Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

kakavdanakneiskustvu

#26 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Šveđanin wrote:Ima li te emisije na jutjubu?

.
palermo

#27 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by palermo »

cyprus wrote:Podržavam ovakve inicijative :thumbup: Ne budu li dale rezultata, kuku nama...
Ne zajebaji momčino.....ovo nisu nikakve inicijative, ovo je jedno obično prdoklačenje....
York Light 100`s

#28 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by York Light 100`s »

palermo wrote:
cyprus wrote:Podržavam ovakve inicijative :thumbup: Ne budu li dale rezultata, kuku nama...
Ne zajebaji momčino.....ovo nisu nikakve inicijative, ovo je jedno obično prdoklačenje....
:thumbup: uvedite sankcije za sve nacionalističke ispade, sasjecite nacionalizam u korijenu, napravite sistem gdje se neće gledati ko je šta i da bude građanska država pa će sva ova omladina biti primorana da sarađuje i za par godina će se koliko toliko zbližiti jer će ih sistem ove države i život natjerati. Ovo ponašanje i Antino "tamo preko starog mosta žive crnci" je samo posljedica.
Ja mogu razumijeti da neki stranac poput one Al Jazeera tetke što je napravila emisiju o nadrealistima smatra da će cirkus od ove emisije dati rezultat ali grohotom se smijem kada pročitam od nekoga našeg da smatra ovaj cirkus pozitivnom emisijom. Pitam se kojeg će multi kulti klovna iduće sedmice dovesti poslije Marčela i Brane. Frenkija ili Edu "ja dođoh iz nacionalističkog Izraela da kritikujem nacionalizam u BiH" Maajku?
Kao što neko reče, ova emisija neće ništa postići nego nas samo podsjetiti koliko smo kao društvo u qurcu. Treba se boriti protiv nacionalizma i pokušati doći do promjena ali ovo je pogrešno mjesto, treba kritikovati na mjestima gdje stvarno ima efekta. OVo ponašanje omladine je samo posljedica, kada se ukine zlo na pravom mjestu onda će se automatski i ova omladina promjeniti.
Nije bilo malo nacionalista u Titinom vremenu zato što su ljudi bili finiji ood ovih danas nego što sistem nije dopustio nacionalizam i tako bi bio isto slučaj u oba Sarajeva i oba Mostara da se sistem promjeni. Ove emisije su čiste gluposti
Bodkin

#29 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by Bodkin »

York Light 100`s wrote:
Bodkin wrote:Naravno da ti je lakse jer je taj koji te je napao zbog velike bijesr isti kao i ti samo dva polariteta. Tebi je sam kazes taj blizi. Nije to slucajno
Ne nego cijenim iskrenost i neko ko priznaje grešku a ne neko ko izvrće priču i kroji svoju historiju kako njemu paše. A ti što misliš da oni što su se popeli na brda i onaj što je se branio isti samo 2 polariteta. Hajde ti u Njemačku i govori kako je nacista i židov isti samo 2 polariteta pa bi vidio, e to je što sam ja rekao da su se neke mjere poduzele u vezi 2. svjetskog rata gdje strana negativca ne može verbalno prditi kao što ti imaš slobodu to raditi
to sto ti gledas kao naciste i jevreje ne znaci da cijeli svijet gleda. drugo, taj sto sti kaze da te je napadao sigurno ne priznaje gresku. i trece, tvoja historija apsolutno nije objektivna historija
York Light 100`s

#30 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Bodkin wrote:
York Light 100`s wrote:
Bodkin wrote:Naravno da ti je lakse jer je taj koji te je napao zbog velike bijesr isti kao i ti samo dva polariteta. Tebi je sam kazes taj blizi. Nije to slucajno
Ne nego cijenim iskrenost i neko ko priznaje grešku a ne neko ko izvrće priču i kroji svoju historiju kako njemu paše. A ti što misliš da oni što su se popeli na brda i onaj što je se branio isti samo 2 polariteta. Hajde ti u Njemačku i govori kako je nacista i židov isti samo 2 polariteta pa bi vidio, e to je što sam ja rekao da su se neke mjere poduzele u vezi 2. svjetskog rata gdje strana negativca ne može verbalno prditi kao što ti imaš slobodu to raditi
to sto ti gledas kao naciste i jevreje ne znaci da cijeli svijet gleda. drugo, taj sto sti kaze da te je napadao sigurno ne priznaje gresku. i trece, tvoja historija apsolutno nije objektivna historija
1. pa nisam ni rekao da cijeli svijet gleda tako, čak i priznajem to. Ostavili su nas da se krvimo i svako svoju historiju kroji
2. Ne priznaje ali je bar iskren za razliku odo vih što pokušavaju okrenuti na građanski rat
3. Neka je tvoja i Neletova historija objektivna
Bodkin

