Zamisli Balkan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zamisli srbiju

#26 pera legenda

Post by zamisli srbiju »

hvala vama na pozdravima i zeljama za uspeh :-D
poput pere lukovica, ima jos nas kraljevcana, "malih" ljudi, koji godinama poput petra pokusavamo da "izvucemo" srbiju iz brloga, u kojem se nalazi vec 15 godina :?
nemate nam na cemu zavideti, jer ovo sto radimo je borba protiv golijata :(
ali, nas moto je
NO PASSARAN :-x
Fair Life

#27 Re: Moj prijatelj Pera Lukovic

Post by Fair Life »

zamisli srbiju wrote:dragi moji :-D
ne mogu ja bez vas :)
u prilogu je text koji je Petar Lukovic (ko cita Feral, ili je nekada citao Nasu Borbu, zna ko je novinarska legenda pera lukovic), napisao za web prezentaciju http://www.zamislisrbiju.org
Ako procitate text, videcete da u srbiji jos uvek ima normalnih ljudi :shock:
istina, nismo vecina, ali :? demokratija u srbiji, je vec stotinu godina, vladavina (teror) vecine nad manjinom :(
pozdrav svima u bosni :D

(...)
Da ti pomognem...

Za one koji vole procitati ono sto Petar Lukovic pise...

[quote="Image
Petar Lukovic - "Nije srpski cutati""]Ovde se nalaze interesantni tekstovi koji na sebi svojstven nacin govore o svim onim suludim stvarima koje nam se godinama dogadjaju a koje mi manje vise pognute glave trpimo. Ako i jednoga lepog dana ovo ludilo prodje, ovi tekstovi ostace svedok jednog cudnog vremena i jos cudnijih ljudi koji su dozvolili da ime sve to dogodi.__Gossimer

Klikni ovdje ![/quote]
Saian

Post by Saian »

joj Fair hvala na ovom velika ;) Pero s onoga svijeta je legenda na dvije noge ;)
zamisli srbiju

#29 pera lukovic

Post by zamisli srbiju »

za par dana vam saljem novi text pere lukovica, koji pise za nasu prezentaciju http://www.zamislisrbiju.org
ps. ovaj prethodni tex objavio je Feral, B92, kao i neki americki sajtovi :D
pozdrav svima u BIH
zamisli srbiju

#30 Poplava bez vode

Post by zamisli srbiju »

proslo je par sedmica, ali srbija je cudna zemlja, sa jos cudnijim liderima
pre sat vremena dobio sam text Pere Lukovica, na temu kako zamislja srbiju...mene je uspeo da nasmeje, a nadam se da ce i vas :D
posetite http://www.zamislisrbiju.org, ima textova i komentara koji ce vam pokazati da i u srbiji ima normalnih mladih ljudi :shock:

Kako Zamisljam Srbiju:

Poplava bez vode

Piše: PETAR LUKOVIĆ

Kad se u zemlji Srbiji desi nečuveni/neprirodni fenomen u obliku mega poplave – koja je za desetak dana sjebala nekoliko velikih banatskih sela, ali onako žestoko, u prizorima očajničkih filmskih slika sa sve prljavom vodom po kojoj plutaju životinjske lešine – najmanje što se očekuje jeste da Nešto Što Se Zove Država, pod uslovom da ista Fucking Država postoji u zoni Koštuničinog sumraka, učini sve da pomogne tim nesrećnim ljudima u trenucima kad više nema zajebancije; dočekali smo, međutim, da ne samo otkrijemo da se Vlada Srbije nije sastajala pune dve nedelje zbog «odmora» te nije bila pri fizičkoj svesti da proglasi stanje elementarne nepogode (što podrazumeva svaku vrstu pomoći: od ukidanja poreza do dobijanja kredita), već i da onda kad se konačno, hvala qurcu, okupila na gomili – nije proglasila stanje elementarne nepogode, tobož, jer je Zakon o poplavama, zemljotresima i ostalim pizdarijama, danas neprimenljiv jer je donošen u vreme još živućeg zločinca Tita koji je onako živahan insistirao na samoupravnim formama, ne sanjajući, tragičar, da će ga glede poplava pominjati košutunjavi Koštunica i ostali koštunjavi ministri.
Ukratko: budući da nije legalististički proglašavati stanje elementarne nepogode – stanje se ne proglašava! Prevedeno na hrvatski, radije ćemo imati hiljade udavljenih nego da prekršimo Zakon, što je još jedna cigla u zidu legaliste dr Vojislava Koštunice, srpskog premijera, totalno iznenađenog da poplave kao takve uopšte postoje. U njegovom lego-mozgu sve reke imaju svoje tokove i sasvim je nedopustivo da se iste izlivaju i ometaju zaskuženi dvonedeljni odmor Vlade!
Teškom je mukom dr Koštunica stigao u banatska sela gde im je poručio da se nada da će se «sreća i zadovoljstvo» vratiti u njihove domove, otkud on – jebiga, da nije Vanga – zna da je ikada bilo sreće i zadovoljstva na tim prostorima gde se radi od jutra do mraka i gde za sreću, a posebno za zadovoljstvo, nema vremena; onda su u Banat stigli i ostali ministri-opsenari obećavajući kuće, kredite, čamce, jahte, brodogradilišta, najnovije Panonsko more, odbijajući da se zakunu da će primeniti Zakon o elementarnim nepogodama jer je to malo zajebano; moraš da seljake oslobađaš poreza, da im ugađaš niskim cenama, da im gradiš kuće, da brineš o njima, da izvlačiš mrtve svinje iz vode, da paziš na epidemije, da trošiš pare na pomoć, da ti stalno vise nad vratom!
U dobročiniteljskoj voajerskoj procesiji političara koji su proleteli kroz poplavljena sela – uzgred obećavajući Kule & Gradove na vodi: umalo da pomislim da će selo zvano Jaša Tomić postati srpska Venecija – tamošnji građani su u početku bili impresionirani i naivno zbunjeni; kad su videli da srpski premijer uzima lopatu u ruke i odlučnim legalističkim pokretima puni jedan džak peska za svega nekoliko desetina sati, trebalo je da im bude jasno da će ih uskoro posetiti svi oni koji pohlepom žive od medijske poplave. Pojavio se predsednik Boris Tadić, vrlo zabrinut i ljut na Rumune koji su nešto zajebali oko nasipa: građanima je mrko obećao da će istog časa pozvati predsednika Rumunije da tu stvar reše, nemoj samo oni da brinu, neka love lešine po vodi, za sve ćemo ostalo lako! Bio je i ministar za kapitalne poplave Velimir Ilić čiji je poznati umirujući ton čačanske tolerancije sebi dozvolio da obeća svakom građaninu da će imati veću i stariju kuću od one srušene ili nestale pod vodom, neka mu veruju na reč, ipak je on Velja Ilić, pička mi materina!
Ko sve nije dolazio u Banat da na licu mesta izrazi svoje ogorčenje zbog rumunske vode koja nam se menstrualnom izlivom prelila u državni mozak! Čitava ekipa mlađanih G17+ omladinaca obišla je potopoljena sela i užasavajućim pogledom potvrdila da se poplava, vaistinu plus, dogodila; da sam u tom času bio u koži domicilnog seljaka – čitavu tu bulumentu G17+, zajedno sa Ilićem, Koštunicom i Tadićem, uzeo bih kao taoce, natereo ih da odu u vodu i lično, rukama, vade mrtve svinje, jer je to jedino što oni legilastički mogu da razumeju. Pa da ih, kad ih nakon nekoliko stotina sati, poplavele izvadimo iz vode, pitamo – je li u pitanju elementarna nepogoda?
Zamislimo, daleko bilo, na trenutak da Koštunica & njegova Vlada imaju državne ingerencije nad Bangladešom ili Indijom gde su poplave svakodnevne kao kad u Banatu kažeš «svinja koja pluta»; pod ovakvom srpskom Vladom, u Bangladešu bi dnevno bilo deset miliona žrtava; Indija bi otišla u qurac, nestala za nekoliko nedelja – jer sve to oko vode, makar bila tzv. poplava, nije i ne može da bude elementarna nepogoda, čim nemamo Zakon, nemamo ni način da ljudima pomognemo, a što da im pomažemo, jesu li sami krivi što su se upravo na tom mestu naselili, što lepo nisu otišli u planine i odatle, kao Paljani, godinama granatama čestitali Sarajlijama visinsku razliku u obliku opsade? Sve ono što se ovih dana dešava u Banatu – gde nesrećni građani, kao muve bez glave, sasvim zaboravljeni od države, pokušavaju da vrate neku vrstu života, bilo kakvog – slika je današnje srpske države koju, de facto i de jure, boli ona stvar za svakog čoveka ove zemlje, ovo jeste prostor gde je Voda jača od Zakona, jer je tako Koštunica, ljubitelj hilendarske vatre, odlučio.
Ne pomaže ni prisećanje na Vladu dr Zorana Đinđića koja je u sličnim okolnostima – suše 2001. godine – običnom uredbom proglasila stanje elementarne nepogode. Ali, Koštunica ne veruje u uredbe: nekako ga podsećaju na Đinđića, a u situaciji da bira između poplava i uredbi koje ga podsećaju na Njega, uvek će, razume se, odabrati poplavu.
Niko ga, čak ni reka Tamiš, nije obavestila o svojim podlim namerama; bez informacija, izolovanom, jedino što mu je preostalo jeste da poštuje Zakon koji se ne može primeniti. I onda – on kriv! Koješta! Kriva je voda koju, inače, previše koristimo! Malo smo se opustili pa peremo sudove, veš, pijemo istu, koristimo spram kenjanja... i onda se čudimo što nam plave naš bogati srpski Banat!
Nećemo dozvoliti, poručujemo vodama! U ime Koštunice, u ime Zakona!
digger

