FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post Reply
StupskaBitanga

#26 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by StupskaBitanga »

pa to ti je već kontradiktornost
Ako ovaj šta pokuša što će dirnuti u njih biće zaustavljen a on će imati dvije opcije: prilagoditi se ili ako ima princip otići
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#27 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:pa to ti je već kontradiktornost
Ako ovaj šta pokuša što će dirnuti u njih biće zaustavljen a on će imati dvije opcije: prilagoditi se ili ako ima princip otići
To je to...Ako već izabereš menadžera trebaš mu dati odriješene ruke da izabere ministre, trebaš ga pitati koliko ti treba, do kada ti treba za to i to.. (na primjer 100.000 radnih mjesta :D ). U ovoj partiokraciji zvuči kao nemoguća misija.. Ali, kao i svim do sad treba mu dati vrijeme da vidimo. Kako god, mora znati bolje od Nikšića.. čiji cv i nije bio za funkciju koju je obnašao.
StupskaBitanga

#28 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by StupskaBitanga »

Ma Nikšić je bio marioneta ZL koji je povlačio sve poteze preko njega kao što to danas radi u stranci
Ostaje vidjeti da li je Novalić marioneta riđe i sebi-ja ili ima svoj mozak
Plastikaa

#29 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Plastikaa »

Hocel vratiti regrese koje je ukro od 500 radnika CIMOSA dok je bio direktor ???????????????????????????????? :? :?
StupskaBitanga

#30 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by StupskaBitanga »

sve je to super dok ga penzioneri i rvi ne budu pitati da im vrati penzije e onda bi bio haos
sinuhe

#31 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sinuhe »

Siroj javnosti nepoznat kao i Nermin Niksic. Moze se posmatrati i kao prebacivanje odgovornosti na njega. Neodgovoran potez SDA.
almir90

#32 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by almir90 »

Plastikaa wrote:Hocel vratiti regrese koje je ukro od 500 radnika CIMOSA dok je bio direktor ???????????????????????????????? :? :?
Evo još jednog padobranca. Šha mai?

Vidi što ga ispratiše, a čovjek ih sve pokr'o, ja budala. :lol:

modem33

#33 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by modem33 »

almir90 wrote:
Crvene_brigade wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Zasad je dobar. Makar nije zaposlio svog brata, kao lažni socijaldemokrata Nerka - Trenerka.

A kakav će biti, vidjet ćemo...

Izgleda kao čovjek koji će pokušati nešto uraditi. S obzirom da smo u zadnje četiri godine imali najgoru vladu u historiju, onu predvođenu socijaldemokratama, ne treba očekivati neka čuda.
Lik i (ne)djelo Fadila Novalića: Fadil Novalić je zloupotrebljavao položaj, sebi povećavao platu i isključivao struju radnicima!

Aaaa, privatnici se udružili, i otvorili firme, i nakon toga da sve bude gore, oni su zaposlili narod. Znamo da je to velika bruka i sramota, pa crveni se toliko borili da se nezaposlenost poveća, a ovi stručnjaci zapošljavaju svijet. I izgleda da je grijeh što su pomagali i bili glavni sponzor Zvijezdi. Koja je ostvarivala rezultate dok je CIMOS (Fadil) bio "umiješan" i tamo. Šta reći, koju posluku porati? :lol:

Zašto nisi napisao da su radnici u Fadilovo vrijeme imali minimalne plate po 1000-1200 KM, i to oni za mašinama (tek kad je resecija došla, počeli su rezovi), plus sve na ostalo što ih slijedi? Inžinjeri imali primanja bolja, normalno. Pitaj kakve su sada plate, i da stručni ljudi pod pritiskom napuštaju firmu. Nije bilo javašluka u firmi kao sada. Zašto ne napišeš da su slovenci doveli firmu haman pa pred stečaj, da su izgubili dosta poslova? Koje im je Fadil ugovorio. Zašto ne napišeš da se slovenci kriju po drugim gradovima, izbjegavaju se u firmi i pojavljivati? A, za ovim čovjekom se svi radnici digli, kad je napuštao firmu.

Ja SDA, kao stranku, ne podnosim. Ali, ovakve gluposti pisati je bezveze. Ako si iz Gradačca bio bi bolje upoznat situacijom. Pričaj malo o vodi i naplati sve i jednom kvadratnog centimetra parkinga (SDP), još malo pa će se i pješačenje morati plaćati.