#31 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by Bodkin »

York Light 100`s wrote: 1. pa nisam ni rekao da cijeli svijet gleda tako, čak i priznajem to. Ostavili su nas da se krvimo i svako svoju historiju kroji
2. Ne priznaje ali je bar iskren za razliku odo vih što pokušavaju okrenuti na građanski rat
3. Neka je tvoja i Neletova historija objektivna
kako rekoh, ti i taj sto te napadao ste doslovno dvije strane.

p.s. jebo neleta debila ali tvoja historija je fula koliko i njegova
cyprus

#32 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by cyprus »

palermo wrote:
U moru vijesti i emisija o tome kako se ne podnosimo, kako nas oni anamo mrze i kako zato i mi njih trebamo mrzit, ovakve emisije su nešto što je prijeko potrebno... Čisto da se vidi da se ona anamo i ova vamo djeca ne razlikuju u ničemu, osim u onome što im je društvo usadilo u glavu... Emisiju shvatam i kao pokušaj da navede djecu da mućnu svojom glavom...
kljuc_

#33 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by kljuc_ »

Ako smo ista dobili raspadom Yu i dolaskom ,, demonkracije,, onda su to zubi.Bijeli , zdravi , cvrsti , pravilno slozeni kao izliveni. U moje vrijeme omladina nije imala ovakve zube. Sva ova djeca u 4 gimnaziji na Ilidzi imaju ,, americke,, zube. Pogotovo ona ljepotica pod maramom. To me jedino drzalo da odgledam cijeli video.
palermo

#34 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by palermo »

cyprus wrote:
U moru vijesti i emisija o tome kako se ne podnosimo, kako nas oni anamo mrze i kako zato i mi njih trebamo mrzit, ovakve emisije su nešto što je prijeko potrebno... Čisto da se vidi da se ona anamo i ova vamo djeca ne razlikuju u ničemu, osim u onome što im je društvo usadilo u glavu... Emisiju shvatam i kao pokušaj da navede djecu da mućnu svojom glavom...
U par riječi samo.....ovu emisiju ne gladaju djeca prema tome oni od emisije nemaju nikakve koristi.Tako da teško će zbog ove emisije neko dijete mućnusti glavom. Uostalom, i cilj emisije nije da razbija predrasude,nego prevashodno da promvira same autore. Zbog toga je i nsretni Ante postao glavni lik serijala, i jedino po čemu će se pamtiti serijal.
Inače,naša djeca nisu ništa gora od odsraslih,a bogami nisu gora ni od druge djece u svijetu, neki se druže između sebe, neki komuniciraju,neki studiraju u gradovima gdje su kao navodna "manjina", neki se i zaljubljuju jedni u druge, a opet neki psuju mater balijsko/škutorsko/vlašku,neki kamenicama gađaju druge i slično. Ovi prvi se zovu dobra djeca, drugi se zovu loša djeca. A serijal se zove,kako sam već pisao na onoj temi o nesretnom Anti, manipulacija djecom.
Zokipfc

#35 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by Zokipfc »

Meni je smijesna ta multi-kulti prica o dobrim i losim ljudima, kao dobrih ima na svakoj strani, kao i losih. Sta je po vama los covjek? I da i ima spasa za tog 'loseg covjeka'? @ Palermo i co.
palermo

#36 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by palermo »

