Ostaviti brak radi druge osobe?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Mutivoda

#26 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Mutivoda »

Ma nemoj s njom pričati, pitaj nas..
jebote život..
de reci joj nek te ostavi..
al_akhisari

#27 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by al_akhisari »

...dok sam citao uvodni post, pred ocima mi prođe scena iz holivudskih umotvorina, u kojoj otac zrelih godina, svom uplakanom djetetu od 10-godina, pokusava objasniti zasto on vise nema tate/ babe...i sve zavrsava rrijecima "imam i ja pravo da budem sretan :sad: dobro su kazali neki prije, odkud prije svega znas ko je i da li je to tzv. ljubav zivota...krupne su to rijeci, a sa velikim rijecima i izjavama, se ne zuri
walter kurtz

#28 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by walter kurtz »

ostaviti nikad prevariti danas :mrgreen:
johnlock071

#29 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by johnlock071 »

arslanbey wrote:Da li bi ostavili zenu ,djecu kad bi upoznali ljubav vaseg zivota?
Erekcija na prvi pogled ne znači ljubav vašeg života, štoviše daleko od toga..

Kupi ženi kakvog sexi donjeg veša..

Djecu... no comment... :shock:
hanamontanaa

#30 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by hanamontanaa »

Sto ne mogu kvazi-moralista :-) Eto to se nikad nikom nije desilo,niti može gluho bilo! Ljudi iz hiljadu razloga nakon godina braka shvate da ne ide više, ne nužno zbog treće osobe. Niko normalan neće zabraniti roditelju, kod kojeg djeca ostanu, da učestvuje u njihovom odgajanju,pruža im ljubav,pažnju i vrijeme...niti ce dopustiti da treća osoba,ako se nekad pojavi, "zlostavlja " njihovo dijete :run:
walter kurtz

#31 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by walter kurtz »

hanamontanaa wrote:Sto ne mogu kvazi-moralista :-) Eto to se nikad nikom nije desilo,niti može gluho bilo! Ljudi iz hiljadu razloga nakon godina braka shvate da ne ide više, ne nužno zbog treće osobe. Niko normalan neće zabraniti roditelju, kod kojeg djeca ostanu, da učestvuje u njihovom odgajanju,pruža im ljubav,pažnju i vrijeme...niti ce dopustiti da treća osoba,ako se nekad pojavi, "zlostavlja " njihovo dijete :run:
:thumbup:
nikad ne reci nikad ;-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#32 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by KatarinaKosaca »

Slažem se sa predhodna dva posta.. svi smo ljudi od krvi i mesa i može se desiti da se netko ko nije slobodnog bračnog stanja zaljubi. Sad, sve zavisi i od samog braka, odnosa u njemu, zajedničke stečevine, djece, mnogo toga. U braku nakon godina zaljubljenos i zaluđenost prođe, ali ostane ljubav , poštovanje, poznavanje, ujedinjenje... svatko , valjda stavi na vagu šta mu je vrijednije.. Ja, lično, nisam bila u toj situaciji (ioanko mi je svega pun q, još mi samo fali da se zaljubljujem :D ), i izbjegavam potencijalno moguće situacije za kreiranje komplikacija (dakle da se sa nekim spetljam), ali bih uvijek odabrala brak, obitelj, mirnoću doma moga.. Mislim da ne bih imala snage sve ispočetka.. A, u braku sa svađama ne bih mogla živjeti da je jedini muškarac na svijetu.. neovisno sasvim o drugoj osobi.
Sve je individualno, ako je brak nekome nepodnošljiv, treba da se raziđe i bez da se u nekog zaljubljuje. Ako je u braku, a zaljubi se, onda se sve mjeri i odmjeri, odrede prioriteti.. Jako, individualno.
Ridjobrki

#33 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ridjobrki »

Ja ovdje ne vidim nijednog kvazi-moralista. Svako govori u svoje ime i zastupa neke svoje vrijednosti. I ja velim da je svako živ na svoj način i da svakog shvatam i ne osuđujem ali da ima neki put kako se određene stvari rade.

