Sunecenje

Rasprave o vjerskim temama.
Drvosjeca iz Dejcica

#26 Re: Sunecenje

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

insomnia78 wrote:Ih, pa mene neki berbo fikno
Nista mu ne fali
Naprotiv, ima i viska :lol:
I mog buraza Skaka 1960 i neke osunetio...ali to je drugi vakat bio u odnosu na danas ili prije 10-15 godine.
irac300

#27 Re: Sunecenje

Post by irac300 »

Sunećenje je iz vjerskih, a obrezivanje iz medicinskih razloga, pa ko voli nek' izvoli. :D
kritichar

#28 Re: Sunecenje

Post by kritichar »

irac300 wrote:Sunećenje je iz vjerskih, a obrezivanje iz medicinskih razloga, pa ko voli nek' izvoli. :D
a ustvari jedno te isto
Queen_of_hearts

#29 Re: Sunecenje

Post by Queen_of_hearts »

Bez medicinske indikacije,svom djetetu to ne bi nikad uradila .Doduse ja nisam vjernik i to mi nista ne prestavlja.......u rangu mi je sa busenjem usiju,tetovazama,pirsinzima (nepotrebne intervencije zarad vlastitog ceifa).......ja svoje radila poslije 16,nek tako i potomak ucini ako mu je po volji !
Queen_of_hearts

#30 Re: Sunecenje

Post by Queen_of_hearts »

.
likce

#31 Re: Sunecenje

Post by likce »

Preko bare to rade bez pitanja dok je jos majka u bolnici sa djetetom,znaci pri rodenju(bez obzira na vjeru roditelja).Znam iz prve ruke jer mi je svastika tamo udana i ima dva sina,kao razlog se navodi higijena,ali eto nas narod je uvijek bio pametniji od svih strucnjaka svijeta pa izmisljamo toplu vodu.

Ja dobio sina prije 4 mjeseca,obrezao/osunetio ga sa dva mjeseca bez ikakvih problema.Odveo dijete,vade mu krv iz prstica i pete,provjere sve i ako je uredu onda rade.Samo prvi dan je bio nervozan i placljiv,sutradan je vec bio uredu.Nije se lako odluciti i uraditi ali to smatram necim sto se mora uraditi za dobrobit djeteta slicno kao i vakcinacija.
Takode se preporucuje da se to obrezivanje radi dok je dijete malo-beba,jer kasnije postaje aktivnije,vrcka se i uvrijedi.

Pa daj zamislite da vam u dvadesetim neki brkati, stari ciko sa naocalama mase nozem oko .......,pa bjezali bi svi,zato se i radi dok smo bebe.
klaki

#32 Re: Sunecenje

Post by klaki »

fetic wrote:Preko bare to rade bez pitanja dok je jos majka u bolnici sa djetetom,znaci pri rodenju(bez obzira na vjeru roditelja).Znam iz prve ruke jer mi je svastika tamo udana i ima dva sina,kao razlog se navodi higijena,ali eto nas narod je uvijek bio pametniji od svih strucnjaka svijeta pa izmisljamo toplu vodu.

Ja dobio sina prije 4 mjeseca,obrezao/osunetio ga sa dva mjeseca bez ikakvih problema.Odveo dijete,vade mu krv iz prstica i pete,provjere sve i ako je uredu onda rade.Samo prvi dan je bio nervozan i placljiv,sutradan je vec bio uredu.Nije se lako odluciti i uraditi ali to smatram necim sto se mora uraditi za dobrobit djeteta slicno kao i vakcinacija.
Takode se preporucuje da se to obrezivanje radi dok je dijete malo-beba,jer kasnije postaje aktivnije,vrcka se i uvrijedi.

Pa daj zamislite da vam u dvadesetim neki brkati, stari ciko sa naocalama mase nozem oko .......,pa bjezali bi svi,zato se i radi dok smo bebe.
ne rade bez pitanja buraz. roditelj se pita, samo sto vecina roditelja se ne razumije u to, a doktor im kaze da je to nuzno radi higijene i zdravlja, pa vecina pristane.
S4mpion

#33 Re: Sunecenje

Post by S4mpion »

InvestmentSLO wrote:Kad je za vas pravno moralno, da se dijetetu
Napravi taj poseg kojeg ce nositi vjecno.

Ili je pametnije, kad napuni 18 ili bar 15 godina i da
Sam odluci dali zeli nesto sta ce vjecno sa sobom nositi..
E učinio bi mu medvjeđu uslugu ovim potezom. :mrgreen:
ja71

#34 Re: Sunecenje

Post by ja71 »

insomnia78 wrote:Ih, pa mene neki berbo fikno
Nista mu ne fali
Naprotiv, ima i viska :lol:
ja zbog avatara vec godinama kontam ti zensko :D
insomnia78

#35 Re: Sunecenje

Post by insomnia78 »

:lol:
To si ti mene zamjenio s @Muhom :lol:
kerima1

#36 Re: Sunecenje

Post by kerima1 »

Pitanje je zasto se ljudi muskarci ne radjaju kako treba tj osuneceni-obrezani?!

