100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

fortaleza

#26 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by fortaleza »

Meni se ne da na sokovniku radit, pa ubaci, očisti, te svako malo. Bolji mi je blender u koji dodam tri četiri vrste voća/povrća (pola iz bašte dok je sezona :-D ), izmiksam sve uz dodatak 3-4 dcl vode i voila, a i manje se materijala gubi jer se čitava voćka izmuti.

100%-tni sokovi ne postoje. Pio sam neke industrijske sokove iz Njemačke (zaboravio sam ime) i ti su mi imali najbliži okus deklariranom, ali inače nisam ljubitelj industrijskog pored domaćeg cijeđenog.
HAVANA

#27 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by HAVANA »

Joj meni zena jebe sve po spisku sa ovim zdravljacima,vazda joj posla zadam.Il su sokovi,cijedjenje,ciscenje,jaja nema kupovat dok ja ne donesem,meso pola teleta donesem od domacina pa udaram sjekirom,po plafonu sitnog bude :D
Nema kupovat sta oni hoce,ja to proberem domaceg pilava,krompira,mesa...Nemoj ti nista radit,idi sjedi...samo mi belaj u kuhinji napravis. :D Ima li kaka finta za onu kost od buta,satra se ja cijepajuci sjekirom?
razonoda

#28 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by razonoda »

HAVANA wrote:Joj meni zena jebe sve po spisku sa ovim zdravljacima,vazda joj posla zadam.Il su sokovi,cijedjenje,ciscenje,jaja nema kupovat dok ja ne donesem,meso pola teleta donesem od domacina pa udaram sjekirom,po plafonu sitnog bude :D
Nema kupovat sta oni hoce,ja to proberem domaceg pilava,krompira,mesa...Nemoj ti nista radit,idi sjedi...samo mi belaj u kuhinji napravis. :D Ima li kaka finta za onu kost od buta,satra se ja cijepajuci sjekirom?
:-) Budi malo --skromniji--ima ih ovdje sto sastavljaju kraj sa krajem :-)
statixx

#29 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by statixx »

Image
L u c i f e r

#30 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by L u c i f e r »

statixx wrote:Image
:sretan:
HAVANA

#31 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by HAVANA »

razonoda wrote:
HAVANA wrote:Joj meni zena jebe sve po spisku sa ovim zdravljacima,vazda joj posla zadam.Il su sokovi,cijedjenje,ciscenje,jaja nema kupovat dok ja ne donesem,meso pola teleta donesem od domacina pa udaram sjekirom,po plafonu sitnog bude :D
:-) Budi malo --skromniji--ima ih ovdje sto sastavljaju kraj sa krajem :-)

Izvini jebi ga,fokus price je bio na zdravoj ishrani,a nista to nije skuplje nego u radnji,meso je i jeftinije.A i nemam se namjeru pravdati nikome,znam ja dobro kako je nemati,sam radio,sam zaradio.
irac300

#32 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by irac300 »

annoy wrote:
irac300 wrote:Ne postoji 100 postotni sok u industrijskoj proizvodnji. A iskreno, preskupo je da čovjek svaki dan sam sebi u sokovniku pravi, treba ti vagon narandži ili kojeg već voća. Ja koristim austrijski Pfanner, nekako mi je najbliži stvarnom okusu narandže od svih sokova što se kod nas ima kupiti. Fructal mi je grohno strahovito, ili sam jednostavno živio u uvjerenju da su to najbolji sokovi, jer prije nije bilo boljeg. :D
Joj, ja se sjećam od prije desetak godina kad je Pfanner morao povući velik broj sokova s tržišta jer se otkrilo da u sokovima postoji neka supstanca koja je otrovna a koristi se za bojanje ambalaže... od tad ih izbjegavam, makar znam da nema smisla sad nakon 10 godina :lol:

Ja si najviše volim iscijedit voće u sokovniku ili izmiksat u blenderu, jest da je skuplje i zahtjeva više posla, ali ti sokovi iz tetrapaka imaju puno previše šećera
Čuj to, nisam znao. :D Ma haj' pijem ga zadnjih 3, 4 godina, valjda su riješili to. :D Koristio sam jedno vrijeme sokovnik, al' ne mERe mi bit' narandži, jedna kila za čašu soka. Nisam Donald Trump. :D S limunom je već drugačije, limunada od litar i po sa dva limuna, al' dosadila mi.
bumerangss

#33 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by bumerangss »

HAVANA wrote:Meni djeca vole ono sto ostane u onom hepeku za cijedjenje, pa bude ko vocna salata.Izmijesam sve,kaskicu i udri.Ukradem im ja pola,evo nije puno ostalo. :lol:
To je najzdravije! to je jednom rekao onaj celavi dr Solakovic na TV-u da treba sok proliti a onu tropinu pojesti jer sve sto valja je u njoj ostalo a u soku je 99,99% voda i malo 0,01% vitamini. Zato bi bilo najzdravije jesti cijelo voce i raznoliko a ako ko neko od voca ne voli i ne moze jesti onako samo, kao npr cveklu, ja to stavim u blender, malu cveklu, 2-3 mrkve, jednu jabuku i kasiku meda i to bude pravo zdrava a ukusna kaša, hapica :lol: a i ekonomicna jer se nista ne baca :D salim se, u onoj tropini su vlakna koja su najvaznija za probavu. Tako napravim i frape od banana i jaja od prepelica i kozijeg mlijeka i jos svasta se moze tako smuckati :wink:
Dobrinja80

#34 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by Dobrinja80 »

