Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
prog321 wrote:Iskreno, valjas se u omotu bezveznosti.
O cemu uopste pricas ?
Tu bezveznost si počeo ti sa ironičnim upisima.
O mom stavu se da raspravljati. I mogu ga obrazloziti.. uvijek..Ali ne na način da je napišem tekst, a ti par ironičnih ili poluironicnih komentara.
Dno hranidbenog lanca je figurativno. Uglavnom iako smo evropska zemlja imamo afrički standarde čak i kad su u pitanju drzave nastale raspadom Juge.
Koji ti je stav ?
Da smo mi u BiH nazadni i umiremo od gladi, ali ipak imamo evropsku svjest o neradjanju djece ?
Ako je to, onda je morbidna glupost. Sorry.
prog321 wrote:Koji ti je stav ?
Da smo mi u BiH nazadni i umiremo od gladi, ali ipak imamo evropsku svjest o neradjanju djece ?
Ako je to, onda je morbidna glupost. Sorry.
Tebi je uvjet da imaš dijete " ne umirati od gladi"?
Jedini?
Mladi ljudi nemaju sigurnost, perspektivu i viziju budućnosti .. To što ne umiru od gladi, jeste pohvalno ali zato u mojim godinama znam osobe da zicaju novac od staraca za kafu.
Dakle što trebaju? Ozeniti se ili udati i dobiti djecu pa da im jedini izvor primanja bude roditeljska penzija u budućnosti?
prog321 wrote:Sto se onda vi u Austriji ne kotite kao zecevi ?
Pa rekla sam ti, ljudi se furaju na upraznjavanje nekih osobnih zadovoljstava u mom okruzenju.
Studije do kasnih dvadesetih, poslovi i karijere, putovanja, pokoja vanbračne zajednica ili veza.. O braku i djeci rijetki razmišljaju ..
Djeca su odgovornost i opterećenje, zbog djece moraš promijeniti ustaljene navike, stvoriti tlo za kompromise i sl.
Bračna zajednica nema osobitu vrijednost. Ljudi su nespremni vezivati se i uzivaju u svojoj sopstvenoj komociji.
Vidim da te uhvatio neki zagondzija na foru kokuzluka, Izvrcanje sadake je bosanska narav, a ne potreba.
Ne ide nama toliko lose. Nije naravno dobro kao u Austriji. Ali nije nivo Afrike. Mani se tih floskula iz Zeitunga. Bosanci vise mesa pojedu nego Austrijanci. To ti garantujem.
Last edited by prog321 on 15/04/2015 20:31, edited 1 time in total.
prog321 wrote:Vidim da te uhvatio neki zagondzija na foru kokuzluka, Izvrcanje sadake je bosanska narav, a ne potreba.
Ne ide nama toliko lose. Nije naravno dobro kao u Austriji. Ali nije nivo Afrike. Mani se tih floskula iz Zeitunga. Bosanci vise mesa pojedu nego Austrijanci. To ti garantujem.
Nije me niko uhvatio na foru. Govorim iz svojih iskustava i okoline u Sarajevu ( susjeda, rodbine i sl )
Što se mesa tiče i jedenja, u tome mozemo biti evropski prvaci. No to nam je jedina disciplina i sjedeća odbojka gdje dominiramo dragi moj Prog
prog321 wrote:Vidim da te uhvatio neki zagondzija na foru kokuzluka, Izvrcanje sadake je bosanska narav, a ne potreba.
drug ograničen si ko balkon. Fino ti je sara rekla da je omladina masovno nezaposlena i bez ikakve perspektive. Nema posla, nema ni ženidbe =nema djece. U bosni je tako, u austriji su neki drugi razlozi, a u tunguziji sasvim treći....
Na trorecenicne upise i tvoje ironične komentare ne mislim replicirati.
Ako nemam pojma, imaš opciju da zaobidjes moje upise.
Rekoh da te informisem, stvarno nemas. Nemoj se ljutiti, tako je, sta ja sad tu mogu.
Imaš opciju ignore
Čemu trud? Uzaludan pogotovo.
Potsjeti me ti na sticenike iz Pazarica, pokusao sam normalno sa njima, kao i sa tobom, isti rezultat je bio,
cak nesto bolji.
Doduse i razumljivo u prvom slucaju, a ti ko teflon, odbijas kritiku, jer mislis da je iskljucivo negativna,
kapacitet koji ti je mozda Bogom dat i ne pomisljas da koristis.
Potsjeti me ti na sticenike iz Pazarica, pokusao sam normalno sa njima, kao i sa tobom, isti rezultat je bio,
cak nesto bolji.
Doduse i razumljivo u prvom slucaju, a ti ko teflon, odbijas kritiku, jer mislis da je iskljucivo negativna,
I što bi ti sad? Da mi pokrovitelja izigravaš? Usmjeriš moj intelektualni potencijal?
Kanaliziraš ga?
drug ograničen si ko balkon. Fino ti je sara rekla da je omladina masovno nezaposlena i bez ikakve perspektive. Nema posla, nema ni ženidbe =nema djece. U bosni je tako, u austriji su neki drugi razlozi, a u tunguziji sasvim treći....
Fakat jesam i njemu i topca-mu obrazlozila situacije .. Konstruktivno
cak nesto bolji.
I što bi ti sad? Da mi pokrovitelja izigravaš? Usmjeriš moj intelektualni potencijal?
Kanaliziraš ga?
Objasni nam mega giga uber genije,..zasto onda stanovnistvo raste na Kosovu ?
Hoces reci da je tamo omladina vise zaposlena i vecu perspektivu ima >? A Evropejci.
Objasni nam mega giga uber genije,..zasto onda stanovnistvo raste na Kosovu ?
Hoces reci da je tamo omladina vise zaposlena i vecu perspektivu ima >? A Evropejci.
direktore, fino ti rekoh, jedni su razlozi u bosni, drugi na kosovu, treći na kriptonu i sl.
Nismo svi isti. Jel sad išta jasnije?