Post by digger »

Dobra ideja i sto je vaznije, veoma potrebna mladima.

Nazalost, kao i mnoge druge, izgubiti ce se u trenutnoj ravnodusnosti generalne publike za sve pozitivno. Steta.

Valja traziti novog Tita.
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

Mozda, ali ipak zavisi od nas samih. A sto se tice Tita, u ovakvim uslovima, na prostoru bivse Jugoslavije, besmisleno je i pokusati naci alternativu za njega.
Nas novi Tito..tu mislim i na B&H, i na Hrvatsku i Srbiju, i Kosovo... je realno Havijer Solana! Mislim da ce se on rado prihvatiti te uloge, ali neophodno je da mi sami, svako u svojoj sredini, pokusamo da nateramo okruzenje da prihvati evropske standarde ponasanja. E, u Srbiji, ne znam za BiH, to bogami ide dosta tesko!
Ali, idemo dalje :D
gavrilo

Post by gavrilo »

i moja podrska. svidja mi se sto se suocavate sa srpskim zlocinima i samo sa njima, jer mnogo srba je svjesno toga sta se dogodilo ali problem je uvjek u takoreci automatizovanom izgovoru "... i oni su". sagledajmo prvo nase greske, nasa zlodjela. osudimo ih i njihove pocinioce. ogradimo se istih i podvucimo crtu na kraju. tek onda mozemo/smijemo da ukazujemo na "druge".

sada malo kritike. ne svidja mi se podrska cedi i bebi, jer su mi veoma antipaticni. u sustini nemojte ni jednog politicara da podrzavate, jer vam se to moze da vrati kao bumerang.
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

gavrilo wrote:i moja podrska. svidja mi se sto se suocavate sa srpskim zlocinima i samo sa njima, jer mnogo srba je svjesno toga sta se dogodilo ali problem je uvjek u takoreci automatizovanom izgovoru "... i oni su". sagledajmo prvo nase greske, nasa zlodjela. osudimo ih i njihove pocinioce. ogradimo se istih i podvucimo crtu na kraju. tek onda mozemo/smijemo da ukazujemo na "druge".