Zna li ko tacno sa medicinkse strane koaj sve steta nastaje kod neobrezanih muskaraca?
irac300

#37 Re: Sunecenje

Post by irac300 »

kerima1 wrote:Pitanje je zasto se ljudi muskarci ne radjaju kako treba tj osuneceni-obrezani?!

Zna li ko tacno sa medicinkse strane koaj sve steta nastaje kod neobrezanih muskaraca?
Zašto se rađamo sa slijepim crijevom? Tako i za taj višak kožice, većina nema problema s njom, međutim određeni postotak muškaraca nabelaji. Evolucijska zaostavština.
kerima1

#38 Re: Sunecenje

Post by kerima1 »

irac300 wrote:
kerima1 wrote:Pitanje je zasto se ljudi muskarci ne radjaju kako treba tj osuneceni-obrezani?!

Zašto se rađamo sa slijepim crijevom? Tako i za taj višak kožice, većina nema problema s njom, međutim određeni postotak muškaraca nabelaji. Evolucijska zaostavština.
Ima logike,hvala :)
S4mpion

#39 Re: Sunecenje

Post by S4mpion »

Čuj "kako treba" :mrgreen:
kerima1

#40 Re: Sunecenje

Post by kerima1 »

S4mpion wrote:

Čuj "kako treba" :mrgreen:
Da je kako treba ne bi se sunetili jel tako?
:D
S4mpion

#41 Re: Sunecenje

Post by S4mpion »

kerima1 wrote:
S4mpion wrote: Čuj "kako treba" :mrgreen:
Ne možeš bona ti znat kakav neko "treba" da se rodi. :mrgreen:
kerima1

#42 Re: Sunecenje

Post by kerima1 »

S4mpion wrote:
kerima1 wrote:
Pa zna Bog,zato se cudim.
S4mpion

#43 Re: Sunecenje

Post by S4mpion »

kerima1 wrote:
S4mpion wrote: Ne možeš bona ti znat kakav neko "treba" da se rodi. :mrgreen:
Pa zna Bog,zato se cudim.
Naravno da Bog zna, ti se možeš čudit, ali nikako, pored Njega, govoriti šta treba i kako treba. :mrgreen:
KIseljak12

#44 Re: Sunecenje

Post by KIseljak12 »

S4mpion wrote:
kerima1 wrote:
pa valjda na glavu, ako je kontra onda komplikacije neke :D
KIseljak12

#45 Re: Sunecenje

Post by KIseljak12 »

irac300 wrote:

U 2. svjetskom ratu hospitalizovano oko 15 000 saveznika zbog problema s cunom uzrokovanih losom higijenom itd. ako kontas ratovat, prvo otcaparis kabanicu. Prvo sto pokazes da si spreman podnijeti taj mali bol, drugo sto nemas problema kasnije cak i u uslovima lose higijene.
fatamorgana

#46 Re: Sunecenje

Post by fatamorgana »

InvestmentSLO wrote:Kad je za vas pravno moralno, da se dijetetu
Napravi taj poseg kojeg ce nositi vjecno.

Ili je pametnije, kad napuni 18 ili bar 15 godina i da
Sam odluci dali zeli nesto sta ce vjecno sa sobom nositi..
Valjda dijetu! :sax:
fatamorgana

#47 Re: Sunecenje

Post by fatamorgana »

insomnia78 wrote:Srecom nemam musko dijete, ne znam kako bih :lol:
Pa čakijom, k'o svi! :wink:
fatamorgana

#48 Re: Sunecenje

Post by fatamorgana »

.
fatamorgana

#49 Re: Sunecenje

Post by fatamorgana »

Pa evo mogu reći za sebe .... psihički poremećaji. :(
InvestmentSLO

#50 Re: Sunecenje

Post by InvestmentSLO »

Nemoj prat zube, kosu, guzu... Pas da vidis belaja...
Tako vazi i za cunu... Sljepo crjevo dok ne dodje do problema nije potrebno za poseg i samu operaciju isto vazi za modrostne zube/ neznam kako na bh. To je za mene tradicija zbog same vjere koju su silili uvjeti gdje je nastajala tj pustinja i gdje je bila nuzda zbog lose higiene i samih uvjeta. Ali zanimljive su mi ta razmisljanja...

Sljepo crjevo
Mudrostni zubi
Kozica

Zamisli religiju da sve to moras vadit haha.
Post Reply