Šveđanin wrote:Ima li te emisije na jutjubu?
.
Šveđanin wrote:Ima li te emisije na jutjubu?
Ne zajebaji momčino.....ovo nisu nikakve inicijative, ovo je jedno obično prdoklačenje....cyprus wrote:Podržavam ovakve inicijativeNe budu li dale rezultata, kuku nama...
palermo wrote:Ne zajebaji momčino.....ovo nisu nikakve inicijative, ovo je jedno obično prdoklačenje....cyprus wrote:Podržavam ovakve inicijativeNe budu li dale rezultata, kuku nama...
to sto ti gledas kao naciste i jevreje ne znaci da cijeli svijet gleda. drugo, taj sto sti kaze da te je napadao sigurno ne priznaje gresku. i trece, tvoja historija apsolutno nije objektivna historijaYork Light 100`s wrote:Ne nego cijenim iskrenost i neko ko priznaje grešku a ne neko ko izvrće priču i kroji svoju historiju kako njemu paše. A ti što misliš da oni što su se popeli na brda i onaj što je se branio isti samo 2 polariteta. Hajde ti u Njemačku i govori kako je nacista i židov isti samo 2 polariteta pa bi vidio, e to je što sam ja rekao da su se neke mjere poduzele u vezi 2. svjetskog rata gdje strana negativca ne može verbalno prditi kao što ti imaš slobodu to raditiBodkin wrote:Naravno da ti je lakse jer je taj koji te je napao zbog velike bijesr isti kao i ti samo dva polariteta. Tebi je sam kazes taj blizi. Nije to slucajno
1. pa nisam ni rekao da cijeli svijet gleda tako, čak i priznajem to. Ostavili su nas da se krvimo i svako svoju historiju krojiBodkin wrote:to sto ti gledas kao naciste i jevreje ne znaci da cijeli svijet gleda. drugo, taj sto sti kaze da te je napadao sigurno ne priznaje gresku. i trece, tvoja historija apsolutno nije objektivna historijaYork Light 100`s wrote:Ne nego cijenim iskrenost i neko ko priznaje grešku a ne neko ko izvrće priču i kroji svoju historiju kako njemu paše. A ti što misliš da oni što su se popeli na brda i onaj što je se branio isti samo 2 polariteta. Hajde ti u Njemačku i govori kako je nacista i židov isti samo 2 polariteta pa bi vidio, e to je što sam ja rekao da su se neke mjere poduzele u vezi 2. svjetskog rata gdje strana negativca ne može verbalno prditi kao što ti imaš slobodu to raditiBodkin wrote:Naravno da ti je lakse jer je taj koji te je napao zbog velike bijesr isti kao i ti samo dva polariteta. Tebi je sam kazes taj blizi. Nije to slucajno
kako rekoh, ti i taj sto te napadao ste doslovno dvije strane.York Light 100`s wrote: 1. pa nisam ni rekao da cijeli svijet gleda tako, čak i priznajem to. Ostavili su nas da se krvimo i svako svoju historiju kroji
2. Ne priznaje ali je bar iskren za razliku odo vih što pokušavaju okrenuti na građanski rat
3. Neka je tvoja i Neletova historija objektivna
U moru vijesti i emisija o tome kako se ne podnosimo, kako nas oni anamo mrze i kako zato i mi njih trebamo mrzit, ovakve emisije su nešto što je prijeko potrebno... Čisto da se vidi da se ona anamo i ova vamo djeca ne razlikuju u ničemu, osim u onome što im je društvo usadilo u glavu... Emisiju shvatam i kao pokušaj da navede djecu da mućnu svojom glavom...palermo wrote:Ne zajebaji momčino.....ovo nisu nikakve inicijative, ovo je jedno obično prdoklačenje....cyprus wrote:Podržavam ovakve inicijativeNe budu li dale rezultata, kuku nama...
U par riječi samo.....ovu emisiju ne gladaju djeca prema tome oni od emisije nemaju nikakve koristi.Tako da teško će zbog ove emisije neko dijete mućnusti glavom. Uostalom, i cilj emisije nije da razbija predrasude,nego prevashodno da promvira same autore. Zbog toga je i nsretni Ante postao glavni lik serijala, i jedino po čemu će se pamtiti serijal.cyprus wrote:
U moru vijesti i emisija o tome kako se ne podnosimo, kako nas oni anamo mrze i kako zato i mi njih trebamo mrzit, ovakve emisije su nešto što je prijeko potrebno... Čisto da se vidi da se ona anamo i ova vamo djeca ne razlikuju u ničemu, osim u onome što im je društvo usadilo u glavu... Emisiju shvatam i kao pokušaj da navede djecu da mućnu svojom glavom...
Dobar čovjek je onaj čovjek koji čini dobro i sebi i drugima. Loš čovjek je onaj koji namjerno čini zlo drugima. Zadovoljan ?Zokipfc wrote:Meni je smijesna ta multi-kulti prica o dobrim i losim ljudima, kao dobrih ima na svakoj strani, kao i losih. Sta je po vama los covjek? I da i ima spasa za tog 'loseg covjeka'? @ Palermo i co.