Znamo da se ovaj čovjek ne uklapa u crvenu socijaldemokratiju, odnosno vaš štakoraše koji ste uništili privredu za četiri godine.

Ovo si u pravu za SDP-njare ... ljudi su teski krimosi sto se tice "ilegalne naplate parkinga na tudjem zemljistu gradjana". To rade i u Tuzli. Ja tog gosp. Novalica poznajem .... moja procjena je da covjek kao VSS osoba i inzinjer vrlo dobar jer sam uvidio da ima stil razmisljanja da "ima viziju" "dalje od 4 godine" pa nailazi na sukob drugih ljudi jer ne vide "neke stvari dalje od mjesec dana". Dovoljno je receno da je covjek proizvodio granate iz "nicega" kad se branio Gradacac. Toliko o ekspertizmu. Ja takvim ljudima se divim kad iz "nicega" .... napravis nesto da se odbranis.

Druga stvar istina da je ta ekipa navedena u clanku rade u kooperaciji u poslovnom smislu ... To je i predlozio slican poslovni model na Face Tv-u.

Treca stvar .... covjek stvarno ne zna o politici nista ..... licno se uvjerio ..... jer covjek nije upoznat sa sta znaci u izbornom zakonu "sta su kompezacioni mandati" ..... Al eto naucio sam covjeka da su to mandati da u drzavni parlament BIH-a udjes 100% sa 1 glasom (sam za sebe glasas na izborima i prodjes u parlament) kao sto je Amir Fazlic iz SDA prosao .....
almir90

#34 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by almir90 »

modem33 wrote: Ovo si u pravu za SDP-njare ... ljudi su teski krimosi sto se tice "ilegalne naplate parkinga na tudjem zemljistu gradjana". To rade i u Tuzli. Ja tog gosp. Novalica poznajem .... moja procjena je da covjek kao VSS osoba i inzinjer vrlo dobar jer sam uvidio da ima stil razmisljanja da "ima viziju" "dalje od 4 godine" pa nailazi na sukob drugih ljudi jer ne vide "neke stvari dalje od mjesec dana". Dovoljno je receno da je covjek proizvodio granate iz "nicega" kad se branio Gradacac. Toliko o ekspertizmu. Ja takvim ljudima se divim kad iz "nicega" .... napravis nesto da se odbranis.

Druga stvar istina da je ta ekipa navedena u clanku rade u kooperaciji u poslovnom smislu ... To je i predlozio slican poslovni model na Face Tv-u.

Treca stvar .... covjek stvarno ne zna o politici nista ..... licno se uvjerio ..... jer covjek nije upoznat sa sta znaci u izbornom zakonu "sta su kompezacioni mandati" ..... Al eto naucio sam covjeka da su to mandati da u drzavni parlament BIH-a udjes 100% sa 1 glasom (sam za sebe glasas na izborima i prodjes u parlament) kao sto je Amir Fazlic iz SDA prosao .....
Narod u sklopu stambenih objekata mora plaćati godišnji parking. Dovoljno je reći da je grad nakon naplate parkinga postao pustara živa, gora nego prije.

Što se Fadila tiče, politika i to, ne znam, čovjek kao menadžer i direktor CIMOS-a je odlično radio svoj posao. Ja sam učio mašinsku školu, nažalost nisam tada uspio dobiti posao u CIMOS-u, iako sam tražio način (i opet nemam razloga da pljuljem po njemu). Dovoljno je reći da za vrijeme njegove uprave u CIMOS-u, narod je tražio sve načine da se tamo zaposle, niko nije ni maštao o Njemačkoj i nekim drugim zapadnim zemljama.

