Kako se pametno kladiti?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Arteta

#26 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by Arteta »

Na kladionici mozda mogu biti dobri samo veliki igraci, oni sto ulazu preko 1000 eura u tikete ali takvima i ne trebaju pare.
Stjui

#27 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by Stjui »

FastRide1 wrote:Odigram veceras tiket, i promasim kvotu 1.05, prije 2-3 veceri isto, sve pogodim i promasim Nadala seljaka na kojem je kvota bila 1.03. Da igram bas jace kvote to ne pokusavam jer kontam to cu tek da promasim. Pa sad jel ima neko ideju, kako se pametno okladiti, dobiti a ne samo gubi ti novac? E sad da li Vi koji igrate imate neku taktiku i slicno ili onako lupate kvote? :roll:
on bi da zarađuje na kocki :lol:

Image
Blek Stena

#28 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by Blek Stena »

FastRide1 wrote:Odigram veceras tiket, i promasim kvotu 1.05, prije 2-3 veceri isto, sve pogodim i promasim Nadala seljaka na kojem je kvota bila 1.03. Da igram bas jace kvote to ne pokusavam jer kontam to cu tek da promasim. Pa sad jel ima neko ideju, kako se pametno okladiti, dobiti a ne samo gubi ti novac? E sad da li Vi koji igrate imate neku taktiku i slicno ili onako lupate kvote? :roll:
kvota na Nadala protiv Raonica na kojoj si pao je bila 1.60
golman

#29 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by golman »

Samo singl...odnosno jedna utakmica.Tražiš kvotu oko 2.10 kec na domaćina.Ali ne sad svaku utakmicu,nego samo onu koja ti se čini pouzdanom.
Po intuiciji.
Matematički imaš oko 40% šansi da je pogodiš.Recimo da bi x i dvojka bili po 30%....
Staviš npr.50 maraka i ako pogodiš u plusu si 55..dosta za jedno kolo...

e sad,možeš i da ne pogodiš...što znači čim uplatiš tiket pomiri se sa tim parama,kao da si ih već izgubio :D

onda će ti biti lakše ako padneš

ima još jedna fora:

pratiš uživo košarkaške mečeve..i kad veliki favorit počne da gubi u početku,kvota na njega dođe i do 3...tad natovariš na pobjedu tog favorita i uzmeš pare..u 90% slučajeva taj favorit preokrene(kad jače evropske ekipe igraju protiv slabijih u domaćem prvenstvu)

i treći savjet gdje sigurno nećeš biti u minusu:

ako vidiš da te ne ide kocka,ostavi kladionicu,uhvati se žena :izet:
JThomas

#30 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by JThomas »

može se tu upasti i u gori minus nego na kladionici.
avetinja

#31 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by avetinja »

Ne postoji pametno klađenje. Kako bi kladionice radile da mi uzimamo pare svaki drugi put.
cyprus

#32 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by cyprus »

Ja recimo ulažem samo po marku (prosječno listić do dva sedmično)... Ako dobijem dobro i jest, ako fulim nije velika šteta... Ne nazivam ovo naročito pametnim klađenjem, ali manje štetnim svakako...
Logovan

#33 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by Logovan »

Stjui wrote: on bi da zarađuje na kocki :lol:
Ambiciozna osoba.
OldMayor

#34 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by OldMayor »

Pa i ja tako, mozda mjesecno potrosim 5-6 KM na kladionicu max 10 KM, cisto onako iz ceifa. I to su iskreno smijesne pare, koliko raja baca. I jbg nekad dobijem, nekad ne dobijem, da li sam u plusu nemam pojma, mada mislim da nisam.

Ja kad se kladim, planiram da sam vec izgubio tu markicu, pola. Lakse mi bude. Eh onda kad dobije, dupla sreca. :D I ne igram na velike dobitke, ono maksimalno 30-40 KM, jer nije velik ni ulog.

Ponekad bas nabacam parova i naravno nikad ne pogodim. :D

Na kraju kad skontam, bolje je pomalo ovako ulagati i ne dobijati, nego naveliko ulagati i ne dobijati. :-D Jer ja kao ispodprosjecni kladionicar nemam nekog uspjeha, isto kao i ovi neki tako reci malo iznad prosjecni kladionicari, oni sto studiraju tabele, ponude, rezultate, bla, bla. Ovako kroz pricu isto padaju kao i ja. Samo sto nekad vise dobiju love nego ja, ali vise i ulazu, tako da smo na istom gubitku. :D
Stjui

#35 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by Stjui »

Logovan wrote:
Ambiciozna osoba.
po svoj prilici :D
Logovan

#36 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by Logovan »

