Krv u stolici!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

bwin

#26 Re: Krv u stolici!

Post by bwin »

Black swan wrote:ako je tamna krv onda je vjerojatno iz želudca...

ako je "živa krv" ko kad se porežeš ili što bi se reklo kao da je neko zaklo životinju onda su sigurno hemići pukli i to se razletilo s "prdežom" prilikom kaka

medjutim ima jedna caka... gdje je krv na "stolici".... ako krvavi trag stoji na početku stolice ili kraju ili na sredini... onda je puko hemić i stolica otpuhala krv... treba se zabrinuti ako je krv uz duužinu stolice.. znači nešto u crijevima konstantno pušta krv... to je taj strah od novotvorine
ne moraš ići na kolonoskopiju... možeš pogledati markere za novotvorine... ima i onih magnetnih rezonanci samo su skupe 300 ako hoćeš odmah

moze se i stolica odnijeti na pregled za te ćelije kako to ide ne znam

mada je kolonoskopija 100% tačna

probaj malu tekicu otvoriti i pisati kad ti se to pojavljuje s opisima svega i prati jel učestalo ili sve manje i manje
Krv je svijetlo crvena. E sad gdje je krv tesko je to skontati. Ne vidim je, bar svojim okom, pomjesanu sa stolicom vec vidim tragove krvi na wc solji dole, i zadnji put je sva voda u solji bila pomijesana sa krvi.
Inace stolicu imam svaki drugi dan, rijetko kad da udjem u treci dan. Sta to moze govoriti?
Last edited by bwin on 14/04/2015 15:09, edited 1 time in total.
bwin

#27 Re: Krv u stolici!

Post by bwin »

jesam1 wrote:Preporucujem da probas ne jesti pecivo i zitarice (tj. sve sa glutenom) odredjeno vrijeme - Pa da vidis rezultat. Jedan od najcescih simptoma osjetljivosti na gluten je oštećenja probavnog trakta (intestinalne propusnosti) koja kadovodi do autoimunih bolesti, kao što su na primjer dijabetes tipa 1, lupus, hashimoto, psorijaza i mnoge druge.

Problem kod osjetljivosti na gluten je ta sto osobe sa osjetljivoscu vrlo cesto vode zdrav zivot i "ispravno" se hrane.
Poglegaj na google-u gluten + osjetljivost ili autoimuna bolest
moderna medicina sve vise prepoznaje gluten kao uzrocnik mnogih zdravstvenih problema.
Ja vec godinama ne jedem bijeli hljeb vec integralni koji mama sama skuha od 100% integralnog brasna. Sumnjam da je gluten uzrok ovoga jer sam ga jeo cijeli zivot a ovo se javlja tek u zadnjih par mjeseci
razonoda

#28 Re: Krv u stolici!

Post by razonoda »

bwin wrote:
jesam1 wrote:Preporucujem da probas ne jesti pecivo i zitarice (tj. sve sa glutenom) odredjeno vrijeme - Pa da vidis rezultat. Jedan od najcescih simptoma osjetljivosti na gluten je oštećenja probavnog trakta (intestinalne propusnosti) koja kadovodi do autoimunih bolesti, kao što su na primjer dijabetes tipa 1, lupus, hashimoto, psorijaza i mnoge druge.

Problem kod osjetljivosti na gluten je ta sto osobe sa osjetljivoscu vrlo cesto vode zdrav zivot i "ispravno" se hrane.
Poglegaj na google-u gluten + osjetljivost ili autoimuna bolest
moderna medicina sve vise prepoznaje gluten kao uzrocnik mnogih zdravstvenih problema.
Ja vec godinama ne jedem bijeli hljeb vec integralni koji mama sama skuha od 100% integralnog brasna. Sumnjam da je gluten uzrok ovoga jer sam ga jeo cijeli zivot a ovo se javlja tek u zadnjih par mjeseci
:shock: Nisi mi jasan. Krvaris i sramota te ici dr.. Shvati-on jedva ceka da zaviri u,,,,. Uradi taj pregled, mozda neko u Sa radi pod anestezijom.
Como_Sarajevo

#29 Re: Krv u stolici!