_BataZiv_0809 wrote:
HAVANA wrote:Kila limuna,vrecica narandze,6 grejpfruta...i mozda 3dcl vode...nekih 7-8 maraka...3 litre soka,ko dusa.Meni djeca a i mi to mlatimo,kupovna govna mi ne ulaze u kucu.Ja to sve izmijesam,dobar pravo.Jes zahmetli iscijedit,pocistit...al bar znam sta pijem.
Kupih neki sokovnik, lafo samo trpaj, sok je stvarno ko dusa, ali brate ne opra ono ni Šefika :lol: :run:

Nije baš zdravo trpati sve i koru sa pesticidima.
bingov buraz

#35 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by bingov buraz »

Narandze su haman gotove za ovu sezonu,sad se iz hladnjaca iznosi a lakse ces iz kamena iscijediti sta nego iz njih :mrgreen:
insomnia78

#36 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by insomnia78 »

Ne jebem ja to
Ja derem samo kolu, pive, mlijeko i alkohol :lol:

Doduse miksam bejbiju vocne kašice :D
Sa štapnim mikserom od BIO uzgajanog voća
Racunal se to?
Divi @havane burzuja :lol: :lol:
uglavnomja

#37 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:Ne jebem ja to

Racunal se to?

a piva nije alkohol :D

koliko % imaju pive u france?

meni samo vino zanimljivo :sampanjac:
insomnia78

#38 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by insomnia78 »

uglavnomja wrote:

Racunal se to?

a piva nije alkohol :D

koliko % imaju pive u france?

meni samo vino zanimljivo :sampanjac:
Ma ima milion vrsta, sto domacih, sto uvoznih pa proberi
Derem ja i vino, doduse samo "belo" i Rose :lol:
jao_situacije

#39 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by jao_situacije »

kao što je neko rekao u industrijskoj proizvodnji se ne cijedi voće kao ti kod kuće, većina onoga što popiješ je od tikve pogotovo oni kao gusti sokovi, doda se koncentrat nekog voća plus šećeri mirisi i kiseline.
to bi ti otprilike bio pojednostavljen proces proizvodnje soka iz tetrapaka
testiraj ako ne vjeruješ kupi koju god hoćeš jabuku ili narandžu ili bilo šta drugo i napravi sok cijeđeni, pa onda kupi sve moguće sokove u tetrapaku ni jedan neće biti ni sličan..
HAVANA

#40 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by HAVANA »

Racunal se to?

Ih,tuko sam i ja svasta nesta,pa presto ovo,pa presto ono,pa onda nemas vise sta prestat pa prestanes i pusit,i kolu pit,masno,tesko...sve presto,ima li jos ista da prestanem? :brusli: Vidices kad 4 banke nakucas,drugacije nesta klikne :D
A burzuj,jasta neg burzuj,uzo but teletine po 13 maraka :lol: Jes vidio sto se kurcim. :lol:
Dobrinja80

#41 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by Dobrinja80 »

But telletine 13 KM, tri kutije cigara isto toliko.
insomnia78

#42 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:

Racunal se to?

Ih,tuko sam i ja svasta nesta,pa presto ovo,pa presto ono,pa onda nemas vise sta prestat pa prestanes i pusit,i kolu pit,masno,tesko...sve presto,ima li jos ista da prestanem? :brusli: Vidices kad 4 banke nakucas,drugacije nesta klikne :D
A burzuj,jasta neg burzuj,uzo but teletine po 13 maraka :lol: Jes vidio sto se kurcim. :lol:
:lol: :lol: :lol:
HAVANA

#43 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by HAVANA »

HAVANA wrote:

Racunal se to?

A burzuj,jasta neg burzuj,uzo but teletine po 13 maraka kg :lol: Jes vidio sto se kurcim. :lol:
HAVANA

#44 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by HAVANA »

.Image
JThomas

#45 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by JThomas »

tajkun je to, tajkun.
paladinka

#46 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by paladinka »

Evo rijesenje za tebe da se ne mucis sa mesom :-) http://www.prmaximus.de/65931/nicht-sei ... fk-23.html
Last edited by paladinka on 29/03/2015 11:42, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#47 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by kakavdanakneiskustvu »

sokovnik je zakon,osobito za malu djecu
Wind

#48 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by Wind »

Pa iznesi na balkon kad cepas to meso....ili negdje u park na klupu da ne prznis po kuci.....samo pazi da te cuke ne rastrgnu..... :D
insomnia78

#49 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by insomnia78 »

Wind wrote:Pa iznesi na balkon kad cepas to meso....ili negdje u park na klupu da ne prznis po kuci.....samo pazi da te cuke ne rastrgnu..... :D
Hahhaha
Officer Crabtree

#50 Re: 100 postotni sokovi -marketinski trik ili...?

Post by Officer Crabtree »

Meni se ne da na sokovniku radit, pa ubaci, očisti, te svako malo. Bolji mi je blender u koji dodam tri četiri vrste voća/povrća (pola iz bašte dok je sezona :-D ), izmiksam sve uz dodatak 3-4 dcl vode i voila, a i manje se materijala gubi jer se čitava voćka izmuti.
kojeg materijala?

to što piješ i pulpu jel? :D

sokovnik pravi jedan prozvod a blender drugi...

plus ne znam što dodajete vodu osim za količinu, al ukus i sve ode u vraga

za 2,5 marke možeš dobiti 3dl 100% soka (zavisi opet od voća ili povrća koje dodaješ - a najviše od mašine na kojoj to praviš) što je sasvim OK...
Post Reply