Nevertheless, strašno je sve ovo
Vise od 900 mrtvih u brodolomu
- cyprus
#26 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Evo u Eritreju još niko nije uvodio demokratiju, država je službeno jednopartijska... Odakle li onda talasi izbjeglica iz ove države
Jebem ga najlakše je za sve živo okrivit zapad, a istok i jug ćemo amnestirati od svake krivnje, ko da se radi o maksumčadima... Ko biva Libiju je uništio zapad, a Libijci nemaju ništa s tim
I Jugoslaviju isto tako, nismo mi ništa krivi...
I šta bude sa ovim jadnim ljudima i kad se dočepaju Lampeduse?
- Edin H.
#27 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Stipu ti ba narod, narod je povodljiv i ovca za sisanje, pa uostalom ista se stvar desila sa Jugoslavijom, pa se sve na kraju svali na bosanska ledja. Nisu se smirili dok nisu u Jugoslaviji srusili sistem, pa zviz (iz Danskeinsomnia78 wrote:'ajde, a oni, ili barem njihovi ocevi i braca, stojali sa strane i gledaliEdin H. wrote:A sta bi to trebali raditi kada su im "uvodjenjem demokracije" unistili zemlje?bvcx wrote:Svi traže instant sreću, niko neće da radi i privređuje. Pogledajte samo Bosnu.
Gadafija ubise Libijci, prohtjelo im se da ruse diktatora, da budu "u svojoj vjeri na svojoj zemlji", malo bi hljeb pa daj jos i pogace
Medjutim Bosanci sad lafo nisu vise izbjeglice, nego sa nipodostavanjem gledaju ove iz Afrike
- bvcx
#28 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
To i ja pokušavam reći.cyprus wrote:Evo u Eritreju još niko nije uvodio demokratiju, država je službeno jednopartijska... Odakle li onda talasi izbjeglica iz ove državeJebem ga najlakše je za sve živo okrivit zapad, a istok i jug ćemo amnestirati od svake krivnje, ko da se radi o maksumčadima... Ko biva Libiju je uništio zapad, a Libijci nemaju ništa s tim
Nevertheless, strašno je sve ovo![]()
- Edin H.
#29 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Nista ne znas, pa te moram uciticyprus wrote:Evo u Eritreju još niko nije uvodio demokratiju, država je službeno jednopartijska... Odakle li onda talasi izbjeglica iz ove državeJebem ga najlakše je za sve živo okrivit zapad, a istok i jug ćemo amnestirati od svake krivnje, ko da se radi o maksumčadima... Ko biva Libiju je uništio zapad, a Libijci nemaju ništa s tim
Iz Eritrije se najlakse dobije azil na Zapadu, jer zbog frke sa Etiopijom imaju neogranicenu vojnu sluzbu.
Napravis ispracaj ono u fazonu "rado Eritrijac ide u vojnike"
- bvcx
#30 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Eritrejom vlada socijalistički diktator, što potvrđuje moju prvu poruku na ovoj temi.
Last edited by bvcx on 21/04/2015 00:16, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Sta bude sa onima koji se uspiju docepati Evrope?
I fakat ne kontam Evropu u ovome svemu
- bvcx
#32 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Pa ništa, gledaju kako da se zakače na evropski socijalistički welfare sistem._BataZiv_0809 wrote:Sta bude sa onima koji se uspiju docepati Evrope?
- insomnia78
#33 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Jok, pokusavaju se prebaciti kroz tunel do EngleskeIt_is_a_Leclerc wrote:Šta ovo rade s kamionom ?! Jel to hoće da ga pljačkaju ?!insomnia78 wrote:Calais u Francuskoj, neposredna blizina tunela koji povezuje Eng-Fra
Valja i sa ovim živjeti...
Gore, u Calais, je haos
Na stotine njih po ilegalnim kampovima, kad ne pokusavaju pobjeci preko kanala u englesku onda se bore izmedju sebe, afrikanci protiv arapa i pleme protiv plemena
Kad je prije jedno mjesec, dva kanal bio zatvoren zbog oluje, od nervoze je kulminiralo pa je u tuci izmedju njih ucestvovalo dvjestotinjak ljudi
- cyprus
#34 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Dobro, nauči čovjek svaki dan nešto novoEdin H. wrote:Nista ne znas, pa te moram uciticyprus wrote:Evo u Eritreju još niko nije uvodio demokratiju, država je službeno jednopartijska... Odakle li onda talasi izbjeglica iz ove državeJebem ga najlakše je za sve živo okrivit zapad, a istok i jug ćemo amnestirati od svake krivnje, ko da se radi o maksumčadima... Ko biva Libiju je uništio zapad, a Libijci nemaju ništa s tim
![]()
Iz Eritrije se najlakse dobije azil na Zapadu, jer zbog frke sa Etiopijom imaju neogranicenu vojnu sluzbu.