Post by Como_Sarajevo »

Ne bih da ti vežem šuhvu,idi naruči se kod privatnika na pregled,kolonoskopija.Čitam tvoje probleme i isto kao da opisuješ mene.Moguće da je nasljedno,problemi sa crijevima,sve sam to prošao,ne zapuštaj i neigraj se s glavom.Meni su ustanovili ulcerozni kolitis u 48-oj godini a rođen sam s tim.Odma na kanal.
Altsa

#30 Re: Krv u stolici!

Post by Altsa »

bwin wrote:
Black swan wrote:ako je tamna krv onda je vjerojatno iz želudca...

ako je "živa krv" ko kad se porežeš ili što bi se reklo kao da je neko zaklo životinju onda su sigurno hemići pukli i to se razletilo s "prdežom" prilikom kaka

medjutim ima jedna caka... gdje je krv na "stolici".... ako krvavi trag stoji na početku stolice ili kraju ili na sredini... onda je puko hemić i stolica otpuhala krv... treba se zabrinuti ako je krv uz duužinu stolice.. znači nešto u crijevima konstantno pušta krv... to je taj strah od novotvorine
ne moraš ići na kolonoskopiju... možeš pogledati markere za novotvorine... ima i onih magnetnih rezonanci samo su skupe 300 ako hoćeš odmah

moze se i stolica odnijeti na pregled za te ćelije kako to ide ne znam

mada je kolonoskopija 100% tačna

probaj malu tekicu otvoriti i pisati kad ti se to pojavljuje s opisima svega i prati jel učestalo ili sve manje i manje
Krv je svijetlo crvena. E sad gdje je krv tesko je to skontati. Ne vidim je, bar svojim okom, pomjesanu sa stolicom vec vidim tragove krvi na wc solji dole, i zadnji put je sva voda u solji bila pomijesana sa krvi.
Inace stolicu imam svaki drugi dan, rijetko kad da udjem u treci dan. Sta to moze govoriti?
to moze govoriti da imas opstipaciju i da ti je stolica tvrda i da zbog te tvrde stolice dolazi do krvarenja. svako krvarenje je znak za uzbunu znaci odlazak kod ljekara pa ti sad vidi. zar ti nije bolje da odes kod ljekara izvrsis pregled i da si miran i ne razmisljas o tome. ako imas love idi privatno brze je ako ne redovno na kliniku.
bwin

#31 Re: Krv u stolici!

Post by bwin »

znam da bi trebao ali ne zelim na kolonoskopiju, tvrdoglav sam znam ali ne zelim. Ako ima neki drugi metod probat cu.
cargo

#32 Re: Krv u stolici!

Post by cargo »

Burazeru, prije svega otidji doktoru. Ja sam čekao i mislio se šta je i raspitivao se a konstantno krvario dok nisam iskrvario toliko da nisma mogao hodati. Ubrzao mi se rad srca itd.. operisao hemeroide i sad sve super..radio i kolonoskojipu..malo neugodno ali ništa specijalno..
razonoda

#33 Re: Krv u stolici!

Post by razonoda »

bwin wrote:znam da bi trebao ali ne zelim na kolonoskopiju, tvrdoglav sam znam ali ne zelim. Ako ima neki drugi metod probat cu.
:-) Koja si ti glava- mjenjaj se ili neces doziviti ni 30-tu. Trazi ko radi sa anestezijom.
It_is_a_Leclerc

#34 Re: Krv u stolici!

Post by It_is_a_Leclerc »

Krv u stolici, u pravilu, znači posjeta ljekaru. Čisto iz predostrožnosti kod mlađih, a kod starijih, pogotovo anemičnih, je baš stvar hitnosti. Ja bih ti preporučio da odeš, jer zaista nije vrijedno da se sekiraš i kontaš - je li nešto loše ili nije.

Iz opisa ovako, hajmo reći anamnestički, ja bih rekao hemeroidi, eventualno polip.