A što se tiče ovog što neko reče da niko normalan da komplikuje stvari u vezi učešća u odgoju djece ili u vezi treće osobe - woo-hoo čega sam se sve nagledao... :-) :-) :-) Prije bi se reklo da je nenormalno vidjeti zdrav odnos poslije razvoda.
dječak sa šibicama

#34 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by dječak sa šibicama »

Sa ovom pameti, nikada.

Ali mudrost kaze, nikad ne reci nikad, nedaj Boze da mi se takva dilema desi. Nisam siguran da bih u tom trenutku bio bas ovako moralno cvrst.
JThomas

#35 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by JThomas »

kad nešto izgleda predobro da bi bilo stvarno, najčešće je to s razlogom :D
Logovan

#36 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Logovan »

hanamontanaa wrote:Sto ne mogu kvazi-moralista :-) Eto to se nikad nikom nije desilo,niti može gluho bilo! Ljudi iz hiljadu razloga nakon godina braka shvate da ne ide više, ne nužno zbog treće osobe. Niko normalan neće zabraniti roditelju, kod kojeg djeca ostanu, da učestvuje u njihovom odgajanju,pruža im ljubav,pažnju i vrijeme...niti ce dopustiti da treća osoba,ako se nekad pojavi, "zlostavlja " njihovo dijete :run:
Najlakše je reći da je neko kvazi-moralista. Kad god se otvori tema slična ovoj, uvijek se nađe neko da spomene kvazi-moraliste. :skoljka:
natt

#37 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by natt »

Ne znam. Jedino sto mi pada na pamet, napustiti pod uslovom da se u braku dugo osjecam lose, da takav brak uopste nije ono sto sam zeljela. Tada je bilo koji razlog dobar da napustim. Nova osoba je samo odskocna daska, neko ko nametene vrijeme kada cemo napraviti odluku. Moze se pokazati da je ljubav zivota, a i ne mora.
Brak je odluka, ljubav je odluka.
walter kurtz

#38 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by walter kurtz »

Image
Mutivoda

#39 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Mutivoda »

U jebote, nisam ni pročitala postove, samo prvi i naslov, valjda, kako se sjećam :lol:
i još šatro nešto komentarisala :lol: lijepa pamet

Moralisanje ON

Al' kako to zaljubiš se a u braku? Je l' moraš imati nešto s tom drugom osobom? Mislim ono heeeeej, "ljubav tvog života", je l' se to može shvatiti samo kad ga vidiš u tramvaju? PogLedaš i :shock: eno "ljubav mOg života", il' kroz jedan slučajni razgovor na poslu? Na kasi u prodavnici, vidiš kupuje isto piće k'o i ti :o
Jap, koji kurac ti imaš nešto s nekim a kod kuće žena/čovjek i djeca?! Kako?
A fakat ja ovo ne kontam, i stvarno mi treba odgovor.. Neki, smislen.
Mrzim one "možda je brak sranje, možda imaju problema, blablabla", pa onda valjda il' pokušavaš srediti situaciju il' se razilaziš.. Što jebanje sa strane? (dobro, možda nije ta poza)..

Ma nisam ja za ovoga, puno serem, ugodan dan vam želim :run:
natt

#40 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by natt »

Mutivoda wrote:U jebote, nisam ni pročitala postove, samo prvi i naslov, valjda, kako se sjećam :lol:
i još šatro nešto komentarisala :lol: lijepa pamet

Moralisanje ON

Al' kako to zaljubiš se a u braku? Je l' moraš imati nešto s tom drugom osobom? Mislim ono heeeeej, "ljubav tvog života", je l' se to može shvatiti samo kad ga vidiš u tramvaju? PogLedaš i :shock: eno "ljubav mOg života", il' kroz jedan slučajni razgovor na poslu? Na kasi u prodavnici, vidiš kupuje isto piće k'o i ti :o
Jap, koji kurac ti imaš nešto s nekim a kod kuće žena/čovjek i djeca?! Kako?
A fakat ja ovo ne kontam, i stvarno mi treba odgovor.. Neki, smislen.
Mrzim one "možda je brak sranje, možda imaju problema, blablabla", pa onda valjda il' pokušavaš srediti situaciju il' se razilaziš.. Što jebanje sa strane? (dobro, možda nije ta poza)..