Napravis ispracaj ono u fazonu "rado Eritrijac ide u vojnike"i onda se skines za jedno cvaju godina
![]()
Ali nije to bila poenta posta, znaš ti to dobro
- insomnia78
#35 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Black swan wrote:ma nema se sta reci
propast civilizacije i nikog nije briga
takodjer unutar propasti civilizacije jos jedna mini propast civilizacije
to bacvanje kršćana
ako je istina...jadovi se spasavaju iz svoje voljene vukojebine i opet ne napuštaju svoju omiljenu ideologiju
ubi zakolji da drugaciji ne postoji
i taki ce karati liberalne kuje po Europi dok ce europa i dalje izvoziti ratove za karlu bruni ma ogorcen sam
Rome (CNN)Muslims who were among migrants trying to get from Libya to Italy in a boat this week threw 12 fellow passengers overboard -- killing them -- because the 12 were Christians, Italian police said Thursday.
- Edin H.
#36 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Nije, ali je dobar postcyprus wrote:
Ali nije to bila poenta posta, znaš ti to dobro
- uglavnomja
#37 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
svaka zemlja ima svoj azilantski program. i godisnju kvotu._BataZiv_0809 wrote:Sta bude sa onima koji se uspiju docepati Evrope?
ko se prijavi za azil dobije cekanje u nekom kampu, da ima krov nad glavom i da jede ...
neke zemlje za neke zemlje to odrade za 24 sata (recimo za ove bezvizne, kao bosna, odbijenica se moze dobiti ekspresno), dok ove ratne izbjeglice prolaze dugotrajan proces obrade, provjere i odabira ko ce ostati ... moze trajati godinama.
ostali dobiju odbijenicu i kartu odakle su dosli.
inace, europi treba radnika, ne onih obrazovanih i zahtjevnih, nego bas po mjeri poslova koje nece da rade domaci.
- Kikibombona
#38 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Ljudi su najgora moguca vrsta na planeti Zemlji. Da objedinis sve lose osobine svih zivih bica, ne bi dobio pokvareno stvorenje poput covjeka. I tako je oduvijek.palermo wrote: Ja ove teme preskočim, nemam šta reći, ovo je jednostavno veće od mene i mojih mogućnosti spoznaje......a dušu ne bih da ogriješim
Mentalitet copora. Bori se rasa protiv rase, pleme protiv plemena... Izmislili smo nacije i vjere da bi jos vise ucvrstili podjele i stvorili prilike za sukobe. Cijeli zivot je borba za sebe, za porodicu, za drzavu, za naciju, za vjeru. U toj borbi konfrontacija sa drugima je neminovnost.
Da covjek nije pokvaren i da ne insistira na podjelama, sve bi moglo biti drugacije. Medjutim, ne mozemo protiv prirode. Takvi smo, jebat nas. Da bi nama bilo dobro, nekome mora biti lose. To tako ide.
Misljenja sam da broj stanovnika na zemlji treba reducirati. U mnogim zemljama treba nametnuti 'pravilo jednog djeteta'. Ovo ide u propast. Nema resursa za ovoliko ljudi...
- insomnia78
#39 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Jos jednom, azilanti, barem u Fr nemaju pravo da radeuglavnomja wrote:svaka zemlja ima svoj azilantski program. i godisnju kvotu._BataZiv_0809 wrote:Sta bude sa onima koji se uspiju docepati Evrope?
ko se prijavi za azil dobije cekanje u nekom kampu, da ima krov nad glavom i da jede ...
neke zemlje za neke zemlje to odrade za 24 sata (recimo za ove bezvizne, kao bosna, odbijenica se moze dobiti ekspresno), dok ove ratne izbjeglice prolaze dugotrajan proces obrade, provjere i odabira ko ce ostati ... moze trajati godinama.
inace, europi treba radnika, ne onih obrazovanih i zahtjevnih, nego bas po mjeri poslova koje nece da rade domaci.
- Edin H.
#40 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Sta ti dodje Thomas Robert Maltus?Kikibombona wrote:Ljudi su najgora moguca vrsta na planeti Zemlji. Da objedinis sve lose osobine svih zivih bica, ne bi dobio pokvareno stvorenje poput covjeka. I tako je oduvijek.palermo wrote: Ja ove teme preskočim, nemam šta reći, ovo je jednostavno veće od mene i mojih mogućnosti spoznaje......a dušu ne bih da ogriješim
Mentalitet copora. Bori se rasa protiv rase, pleme protiv plemena... Izmislili smo nacije i vjere da bi jos vise ucvrstili podjele i stvorili prilike za sukobe. Cijeli zivot je borba za sebe, za porodicu, za drzavu, za naciju, za vjeru. U toj borbi konfrontacija sa drugima je neminovnost.
Da covjek nije pokvaren i da ne insistira na podjelama, sve bi moglo biti drugacije. Medjutim, ne mozemo protiv prirode. Takvi smo, jebat nas. Da bi nama bilo dobro, nekome mora biti lose. To tako ide.
Misljenja sam da broj stanovnika na zemlji treba reducirati. U mnogim zemljama treba nametnuti 'pravilo jednog djeteta'. Ovo ide u propast. Nema resursa za ovoliko ljudi...
