Volio bi da cujem Vase komentare o Republici Srpskoj

Skljoco

Post by Skljoco »

Republika srpska ( Srpska) je jedinstven slucaj u svijetu tj. Narod drzave Srbije je jedini narod na svijetu koji je uspostavio svoju Republiku u drugoj drzavi .
To je takodje jedinstven slucaj u svijetu da su najvisi politicki duznosnici te drzave u kojoj je narod druge drzave napravio svoju Republiku sve ucinili da se taj svijetski presedan legalizira .
:shock:
BECHO

Post by BECHO »

majka wrote:bas ste se fino nasrali, ma nema sta da se doda, sad je i gluhonijemom jasno da u Bosni nema suzivota sa vama.
A i blentavom bi valjda bilo jasno da vas niko i ne zeli pored 'nas'! Sto dalje, to bolje i za 'nas' i za okolinu... :oops:
Stari

Post by Stari »

And in the naked light I saw
Ten thousand people, maybe more
People talking without speaking
People hearing without listening
People writing songs that voices never share...

And no one dare

Disturb...... the sound of silence.
u Fatime vise Jajca

Post by u Fatime vise Jajca »

Tekst: Jovan Đorđević (1872.)
Muzika: Davorin Jenko

vidis ti moj bratko otkad oni planiraju cak od 1872 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ako ste nekad vadili rodni list u R.S mozete primjetiti da pod Drzavljanstvo pise BiH i R.S.. :? zar ovakav slucaj ne bi trebalo prijaviti ustavnom sudu jer r.s nikad nije bila drzava .... :? :? :? :? :?

skrenuh s teme ko ga Jebe.. 8-)
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

bosna forever wrote:Organizanija drzave BiH jeste nedefinisana, ali samo zato sto je njena unutrasnja organizanija smijesna i krajnje nedefinisana.
Republika Srpska je sve samo ne drzava jer je poreski/finansijski vezana i podredjena drzavi BiH, s jedne strane a opet kolonijalno vezana sa Srbijom sa druge strane. Meni samo nije jasno kako ti ljudi ne vide da ih Srbija koristi da bi izbalansirala svoj vanjsko-trgovinski deficit. Jer kome bi Srbija prodavala svoje pilice, Pekabeline sladolede ili sve one vrste piva koje ni sami ne zele da piju....Slovenicma, Hrvatima, Grcima ili mozda Rusima. How yes, no.
I drugi dio drzave BiH uvozi ogromne kolicine proizvoda iz Hrvatske ali je ta ista Hrvatska i najveci uvoznik nasih proizvoda, tako da nema govora o nekom kolonijalnom statusu naspram Hrvatske.
I na kraju, Republika Srpska ce sama sebe pojesti, a tesko ce je provariti ljudi koji se se za nju borili.
I te kako ima prohodaj malo po zapadnom Mostaru ali malo dublje pa ćeš vidjeti koliko ima proizvoda iz ostatka Federacije a koliko iz Hrvatske. Naravno procenat je daleko veći u korist Hrvatske ali to je malo područje pa nije važno ni spominjati ga.
sasahodzic

#31 hm, majka nisi los

Post by sasahodzic »

Dobro si ono majka napisao, netreba vas sve pod istu kapu, to je cinjenica, i ja sam u inostranstvu 12 g. ali jaro krivo mi nije tamo niko cvjecka, ali srbi su stvarno napravili tamo zlocinacki haos, ako kazes da su i drugi, jesu ali jaro oni su posljedica onog sto su srbi zapoceli sirom bivse juge
Eshek

Post by Eshek »

"Majka"

Ma naravno...naziv "Republika srpska" uopšte nije problem...