sada malo kritike. ne svidja mi se podrska cedi i bebi, jer su mi veoma antipaticni. u sustini nemojte ni jednog politicara da podrzavate, jer vam se to moze da vrati kao bumerang.
hvala ti na podsrci...zaista pokusavamo da podsetimo mlade na zlocine koje su srbi cinili...ne bavimo se tudjim zlocinima, jer ocekujemo od ostalih (ukoliko smatraju da trebaju) da sami ukazu na zlocine koje su cinjeni u ime "njihovih nacionalnih interesa".
sto se tice cede i bebe, veruj mi da nismo njihovi fanovi, kao ni obozavaoci nijednog aktuelnog politicara u srbiji.... to sto je dosta komentara na nasem sajtu u vezi sa njima, samo pokazuje da im mladi veruju kada je u pitanju umesanost drzavnih institucija, raznoraznih tajnih sluzbi (bia, kos, tajkuni, aktuelni politicari...) u ubistvo zorana djindjica...a nama je cilj da se sazna istina...
ja licno preferiram vesnu pesic, ali je politika koju ona personifikuje u ovom trenutku zaista marginalna u srbiji...za ostale zaista ne znam...
i pokusavamo da mislimo svojom glavom...ne zelimo nove vodje (nalik milosevicu, seselju, kalasnjikovu...)...zato je Domanovic toliko aktuelan i citiran na nasem sajtu :D
Pozdrav iz Imagine Serbia :D
ny

Post by ny »

zelim vam puno srece,a i trebati ce vam.drago mi je da se pocelo razmisljati normalno i realno.mislim da svatko treba da pocisti smece u svome dvoristu ,ne misleci o smecu u tudem.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

digger wrote:Dobra ideja i sto je vaznije, veoma potrebna mladima.

Nazalost, kao i mnoge druge, izgubiti ce se u trenutnoj ravnodusnosti generalne publike za sve pozitivno. Steta.

Valja traziti novog Tita.
zar jedan nije bio dosta. Evo sada imamo Paddyja koji se ponaša kao Tito.
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

ny wrote:zelim vam puno srece,a i trebati ce vam.drago mi je da se pocelo razmisljati normalno i realno.mislim da svatko treba da pocisti smece u svome dvoristu ,ne misleci o smecu u tudem.
hvala ti na podrsci...imalo je u srbiji ljudi koji su razmisljali normalno i '90. samo sto su, kao i danas, nazalost, predstavljali manjinu :-x

Istorija je na Balkanu oduvek bila najbolja uciteljica. Nazalost, uvek je imala lose ucenike!
Fair Life

Post by Fair Life »

zamisli srbiju wrote:...zato je Domanovic toliko aktuelan i citiran na nasem sajtu.
Radoje je vjecan... kao i Nusic, uostalom.
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Je li moguce?! :-)
Last edited by meatoverhere on 09/05/2005 07:01, edited 1 time in total.
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Nek vam je sa srecom. Pridruzujem se zeljama za uspjeh.
Last edited by meatoverhere on 09/05/2005 06:56, edited 1 time in total.
meatoverhere

Post by meatoverhere »

Jednostavno je uzivanje citati ovakve razmjene misljenja. Valjda smo navikli na.... ma znate vec na sta. Slicna je situacija u svim drzavama bivse jugoslavije, ali u Bosni vjerovatno najteza jer imamo fasiste na sve tri strane koji jako lijepo saradjuju i podupiru jedni druge. Nikako utjerati ljudima u glavu da mrznja i ostveta samo vode unatrag i da nijednom narodu nece donijeti nista dobro. Ako ima jedna stvar koju treba priznati bivsoj domovini (prije Milosevicevog uspona), to je da je svako bio zaduzen za ciscenje prvo ispred svog praga, pa je tek onda imao moralno pravo petljati pred tudjim vratima. Milosevic je prvi prekinuo tu praksu i reakcije su bile "logicne". Kako se sad vratiti na to da se svako prvo razracuna sa fasistima u svojim nacijama, pa onda u zajednicku borbu protiv "onih drugih". Vi ste svi, uglavnom, na pravom tragu.
P.S.
Cudi me da fasisti sa sve tri strane nisu rasturili ovo sijelo. Sve nesto mislim da su moderatori zasluzni za to. HVALA!
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