Stjui wrote:
Logovan wrote:
Ambiciozna osoba.
po svoj prilici :D
:D
Doći će do velikog bogatstva.
Stjui

#37 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by Stjui »

Logovan wrote: :D
Doći će do velikog bogatstva.
sasvim sigurno,a onda će valjda baciti taktiku ili dvije nama na forumu.tj.taktike za uzimanje siće,jer bi naivno bilo očekivati da sa nama podijeli taktike koje su od njega napravile milijardera.
Mlad i Nevin

#38 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by Mlad i Nevin »

cyprus wrote:Ja recimo ulažem samo po marku (prosječno listić do dva sedmično)... Ako dobijem dobro i jest, ako fulim nije velika šteta... Ne nazivam ovo naročito pametnim klađenjem, ali manje štetnim svakako...
Na takvim kladionice uglavnom zarađuju.
Stjui

#39 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by Stjui »

Mlad i Nevin wrote:
cyprus wrote:Ja recimo ulažem samo po marku (prosječno listić do dva sedmično)... Ako dobijem dobro i jest, ako fulim nije velika šteta... Ne nazivam ovo naročito pametnim klađenjem, ali manje štetnim svakako...
uglavnom zarađuju na hudnjacima što nosaju biltene i ponude u torbama za laptop i vazda kmeče o onoj varljivoj 1.25 kvoti.
Logovan

#40 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by Logovan »

Stjui wrote: sasvim sigurno,a onda će valjda baciti taktiku ili dvije nama na forumu.tj.taktike za uzimanje siće,jer bi naivno bilo očekivati da sa nama podijeli taktike koje su od njega napravile milijardera.
Ma kakvi, neće on podijeliti sa nama taktike. Zadržat će za sebe, nažalost.
Gabrielo

#41 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by Gabrielo »

Mlad i Nevin wrote:
Upravo.
Nece niko uloziti marku da dobije 2-3. Uvijek igraju vise parova i pad je skoro siguran.

Na kladionici dobijaju oni koji imaju hrabrosti da vise ulazu i igraju singlove (jedan par, mogu i dva ali to je maksimum koji ne treba prelaziti).
abondanzieri

#42 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by abondanzieri »

Kladjenje moze biti pametno jedino ako si dio malog broja ljudi(u odnosu na cjelokupnu populaciju koja se kladi) koji imaju pristup kvalitetnim informacijama o namjestenim utakmicama,izostancima,formi igraca itd.Siguran sam da veliki broj samih aktera sportskih dogadjaja,ljudi koji ih organizuju,kao i njihovi prijatelji i rodbina imaju veliku korist od kladionica.Rijetki su slucajevi da budu otkriveni u tome,kao sto je bilo sa Karabaticima npr.,a i kad se to desi najcesce na kraju pojede vuk kenjca :wink:
Arteta

#43 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by Arteta »

abondanzieri wrote:Kladjenje moze biti pametno jedino ako si dio malog broja ljudi(u odnosu na cjelokupnu populaciju koja se kladi) koji imaju pristup kvalitetnim informacijama o namjestenim utakmicama,izostancima,formi igraca itd.Siguran sam da veliki broj samih aktera sportskih dogadjaja,ljudi koji ih organizuju,kao i njihovi prijatelji i rodbina imaju veliku korist od kladionica.Rijetki su slucajevi da budu otkriveni u tome,kao sto je bilo sa Karabaticima npr.,a i kad se to desi najcesce na kraju pojede vuk kenjca :wink:
Kod jednog momka sam vidio da je na tiketu pogodio 4 prelaza. :shock:
Jos cudnija stvar je da su tu noc ukupno 4 prelaza bila (u svim ligama) i klinac ih je imao na tiketu, a jos cudnija stvar je da klinac nije dobio na kladionici jer je osim ta 4 prelaza stavio Italijanski kup da udupla iznos i to promasio (mislim da je Juventus protiv Fiorentine, ne mogu se sjetiti).
Ali ne znam otkud mu info o 4 prelaza i to sa sve razlicitih krajeva Svijeta, ne vjerujem da je ofrlje igrao. :shock:
PPscroW

#44 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by PPscroW »

Evo šta sam ja uradio, i upalilo je: Izdvojio cenera iz svog budžeta (nije puno), upratio neke recimo poklone kladionica gdje je kvota realno trebala biti 1.30, a oni stave na 1.60, stavim dva para, i na cenera. Dobio 4 puta za redom s tim' što sam zadnja dva puta uplatio po 30 KM. Na taj način sam za nekih mjesec dana zaradio preko 2000 KM, i onda se prestao kladiti u trenutku kad mi je najbolje išlo. Ohladi kad' počneš pare dizati, ne znam što, al' ohladi. Eto ti sad kako hoćeš, nije loše ni ovo da na jednu ekipu samo X pucaš, al' moj ti je savjet da odabereš nekog drugoligaša, možda iz Francuske, Italijanske, ili Španske druge lige, i na njima X hvataš. :sax:
Megiddo