Hemeoridi ne moraju uvijek da bole i ne moraju se vidjeti. Unutrašnji, pokriveni sluznicom rektuma, se ne vide, krvare prilikom prolaska stolice.
Polipi mogu biti i nisu rijetkost. To je benigno i normalno da se javlja, al' tu bih ja uvijek isključio mogućnost da je u pitanju adenom koji je neoplastičan i može progredirati u karcinom, al' u tim godinama je to dosta rijetko. Polip, doduše, malo manje krvari u odnosu na hemeroide, al' hajd ti znaj.

Ne znam kako bih ti rekao, al' kad ljekaru spomeneš krv u stolici prvo će ti predložiti digitoanalni pregled, tj. penetracija prst u rektum kroz analni otvor, kako bi, ako je nešto bliže anusu, mogao sam "provaliti" šta je, tj. da li je riječ o hemeroidima, tvrdoj tvorbi, mekanoj tvorbi itd... Ako ne nađe ništa, onda ideš na specijalistički pregled kolonoskopom.

I zaista nema razloga da se bojiš toga. Prvo, niko u tome ne uživa. Ni ti, ni ljekar/tehničar, ali se mora. Drugo, postoje stvari koje to olakšavaju, lubrikanti, pa onda tehnika snimanja. To ne bi trebalo da boli toliko. I treće, ne znam čega bi se tu imao stidjeti. Pa ni prvi ni zadnji.

Eto. Obrati se, ozbiljno, ljekaru. Niko nije budala i svi znaju da se ljudi osjećaju neugodno kad su te stvari u pitanju.

Sretno. :)
P308

#35 Re: Krv u stolici!

Post by P308 »

Ne znam jesi li u mogucnosti priustiti, ali kolonoksopija se na Klinickom centru moze uraditi pod anestezijom. Pregled tada kosta oko 180 KM (sto je skupo ali ipak mnogo jeftinije nego kod privatnika). Dakle, uspavaju te i probude. Sve skupa (uspavljivanje i pregled) traje manje od 20 minuta. Zatim te odvedu u jednu sobicu u blizini gdje trebas lezati dodatnih 20-30 minuta (nakon sto te probude - cisto da dodjes sebi poslije anestezije) a potom ides kuci, potpuno normalno. Svo vrijeme neko od porodice moze biti s tobom. I iznenadjujuce, svi su preljubazni (i doktori i sestre) :D

Priprema za pregled je malo nezgodnija, jer se moras "procistiti" pa dan prije ne mozes izlaziti iz stana/kuce (da bi ti wc bio blizu :D ). Taj dan jedes samo supu (moras jesti do 12), a onda pijes Dulkolax tablete, gorku sol (ili Duphalac sirup), stavljas Dulkolax cepice a od 19 do 22 moras popiti 3 litra tecnosti (2 litra kamilice i 1 litar Donat Mg). U jednom trenutku shvatis da si pola dana proveo u wc-u :D Malo je iscrpljujuce, ali nista sto se ne moze izdrzati.

Uglavnom, rjesenje postoji i ne trebas bjezati od kolonoskopije. Sto je prije uradis, prije ces dobiti nalaz i ako je ne daj Boze nesto lose, prije ces poceti sa terapijom i rijesiti se problema. Mnogi nazalost ne mogu sebi priustiti pregled sa anestezijom pa ga rade "na zivo" :( ali i to prodje. Za zdravlje moras pretrpiti. Misli samo kako to cinis za svoje dobro i kako ces se poslije toga mnogo bolje osjecati.
Barakuda12

#36 Re: Krv u stolici!

Post by Barakuda12 »

