Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sephora wrote:A da ima i ono, kad stojim na stopu, i zelim skrenuti, lijevo ili desno i sad trebam lijepo pogledati na obje strane..i fol on /ona se naginje da pogleda kontrolise je li sve ok, moze li se skrenuti....
nisam doso neke hejtove da bacam, ali mislim da je ovo nesto na sto ne mozes kontrelisati ako pored tebe kao suvozac sjedi neko ko je VOZAC... te stvari se rade mahinalno... u to sam 100% siguran... kad se vozim sa nekim uvijek imam obicaj pogledati prilikom ukljucivanja i zaista ne vidim zasto bi to nekome ko je vozac smetalo... kad povucem oca koji je uz sve TAXISTA i 30 godina je za volanom... apsolutno isto radi... svako moje prestrojavanje, ubacivanje prati voznju.... jednostavno imas ljude koji vole da prate sta se desava i ja to VISE NEGO POSTUJEM... opet sa drugestrane djevojka koja ima polozeno ali ne vozi i nema neke rutine u vozackom smislu nema obicaj da to gleda... ili neko ko jednstavno ne vozi...
btw. standardno pusenje je uzasno u tudjem autu... cackanje po muzici, grijanju, svirkanju, dirkanju... (osim zene ) malo zna iritirati kad se malo brze priblizavas autu koje stoji ili koci pa ti neko skrece paznju ali jednom sam drugu i sebi tako zivot spasio... od tad mi bas i nije iritantno
Sephora wrote:A da ima i ono, kad stojim na stopu, i zelim skrenuti, lijevo ili desno i sad trebam lijepo pogledati na obje strane..i fol on /ona se naginje da pogleda kontrolise je li sve ok, moze li se skrenuti....
nisam doso neke hejtove da bacam, ali mislim da je ovo nesto na sto ne mozes kontrelisati ako pored tebe kao suvozac sjedi neko ko je VOZAC... te stvari se rade mahinalno... u to sam 100% siguran... kad se vozim sa nekim uvijek imam obicaj pogledati prilikom ukljucivanja i zaista ne vidim zasto bi to nekome ko je vozac smetalo... kad povucem oca koji je uz sve TAXISTA i 30 godina je za volanom... apsolutno isto radi... svako moje prestrojavanje, ubacivanje prati voznju.... jednostavno imas ljude koji vole da prate sta se desava i ja to VISE NEGO POSTUJEM... opet sa drugestrane djevojka koja ima polozeno ali ne vozi i nema neke rutine u vozackom smislu nema obicaj da to gleda... ili neko ko jednstavno ne vozi...
btw. standardno pusenje je uzasno u tudjem autu... cackanje po muzici, grijanju, svirkanju, dirkanju... (osim zene ) malo zna iritirati kad se malo brze priblizavas autu koje stoji ili koci pa ti neko skrece paznju ali jednom sam drugu i sebi tako zivot spasio... od tad mi bas i nije iritantno
Tema je vrh
Pa vala vozim auto vec dogo vremena i kasa sam u prilici da budem suvozač, ja se potpuno opustim i nemam potrebe davati upute i pametovati kako sta, gdje treba ... Svako je odgovoran za ono sto radi pa i vozač ..desi se da uzmem gradski bus - vala također ..i evo razmišljam kako bi bilo da upite dajem vozaču busa
Ali opet poštujem tvoju reakciju kad su u prilici da budes suvozač - ali opusti se i uzivaj u vožnji ..ako vec prilika ti se prizi..
Tema je vrh
Pa vala vozim auto vec dogo vremena i kasa sam u prilici da budem suvozač, ja se potpuno opustim i nemam potrebe davati upute i pametovati kako sta, gdje treba ... Svako je odgovoran za ono sto radi pa i vozač ..desi se da uzmem gradski bus - vala također ..i evo razmišljam kako bi bilo da upite dajem vozaču busa
Ali opet poštujem tvoju reakciju kad su u prilici da budes suvozač - ali opusti se i uzivaj u vožnji ..ako vec prilika ti se prizi..
postujem davanje uputa da jeste iritantno... ali ti si naveo kad neko gleda lijevo i desno kad se ti trebas negdje ukljuciti ili prestrojiti... u sustini nema potrebe da to bude iritantno, niti se mozes "opustiti"... opusten sam ja totalno ali jednstavno pratim saobracaj, pratim voznju... pritom ne govorim nikada nikome deuspori malo, de malo brze, de se prestroji lijevo onde ti je manja guzva ili mogo si se ubacit 5 puta i slicno... to fakat jeste iritantnodavanje uputa... cisto pratim saobracaj jer ako gledas i sa sigurnosnog aspekta ako pratis saobracaj i ako si "vidio" da ce se ne daj Boze desiti nesto sto ne treba veca jevjerovatnoca da se uhvatis za nesto, da se ukocis ili jednostavno da uradis neki pokret koji ce ti pomoci da prodjes ne ozlijedjen ili manje ozliejdjen... ako sjedis gledas ko blećak pravo i desi se neka slucajna soabracajna nesreca... cak i najmanja u tom slucaju prilikom ne pracenja situacije moze te dovesti u ozbiljnu situaciju...
- kad dođemo na parking i onda sugeriše "evo imaš ovdje slobodno, evo mogao si ovdje parkirati..."
- kad izlazim sa sporedne ulice i dobro procijenim udaljenost vozila, a onda "pazi imaš auto..."
