Da sam ministar obrazovanja BiH...
- Tesla10
#26 Re: Da sam ministar obrazovanja BiH...
Ukinuo bih ocjene u školama, jer cilj škole bi trebao da nauči djecu kako da uče i da razvijaju svoje sposobnosti. Uveo bih prijemne ispite. Izbacio bih vjeronauku iz škola i uveo neki drugi predmet. Koji nije bitno. Omogućio bih svakom djetetu sa posebnim potrebama da ide u redovnu školu sa svojim vršnjacima, jer razdvajanje samo podiže razinu predrasuda. Ima još stvari koje bih napravio ali o tome neki drugi put.
- Njanjavi
#27 Re: Da sam ministar obrazovanja BiH...
Prvo bi sebi kupio kucu na moru 
Onda ostalo
Onda ostalo
- Matzan
#28 Re: Da sam ministar obrazovanja BiH...
U osnovnim školama izbaciti Informatiku, a povećati broj sati Vjeronauke.
Na fakultetima uvesti predmet sexualno vaspitanje sa težištem na praktičnu nastavu.
Raspisati konkurs za prijem predavač(ic)a predmeta sex. vaspitanje i imati glavnu riječ, odnosno diskreciono pravo za prijem.
Svake godine mijenjati udžbenike.... zadnja ministrova...
Na fakultetima uvesti predmet sexualno vaspitanje sa težištem na praktičnu nastavu.
Raspisati konkurs za prijem predavač(ic)a predmeta sex. vaspitanje i imati glavnu riječ, odnosno diskreciono pravo za prijem.
Svake godine mijenjati udžbenike.... zadnja ministrova...
- trcicu trceci
#29 Re: Da sam ministar obrazovanja BiH...
-sestrin prijedlog: ukinuti osnovnu skolu, samo srednju u koju bi se islo 6 godina, a doba polaska u skolu je 12 godina 
:moj- za nastavnika i profesora minimum da ima objavljen tekst, ili u novinama ili bilo gdje... danas nastavnici pravi tokmaci
:moj- za nastavnika i profesora minimum da ima objavljen tekst, ili u novinama ili bilo gdje... danas nastavnici pravi tokmaci
- ferratilis
#30 Re: Da sam ministar obrazovanja BiH...
sinko mani se tih novokomponovanih pizdarijawalter kurtz wrote:black album obavezan predmet u osnovnoj skoli
ovo je lektira:

- Ramzess Veliki
#31 Re: Da sam ministar obrazovanja BiH...
Vratio bi klasičnu muziku u obrazovanje?ferratilis wrote:sinko mani se tih novokomponovanih pizdarijawalter kurtz wrote:black album obavezan predmet u osnovnoj skoli
ovo je lektira:
- Arteta
#32 Re: Da sam ministar obrazovanja BiH...
Sve je to fino, samo smo mi Bosanci, a ne Skandinavci, ukidanjem ocjena tek tada djeca nece nista nauciti.Tesla10 wrote:Ukinuo bih ocjene u školama, jer cilj škole bi trebao da nauči djecu kako da uče i da razvijaju svoje sposobnosti. Uveo bih prijemne ispite. Izbacio bih vjeronauku iz škola i uveo neki drugi predmet. Koji nije bitno. Omogućio bih svakom djetetu sa posebnim potrebama da ide u redovnu školu sa svojim vršnjacima, jer razdvajanje samo podiže razinu predrasuda. Ima još stvari koje bih napravio ali o tome neki drugi put.