meatoverhere wrote:Jednostavno je uzivanje citati ovakve razmjene misljenja. Valjda smo navikli na.... ma znate vec na sta. Slicna je situacija u svim drzavama bivse jugoslavije, ali u Bosni vjerovatno najteza jer imamo fasiste na sve tri strane koji jako lijepo saradjuju i podupiru jedni druge. Nikako utjerati ljudima u glavu da mrznja i ostveta samo vode unatrag i da nijednom narodu nece donijeti nista dobro. Ako ima jedna stvar koju treba priznati bivsoj domovini (prije Milosevicevog uspona), to je da je svako bio zaduzen za ciscenje prvo ispred svog praga, pa je tek onda imao moralno pravo petljati pred tudjim vratima. Milosevic je prvi prekinuo tu praksu i reakcije su bile "logicne". Kako se sad vratiti na to da se svako prvo razracuna sa fasistima u svojim nacijama, pa onda u zajednicku borbu protiv "onih drugih". Vi ste svi, uglavnom, na pravom tragu.
P.S.
Cudi me da fasisti sa sve tri strane nisu rasturili ovo sijelo. Sve nesto mislim da su moderatori zasluzni za to. HVALA!
sigurno da je sve krenulo iz srbije, dolaskom milosevica, i zato mi (iz Imagine Serbia) osecamo najvecu odgovornost za sve ono sto se kasnije desavalo na prostoru bivse juge. Svaka cast moderatorima na sarajevo-x.com, ali verujte da ni nama nije lako...dobijamo svakodnevno komentare u fazonu *ebacemo vam majku, izdajnici, spijuni...tako da, ako ti je za utehu (a mislim da nije, vec naprotiv), u srbiji ima fasista pun *urac... ali nasa obaveza je da ih argumentima razbijemo, i da mladima pruzimo realnu sliku o svim desavanjima koja su cinjena u ime "serbskih nacionalnih interesa"
:D pozdrav
ps. i puno nam znaci vasa podrska
Soul_Sista

#43 Re: balkana, balkane, balkane moj!

Post by Soul_Sista »

zamisli srbiju wrote:tvoja konstatacija je na mestu...nemam argumenata da protivrecim..
ali :-D izazov je, bas bolesno stanja srpskog drustva... nema suocavanja sa prosloscu (istinom), nema kajanja, nema zelje za pomirenjem...
radikalizacija drustva je kao pocetkom '90.

ako im se ne suprotstavimo, i sledeci narastaji ce biti isti kao i generacija koja je dovela do svih onih sranja '90.
ono sto je ohrabrujuce, je da se za mesec dana aktivacije sajta registrovalo oko 270 posetilaca... broj gostiju je na desetine puta veci (vidim iz statistike sajta)...nazalost, srbi kao kolektivisticki, coporativni, narod, hrabri su jedino kada su u masi... sto znaci, kada imamo par hiljada reg. posetilaca, uclanjavace se i ostala, amorfna masa...
ovde se narod jos uvek plasi (sa razlogom) raznoraznih tajnih sluzbi, vojnih, policijskih... koje vedre i oblace srbijom... uostalom, oni su ubili i djindjica, koji je pokusao, kakve- takve reforme, i priblizavanje susedima i evropi...
sto se tice ruralnih sredina, planirmo izdavanje periodicnih biltena, u par hiljada primeraka, koje cemo distribuirati po selima, u 12 opstina centralne srbije!
ako nas pre toga ne ugase :-x
ali, uvek ima nacina da nastavimo ono sto smo zapoceli
ps. narod u srbiji ima jednu karakternu osobinu da velica zrtve (nazalost, samo unutar vlastite etnicke grupe) :oops:
ali i to nam ide na ruku...ukoliko nas zabrane..postacemo zrtva (u glavama onih, koji nemaju hrabrosti da se aktivno suprotstave radikalizaciji, ali su ipak svesni da nas ovakva situacija vraca u '90.)
Zelim vam sve naj bolje!
Ne predajite se! :-D
Zadig

Post by Zadig »

proslo je par sedmica, ali srbija je cudna zemlja, sa jos cudnijim liderima
pre sat vremena dobio sam text Pere Lukovica, na temu kako zamislja srbiju...mene je uspeo da nasmeje, a nadam se da ce i vas
bogumi i mene je zasmio zaista!

vozdra
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

ne mogu ja bez vas :D pre par sati dobio sam novi text Pere Lukovica. bez obzira da li je u pitanju prisecanje na period od pre dvadeset godina, poplava u banatu, ili kao u ovom textu koga slusaju srpski politicari, uvek zaista racionalno analizira mentalni sklop vladajuve garniture u srbiji...i naravno uvek nas oraspolozi.
nadam se da ce se i vama text dopasti, i da ce vas nasmejati :D
Pozdrav svima u B&H
http://www.zamislisrbiju.org

Made in Serbia: Politika u rock`n`rollu

Kako nas slušate?