bwin wrote:Imam 22 godine i prije dva mjeseca sam primjetio krv u stolici, crvene boje. Citao sam dosta o tome i ima razlike u crvenoj i tamnoj boji krvi, prvi slucaj moze ukazivati na rak debelog crijeva i jako sam zabrinut.
Zadnji mjesec dana nisam primjetio krv a onda juce je bila dosta obilna. Da li je moguce da sa 22 godine najebem do te mjere, inace hranim se zdravo i bavim se sportom? Nekako nemam zelju ici po uputnicu na kolonskopiju, em me stid em nebi da mi guraju nesto u straznjicu a problem ne postoji. Sta moze biti u pitanju? Da li je jos neko imao slican problem a da je na kraju bilo sve ok sto se tice zdravlja??
Ja mislim da imas analnu fisuru. To ti je kao posjekotina koja je nastala zbog tvrde stolice. Najbolje lijecenje toga ti je da svako jutor kad ustanes popijes dvije case vode i da poslije toga popijes casu jogurta pomijesanu sa 2 kafene kaskice čija sjemenke. Ovo ti sve navodim zato sto moj clan obitelji imao isti takav problem i doktoru u njemackoj mu je to propisao nakon mjesec i po vremena svakodnevnog sporvodjenja terapije problem je nestao. Uzimanjem ove terapije stolicu bi morao imati svaki dan. Nadam se da ce ti pomoci.
vješalica

#37 Re: Krv u stolici!

Post by vješalica »

ne znam šta te ima biti stid,vidjeli su oni više guzica nego ti sopstvene,druga stvar zdravlje je u pitanju i ne možeš se zapuštati
a drugo,ako imaš problem sa tvrdom stolicom,imaš raznih recepata moj ti je prijedlog suhe šljive jesti,a ne znam koliko ti mogu preporučiti da piješ čaj od sene da ne bi dežurao u wc-u pola dana,pij jogurt,kefir i sve ove lahko probavljive stvari i uzimaj dosta tekućine inače
razonoda

#38 Re: Krv u stolici!

Post by razonoda »

P308 wrote:Ne znam jesi li u mogucnosti priustiti, ali kolonoksopija se na Klinickom centru moze uraditi pod anestezijom. Pregled tada kosta oko 180 KM (sto je skupo ali ipak mnogo jeftinije nego kod privatnika). Dakle, uspavaju te i probude. Sve skupa (uspavljivanje i pregled) traje manje od 20 minuta. Zatim te odvedu u jednu sobicu u blizini gdje trebas lezati dodatnih 20-30 minuta (nakon sto te probude - cisto da dodjes sebi poslije anestezije) a potom ides kuci, potpuno normalno. Svo vrijeme neko od porodice moze biti s tobom. I iznenadjujuce, svi su preljubazni (i doktori i sestre) :D

Priprema za pregled je malo nezgodnija, jer se moras "procistiti" pa dan prije ne mozes izlaziti iz stana/kuce (da bi ti wc bio blizu :D ). Taj dan jedes samo supu (moras jesti do 12), a onda pijes Dulkolax tablete, gorku sol (ili Duphalac sirup), stavljas Dulkolax cepice a od 19 do 22 moras popiti 3 litra tecnosti (2 litra kamilice i 1 litar Donat Mg). U jednom trenutku shvatis da si pola dana proveo u wc-u :D Malo je iscrpljujuce, ali nista sto se ne moze izdrzati.

Uglavnom, rjesenje postoji i ne trebas bjezati od kolonoskopije. Sto je prije uradis, prije ces dobiti nalaz i ako je ne daj Boze nesto lose, prije ces poceti sa terapijom i rijesiti se problema. Mnogi nazalost ne mogu sebi priustiti pregled sa anestezijom pa ga rade "na zivo" :( ali i to prodje. Za zdravlje moras pretrpiti. Misli samo kako to cinis za svoje dobro i kako ces se poslije toga mnogo bolje osjecati.
:lol: Mozda mu nece trebati pola dana da izbaci --otpad--iz sebe. Par sati i nije uopste ISCRPLJUJUCE to ciscenje. Zacudo, ne osjecas ni da si gladan, posloje toga.
P308

#39 Re: Krv u stolici!