Zokipfc wrote:Meni je smijesna ta multi-kulti prica o dobrim i losim ljudima, kao dobrih ima na svakoj strani, kao i losih. Sta je po vama los covjek? I da i ima spasa za tog 'loseg covjeka'? @ Palermo i co.
Dobar čovjek je onaj čovjek koji čini dobro i sebi i drugima. Loš čovjek je onaj koji namjerno čini zlo drugima. Zadovoljan ?
Društveni sistem i vrijednosti koje taj sistem promovira, trebaju da štite dobre ljude od loših. Dakle,uopšte nije pitanje da li ima spasa za loše ljude nego kako stvoriti sistem u kojem će loši ljudi biti utjerani u suru

I by the way, gdje ti ovdje vidiš neku multi-kulti priču
It_is_a_Leclerc

#37 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by It_is_a_Leclerc »

U nas, kad neko nešto ne razumije, odmah to proglasi glupim. :roll:
Zokipfc

#38 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by Zokipfc »

palermo wrote:
Zokipfc wrote:Meni je smijesna ta multi-kulti prica o dobrim i losim ljudima, kao dobrih ima na svakoj strani, kao i losih. Sta je po vama los covjek? I da i ima spasa za tog 'loseg covjeka'? @ Palermo i co.
Dobar čovjek je onaj čovjek koji čini dobro i sebi i drugima. Loš čovjek je onaj koji namjerno čini zlo drugima. Zadovoljan ?
Društveni sistem i vrijednosti koje taj sistem promovira, trebaju da štite dobre ljude od loših. Dakle,uopšte nije pitanje da li ima spasa za loše ljude nego kako stvoriti sistem u kojem će loši ljudi biti utjerani u suru

I by the way, gdje ti ovdje vidiš neku multi-kulti priču
Zato sto mnogo onih koji stalno zagovaraju tu multi-kulti pricu (nisam protiv toga, naravno) govore o losim i dobrim ljudima. Meni je to bezze jer su to djecije price. U zivotu nista nije crno niti bijelo, svako je u zivotu radio losa i dobra djela. Ljudi kojima je glavni cilj cinito zlo drugima cine veoma mali procenat u drustvu, to su psihopate. Po tvom logikom ogroman procenat BH politicara cine losi ljudi. A ja se pitam kako bi 'normalni gradjani' reagovali kad bi dosli na njihovoj poziciji.
General_Jackson

#39 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by General_Jackson »

palermo wrote:
cyprus wrote:
U par riječi samo.....ovu emisiju ne gladaju djeca prema tome oni od emisije nemaju nikakve koristi.Tako da teško će zbog ove emisije neko dijete mućnusti glavom. Uostalom, i cilj emisije nije da razbija predrasude,nego prevashodno da promvira same autore. Zbog toga je i nsretni Ante postao glavni lik serijala, i jedino po čemu će se pamtiti serijal.
Inače,naša djeca nisu ništa gora od odsraslih,a bogami nisu gora ni od druge djece u svijetu, neki se druže između sebe, neki komuniciraju,neki studiraju u gradovima gdje su kao navodna "manjina", neki se i zaljubljuju jedni u druge, a opet neki psuju mater balijsko/škutorsko/vlašku,neki kamenicama gađaju druge i slično. Ovi prvi se zovu dobra djeca, drugi se zovu loša djeca. A serijal se zove,kako sam već pisao na onoj temi o nesretnom Anti, manipulacija djecom.
Bravo! ni meni se ova emisija nije nikako svidjela, čak šta više ne samo da je u pitanju manipulacija djecom nego mi se čini kao da joj je za cilj napraviti još veće razlike među djecom. Sve je čak u početku i zvučalo ohrabrujuće dok onda nisu počeli puštati djeci iz Ist. Sa ono što govore djeca iz Sa, odjednom potpuno različiti stavovi od onih koje smo slušali u prvom dijelu emisije, isto kao da ih je neko uputio šta da pričaju. Nisam ni imao živaca odgledati do kraja.
Bodkin

#40 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by Bodkin »

Mnogima se ne svidja emisija jer im razbija lredrasude o boljim vremenima i dobroj djeci. Djeca su odraz stabnja u drustvu. Smijesno je misliti da ce sami od sebe da se druze, a roditelji im se klali i mediji samo zakuhavaju.

