Jutarnji prevoz na relaciji Vogosca - Dobrinja - HITNO potreban savjet
- JThomas
#26 Re: Jutarnji prevoz na relaciji Vogosca - Dobrinja - HITNO potreban savjet
a ova što podjebava za centrotrans?
- OldMayor
#27 Re: Jutarnji prevoz na relaciji Vogosca - Dobrinja - HITNO potreban savjet
Nisu se lijekovi popili, a?taki sam kaki sam wrote:Da uzme kiriju u drugom kraju grada zbog posla u granapu .... pa dal si ti normalan bog te jeboOldMayor wrote:Pa ako ce kupovati auto samo zbog posla, onda joj je bolje da se preseli na Dobrinju. Sad su kirije niske, moze naci fin jednosoban stan na dobrinji za 250 KM namjesten, a nenamjesten i za manje love. Kirije u Lukavici su mozda jos i manje.
Ako jos nadje cimericu kakvu, troskove prepolovis.
Mislim ovo govorim, jer auto u konacnici isto tako izadje. Vogosca nije blizu, a guzve koje se stvaraju u spicama npr u Rajlovcu su haos. Ako ide opet kroz grad, to je isto tako posebna prica. I nema sanse da bi joj se isplatilo vise, nego rentati stan. Gorivo + odrzavanje, kvarovi, servisi + registracija.
A vrijeme koje bi ustedila je neprocjenjivo. Bukvalno bi ustedila po 2-3h dnevno.
Ako dva studenta koji nemaju za bibera mogu skucati za stan, moze vala i radnik granapa. Kazem, ako nije dovoljna plata nadje cimericu i eto.
Pogledaj malo cijene nekretnina na najmu, pa ces vidjeti o cemu pricam, a ne ovako ko iz vedra neba da baljezgas. Imam poznanika, uzeo sprat kuce, 150 KM placa, polunamjesten (donio svoj frizider i pec, pa i ako to moras kupiti mozes polovno uzeti oboje za 250-300 KM). Ok, nije neka lokacija, Svrakino, ali nije ni lose toliko, ok komsiluk, a posao mu je bukvalno 500m od kuce... Pa polako, sutra ce iskocit bolji posao, pa ce se rentati stan, il ce se uzeti kredit, pa kupit stan itd...
Kazem jer vozarenje 3h dnevno je po mom misljenju mrcvarenje. I to ce skontati nakon 5 dana. Zamisli 3h si po gras-u i onda jos na poslu moras stajati, hodati tamo-vamo, pa donji si.
- vješalica
#28 Re: Jutarnji prevoz na relaciji Vogosca - Dobrinja - HITNO potreban savjet
ako je špica ujutro u pola 6 kad krene iz kuće ko u 12 popodne vi očito nikad iz kuće niste izašli 
-
StupskaBitanga
#29 Re: Jutarnji prevoz na relaciji Vogosca - Dobrinja - HITNO potreban savjet
Možda auto nije loša varijanta jer će se kad se uskoro završi priključak na Stupu na zaobilaznicu Vogošća biti bliža i Dobrinji, Ilidži i Vlakovu