Post by P308 »

razonoda wrote:
P308 wrote:Ne znam jesi li u mogucnosti priustiti, ali kolonoksopija se na Klinickom centru moze uraditi pod anestezijom. Pregled tada kosta oko 180 KM (sto je skupo ali ipak mnogo jeftinije nego kod privatnika). Dakle, uspavaju te i probude. Sve skupa (uspavljivanje i pregled) traje manje od 20 minuta. Zatim te odvedu u jednu sobicu u blizini gdje trebas lezati dodatnih 20-30 minuta (nakon sto te probude - cisto da dodjes sebi poslije anestezije) a potom ides kuci, potpuno normalno. Svo vrijeme neko od porodice moze biti s tobom. I iznenadjujuce, svi su preljubazni (i doktori i sestre) :D

:lol: Mozda mu nece trebati pola dana da izbaci --otpad--iz sebe. Par sati i nije uopste ISCRPLJUJUCE to ciscenje. Zacudo, ne osjecas ni da si gladan, posloje toga.
Ne razumijem ovo ismijavanje ili sta je vec. :? Tuzno, zaista.
To je valjda individualno, nekome je isrpljujuce, nekome ne. Meni je pola dana trebalo i osjecao sam se iscrpljeno nakon gore navedenog... tebi je s druge strane bilo sjajno iskustvo, i to je divno i da Bog da svakome bude poput tvog, niko sretniji ne bi bio od mene. Ja samo prenosim svoje iskustvo i zaista ne vidim razlog za ovakvu reakciju.
razonoda

#40 Re: Krv u stolici!

Post by razonoda »

@P308
Zbilja mi je zao sto si ovo tesko primio,----ka srcu--. Nije mi namjera da -umanjujem tvoju bol, svako na svoj nacin, ali ako savjetujes osobu koja -VEC IMA PROBLEM SA PROCEDUROM---ne bih dodaval ulje na vatru i jos vise ga tjerala od vec pokazanog straha.
Niko nije umro od te peocedure, da, neugodna je samim tim sto zahtjeva -pripreme , ali na neki nacin treba olaksati nekome odluku da to uradi.
Kako ko ali ova procedura se ponavlja nakon izvjesnog vremena.

Ja sam osoba koja vjeruje u --dozu humora pri teskim trenucima. :-D
bwin

#41 Re: Krv u stolici!

Post by bwin »

vješalica wrote:ne znam šta te ima biti stid,vidjeli su oni više guzica nego ti sopstvene,druga stvar zdravlje je u pitanju i ne možeš se zapuštati
a drugo,ako imaš problem sa tvrdom stolicom,imaš raznih recepata moj ti je prijedlog suhe šljive jesti,a ne znam koliko ti mogu preporučiti da piješ čaj od sene da ne bi dežurao u wc-u pola dana,pij jogurt,kefir i sve ove lahko probavljive stvari i uzimaj dosta tekućine inače
Sta je ustvari tvrda stolica? Ja nemam nekih problema oko nje, redovno je imam i prilicno lahko to obavim, koliko znam to znaci da mi nije tvrda stolica.
bwin

#42 Re: Krv u stolici!

Post by bwin »

It_is_a_Leclerc wrote:Krv u stolici, u pravilu, znači posjeta ljekaru. Čisto iz predostrožnosti kod mlađih, a kod starijih, pogotovo anemičnih, je baš stvar hitnosti. Ja bih ti preporučio da odeš, jer zaista nije vrijedno da se sekiraš i kontaš - je li nešto loše ili nije.

Iz opisa ovako, hajmo reći anamnestički, ja bih rekao hemeroidi, eventualno polip.

Hemeoridi ne moraju uvijek da bole i ne moraju se vidjeti. Unutrašnji, pokriveni sluznicom rektuma, se ne vide, krvare prilikom prolaska stolice.
Polipi mogu biti i nisu rijetkost. To je benigno i normalno da se javlja, al' tu bih ja uvijek isključio mogućnost da je u pitanju adenom koji je neoplastičan i može progredirati u karcinom, al' u tim godinama je to dosta rijetko. Polip, doduše, malo manje krvari u odnosu na hemeroide, al' hajd ti znaj.

Ne znam kako bih ti rekao, al' kad ljekaru spomeneš krv u stolici prvo će ti predložiti digitoanalni pregled, tj. penetracija prst u rektum kroz analni otvor, kako bi, ako je nešto bliže anusu, mogao sam "provaliti" šta je, tj. da li je riječ o hemeroidima, tvrdoj tvorbi, mekanoj tvorbi itd... Ako ne nađe ništa, onda ideš na specijalistički pregled kolonoskopom.