Samo mi nije jasno što poslije II svjetskog rata ne dadoše Njemačkoj ime "Das III Reich", nekako mi zvuči cool, jeste da bi se jevreji, pederi, romi i rusi našli malko uvrijeđeni, ali shvatili bi oni da je to samo naziv, da iza toga nema nikakvih konotacija... :roll:

Ma daj, da ti netko ponudi super posao i uslove za život u mjestu koje se zove...sad ćemo nešto izmisliti...npr: "Muslimanska Orahovica", bi li ga prihvatio i otišao tamo živjeti i raditi :?

Ja se smatram muslimanom, pa opet bi mi to kurčenje smetalo...
Kapetan Fazla

Post by Kapetan Fazla »

Majka,sta bi se promjenilo sa ukidanjem RS i Federacije?Sve!
Vise nebi cetnici(ne srbi) srali vamo i tamo,RS ne daje isto pravo svim narodima...
A osim toga nesto sto meni ide na ***** je to sto u federaciji kao samo hrvati i bosnjaci...mislim....ak trebamo da od federacije stvoriti citavu BiH,pa dodajte i neki srpski simbol(nazolst oni imaju samo onu cccc :( ) i oni su umirali u redove ABiH,nje ih bas tolko bilo,ali jest nekih...
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

Samo jos jedna naznaka da REPUBLIKA SRPSKA NIKADA NE MOZE BITI NEZAVISNA ni tehnicki, ni fakticki, ni pravno, kao pto neki gore spominju, a pogotovo u medjunarondnom smislu jer tu je iskljuciuva ovlast DRZAVE BIH.
Katastrofa jeste ali opet mi je drago kad cujem da imaju licne karte i pasose na kojima pise BOSNA i HERCEGOVINA.
Al eto, neka, bit ce lagano i tome kraj. JER POSTEPENO GUBE SVE INSTITUCEIJE NA KOJE BI SE MOGLI POZIVATI DA SU DRZAVNE, pa ide to lagano,granice, bit ce jedinstvena vojska, policija. Za 20 godina bit ce samo slovo na papiru ako se uspije odrzati do tada, jer takva PARATVOREVINA ne moze opstati. Ista je situacija i sa FEDERACIJOM samo sto je razlika sto ona nije nastala GENOCIDOM, etnickim ciscenjem i protuustavno, nego jednim MIROVNIM SPORAZUMOM U WASHINGTONU 1994. Mada i ona predstavlja vjestacku tvorevinu sa administracijom (upravom) koja je BILA BOLJE organizovana ZA VRIJEME TURSKE.
gavrilo

Post by gavrilo »

Tariq_rambo wrote:nego jednim MIROVNIM SPORAZUMOM U WASHINGTONU 1994.
:lol: :? :lol:
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Postoji mogućnost da u BiH bude uspostavljen "belgijski model" što i nije tako loše.
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Gavro :oops: ne nalaziš li da je sve proisteklo od agresije JNA i Srbije pa da se ponovim po 10000000000000-iti :D put na Sloveniju , Hrvatsku i BiH a da je sukob HVO i Armije BIH plod KOS-a i tvorba nesvjesti pojedinih :D :D komandanata i predsjednika :? :?
Dakle , Burekiram ti tu odrednicu samosvijesti i junaštva , iznikloj na hiljadama ubijenih , mučenih , silovanih ljudi a ta kako je zovete Pederacija je bila nasušna potreba da se agresija završi ..........ostatak znaš , oni koji su vas gađali ovdje i u tvojoj ti rezervnoj domovini , su ugasili traktore u krajem oktobra '95 pa ti možeš nastaviti :lol: :shock: :lol: vako nako , opanče bratko :D :D
Last edited by manijak1 on 15/04/2005 18:27, edited 1 time in total.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Tariq_rambo wrote:Samo jos jedna naznaka da REPUBLIKA SRPSKA NIKADA NE MOZE BITI NEZAVISNA ni tehnicki, ni fakticki, ni pravno, kao pto neki gore spominju, a pogotovo u medjunarondnom smislu jer tu je iskljuciuva ovlast DRZAVE BIH.
Katastrofa jeste ali opet mi je drago kad cujem da imaju licne karte i pasose na kojima pise BOSNA i HERCEGOVINA.
Al eto, neka, bit ce lagano i tome kraj. JER POSTEPENO GUBE SVE INSTITUCEIJE NA KOJE BI SE MOGLI POZIVATI DA SU DRZAVNE, pa ide to lagano,granice, bit ce jedinstvena vojska, policija. Za 20 godina bit ce samo slovo na papiru ako se uspije odrzati do tada, jer takva PARATVOREVINA ne moze opstati. Ista je situacija i sa FEDERACIJOM samo sto je razlika sto ona nije nastala GENOCIDOM, etnickim ciscenjem i protuustavno, nego jednim MIROVNIM SPORAZUMOM U WASHINGTONU 1994. Mada i ona predstavlja vjestacku tvorevinu sa administracijom (upravom) koja je BILA BOLJE organizovana ZA VRIJEME TURSKE.
Šta reče a osta živ. Šta misliš kako je nastala Herceg-Bosna? Sigurno ne mirnim putem i dobrovoljnim iseljavanjem ne hrvata koje su sponzorisali hrvatska vlada i vlada hr-hb.
St.Germain