#45 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by Megiddo »

Kikibombona wrote:
I ja to htio napisati. :D

Odaberes recimo tri ekipe. Lacio, Njukastl i Bilbao. Svako kolo ih igras x i duplas ulog dok nd pogodis i onda iznova. Krenes 2, 4, 8, 16 itd.. Sto kasnije dobijes to zarada veca.

Al opet nisam siguran da klade za ovo nisu nasle rjesenje..... Nisam probao, nemoj ni ti.

Ja se vise ne kladim nikako. Prestalo mi biti ceif.... Kada sam prestajao uplatim tiket i ne provjerim rezultate. Tek par dana nakon sjetim se pregledati.....

Sve u svemu, sranje, gubljenje novca, zivaca i vremena.
Pa bar u Bosni ti kladionice ne mogu ništa. Izgubiš u Premijeru odeš u Williams, izgubiš u Williamsu odeš u Ferari, izgubš u Ferariju odeš na internet. :-D

Samo bolje je na jedan meč X nego na tri. U ligama petice nadješ neku ekipu koja ima historiju neriješenih rezultata i udri. :bih:

Ni sam se odavno ne kladim, možda u dvije godine jednom a i to mi djeluje prečesto. :mrgreen:
cyprus

#46 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by cyprus »

Mlad i Nevin wrote:
Halal im...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#47 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by Truba »

ima jedan sistem ali ti treba para... a i kladionice su okačile limit od 500 barem dok sam se ja kladio :D

dakle kreneš na kvotu 2 uložiš 10
izgubiš
uložiš 20 na kvotu 2 :D
izgubiš
uložiš 40 na kvotu 2
izgubiš
itd...

te ima još jedna fora... uzmeš tim od početka lige pratiti koji ima najviše x sa strane...
i ganjaš taj scenarij... dakle kladiš se na x :D
Tesla10

#48 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by Tesla10 »

Black swan wrote:ima jedan sistem ali ti treba para... a i kladionice su okačile limit od 500 barem dok sam se ja kladio :D

dakle kreneš na kvotu 2 uložiš 10
izgubiš
uložiš 20 na kvotu 2 :D
izgubiš
uložiš 40 na kvotu 2
izgubiš
itd...

te ima još jedna fora... uzmeš tim od početka lige pratiti koji ima najviše x sa strane...
i ganjaš taj scenarij... dakle kladiš se na x :D
Tu i jest majka zeza :mrgreen: .
zambaklija

#49 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by zambaklija »

zaobiđeš kladionicu u velikom luku :D
York Light 100`s

#50 Re: Kako se pametno kladiti?

Post by York Light 100`s »

Uložiš 50 km ili bolje rečeno odigraš 5 listića po 10 KM i ne stavljaš nikada isti par na 2 različita listića. Igraš na male kvote to jest na favorita ali ne zaokružuješ 1 nego igraš na 1x (pobijeda ili neriješeno jer koliko smo se puta iznervirali kada favorit nije dominirao a uostalom to je fudbal gdje su remiji uobičajeni), tu ima dosta povoljnih kvota sa 1.20. Odigraš 4 para 1x sa kvotom 1.20 i tu ćeš biti koeficijent malo jači od 2.00. Dobitak po listiću od 10 KM po koeficijentu od 2.00 je 20KM ako pogodiš svih 5 listića dobijaš 100 KM i dobar si 50 maraka po danu, ako je srednja žalost i dobiješ samo 3 od 5 listića opet si dobar 10KM, naravno možeš ti i uložiti više ako si malo hrabriji ili bogatiji.
Razlog zašto sam dijelio ulog uvijek na 5 listića je zato što uvijek može favorit iznenada izgubiti ili biti namještaljka, može se to desiti sa 1-2 favorita na jedan dan ali ne mogu svih 5 favorita izgubiti od nekog manjeg kluba.

Tako sam ja radio prije 10 godina dok su me samo zanimali kafići i kladionice i vjerujte mi da sam više puta pogađao 4 od 5 listića ali nije me to nikada toliko zanimalo da sam se mislio obogatiti i dizao kredit da bi po tom istom sistemu ulagao stotine i hiljade pa da od toga kupim auto ili vilu :-)
Post Reply