I zaista nema razloga da se bojiš toga. Prvo, niko u tome ne uživa. Ni ti, ni ljekar/tehničar, ali se mora. Drugo, postoje stvari koje to olakšavaju, lubrikanti, pa onda tehnika snimanja. To ne bi trebalo da boli toliko. I treće, ne znam čega bi se tu imao stidjeti. Pa ni prvi ni zadnji.

Eto. Obrati se, ozbiljno, ljekaru. Niko nije budala i svi znaju da se ljudi osjećaju neugodno kad su te stvari u pitanju.

Sretno. :)
Aj prst u dupe da mi stavlja dokotr, da je doktorica pa hajde :-D
Stvarno mi to stvara ogromnu blokadu, a nekako imam osjecaj da ce mi biti teze ako gurne prst ili cijev u dupe pa nista ne nadje nego da nesto nadje, dzaba cu ga primiti.
Vidim dobro se razumijes oko ovoga, pa da pitam, uglavnom koliko znam krv u stolici kao simptopm trebaju pratiti jos neki simptopi kad je u pitanju neki problem. Ima li jos neki simptop koji ide uz crvenu krv a da moze upucivati na nesto opasno? Ja nekako ne primjetim nijedan drugi simptom osim ovoga.
It_is_a_Leclerc

#43 Re: Krv u stolici!

Post by It_is_a_Leclerc »

Ima simptoma, ali nisu specifični da možeš reći - "Aha, 100 % je to". Bez pregleda jednostavno niko ne može reći sigurno šta je u pitanju, već samo nagađati. Nijedan doktor ti neće pogađati šta je.

Ono što tebe treba brinuti je krvarenje kao takvo, jer se gubi krv, stvaraju uslovi za infekciju... Ako ti je baš nezgodno ići ljekaru, možeš za početak probati s ovim alternativama što ti ljudi ovdje pomažu, tipa vlaknasta hrana, jogurti i slično, pa vidjeti da li se šta mijenja. Ako nema poboljšanja, ako krvariš svaki put i to u količinama koje trebaju zabrinjavati, onda fakat nemoj odgađati. :)
bwin

#44 Re: Krv u stolici!

Post by bwin »

It_is_a_Leclerc wrote:Ima simptoma, ali nisu specifični da možeš reći - "Aha, 100 % je to". Bez pregleda jednostavno niko ne može reći sigurno šta je u pitanju, već samo nagađati. Nijedan doktor ti neće pogađati šta je.

Ono što tebe treba brinuti je krvarenje kao takvo, jer se gubi krv, stvaraju uslovi za infekciju... Ako ti je baš nezgodno ići ljekaru, možeš za početak probati s ovim alternativama što ti ljudi ovdje pomažu, tipa vlaknasta hrana, jogurti i slično, pa vidjeti da li se šta mijenja. Ako nema poboljšanja, ako krvariš svaki put i to u količinama koje trebaju zabrinjavati, onda fakat nemoj odgađati. :)
Stvarno se zdravo hranim, kod mene nema pasteta, parizera, hrane iz konzerve...ne vjerujem da je ishrana uzrok. Jedino sto mesa puno jedem pa ako je to uzrok jebiga.
A sto se tice krvarenja ne krvarim svaki put, prije 45 dana kad sam prvi put primjetio krv u stolici vidjao sam je 5 puta zaredom, nakon toga mjesec je prosao nista nije bilo, i onda neki dan ponovo krv u stolici. Cekam sad narednu da vidim stanje.
Altsa

#45 Re: Krv u stolici!

Post by Altsa »

ovo vec postaje kao spanska sapunica. momak idi ljekaru i nemoj nas vise zahebavati. trazis od nas savijet i kad ti najmanje 10 ljudi kaze da ides ljekaru ti opet trunis isto da te je stid. ako tebi tvoje zdravlje nije najprece onda ti mi tu ne mozemo pomoci a da ti ne zagledamo u paksu. idi na gastoenterolosko odjeljenje klinike kosevo ili privatno kod dr. gribajcevica u eurofarm, dr.gornjakovica u sunce ili kod dr. gogov u sanasu.
mO k3

#46 Re: Krv u stolici!