Post by St.Germain »

RS (u daljem znacenju narod koji je nastanjuje i predstavnici naroda) je nesto sto je tesko definisati, ali prije svega je vukojebina (samo zato sto ima iskljuciv naziv, zdravom umu-dovoljan argument). od civiliziranog svijeta odrodjena (skoro pa sve i jedan politicar i diplomata nema ulaska u EU). rijesena svakih moralnih skrupula (vidi negiranje ocitog i dokumentovanog zlocina i u slici i u rijeci i u ocevicima). rijesena humanog kao ideje (vidi pod iskljucivost). rijesena zdravog razuma (vidi pod Srebrenica i izvjestaj vlade RS). Rijesena zdrave percepcije svijeta (vidi pod Karadjic i Mladic). Iskljucivost do BOLA, skoro perverzno, naginje bolesti. Ima socijaldemkratu Dodika. Stranku koja vlada od zacetka postojanja i koja je sa slavnom JNA zapocela rat za oslobadjanje teritorije od civila. rupa. u svakom smislu. Postojanje RS-a je sramota za civilizaciju. od mracne sile okupirani dio Bosne i Hercegovine. Prica jos uvijek nema svoj kraj. Nesto takvo sto je utemeljeno na zlocinu ne moze dugo postojati. Kad tad ce postati dio civilizacije. samo ce to da dugo traje. mrak uma je jebena stvar
Eshek

Post by Eshek »

St.Germain wrote:RS (u daljem znacenju narod koji je nastanjuje i predstavnici naroda) je nesto sto je tesko definisati, ali prije svega je vukojebina (samo zato sto ima iskljuciv naziv, zdravom umu-dovoljan argument). od civiliziranog svijeta odrodjena (skoro pa sve i jedan politicar i diplomata nema ulaska u EU). rijesena svakih moralnih skrupula (vidi negiranje ocitog i dokumentovanog zlocina i u slici i u rijeci i u ocevicima). rijesena humanog kao ideje (vidi pod iskljucivost). rijesena zdravog razuma (vidi pod Srebrenica i izvjestaj vlade RS). Rijesena zdrave percepcije svijeta (vidi pod Karadjic i Mladic). Iskljucivost do BOLA, skoro perverzno, naginje bolesti. Ima socijaldemkratu Dodika. Stranku koja vlada od zacetka postojanja i koja je sa slavnom JNA zapocela rat za oslobadjanje teritorije od civila. rupa. u svakom smislu. Postojanje RS-a je sramota za civilizaciju. od mracne sile okupirani dio Bosne i Hercegovine. Prica jos uvijek nema svoj kraj. Nesto takvo sto je utemeljeno na zlocinu ne moze dugo postojati. Kad tad ce postati dio civilizacije. samo ce to da dugo traje. mrak uma je jebena stvar

Dugo ne chuh jebenije stvari!