Piše: Petar Luković

Pre mnogo godina, u vreme kad novine nisu izgledale kao otpusne liste neizlečivih mentalnih bolesnika, na stranicama kulture nalazila se mala, jednostavna rubrika sa obično dva pitanja: šta slušate/ šta čitate? Odgovorali su uglavnom poznati i ponekad nepoznati likovi čija je lepeza ukusa, ako ništa drugo, pokazivala da se ipak čitaju nekakve knjige i slušaju nekakve ploče. Danas, nekoliko svetlosnih godina kasnije, rubrike ovog tipa nestale su u tabloidnom okruženju nove srpske duhovnosti u kojoj je čitanje knjiga jedan od društvenih zločina i ključni dokaz da je čovek poremetio pameću; konačno – sedeti kod kuće i slušati nove ploče, izgleda budalasto kad milioni Srba pod muzikom podrazumevaju drhtave sise Seke Aleksić ili mikro minić drugarice Stoje! Uostalom, čak i da neke novine samoubilački vrate ovu rubriku, brzo bi se iscrpela lista normalnih sagovornika koji stvarno čitaju knjige i stvarno slušaju diskove; već za koju nedelju stigli bismo do rasnog intelektualca tipa Velimira Ilića koji bi imao kapitalnih problema da se seti da li je The Very Last Book koju je pročitao «Čitanka za III razred» ili «Otpornost materijala».

Zamišljam – a jeste bolesno – koje rock bendove preferira Vojislav Koštunica? Kaiser Chiefs mu, verovatno, ne leže zbog sećanja na Austrougarsku; Russian Futurists su previše eksplicitni, mada je u pitanju samo solo projekat Matthew Adam Harta koji, gle, uopće nije ruski futurist u množini nego Kanađanin u jednini; The Out Crowd su previše retro-psihodelični za premijersku soft-viziju sveta bez glasnih gitara; Art Brut engleski bučni i suviše žestoki za njegov neobavešteni ukus; finally, čak ni u imenima kao što su Dredg, The Engineers, Rogers Sisters, Sons & Daughters, Maximo Park, Archive, Madrugada, Tom Vek ili The National – nema nikakve nade da srpski premijer, ophrvan Kosovom, nađe mrvicu utehe ili, daleko bilo, zadovoljstva u makar jednoj pesmi, gotovo pesmičici!

Sladostrasno se dvoumim nad rock izborom Tomislava Nikolića: mada bi mu naslov albuma «Grab That Gun» bio blizak (makar zbog Šešeljove ljubavi glede pištolja), siguran sam da nikako ne bi odabrao ženski kanadski bend The Organ, makar zbog činjenice da su u pitanju antipravoslavne lezbijke na postpunk tragu, baš kao što su i sestre Tegan & Sara čiji novi CD «So jealous» po patriotskom defaultu nikako ne zadovoljava visoke moralne SRS kriterijume; Tomislav The Nikolić – znate mu ukus – odbio bi da među patriotske favorite uvrsti Liz Phair (njena pesma «Hot White Cum», u ćiriličnom prevodu «Vrela, bela sperma» nekako se ne uklapa sa radikalskom vizijom SRS-Žene koja se redovno brije kuhinjskim nožem), norveške manijake Turbonegro ili Bloc Party s tamnoputom osobom na vokalu; možda bi se smilovao nad albumom Happenstance privlačne Rachael Yamagate da u pitanju nije dete iz mešanog braka, žensko pa još polujapansko!

Gospodin Miroljub Labus svoje bi eventualne rock dileme mobilno rešio glasanjem za švedske bendove: Division Of Laura Lee ili Mando Diao ili Caesars ili Alice In Videoland ili pomahnitale The Hives; ako ga ikad uhvati nokia-nostalgija, lako je stići do Finske gde će ga čekati The Flaming Sideburns ili najnovija Apocalyptica čiji rington, razumeli smo, prihvata svaki ericksson telefon. Labusov portparol, Miloljub Albijanić – neandertalski bliži Velimiru Iliću nego Švedskoj – u šumadinskom transu odbio bi da sluša album «The Best Little Secrets Are Kept» grupe Louis XIV, jer nigde nema haromonike; nikakvu G17+ šansu kod tvrdog Albijanića ne bi imali British Sea Power ili najnovija inkarnacija Go-Betweens, eventualno bi prošli Pink Martini na čijem se albumu «Hang On Little Tomato» nalazi pesma «U plavu zoru», otpevana na nečemu što liči na hrvatsko-srpski jezik u neprepoznatljivoj slovenačkoj varijanti.