Zato sto mnogo onih koji stalno zagovaraju tu multi-kulti pricu (nisam protiv toga, naravno) govore o losim i dobrim ljudima. Meni je to bezze jer su to djecije price. U zivotu nista nije crno niti bijelo, svako je u zivotu radio losa i dobra djela. Ljudi kojima je glavni cilj cinito zlo drugima cine veoma mali procenat u drustvu, to su psihopate. Po tvom logikom ogroman procenat BH politicara cine losi ljudi. A ja se pitam kako bi 'normalni gradjani' reagovali kad bi dosli na njihovoj poziciji.palermo wrote:Dobar čovjek je onaj čovjek koji čini dobro i sebi i drugima. Loš čovjek je onaj koji namjerno čini zlo drugima. Zadovoljan ?Zokipfc wrote:Meni je smijesna ta multi-kulti prica o dobrim i losim ljudima, kao dobrih ima na svakoj strani, kao i losih. Sta je po vama los covjek? I da i ima spasa za tog 'loseg covjeka'? @ Palermo i co.
Društveni sistem i vrijednosti koje taj sistem promovira, trebaju da štite dobre ljude od loših. Dakle,uopšte nije pitanje da li ima spasa za loše ljude nego kako stvoriti sistem u kojem će loši ljudi biti utjerani u suru
I by the way, gdje ti ovdje vidiš neku multi-kulti priču
Bravo! ni meni se ova emisija nije nikako svidjela, čak šta više ne samo da je u pitanju manipulacija djecom nego mi se čini kao da joj je za cilj napraviti još veće razlike među djecom. Sve je čak u početku i zvučalo ohrabrujuće dok onda nisu počeli puštati djeci iz Ist. Sa ono što govore djeca iz Sa, odjednom potpuno različiti stavovi od onih koje smo slušali u prvom dijelu emisije, isto kao da ih je neko uputio šta da pričaju. Nisam ni imao živaca odgledati do kraja.palermo wrote:U par riječi samo.....ovu emisiju ne gladaju djeca prema tome oni od emisije nemaju nikakve koristi.Tako da teško će zbog ove emisije neko dijete mućnusti glavom. Uostalom, i cilj emisije nije da razbija predrasude,nego prevashodno da promvira same autore. Zbog toga je i nsretni Ante postao glavni lik serijala, i jedino po čemu će se pamtiti serijal.cyprus wrote:
U moru vijesti i emisija o tome kako se ne podnosimo, kako nas oni anamo mrze i kako zato i mi njih trebamo mrzit, ovakve emisije su nešto što je prijeko potrebno... Čisto da se vidi da se ona anamo i ova vamo djeca ne razlikuju u ničemu, osim u onome što im je društvo usadilo u glavu... Emisiju shvatam i kao pokušaj da navede djecu da mućnu svojom glavom...
Inače,naša djeca nisu ništa gora od odsraslih,a bogami nisu gora ni od druge djece u svijetu, neki se druže između sebe, neki komuniciraju,neki studiraju u gradovima gdje su kao navodna "manjina", neki se i zaljubljuju jedni u druge, a opet neki psuju mater balijsko/škutorsko/vlašku,neki kamenicama gađaju druge i slično. Ovi prvi se zovu dobra djeca, drugi se zovu loša djeca. A serijal se zove,kako sam već pisao na onoj temi o nesretnom Anti, manipulacija djecom.
Ovo je neka nova deficija bestijalne agresije na drzavu BiH sa tenkovima, oklopima, haubicama ... na njen nenaourzani narod koji nicim nije dao povod za takvo nesto.Bodkin wrote:Mnogima se ne svidja emisija jer im razbija lredrasude o boljim vremenima i dobroj djeci. Djeca su odraz stabnja u drustvu. Smijesno je misliti da ce sami od sebe da se druze,i mediji samo zakuhavaju.a roditelji im se klali
A sa druge strane djeca koja ne zele da se druze sa drugima nisu losa djeca. Njihov izbor. Sve dok ne nanose stetu ili bol onima preko
Pa to je stvarnost! Ovaj dokumentarni serijal je tu da se prikazu REALNOST i ISTINA. To sto im se mijenjaju stavovi nakon sto su pogledali snimak je nasa realnost. Drustvo i sistem mogu - kako ti to radis - okrenuti glavu, ili poduzeti nesto da stvari konacno krenu kako bi trebale. Ovo je pozitivan primjer novinarstvaGeneral_Jackson wrote: Bravo! ni meni se ova emisija nije nikako svidjela, čak šta više ne samo da je u pitanju manipulacija djecom nego mi se čini kao da joj je za cilj napraviti još veće razlike među djecom. Sve je čak u početku i zvučalo ohrabrujuće dok onda nisu počeli puštati djeci iz Ist. Sa ono što govore djeca iz Sa, odjednom potpuno različiti stavovi od onih koje smo slušali u prvom dijelu emisije, isto kao da ih je neko uputio šta da pričaju. Nisam ni imao živaca odgledati do kraja.
Čuo sam iz pouzdanih izvora da je sledeći korak u narednim epizodama "ko nas bre zavadi?"LeonardoAC wrote:Pa dobro... ovo je sad ta faza kad ide jedno 20ak - 30 godina priča "Svi su krivi, jbg hajmo se družit' - hajmo živit zajedno", pa onda ide opet klanje 100.000 muslimana i protjerati milion i tako to ide od balkanski ratova na ovamo...
Pogrešno si me shvatio. Znam dobro šta omladina misli u BiH, ne živim u Meksiku nego baš u toj Bosni. Mislio sam na ono što je rekao o boji kože (a vidi koliko je tamna ona Hrvatica iza njegaAjatolah_ wrote:Puno ti očekuješ od jedne emisije, da popravi ono što niko popraviti ne može. Novinari izvještavaju, prikazuju situaciju.
Nije se Ante pogrešno izrazio, rekao je ono što misli. Ako misliš da naša omladina inače ne misli tako, šta ćemo s one dvije djevojke iz Sarajeva što rekoše da ne bi u Istočno, da bi se tamo osjećale ružno?