Što se Amira Fazlića tiče, taj čovjek je svoj posao odradio (sjedi i lagano ubire par plata), rijetko se šta čuje za njega, da li je se kada izborio kada za kakav projekat, u to ne mogu ulaziti. Upoznat sam na rezultatima izbora, dobio je velik broj glasova.
Last edited by almir90 on 02/04/2015 11:30, edited 1 time in total.
euroBASIC

#35 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by euroBASIC »

Plastikaa wrote:Hocel vratiti regrese koje je ukro od 500 radnika CIMOSA dok je bio direktor ???????????????????????????????? :? :?
Prema Zakonu o radu, firma ti uopće nije dužna uplatiti bilo kakav regres, kakve ti nebuloze pišeš. Regres je dobra volja, a ne obaveza kao plata i topli obrok.
modem33

#36 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by modem33 »

almir90 wrote:
modem33 wrote: Ovo si u pravu za SDP-njare ... ljudi su teski krimosi sto se tice "ilegalne naplate parkinga na tudjem zemljistu gradjana". To rade i u Tuzli. Ja tog gosp. Novalica poznajem .... moja procjena je da covjek kao VSS osoba i inzinjer vrlo dobar jer sam uvidio da ima stil razmisljanja da "ima viziju" "dalje od 4 godine" pa nailazi na sukob drugih ljudi jer ne vide "neke stvari dalje od mjesec dana". Dovoljno je receno da je covjek proizvodio granate iz "nicega" kad se branio Gradacac. Toliko o ekspertizmu. Ja takvim ljudima se divim kad iz "nicega" .... napravis nesto da se odbranis.

Narod u sklopu stambenih objekata mora plaćati godišnji parking. Dovoljno je reći da je grad nakon naplate parkinga postao pustara živa, gora nego prije.

Što se Fadila tiče, politika i to, ne znam, čovjek kao menadžer i direktor CIMOS-a je odlično radio svoj posao. Ja sam učio mašinsku školu, nažalost nisam tada uspio dobiti posao u CIMOS-u, iako sam tražio način (i opet nemam razloga da pljuljem po njemu). Dovoljno je reći da za vrijeme njegove uprave u CIMOSžu, narod je tražio sve načine da se tamo zaposle, niko nije ni maštao o Njemačkoj i nekim drugim zapadnim zemljama.

Što se Amira Fazlića tiče, taj čovjek je svoj posao odradio, rijetko se šta čuje za njega, da li je se kada izborio kada za kakav projekat, u to ne mogu ulaziti. Upoznat sam na rezultatima izbora, dobio je velik broj glasova.

Ja cesto dolazim u Gradacac petkom ili subotom da popijem kafu i cisto da se psihicki relaksiram .... al ne placam parking jer je to najgluplja stvar sto su uveli a i protuzakonita je ... I najgorem slucaju nakon 1 godine nece nitko vise dolaziti u Gradacac da trosi upravo zbog naplate. Evo ja prvim ne volim placat parking nekoj izmisljenoj firmi od 2000 KM na tudjem zemljistu. 8-)
almir90

#37 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by almir90 »

modem33 wrote:
Ja cesto dolazim u Gradacac petkom ili subotom da popijem kafu i cisto da se psihicki relaksiram .... al ne placam parking jer je to najgluplja stvar sto su uveli a i protuzakonita je ... I najgorem slucaju nakon 1 godine nece nitko vise dolaziti u Gradacac da trosi upravo zbog naplate. Evo ja prvim ne volim placat parking nekoj izmisljenoj firmi od 2000 KM na tudjem zemljistu. 8-)
Uslovi katastrofa, na blatu i makadamu moraš da plaćaš parking. Uredu za pet velikih parking prostora koji postoje u gradu, ali se moraju srediti. Ali sve i jedan kvadratni centimetar naplaćivati, pa čak i stanarima, je prevršilo svaku mjeru. Ja rekoh, grad je propao totalno otkako je krenula ova naplata, narod se izbjegava i kretati po gradu.
modem33

#38 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by modem33 »

almir90 wrote:
modem33 wrote:
Uslovi katastrofa, na blatu i makadamu moraš da plaćaš parking. Uredu za pet velikih parking prostora koji postoje u gradu, ali se moraju srediti. Ali sve i jedan kvadratni centimetar naplaćivati, pa čak i stanarima, je prevršilo svaku mjeru. Ja rekoh, grad je propao totalno otkako je krenula ova naplata, narod se izbjegava i kretati po gradu.