Post by mO k3 »

bwin wrote:
janje_ wrote:da li puno sjedis?

crvena krv u stolici, odnosno krv trag na toalet papiru moze biti i znak hemoroida, sto je u poredjenju sa rakom debelog crijeva ko dobitak na lotu..

nemoj da te bude stid bilo kakvog pregleda.
Ne sjedim nista vise od prosjecnog covjeka. I da su hemoroidi otkud meni u 22 godini takvo nesto. I ako jesu hemoroidi zar nebih onda trebao imati krv u stolici svaki put, a eto nisam je imao puni mjesec dana.
Drugar ... jeli ti "friska" krv ?? Kada se obrises krvav ti papir ako je tako dont vori jackot hemroid ... nista strasno

Ako je tamna krv onda doktoru ... kako god u oba slucaja moraces dr
janje_

#47 Re: Krv u stolici!

Post by janje_ »

Altsa wrote:ovo vec postaje kao spanska sapunica. momak idi ljekaru i nemoj nas vise zahebavati. trazis od nas savijet i kad ti najmanje 10 ljudi kaze da ides ljekaru ti opet trunis isto da te je stid. ako tebi tvoje zdravlje nije najprece onda ti mi tu ne mozemo pomoci a da ti ne zagledamo u paksu. idi na gastoenterolosko odjeljenje klinike kosevo ili privatno kod dr. gribajcevica u eurofarm, dr.gornjakovica u sunce ili kod dr. gogov u sanasu.
ako ga je sramota otici ljekaru, mozda da se pocne raspitivat koji je hodza jeftiniji.. :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#48 Re: Krv u stolici!

Post by Truba »

ja imam hemiće čini mi se čitav život... genetika

i prošli mjesec sam 3 puta imao "krvarenje"

jednom je bio svinjokolj u šolji a drugi put ništa mnogo
kad je bio svinjokol baš je bilo puknuće tog jednog graščića jer je baš ono "puklo" da se krv razletila na sve strane po šolji :|

primijetio sam kad nemam krv u stolici ako baš dobro pritisnem papirom anus da mi ostane lagani trag blijede krvi na papiru skoro pa nevidljivo
pretpostavljam da su to unutarnji... pored vanjskih :roll:

guram faktu mast :roll:
ne boli najčešće niti krvari uglavnom koegzistencija s njima mi je dovedena do savršenstva... jbg od 50. ću morati ići na redovite preglede ako želim doćekati normalnu starost...ako ne i od 42. :roll:
mO k3

#49 Re: Krv u stolici!

Post by mO k3 »

Black swan wrote:ja imam hemiće čini mi se čitav život... genetika

i prošli mjesec sam 3 puta imao "krvarenje"

jednom je bio svinjokolj u šolji a drugi put ništa mnogo
kad je bio svinjokol baš je bilo puknuće tog jednog graščića jer je baš ono "puklo" da se krv razletila na sve strane po šolji :|

primijetio sam kad nemam krv u stolici ako baš dobro pritisnem papirom anus da mi ostane lagani trag blijede krvi na papiru skoro pa nevidljivo
pretpostavljam da su to unutarnji... pored vanjskih :roll:

guram faktu mast :roll:
ne boli najčešće niti krvari uglavnom koegzistencija s njima mi je dovedena do savršenstva... jbg od 50. ću morati ići na redovite preglede ako želim doćekati normalnu starost...ako ne i od 42. :roll:
imo sam ih i ja , naso dobrog dr on to dole nesto radio i sredio :mrgreen:
hvala bogu nema nista vise evo vec 2 godine
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#50 Re: Krv u stolici!

Post by Truba »

98% vremena ne boli, mogu vozat bajk... proljev tvrda stolica svejedno
jedino ako baš dugo sjedim i ako pojedem 5 feferona čilija kilo bibera i soli zna da boli

naučio sam živjeti s njima
svakom nešto fali/ili ima viška u životu... nadam se da je sva šteta u njima :D
Post Reply