A sa druge strane djeca koja ne zele da se druze sa drugima nisu losa djeca. Njihov izbor. Sve dok ne nanose stetu ili bol onima preko
kljuc_

#41 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by kljuc_ »

Bodkin wrote:Mnogima se ne svidja emisija jer im razbija lredrasude o boljim vremenima i dobroj djeci. Djeca su odraz stabnja u drustvu. Smijesno je misliti da ce sami od sebe da se druze,
a roditelji im se klali
i mediji samo zakuhavaju.

A sa druge strane djeca koja ne zele da se druze sa drugima nisu losa djeca. Njihov izbor. Sve dok ne nanose stetu ili bol onima preko
Ovo je neka nova deficija bestijalne agresije na drzavu BiH sa tenkovima, oklopima, haubicama ... na njen nenaourzani narod koji nicim nije dao povod za takvo nesto.
Bodkin

#42 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by Bodkin »

Nomo jel to imas novi profil?
Zokipfc

#43 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by Zokipfc »

General_Jackson wrote: Bravo! ni meni se ova emisija nije nikako svidjela, čak šta više ne samo da je u pitanju manipulacija djecom nego mi se čini kao da joj je za cilj napraviti još veće razlike među djecom. Sve je čak u početku i zvučalo ohrabrujuće dok onda nisu počeli puštati djeci iz Ist. Sa ono što govore djeca iz Sa, odjednom potpuno različiti stavovi od onih koje smo slušali u prvom dijelu emisije, isto kao da ih je neko uputio šta da pričaju. Nisam ni imao živaca odgledati do kraja.
Pa to je stvarnost! Ovaj dokumentarni serijal je tu da se prikazu REALNOST i ISTINA. To sto im se mijenjaju stavovi nakon sto su pogledali snimak je nasa realnost. Drustvo i sistem mogu - kako ti to radis - okrenuti glavu, ili poduzeti nesto da stvari konacno krenu kako bi trebale. Ovo je pozitivan primjer novinarstva :thumbup:
LeonardoAC

#44 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by LeonardoAC »

Pa dobro... ovo je sad ta faza kad ide jedno 20ak - 30 godina priča "Svi su krivi, jbg hajmo se družit' - hajmo živit zajedno", pa onda ide opet klanje 100.000 muslimana i protjerati milion i tako to ide od balkanski ratova na ovamo...
York Light 100`s

#45 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Ovo nije emisija u sređenoj Njemačkoj gdje se jedan momak neonacista koji je mislima još u 1942. godini treba suočiti sa različitim kulturama u Njemačkoj
Ovo nije emisija u multi kulti Americi gdje dovedu nekog momka ljubitelja ku klux klana koji je izgubljen u vremenu i prostoru i ko treba da se zbliži sa Afroamerikancima i da bude kao većina njegovih vršnjaka u kontaktu sa raznim rasama
Ovo je emisija u BiH gdje je stanje nacionalizma, odvojenost i mržnje čak i poželjno od strane domaćih političara, regije i svjeta koji nam je napravio ovu državu počevši od entiteta sa nacionalnim prefiksom, 3 jezika, 3 naroda, 3 člana predsjedništva.
Kao što rekoh, nije ovo Njemačka sa svojim neonacistama ili Amerika sa svojim bijelim kapuljačama da se dvadesetoro djece stavi u učionicu i počne "Šta je problem? Recite šta mislite o drugoj strani? Kako se zbližiti? Kako se družiti? Da upoznamo malo drugu stranu pa ih tako lakše prihvatimo"
Eno ona djevojka u marami kaže da joj je neugodno ako bi tako otišla u Istočno Sarajevo, pa ne pričamo o Merkelovoj Njemačkoj nego o entitetu gdje predsjednik otvoreno svojom politikom stvara takvim osobama neugodnosti i zato ova emisija u sadašnjem načinu kako je naša država sređena nema smisla
York Light 100`s

#46 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

LeonardoAC wrote:Pa dobro... ovo je sad ta faza kad ide jedno 20ak - 30 godina priča "Svi su krivi, jbg hajmo se družit' - hajmo živit zajedno", pa onda ide opet klanje 100.000 muslimana i protjerati milion i tako to ide od balkanski ratova na ovamo...
Čuo sam iz pouzdanih izvora da je sledeći korak u narednim epizodama "ko nas bre zavadi?"
kecher II

