I mog buraza Skaka 1960 i neke osunetio...ali to je drugi vakat bio u odnosu na danas ili prije 10-15 godine.insomnia78 wrote:Ih, pa mene neki berbo fikno
Nista mu ne fali
Naprotiv, ima i viska
Sunecenje
- Drvosjeca iz Dejcica
#26 Re: Sunecenje
- irac300
#27 Re: Sunecenje
Sunećenje je iz vjerskih, a obrezivanje iz medicinskih razloga, pa ko voli nek' izvoli. 
- kritichar
#28 Re: Sunecenje
a ustvari jedno te istoirac300 wrote:Sunećenje je iz vjerskih, a obrezivanje iz medicinskih razloga, pa ko voli nek' izvoli.
- Queen_of_hearts
#29 Re: Sunecenje
Bez medicinske indikacije,svom djetetu to ne bi nikad uradila .Doduse ja nisam vjernik i to mi nista ne prestavlja.......u rangu mi je sa busenjem usiju,tetovazama,pirsinzima (nepotrebne intervencije zarad vlastitog ceifa).......ja svoje radila poslije 16,nek tako i potomak ucini ako mu je po volji !
- likce
#31 Re: Sunecenje
Preko bare to rade bez pitanja dok je jos majka u bolnici sa djetetom,znaci pri rodenju(bez obzira na vjeru roditelja).Znam iz prve ruke jer mi je svastika tamo udana i ima dva sina,kao razlog se navodi higijena,ali eto nas narod je uvijek bio pametniji od svih strucnjaka svijeta pa izmisljamo toplu vodu.
Ja dobio sina prije 4 mjeseca,obrezao/osunetio ga sa dva mjeseca bez ikakvih problema.Odveo dijete,vade mu krv iz prstica i pete,provjere sve i ako je uredu onda rade.Samo prvi dan je bio nervozan i placljiv,sutradan je vec bio uredu.Nije se lako odluciti i uraditi ali to smatram necim sto se mora uraditi za dobrobit djeteta slicno kao i vakcinacija.
Takode se preporucuje da se to obrezivanje radi dok je dijete malo-beba,jer kasnije postaje aktivnije,vrcka se i uvrijedi.
Pa daj zamislite da vam u dvadesetim neki brkati, stari ciko sa naocalama mase nozem oko .......,pa bjezali bi svi,zato se i radi dok smo bebe.
Ja dobio sina prije 4 mjeseca,obrezao/osunetio ga sa dva mjeseca bez ikakvih problema.Odveo dijete,vade mu krv iz prstica i pete,provjere sve i ako je uredu onda rade.Samo prvi dan je bio nervozan i placljiv,sutradan je vec bio uredu.Nije se lako odluciti i uraditi ali to smatram necim sto se mora uraditi za dobrobit djeteta slicno kao i vakcinacija.
Takode se preporucuje da se to obrezivanje radi dok je dijete malo-beba,jer kasnije postaje aktivnije,vrcka se i uvrijedi.
Pa daj zamislite da vam u dvadesetim neki brkati, stari ciko sa naocalama mase nozem oko .......,pa bjezali bi svi,zato se i radi dok smo bebe.
- klaki
#32 Re: Sunecenje
ne rade bez pitanja buraz. roditelj se pita, samo sto vecina roditelja se ne razumije u to, a doktor im kaze da je to nuzno radi higijene i zdravlja, pa vecina pristane.fetic wrote:Preko bare to rade bez pitanja dok je jos majka u bolnici sa djetetom,znaci pri rodenju(bez obzira na vjeru roditelja).Znam iz prve ruke jer mi je svastika tamo udana i ima dva sina,kao razlog se navodi higijena,ali eto nas narod je uvijek bio pametniji od svih strucnjaka svijeta pa izmisljamo toplu vodu.
- S4mpion
#33 Re: Sunecenje
E učinio bi mu medvjeđu uslugu ovim potezom.InvestmentSLO wrote:Kad je za vas pravno moralno, da se dijetetu
Napravi taj poseg kojeg ce nositi vjecno.
Ili je pametnije, kad napuni 18 ili bar 15 godina i da
Sam odluci dali zeli nesto sta ce vjecno sa sobom nositi..
-
ja71
#34 Re: Sunecenje
ja zbog avatara vec godinama kontam ti zenskoinsomnia78 wrote:Ih, pa mene neki berbo fikno
Nista mu ne fali
Naprotiv, ima i viska
- insomnia78
#35 Re: Sunecenje
To si ti mene zamjenio s @Muhom
-
kerima1
#36 Re: Sunecenje
Pitanje je zasto se ljudi muskarci ne radjaju kako treba tj osuneceni-obrezani?!
Zna li ko tacno sa medicinkse strane koaj sve steta nastaje kod neobrezanih muskaraca?
Zna li ko tacno sa medicinkse strane koaj sve steta nastaje kod neobrezanih muskaraca?