Ma nisam ja za ovoga, puno serem, ugodan dan vam želim :run:
Rade zajedno.
arslanbey

#41 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arslanbey »

Desilo se kolegi s posla,ozenjen 2 djece,na poslu upozna djevojku zaljube se ,,,prvo tajno se vidjali 6 mjeseci sve bilo kao u bajci,onda on odlucio napustit zenu i otici s ovom.I evo nakon 1 godinu covjek se kaje sto je ostavio zenu,pokusava da je vrati ali zena ga nece da pogleda

Zbog njega sam temu i otvorio,on kaze ljubavna afera nije nikad isto sto i veza,afera ti dodje kao odmor ...a zivot nije odmor ,jedno je zivot drugo je odmor.On sada zeli svoju zenu nazad i to mu je jedina zelja ...bio je u svadji i s svojima i s njenima zbog te ljubavnice,a vidi sad :skoljka:
Last edited by arslanbey on 12/04/2015 12:55, edited 1 time in total.
natt

#42 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by natt »

arslanbey wrote:
Desilo ze kolegi s posla,ozenjen 2 djece,na poslu upozna djevojku zaljube se ,,,prvo tajno se vidjali 6 mjeseci sve bilo kao u bajci,onda on odlucio napustit zenu i otici s ovom.I evo nakon 1 godinu covjek se kaje sto je ostavio zenu,pokusava da je vrati ali zena ga nece da pogleda
Kakav mu je bio brak?
arslanbey

#43 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arslanbey »

natt wrote:
arslanbey wrote:
Desilo ze kolegi s posla,ozenjen 2 djece,na poslu upozna djevojku zaljube se ,,,prvo tajno se vidjali 6 mjeseci sve bilo kao u bajci,onda on odlucio napustit zenu i otici s ovom.I evo nakon 1 godinu covjek se kaje sto je ostavio zenu,pokusava da je vrati ali zena ga nece da pogleda
Kakav mu je bio brak?
Normala brak,s djecom.Prestala ona pocetna romantika,zena bila okupirana djecom i tako to
natt

#44 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by natt »

MIslim da se ovo najcesce desava ljudima koji su se vjencali po inerciji. Oni kojima je dugo trebalo da se odluce za brak i napokon rekli sebi to je to, tesko da ce ga napustiti radi bilo koga.
JThomas

#45 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by JThomas »

može se čovjek zaljubiti i u prolazu. naravno, mnogo je rjeđe od svjesnog ili polusvjesnog kurvanja, ali ima milion situacija i načina kako se to može desiti i mimo toga.
walter kurtz

#46 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by walter kurtz »

Image
natt

#47 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by natt »

JThomas wrote:može se čovjek zaljubiti i u prolazu. naravno, mnogo je rjeđe od svjesnog ili polusvjesnog kurvanja, ali ima milion situacija i načina kako se to može desiti i mimo toga.
Samo sto rijetki shvate na vrijeme da je zaljubljivanje sarena laza. :D
JThomas

#48 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by JThomas »

pa za ostaviti brak samo radi toga svakako nije. jer uvijek prođe.
Ridjobrki

#49 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ridjobrki »

Sve što propadne i treba propasti - samo nek propadne iz pravih razloga, mojne mi iluzija.
arslanbey

#50 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by arslanbey »

Ridjobrki wrote:Sve što propadne i treba propasti - samo nek propadne iz pravih razloga, mojne mi iluzija.
Nekad propadne radi gluposti,kao sto je ovo -zaljubio se lafo :D
Post Reply