:D :D :D
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

RS će najvjerovatnije samo promijeniti naziv a stanje se neće promijeniti jer su Srbi u BiH skoncentrisani na tom području čak 95% svih BH Srba. Isto je i u FBiH u područjima gdje su Hrvati većina. Iako Herceg-Bosna pravno ne postoji stvarno postoji u obliku getoa. To su ZHŽ, HBŽ, dijelovi HNK/Ž i SBK/ŽSB. To se neće promijeniti naprotiv još uvijek se doseljavaju. Prije nekoliko mjeseci pročitao sam u novinama Hrvat iz Sarajeva mijenja stan za Mostar ili Čapljinu.

Postoji mogućnost da se ovdje primjeni"belgijski model".
manijak1

Post by manijak1 »

I ko će onda biti Flamanac a ko Valonac ?
Frutek

Post by Frutek »

Nenadv24 wrote:RS će najvjerovatnije samo promijeniti naziv a stanje se neće promijeniti jer su Srbi u BiH skoncentrisani na tom području čak 95% svih BH Srba. Isto je i u FBiH u područjima gdje su Hrvati većina. Iako Herceg-Bosna pravno ne postoji stvarno postoji u obliku getoa. To su ZHŽ, HBŽ, dijelovi HNK/Ž i SBK/ŽSB. To se neće promijeniti naprotiv još uvijek se doseljavaju. Prije nekoliko mjeseci pročitao sam u novinama Hrvat iz Sarajeva mijenja stan za Mostar ili Čapljinu.

Ovo gore sto si napisao nazalost nije daleko od istine.
Samo ovo sto se tice "Belgijskog modela" a bilo je price i o "Svicarskim kantonima" kod nas nece nikad se desit. Poredit BiH sa tim drzavama apsurd, sa drzavama koje uzivaju stabilnost, etnicki mir i harmoniju i ekonomski prosperitet decenijama; takva uredjenja kod njih funkcionisu. Nemaju cak ni vojske.
Kad ce kod nas neko bit spreman da kaze "ne treba nam vojska".
Nema sanse, to hem sto nece ici u drugim stvarima, takvo nesto bi znacilo i zvanicno vecu podjelu zemlje nego sad, a na to se nece nikad pristat :shock:
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

U Belgiji zahvaljujući stepenu razvijenosti zemlje neće doći do sukoba(nikom nije u interesu) ali iako na karti izgleda kao jedinstvena u stvarnosti je veoma podjeljena(ali kod nas je gore). Mislim da je etnički podijeljena na tri regiona.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

manijak1 wrote:
I ko će onda biti Flamanac a ko Valonac ?
Biće kao i ranije: Bošnjaci, Srbi i Hrvati a možda i ostali.
Frutek

Post by Frutek »

Ma ja Nenade, sve to stoji, al to je kulturan narod. Mi smo posebna mraka :( :(

A ovo gore -- ma samo ce bit Bosnjaci, Srbi i Hrvati, ove ostale jadnike niko nikad ni ne spomene :roll:
mgorann

Post by mgorann »

Pa stvarno mi niste jasni; 1992 ste pokusali da osporite cinjenicu da pored muslimana u BIH zive jos dva naroda i hteli ste od ta dva naroda da napravite nacionalne manjine i sta se desilo? desio se rat i krvi do kolena... sada je mir i niko nije 100% zadovoljan ali je bar mir. svi znamo da je balkan bure baruta, a vi ga konstanto cackate..
(stvarno mi vi Mudzosi niste jasni, pokusajte ukinuti RS i dobicete ponovo rat, jel to hocete?)
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Molim te ostavi ovo nama jer u Srbiji imate važnijih problema.
JBT

Post by JBT »

Reci mu, Nenade. :)
Frutek

Post by Frutek »

Tako je Nenade, nek si mu kulturno rekao :D

Drugi ne bi imali tolko "razumijevanja" :D
Post Reply