Ministar pravde Zoran Stojković jedna je od najvećih muzičkih enigmi; šta bi on, za vreme svojih neprekidnih putovanja u Haag, tokom mnogobrojnih ispraćaja srpskih heroja, poželeo da čuje u avionu, u društvu, recimo, Nebojše Pavkovića? Mogućnost da slušaju novi Weezer («Make Believe») ili subverzivne Garbage s prigodno krvavim naslovom «Bleed Like Me», otpada u startu; ne dolazi u obzir ni Architecture In Helsinki jer nisu Finci u pitanju nego Australijanci; možda samo Sinead O'Connor na granici čujnosti sa albumom «Collaborations», u čast kolaboracije-saradnje s Haškim Tribunalom!

Konačno, negde i nekad, svojim bi se izborom morao oglasiti Dragan Jočić, ministar policije, koji je zbog mladalačke ljubavi prema grupi Traffic svojevremeno silovao trafiku, što jeste oprostivi greh muzikom zabludelog mladića, danas kao sečivo sablje principijelnog i odlučnog DSS ministra. U širokoj paleti bezbedonosne ponude, uhapšeni bi bili Limp Bizkit zbog pesama «The Propaganda» i «The Surrender» sa albuma «Unquestionable Truth (Part 1)», iza rešetaka bi se zbog korišćenja Casio-keyboards našle The Capricorns, jer, razumećete, ministru nije lako dok mu Kirsten & Heather Lynn serviraju zvuke osamdesetih, svesno ga podsećajući na tonalitet novog talasa iz osamdesetih kad je ona trafika još bila cela; Idlewild bi bili privedeni na informativni razgovor jer šta znači naslov pesme «Love Steals Us From Loneliness», hoće li se time reći da je u srpskom društvu krađa u porastu a DSS usamljenost u padu? Za Bruce Springsteenom je već izdata MUP-poternica: song «Jesus Was An Only Son» sa đavolskog «Devils & Dust» albuma – ne samo da negira mesto Slobodana Miloševića kao Isusovog sledbenika i naslednika, već dovodi u pitanje sveti ravnogorski idiom – zar nisu The Chetniks, raznih dužina brade i kame, u stvari, bili nosioci proeuropskih ideja koje će nas, videćete za nekoliko vekova, hitro uvesti u Rock'n'Roll Hall Of Fame, tamo gde će nas već čekati Seka Aleksić u toplesu i drugarica Stoja, obučena samo u štikle!
Ah, da! Šta slušam...?
Pitajte Jočića, on sve zna! Podvučeno crnim!
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Ja se nadam da će život biti podnošljiviji u svakom smislu. Kakve su šanse ako padne ova vlada u Srbiji da Tomini radikali ne dođu na vlast?
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

Nenadv24 wrote:Ja se nadam da će život biti podnošljiviji u svakom smislu. Kakve su šanse ako padne ova vlada u Srbiji da Tomini radikali ne dođu na vlast?
nazalost, ova vlada ce tesko pasti, jer nema vecine u skupstini koja bi je oborila. da radikali dodju na vlast, takodje nema sansi...cak i da se ujedine sa karicevom novom "partijom", opet bi bili u manjini jer bi tada demikrate, dss i g17 napravili koaliciju. zalosno je sto u srbiji, na izborima, vec 15 godina moras da biras izmedju dva zla. kada ce su u srbiji, i da li ce ikada birati npr. izmedju koraceve sdu i gss-a vesne pesic. mozda za deset-petnaest godina!
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Kojom Karićevom novom partijom, nije valjda da je pored PSS-a formirao još jednu ili si mislio na sadašnju.
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

ma mislim na gomilu lumpen-proletarijata kojima taj kriminalac manipulise...znaci pss
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Yebiga ja i dalje mislim da li da ponovo postanem pretplatnik BK Telekoma ili da pređem na Telekom Srbija.
Post Reply