Noting that while food production tends to increase arithmetically, population tends to increase naturally at a (faster) geometric rate, Malthus argued that it is no surprise that people thus choose to reduce (or “check”) population growth. People can increase food production, Malthus thought, only by slow, difficult methods such as reclaiming unused land or intensive farming; but they can check population growth more effectively by marrying late, using contraceptives, emigrating, or, in more extreme circumstances, resorting to reduced health care, tolerating vicious social diseases or impoverished living conditions, warfare, or even infanticide. Malthus was fascinated not with the inevitability of human demise, but with why humans do not die off in the face of such overwhelming odds. As an economist, he studied responses to incentives.
Last edited by Edin H. on 21/04/2015 00:35, edited 1 time in total.
- bvcx
#41 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Ludnica. Tama htio da pitam što svi to bježe u UK?insomnia78 wrote: Jos jednom, azilanti, barem u Fr nemaju pravo da rade
Od kad to da im ne daju? Oduvijek ili nešto skoro?
- Edin H.
#42 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Zato sto se Francuska pretvara da je pravna drzava, a u stvari je vode gomila fasista i ksenofoba.bvcx wrote:Ludnica. Tama htio da pitam što svi to bježe u UK?insomnia78 wrote: Jos jednom, azilanti, barem u Fr nemaju pravo da rade
Od kad to da im ne daju? Oduvijek ili nešto skoro?
U Engleskoj npr. ako dijete ispod 18 godina dodje bez roditelja i zatrazi azil, ima ista prava kao i svako englesko dijete. Ne smiju dijeca biti kaznjavana zbog postupka njihovih roditelja.
- insomnia78
#43 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Pa i u Fr djeca imaju ista prava
- uglavnomja
#44 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
sta ti znaci azilanti?insomnia78 wrote:Jos jednom, azilanti, barem u Fr nemaju pravo da radeuglavnomja wrote:svaka zemlja ima svoj azilantski program. i godisnju kvotu._BataZiv_0809 wrote:Sta bude sa onima koji se uspiju docepati Evrope?
oni koji traze i cekaju azil ili oni koji su dobili?
trazioci nemaju pravo ni na sta, ni da rade, ni da idu na kurs jezika ... mozda djeca idu u skolu, to ne znam tacno
- cyprus
#45 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Pa neomaltuzijanski pogled populariziran od strane Paula Ehrilcha je ponovo prilično aktuelanEdin H. wrote:Sta ti dodje Thomas Robert Maltus?Kikibombona wrote:Ljudi su najgora moguca vrsta na planeti Zemlji. Da objedinis sve lose osobine svih zivih bica, ne bi dobio pokvareno stvorenje poput covjeka. I tako je oduvijek.palermo wrote: Ja ove teme preskočim, nemam šta reći, ovo je jednostavno veće od mene i mojih mogućnosti spoznaje......a dušu ne bih da ogriješim
Misljenja sam da broj stanovnika na zemlji treba reducirati. U mnogim zemljama treba nametnuti 'pravilo jednog djeteta'. Ovo ide u propast. Nema resursa za ovoliko ljudi...![]()
Noting that while food production tends to increase arithmetically, population tends to increase naturally at a (faster) geometric rate, Malthus argued that it is no surprise that people thus choose to reduce (or “check”) population growth. People can increase food production, Malthus thought, only by slow, difficult methods such as reclaiming unused land or intensive farming; but they can check population growth more effectively by marrying late, using contraceptives, emigrating, or, in more extreme circumstances, resorting to reduced health care, tolerating vicious social diseases or impoverished living conditions, warfare, or even infanticide. Malthus was fascinated not with the inevitability of human demise, but with why humans do not die off in the face of such overwhelming odds. As an economist, he studied responses to incentives.
- insomnia78
#46 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Pardon pogrjesio sam, sad sam provjerav'o
Ipak mogu raditi, pod odredjenim uslovima ali mogu
Ipak mogu raditi, pod odredjenim uslovima ali mogu
- Danguba
#47 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Pa logicno je dok je u proceduri ''azilanta'' dobije smjestaj, hranu(ili novac), interno ucenje jezika, djeca u redovnu skolu...nema rada dok si u takvoj proceduri. Kada ti se status promijeni i dobijes boravak, onda su ti svi problemi rijeseni. Smjestaj, ucenje jezika, posao.uglavnomja wrote:
sta ti znaci azilanti?
oni koji traze i cekaju azil ili oni koji su dobili?
trazioci nemaju pravo ni na sta, ni da rade, ni da idu na kurs jezika ... mozda djeca idu u skolu, to ne znam tacno
-
arslanbey
#49 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Insomnia,kako si se ti docepao francuske?
-
arslanbey
#50 Re: Vise od 900 mrtvih u brodolomu
Vidi majket vecina ih izbjeglice na zapadu ili zele iz mirne bih na zapad ,a govore nesto ljudima iz ratnih zemalja.inspmnia hajde ti prvi nazad u bih...nije vise rat