- irac300
#37 Re: Sunecenje
Zašto se rađamo sa slijepim crijevom? Tako i za taj višak kožice, većina nema problema s njom, međutim određeni postotak muškaraca nabelaji. Evolucijska zaostavština.kerima1 wrote:Pitanje je zasto se ljudi muskarci ne radjaju kako treba tj osuneceni-obrezani?!
-
kerima1
#38 Re: Sunecenje
Ima logike,hvalairac300 wrote:Zašto se rađamo sa slijepim crijevom? Tako i za taj višak kožice, većina nema problema s njom, međutim određeni postotak muškaraca nabelaji. Evolucijska zaostavština.kerima1 wrote:Pitanje je zasto se ljudi muskarci ne radjaju kako treba tj osuneceni-obrezani?!
- S4mpion
#39 Re: Sunecenje
Čuj "kako treba"kerima1 wrote:Pitanje je zasto se ljudi muskarci ne radjaju kako treba tj osuneceni-obrezani?!
-
kerima1
#40 Re: Sunecenje
Da je kako treba ne bi se sunetili jel tako?S4mpion wrote:Čuj "kako treba"kerima1 wrote:Pitanje je zasto se ljudi muskarci ne radjaju kako treba tj osuneceni-obrezani?!
- S4mpion
#41 Re: Sunecenje
Ne možeš bona ti znat kakav neko "treba" da se rodi.kerima1 wrote:Da je kako treba ne bi se sunetili jel tako?S4mpion wrote: Čuj "kako treba"
-
kerima1
#42 Re: Sunecenje
Pa zna Bog,zato se cudim.S4mpion wrote:Ne možeš bona ti znat kakav neko "treba" da se rodi.kerima1 wrote:Da je kako treba ne bi se sunetili jel tako?S4mpion wrote: Čuj "kako treba"
- S4mpion
#43 Re: Sunecenje
Naravno da Bog zna, ti se možeš čudit, ali nikako, pored Njega, govoriti šta treba i kako treba.kerima1 wrote:Pa zna Bog,zato se cudim.S4mpion wrote: Ne možeš bona ti znat kakav neko "treba" da se rodi.
-
KIseljak12
#44 Re: Sunecenje
pa valjda na glavu, ako je kontra onda komplikacije nekeS4mpion wrote:Ne možeš bona ti znat kakav neko "treba" da se rodi.kerima1 wrote:Da je kako treba ne bi se sunetili jel tako?S4mpion wrote: Čuj "kako treba"
-
KIseljak12
#45 Re: Sunecenje
U 2. svjetskom ratu hospitalizovano oko 15 000 saveznika zbog problema s cunom uzrokovanih losom higijenom itd. ako kontas ratovat, prvo otcaparis kabanicu. Prvo sto pokazes da si spreman podnijeti taj mali bol, drugo sto nemas problema kasnije cak i u uslovima lose higijene.irac300 wrote:Zašto se rađamo sa slijepim crijevom? Tako i za taj višak kožice, većina nema problema s njom, međutim određeni postotak muškaraca nabelaji. Evolucijska zaostavština.kerima1 wrote:Pitanje je zasto se ljudi muskarci ne radjaju kako treba tj osuneceni-obrezani?!
- fatamorgana
#46 Re: Sunecenje
Valjda dijetu!InvestmentSLO wrote:Kad je za vas pravno moralno, da se dijetetu
Napravi taj poseg kojeg ce nositi vjecno.
Ili je pametnije, kad napuni 18 ili bar 15 godina i da
Sam odluci dali zeli nesto sta ce vjecno sa sobom nositi..
- fatamorgana
#47 Re: Sunecenje
Pa čakijom, k'o svi!insomnia78 wrote:Srecom nemam musko dijete, ne znam kako bih
- fatamorgana
- fatamorgana
#49 Re: Sunecenje
Pa evo mogu reći za sebe .... psihički poremećaji.kerima1 wrote:Pitanje je zasto se ljudi muskarci ne radjaju kako treba tj osuneceni-obrezani?!
-
InvestmentSLO
#50 Re: Sunecenje
Nemoj prat zube, kosu, guzu... Pas da vidis belaja...
Tako vazi i za cunu... Sljepo crjevo dok ne dodje do problema nije potrebno za poseg i samu operaciju isto vazi za modrostne zube/ neznam kako na bh. To je za mene tradicija zbog same vjere koju su silili uvjeti gdje je nastajala tj pustinja i gdje je bila nuzda zbog lose higiene i samih uvjeta. Ali zanimljive su mi ta razmisljanja...
Sljepo crjevo
Mudrostni zubi
Kozica
Zamisli religiju da sve to moras vadit haha.
Tako vazi i za cunu... Sljepo crjevo dok ne dodje do problema nije potrebno za poseg i samu operaciju isto vazi za modrostne zube/ neznam kako na bh. To je za mene tradicija zbog same vjere koju su silili uvjeti gdje je nastajala tj pustinja i gdje je bila nuzda zbog lose higiene i samih uvjeta. Ali zanimljive su mi ta razmisljanja...
Sljepo crjevo
Mudrostni zubi
Kozica
Zamisli religiju da sve to moras vadit haha.