Za psovanje države 150 KM

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Heller

#26 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by Heller »

Pryda wrote:Mene interesuje kako se moze dokazat da je neko opsovao drzavu? Je li svaki put kad me drot zaustavi ako mu se ne svidjam moze reci psovao sluzbeno lice, drzavu, predsjednika itd i da dobijem kaznu na osnovu njegove izjave ???????

Kad god mi pisu kaznu govori: ''tu potpisi ako prihvatas, a tu ako hoces na sud''. Da li je iko ikad potpisao to za sud, sta se tamo zapravo desava i kako dokazuju prekrsaj tipa voznja bez pojasa? :D
Dodje policajac i svjedoci protiv tebe, barem je tako kod obicnog prekrsaja tipa JRiM, naravno ako je policajac bio tu kad je izvrseno djelo, ako te neko prijavio za uznemiravanje JRiM a policajac samo priveo onda taj neko treba da svjedoci. :mrgreen:
TheMule

#27 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by TheMule »

Lola psuje drzavu jer se ne moze parkirati ko krkan :zzzz:
Bodkin

#28 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by Bodkin »

Pryda wrote:Mene interesuje kako se moze dokazat da je neko opsovao drzavu? Je li svaki put kad me drot zaustavi ako mu se ne svidjam moze reci psovao sluzbeno lice, drzavu, predsjednika itd i da dobijem kaznu na osnovu njegove izjave ???????

Kad god mi pisu kaznu govori: ''tu potpisi ako prihvatas, a tu ako hoces na sud''. Da li je iko ikad potpisao to za sud, sta se tamo zapravo desava i kako dokazuju prekrsaj tipa voznja bez pojasa? :D
Isao ja na sud. Isti ti kurko. Kazes sudiji nije tako bilo. Ona ti kaze dva milicajca, a ti sam. Ajde da se ne zajebavamo plati kaznu. Ja zapeo i na kraju je rekla plati kaznu i ne moras sudske troskove. Nastavi da serendas i nabicu ti jos duplo toliko da platis :lol:
Sephora

#29 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by Sephora »

Samo po džepu kad se udara, brže se dođe do pameti ..
dezurni_ucenik

#30 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by dezurni_ucenik »

TheMule wrote:Lola psuje drzavu jer se ne moze parkirati ko krkan :zzzz:
Takvi sto si naveo ne psuju drzavu, takvima je i drzava omogucila da se, izmedju ostalog, parkiraju ko krkani.
O'zone
Globalni moderator

#31 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by O'zone »

Nikad nisam skontao to raspravljanje sa policijom. Posebno kad si sam ili u vozilu ili na ulici, uvijek je policijska na prvom mjestu, ako imaš svjedoke onda imaš recimo sa nečim da probaš. Jedina stvar koju možeš dobiti je kaznena prijava za ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.
Korisnikk

#32 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by Korisnikk »

Sto se tice nepropisnog parkiranja ljudi su 100% ispravno postupili. Sta sad, treba dozvoliti krsenje zakona ako je na "par minuta?" Mjesto za parkiranje se uvijek moze naci (doduse nekad ne bas u blizini) ali druga je stvar sto je prosjecan Bosanac gospodin kojem ne pada na pamet ni do obliznje prodavnice udaljenosti 100 metara otici pjeske.
Na pocetku ce jedan parkirati na par minuta nepropisno, zatim to vide i drugi i nakon mjesec dana imas citav grad i svi parkiraju nepropisno, na svakom cosku, ali policija mu ne moze nista jer on samo na par minuta parkira. E neces moci!
friskyoreo

#33 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by friskyoreo »

Slazem se da trebaju kaznjavati.
Ali isto tako, zasto policajci nikad ne zaustave i kaznjavaju auto koje pripada nekom lokalnom "djilkosu", mafijozi i sl?! Takvi mogu da udju u policijsku stanicu s autom i opet nikom nista.
Nego ovako udri po sirotinji, uzmi im i ono malo hljeba sto imaju. Ne mislim konkretno na ovaj slucaj, lik vozi fabiu, tako da nije teska sirotinja. :)
Warashii

#34 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by Warashii »

Bilo bi super da smiju odrezati i kaznu pojedincima sto im se mame nayebu kada ih zaustave, al ipak mati je mati a drzava je...
Korisnikk

#35 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by Korisnikk »

Slazem se s prethodna dva komentara.
astala_vistala

#36 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by astala_vistala »

Hajde reci to nekom demobilisanom borcu da ne psuje drzavu ?? i ko mu ima obraza napisati tu kaznu,gledam onu dvojicu sto su se htjeli zapaliti sit gladnom ne vjeruje jos mu onaj naglasava : prijatelju ti imas platu ti mene ne razumijes.
York Light 100`s

#37 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by York Light 100`s »

O'zone wrote:Nikad nisam skontao to raspravljanje sa policijom. Posebno kad si sam ili u vozilu ili na ulici, uvijek je policijska na prvom mjestu, ako imaš svjedoke onda imaš recimo sa nečim da probaš. Jedina stvar koju možeš dobiti je kaznena prijava za ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.
TheMule

#38 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by TheMule »

York Light 100`s wrote:
O'zone wrote:Nikad nisam skontao to raspravljanje sa policijom. Posebno kad si sam ili u vozilu ili na ulici, uvijek je policijska na prvom mjestu, ako imaš svjedoke onda imaš recimo sa nečim da probaš. Jedina stvar koju možeš dobiti je kaznena prijava za ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.
:lol: nasa policija. U Americi bi ovaj dobio 20 metaka, onda jedan u celo da potvrde.

Nadam se da je ovaj pozvo par kolega, pa da su ovog debeljucu nalemali u stanici?
O'zone
Globalni moderator

#39 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by O'zone »

York Light 100`s wrote:
Žalosno :roll:
Danguba

#40 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by Danguba »

meni smijesno :D
O'zone
Globalni moderator

#41 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by O'zone »

Tercius

#42 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by Tercius »

O'zone wrote:
York Light 100`s wrote:
Žalosno :roll:
A ovaj je neki tipicni primjer papka koji nikad po p...nije dobio sto u privatnoj sto u drzavnoj reziji, a ovaj policajac Bogam ne zna ni on sto je dosao na posao.
nadžak

#43 Re: Za psovanje države 150 KM

Post by nadžak »

Ovo je tragikomično da pokazuješ svoju sramotu i tražiš neko saosjećanje društva?
Pogrešno parkirao Bog zna gdje i kako, vrijeđa policajce i onda mu krivo što su izašli iz kafića. Klasika naša posla. NIKAD nisam ja kriv-UVIJEK imam opravdanje!

Kako ti ba nije bilo mrsko slikat i postavljat onaj prekršajni nalog i otvarat temu. Bolje da si kafu sa ženom popio! :D
Post Reply