#47 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by kecher II »

e 'ebi ga, sad ne valja ni da se pokusa djecu uputiti jedne na druge ni pokusati ih pribliziti pa da medjusobno dodju do istine i prihvatanja sta je i kako je bilo, a ne ovu djecu odmah u startu sputavat, "roditelji su vam se klali, koljite se i vi", ''vasi roditelji su uz pomoc JNA pobili nase roditelje, daidze, amidze, striceve, ujake.... ko vas 'ebe i mi cemo valjda vas nekad'', je l' treba takvu emisiju napravit, ''klali su nam se roditelji 'ajmo i mi, sta cekamo",
ova djeca nisu kriva ni za 92-95, niti sto imaju ovakve stavove, krivo je drustvo sto ih kljuka sranjima od 92-95 i ne samo 92-95 vec 1500-2015, 'ebi ga ''oni'' ako spomenu jasenovac odmah se diskvalificiraju ko sta imate pricat o tome vidite keraterm ,batkovice, trnopolje..... ok vidicemo i to, a de da vidimo i jasenovac i gradisku staru, sto to smeta ako "oni" hoce da se prica i tome, nekima od njih su djedovi i babe stradali u jasenovcu, nije jasenovac bio u 15. vijeku pa ajd sta o tome pricate, de da razjasnimo sve, sve ''jasenovce'' i ''batkovice'' pa da djeca mogu krenuti naprijed a ne sve s nekim poluistinama se filuju do novog "klanja",i jasenovce, blajburge, tomasice, srebrenice, kazane..... podrinje, nama treba u skole uvest univerzalnu istoriju od "stranih'' autora, koji nisu imali potrebe da budu pristrasni i da "sminkaju" pa da vidimo sta oni misle o svemu, previse smo subjektivni da bi mi to uradili na pravi nacin, ako urade jedni oni drugi misle da ovi sminkaju i obrnuto, daj amerikancima, nijemcima, francuzima.... uzmimo njihove knjige istorije pa da vidimo sta oni kazu o ovim prostorima u poslednjih 100-150 godina,
mediji da su krenuli s ovim od 96. vjerujem da danas ne bi imali ni "antu" ni sve osale "ante'', vec bi imali poprilicno zdravu djecu sa zdravim pogledima i bez straha i paranoje o drugom i drugacijem, ne bi trebalo 5000 policajaca da obezbjedi gej paradu, govorim uopste o balkanu, mentalitet nam je sjeban i gotovo.
York Light 100`s

#48 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Novinar kada dođe u komšiluk gdje se komšije kolju radi međe ne osjeća potrebu da ih smiri nego da snima ma koliko se njihov obračun krvavo završio.
Novinar kada dođe na mjesto nesreće gdje gori autobus sa putnicima unutra on neće pomoći drugima da spašavaju nego će snimati vatru i žrtve radi bolje priče

Pitanje je koja je poenta ove emisije? Ako novinar nije tu da širi mir i ljubav koja je poenta 20 učenika iz istočnog Sarajeva kako gledaju video o djevojci sa maramom ili 20 učenika sa istočne strane Mostara što gledaju snimak kako Ante govori o crncima? Vraćamo se na početak mog posta da novinar nije tu da pomogne nego da zaradi na tuđoj muci i i u ovom slučaju nije nikako drugačije.
Kada novinar u Africi vidi malo crno dijete kako na suncu umire od gladi on neće tom djetetu dati šta da jede ili ga sklonuti sa sunca, on će izvaditi fotoaparat i uslikati to dijete i za tu sliku će dobiti nagradu jer nam je otvorio oči a to dijete će već biti mrtvo jer mu niko, pa čak ni taj novinar nije pomogao. E tako nam i ova emisija otvara oči

