuti, sredit ce ga turski narod.

Erdo moze privatno furati islam, moze i javno, ali ga drugima ne smije i nece nametati. Nije glup!
Ma nije glup ali polahko gubi kompas...a time i identitet Turske.
Grean

#50 Re: DW.de i opsesija Turskom

Post by Grean »

Kikibombona wrote:

Isto mislim, cak ni ne vjerujem da je kakav fanatik. Konzervativac jeste ali ne i vjerski fanatik. Na kraju krajeva neki Kemalisticki zakoni i jesu bili odron, kao npr. da ne smiju pokrivene djevojke studirati. To mi je podjednako debilno kao i zakon npr. u Saudiji da moraju biti pokrivene.
Post Reply