- kad počne otvarati sve moguće i nemoguće pretince i poklopce, da vidi šta ima i da uporedi sa svojim autom, "ovo je kod mog auta puno bolje urađeno..."
- kad govori "voziš preko ograničenja, smanji malo"
- kad kaže "požuri, požuri upaliće ti se crveno"
- kad počne drkati sjedište i tražiti sebi poziciju koja mu je najudobnija, pa napred, pa nazad, pa iskrivi, pa ispravi
- kad spušta prozor bez potrebe i onda ga vrati za minut opet
- kad počne da se raspravlja sa policijom (moja stara vrlo često)
- kad počne da pametuje o tome kako se ne treba vezati
- kad dira muziku, obavezno
- kad mi kaže "mogao si ovdje skrenuti pa onda tim i tim putem..." (a već u glavi imam zacrtano kuda ću)
Nemam jos svoje vozilo trenutno trazim nesto za kupnju ali cesto uzmem od tetke, druga i tako to.
Nervira me kad odvrne muziku do daske, znaci do max. Hoce prozori da popucaju sve se trese, dodje mi da izbacim i njeg i cd player i sve.
Savjetuje meni hadzo kako se zatvaraju vrata.
''Lagano ih zatvoris a ako ne uhvate a ti ponovo lagano dok se ne zatvore'' veli on prilikom izlaska iz njegovog auta.
Drugom prilikom izlazi on iz mog auta i ono iz ramena pljas vrata. ja sam mislio da ce stakla polupati a stokove iskriviti.
''Alo ba, rece li ti meni kako se vrata zatvaraju''?
''Znas, propuh pa mi ispadose iz ruke'' i jos se naljuti sto mu to rekoh.
Sephora wrote:
Sephora wrote:
kako je tebe fino imati za suvozaca.
Pa mene je u svakom slucaju fino imati i u svim prilikama...
Sephora wrote:
Pa mene je u svakom slucaju fino imati i u svim prilikama...
Kad mi sere o stilu voznje. Onda je za njegovo dobro da bude vezan, u protivnom na sljedecoj krivini ce da ljubi staklo
A nisi jedini, i ja kada sam suvozac totalno se opustim i iskljucim. Ponekad se vozim sa pocetnicima i sve pitaju jesi se to sasro, sta to sutis.
Sta se imam sasrat, ne gine se kad se vozi 50 na sat.
Nervira me kad cjelim putem samo nešto melje i preglasno priča. Pojačaš radio, muziku, ali ništa ne pomaže, što ti jače pojačaš on glasnije melje. Kako ne skonta da se dere Mrzim kad neko non stop priča i priča i priča
Sephora wrote:
ja mu poklonim sta god pozeli ako se prilikom ukljucivanja na put sa pravom prvenstva i malo brzim prilaskom vozaca ne okrene da pogleda da li ima neko... cisto mahinalno... pustite vi meni tu opustenost... kofa on se opusti zazmiri ili gleda sebi u koljena.. mozes mislit ) ali opet podcrtaavam, bar meni to nije iritantno... tu je granica, vec svako pametovanje, koci, kreni, stani, pazi i to... ima dozu iritiranja
fidoremilienko wrote:- kad dođemo na parking i onda sugeriše "evo imaš ovdje slobodno, evo mogao si ovdje parkirati..."
- kad izlazim sa sporedne ulice i dobro procijenim udaljenost vozila, a onda "pazi imaš auto..."
- kad počne otvarati sve moguće i nemoguće pretince i poklopce, da vidi šta ima i da uporedi sa svojim autom, "ovo je kod mog auta puno bolje urađeno..."
- kad govori "voziš preko ograničenja, smanji malo"
- kad kaže "požuri, požuri upaliće ti se crveno"
- kad počne drkati sjedište i tražiti sebi poziciju koja mu je najudobnija, pa napred, pa nazad, pa iskrivi, pa ispravi
- kad spušta prozor bez potrebe i onda ga vrati za minut opet
- kad počne da se raspravlja sa policijom (moja stara vrlo često)
- kad počne da pametuje o tome kako se ne treba vezati
- kad dira muziku, obavezno
- kad mi kaže "mogao si ovdje skrenuti pa onda tim i tim putem..." (a već u glavi imam zacrtano kuda ću)
kad koci
kad kaze hajde zeleno je
kad kaze stani crveno je
kad se nagne da vidi mogu li izaci pa ja ne vidim od suvozaca / suvozacice i misli da cu je / ga slusati
Kad na raskrsnici krene preturati po torbi, spustati sjenilo, mahati rukama... vidjet ces sipak ima li koga. otvaranje vrata tako da zagrebe i moje i tudje auto...
- Ne vezanje pojasa (izgovor necu da me u udesu isti udavi)
- Vozis po ogranicenju kaze Sta SI razvuko
- Ako kojim slucajem pjesma pogodi medju rebra pa tetku mu nismo u kafani
- kada se zapili cigar (u mome autu se to ne pusi samo nesto drugo)
- A/C I prica da ce ista da ih ubije sinuse
- krhanje vratima
- ako preticem gdje zuris I obavezno upiranje u patos
- hebavanje Sa grijanjem/hladjenjm sjedista
- cackanje po navigaciji
- ako je kakvo zgodno zensko a udato pa pocne da uhhm uhmm nogice, pa nesto a nemozes da napadnes
- A/C nastiman pa pocne da haba prozor