Kada Ante kaže da na onoj strani žive crnci niko od ovih humanista što snimaju emisiju neće reći da se prekine snimati i izreže ta rečenica jer to je ta tzv. surova "REALNOST I ISTINA" o kojoj ti govoriš a ustvari je to jedna debilna rečenica i momak je se pogrešno izrazio. Ali ne, umjesto da izbrišemo scenu jer bi moglo naškoditi momku hajmo porfitirati od Ante i njegove debilne rečenice i snimati ga kako dolazi među nigerse.
(bez obzira što je se na Facebooku javilo dosta Mostaraca i pisalo da je Ante već bio na toj strani Mostara, ali ne, valja napraviti emotivnu priču za serijal makar napravili jedno dijete u tom serijalu većim divljakom nego što jeste)
E tako će emisija proizvesti nove Ante, to će biti jedna Barbara koja misli ako prošeta Sarajevom u suknjici da će je izbičovati kratkopantalonci ili Rašo koji u Žepču Bošnjake i Hrvate može razlikovati po tome da Bošnjaci voze zelena auta.

Ništa se od ove emisije neće postići, ništa pametno naučiti, ponavljaju nam ono što znamo, samo može toj omladini pred kamerama naškoditi, da neko od njih nakratko postane internet zvijezda(u negativnom smislu) poput Ante ili da ih neko prepozna na ulici "eno onaj šupak što je rekao na televiziji da se osjeća neugodno pored nas"
Više će Kursadžije zbližiti narode i to sve govori kakav je kurton ova emisija Perspektiva :lol:

Kao što rekoh, u državama kao Njemačka ili SAD ova emisija bi imala smisla kada se 20 bijelaca dovede u 1 prostoriju i razgovara se zašto se u 2015. godini još boje ili mrze druge rase i nacionalnosti i mogli bi se neki rezultati očekivati.
Ne samo da ova emisija u BiH nema efekta nego se urednici ove emisije i ne trude napraviti nešto. Pola sata jedna grupa bulji u TV dok sluša one, pa onda ovi slušaju ove, onda kamera prati Antu kako šeta tamo, kraj emisije.
Da su se te 2 grupe sastale na nekom neutralnom mjestu na ručak uz pratnju kamera, pa ovi otišli u njihov grad u posjetu, pa ovi njima, pa razgovor sa direktorima tih škola kako bi se mogla omladina zbližiti, pa planovi za budućnost, realizacija je katastrofa i kao što rekoh i urednici ove emisije su šljam kao i svi drugi novinari, profitiranje od tuđe nesreće umjesto da pomognu.
I ko je za zbližavanje i međusobno druženje ne može voljeti ovu emisiju jednostavno zbog katastrofalne realizacije
Ajatolah_

#49 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Post by Ajatolah_ »

Puno ti očekuješ od jedne emisije, da popravi ono što niko popraviti ne može. Novinari izvještavaju, prikazuju situaciju.

Nije se Ante pogrešno izrazio, rekao je ono što misli. Ako misliš da naša omladina inače ne misli tako, šta ćemo s one dvije djevojke iz Sarajeva što rekoše da ne bi u Istočno, da bi se tamo osjećale ružno?
York Light 100`s

#50 Re: Emisija Perspektiva - Sarajevo i Istočno Sarajevo!

Ajatolah_ wrote:Puno ti očekuješ od jedne emisije, da popravi ono što niko popraviti ne može. Novinari izvještavaju, prikazuju situaciju.

Nije se Ante pogrešno izrazio, rekao je ono što misli. Ako misliš da naša omladina inače ne misli tako, šta ćemo s one dvije djevojke iz Sarajeva što rekoše da ne bi u Istočno, da bi se tamo osjećale ružno?
Pogrešno si me shvatio. Znam dobro šta omladina misli u BiH, ne živim u Meksiku nego baš u toj Bosni. Mislio sam na ono što je rekao o boji kože (a vidi koliko je tamna ona Hrvatica iza njega :lol: )
Image

nikada čak ni u najvatrenijem Šešeljevom govoru niti u najgorim pjesmama Baje malog Knindže nije se govorilo o crncima. Nije Ante postao hit što je nacionalista i što je govorio ono ostalo što misli o Bošnjacima jer takvih imamo na hiljade ovdje, nego zato što je govorio o niggers from the east coast, zato je i postao popularan. ili je baš toliki debil ili je se pogrešno izrazio
Post Reply