Znam ja sve to .... SDP je prava lesinarska stranka a i neki ljudi u njemu ... ponasaju se isto "sekta za unistenje drugih" a lazu isto foke "o zaposljavanju drugih i diskreditaciju drugih ljudi" .... Otkako je uvedena ilegalna naplata u Gradaccu ... ja u Gradacac nisam otisao u zadnja 4 mjeseca ..... To ti sve govori. A zamisli prije toga dolazio gotov svake sedmice gdje potrosim sedmicno 20 KM za gorivo + pice + hrana * 4 sedmice tako .... koji novac se dole sliva .... A ovako sad Gradacac gubi taj novac ....
almir90

#39 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by almir90 »

modem33 wrote: Znam ja sve to .... SDP je prava lesinarska stranka a i neki ljudi u njemu ... ponasaju se isto "sekta za unistenje drugih" a lazu isto foke "o zaposljavanju drugih i diskreditaciju drugih ljudi" .... Otkako je uvedena ilegalna naplata u Gradaccu ... ja u Gradacac nisam otisao u zadnja 4 mjeseca ..... To ti sve govori. A zamisli prije toga dolazio gotov svake sedmice gdje potrosim sedmicno 20 KM za gorivo + pice + hrana * 4 sedmice tako .... koji novac se dole sliva .... A ovako sad Gradacac gubi taj novac ....
Nisi jedini, kad lokalni narod izbjegava se kretati gradom, nema se tu šta raspravljati. A, što se crvenih tiče, prije četiri godine sam svim poznanicima i ponekim prijateljima dao glas, da ti danas neće ni da se pozdravljaju po putu, koliko ih je "funkcija" ponijela. Sramota, oni i nekakva njihova kvazi "socijaldemokratija", pišam im se na demoktratiju. :lol:
modem33

#40 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by modem33 »

almir90 wrote:
modem33 wrote: Znam ja sve to .... SDP je prava lesinarska stranka a i neki ljudi u njemu ... ponasaju se isto "sekta za unistenje drugih" a lazu isto foke "o zaposljavanju drugih i diskreditaciju drugih ljudi" .... Otkako je uvedena ilegalna naplata u Gradaccu ... ja u Gradacac nisam otisao u zadnja 4 mjeseca ..... To ti sve govori. A zamisli prije toga dolazio gotov svake sedmice gdje potrosim sedmicno 20 KM za gorivo + pice + hrana * 4 sedmice tako .... koji novac se dole sliva .... A ovako sad Gradacac gubi taj novac ....
Nisi jedini, kad lokalni narod izbjegava se kretati gradom, nema se tu šta raspravljati. A, što se crvenih tiče, prije četiri godine sam svim poznanicima i ponekim prijateljima dao glas, da ti danas neće ni da se pozdravljaju po putu, koliko ih je "funkcija" ponijela. Sramota, oni i nekakva njihova kvazi "socijaldemokratija", pišam im se na demoktratiju. :lol:

SDP je 2010 godine dobio "varanjem na izborima" ...... Znam jer sam bio u izbornom procesu i gledao sta se desava "iznutra" i mutljavine oko birackih odbora .... ljudi koji su na listama bili na SDP-u 2010 godine .... i doprinijeli pobjedi .... izvarani su i radilo im se iza ledja ... "prolazili su ljudi na direktorske pozicije i UO I NO" koji nisu bili na listama i sumnjivog morala i skloni "gazenju drugih ljudi".... i "veca paznja se davala iskljucivo srpskim kadrovima" a ove druge su pravili diskriminaciju po svim osnovama. Znam ja kako to oni razmisljaju "lesinar style" .... to je dotle dovelo da su ljudi zapali zgradu opcine ..... koliko ih pljackaju a oni se cude zbog cega. 8) Ja sam ljudima iz SDP-a dao novi nadimak podavno. "Nebeski ljudi" :D
Hugo Chavez

#41 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Hugo Chavez »

A da malo odete na forum SDA Gradačac i tamo nastavite?
moke_31

#42 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by moke_31 »

modem33 wrote:
almir90 wrote:

SDP je 2010 godine dobio "varanjem na izborima" ...... Znam jer sam bio u izbornom procesu i gledao sta se desava "iznutra" i mutljavine oko birackih odbora .... ljudi koji su na listama bili na SDP-u 2010 godine .... i doprinijeli pobjedi .... izvarani su i radilo im se iza ledja ... "prolazili su ljudi na direktorske pozicije i UO I NO" koji nisu bili na listama i sumnjivog morala i skloni "gazenju drugih ljudi".... i "veca paznja se davala iskljucivo srpskim kadrovima" a ove druge su pravili diskriminaciju po svim osnovama. Znam ja kako to oni razmisljaju "lesinar style" .... to je dotle dovelo da su ljudi zapali zgradu opcine ..... koliko ih pljackaju a oni se cude zbog cega. 8) Ja sam ljudima iz SDP-a dao novi nadimak podavno. "Nebeski ljudi" :D
Ovo je modus operandi SDP-a, gdje kod dobiju vlast srpski kadrovi po automatizmu imaju prednost (da li da se narugaju SDA bošnjacima, pokažu kako su multi ili nešto drugo. teško je dokučiti) a često je njihovim aktivizam za stranku ravan nuli ili mizeran. Slično su radili i u Kantonu Sarajevo posle izbora 2010. godine, dakle u sredini koja je dominantno bošnjačka.
ultima_palabra

#43 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by ultima_palabra »

Ako ništa, potrudio se da identificira konkretne probleme sa konkretnim prijedlozima rješenja. To je za naše uslove fantastično.

Eh sad, o konkretnim stvarima možemo pričati do sutra... za energetiku nema nikakvih konkretnih prijedloga recimo... shvatam da je borba protiv korupcije većinom na pravosuđu, ali zaslužuje valjda više od 2 rečenice, i šta to MZ može toliko pomoći oko korupcije...

Onda, ne rješava se svaka problematika formiranjem agencije... zna se da su kod nas agencije same sebi svrha, a i kosi se sa ovim moratorijem na zapošljavanje u državnoj službi, ako bi ih formirao "preko nekoliko".
madner

#44 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by madner »

Nisu losi ovi prijedlozi, osim ovog da se prve dvije godine oslobode poslodavci od placanja doprinosa.
Vec vidim firme sa rokom trajanja. :roll:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#45 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by JoseMujica »

sad mi je i jasnije otkud Novalića izvukoše...potono CIMOS pa kapetan prvi guli
The BEN10

#46 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by The BEN10 »

Dilfa se po meni čini najozbiljniji premijer do sada. Vidjet ćemo na šta će izaći. Nek mu je sa hajrom.
sumirprimus

#47 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by sumirprimus »

ne ide u gradacac vise jer se naplacuje parking,a i lokalci izbjegavaju kretat se po carsiji... :lol:
ne vje ro vatno.
HM 2011

#48 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by HM 2011 »

madner wrote:Nisu losi ovi prijedlozi, osim ovog da se prve dvije godine oslobode poslodavci od placanja doprinosa.
Vec vidim firme sa rokom trajanja. :roll:
sve zavisi od nacina provodjenja - ako bud3 prov3deno na nacin da prve dvije godine staza u radnickoj knjizici drzava placa zdravstvo - onda je to odlican stimulans za zaposljavanje mladih....

ako bude od potpisivanja ugovora o radu na odredjeno onda ce sistwm zdravstva biti unisten ugovorima o radu na odredjeno koj8 ce biti raskidani nakon godinu i 11 mjeseci i opet potpisivani nakon 15 ili vise dana c3kanja....

samo SDA U JEDNISTVU JE SNAGA - pokazi odgovornost - trazi odgovornost

POKAZAO SAM ODGOVORNOST TRAZIM ODGOVORNOST
Arteta

#49 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Arteta »

Koliko se placa parking u Gradaccu?
Warashii

#50 Re: FADIL NOVALIĆ PREMIJER FBIH

Post by Warashii »

Moram priznati da ne poznajem dosadašnje uspjehe premijera ali cini mi sr kako se većina slaže s tim da ima znanje.
Ono tamo Nisam čitao osim onog tržišta rada jer moram priznati da me se to najviše tice.
Koliko vidim radi se o nesto nepovoljnijim uslovima za radnike, neki zapadni sistem samo sto mi nemamo tržište rada razvijeno kao zapad.
Jedino me toga strah, mislim to liliberalniji ulaz i izlaz iz firme Heh ja sam tako dva puta liberalno izašao i sa ovim zakonom da mi je trebalo vremena da skontam sta me to liberalno spucalo.
Nema tog zakona koji današnji privatnik (kabadahija) mora poštovati.
I ovaj sto spominje regres ja 9 godina radnog staža u knjižici a 11 radnih godina i nikada regres vidio nisam.
Post Reply