Nele i KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
PM72

#26 Re: Nele i KLIX

Post by PM72 »

Dustaban,
Slažem se sa tvojim stavom. :thumbup:
insomnia78

#27 Re: Nele i KLIX

Post by insomnia78 »

Premijernocom wrote:svaka online medijska kuća ima pravo da prati trending keywords, pa tako i Klix, kada shvatite da se radi o biznisu a ne o emocijama bice vam mnogo lakse, njegova knjiga se promovise a online mediji vrijedno sakupljaju klikove (ROI).

sto se Neleta konkretno tiče, lik se igra sa vama, on radi ono sto se strucno zove "negativni marketing", dakle navlaci na sebe svu i svaku mogucu vrstu negativnog publiciteta kako bi svaka shusha u svakoj tacki Balkana cula za knjigu pa ce makar 10% njih kupiti istu, cak vam i on sam otkriva da naslov te knjige nije trebao imati naziv glavnog grada ali da bi sa marketinskog stajalista bila greska to ne uciniti. Nakon toga krece kampanja:

1. najavi da ces doci u Sarajevo
2. pricaj kako sa tom knjigom poput nekog gurua zelis da sprijecis da se ponove devedesete
3. saradjuj sa jaranima iz Sarajeva ali svi zajedno folirajte da se ne podnosite
4. odazivaj se svim Federalnim medijima ali naglasavaj kako te neko sikanira

i slicno tome , varijacije na temu , itd.

ovo je klasicna prodaja produkta, u ovom slucaju knjige, a ostali kao sto su mediji pogotovo oni online izuzetno dobro "vrte" na tome, to jest na njemu kao pojavi i onome sto prica, a on nista ne prica slucajno nego ciljano da bi izazvao reakciju.

u svakom slucaju, cuditi se sto je Klix uradio intervju sa njim (i to kao glavnom temom u ovom trenutku) pa ih jos i osudjivati je krajnje cudno, u najmanju ruku smijesno, osim ako je u potpunosti izostao osjecaj za online business
StruĆnjak, ovo je Bosna
Ovdje se knjige ne kupuju no "skidaju" s torenta
York Light 100`s

#28 Re: Nele i KLIX

Post by York Light 100`s »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Btw. Sejo nije pravio stihove o Karadžiću ili o Izetbegoviću tako da to poređenje ne ide. :oops:
Sada je o Aliji isti grijeh pjevati kao o Karadžiću, ma ja svi smo počeli rat :roll:
Ja mislim da bi se ti lično svidjeo Neletu, oba imate onakav pametan, trijezan, neutralan pogled na dešavanja devedesetih
Premijernocom wrote:svaka online medijska kuća ima pravo da prati trending keywords, pa tako i Klix, kada shvatite da se radi o biznisu a ne o emocijama bice vam mnogo lakse, njegova knjiga se promovise a online mediji vrijedno sakupljaju klikove (ROI).
Naravno ali ovo sa Neletom i Klixom stvarno nema logike.
Klix prvi na licu mjesta kada Nele dolazi u Sarajevo, objavljuje se tema na njihovom portalu i slijedi lavina komentara, onako iskrenih bez dlake na jeziku. Uskoro se otvara tema na forumu gdje su isti komentari. Klix zaključava temu i briše svaku novu vezanu za Neleta, mogućnost komentarisanja samo na temama koje odavno postoje kao OBN i N1.
Nele nastupa na N1 i OBNu kuka na reakcije na jednom BH portalu (ne govori ime ali je očigledno da misli na Klix) kako je to skup luđaka, kako su neki komentari tako ekstremni da bi mogao i tužiti da želi, kuka na odgovorne tog portala i foruma da nisu ništa sankcionisali.
Svima je poznato da nakon N1 i Mate na OBNu preostaje samo još Senad i to bi bilo to, nestao bi iz BH medija (bar iz dijela Federacije), raja je se na forumima i portalima istresla i sve mu se "nagovorila", to je došla kao neka terapija i ventil (htjeli to neki priznati ili ne) i slučaj bi bio zatvoren, taj ventil bi bio perfektan način da svi lakše izbace Neleta zauvijek iz memorije. Ne bi ga više niko ni pomenuo

Ali eto tog istog Klixa kao grom iz vedrog neba sa ekskluzivnim intervjuom sa Neletom, taj Nele koji je kukao na Klix i komentare daje intervju za taj portal i gle, dok Sanela Jenkins i Deen daju ekskluzivne intervjue komentari nisu dozvoljeni jer nisu ono dali intervju da neko šta negativno piše o njima ali evo kod Neleta su komentaro odobreni u istom stilu jer napisati da je Sanel sponzoruša ili Deen peder je tabu ali napisati da je Nele četnik je sloboda govora (ne branim masnog ali očigledna je dvoličnost ovog portala)
I gle povoda ovog ekskluzivnog intervjua, hrpa aktuelnih tema kao Nadrealisti, Tito, Jugoslavija i ostalih ofucanih tema već 100 puta ispričano i ponavljanje istog što je već rekao kod Mate i Amira.

Maske padaju i očigledno je da je Nele od početka platio Klix da bi se bolje promovisao (ovaj ekskluzivni intervju me je sada 100% uvjerio)
i šta je najgore ovaj sarajevski portal na način kako to radi samo pomaže Neletu tako da uvjeri samog sebe i svoju braću preko Drine da je on svo ovo vrijeme i bio upravu i jedini bio trijezne glave. Stidite se
Drvosjeca iz Dejcica

#29 Re: Nele i KLIX

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

York Light 100`s wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Btw. Sejo nije pravio stihove o Karadžiću ili o Izetbegoviću tako da to poređenje ne ide. :oops:
Sada je o Aliji isti grijeh pjevati kao o Karadžiću, ma ja svi smo počeli rat :roll:
Ja mislim da bi se ti lično svidjeo Neletu, oba imate onakav pametan, trijezan, neutralan pogled na dešavanja devedesetih
Bez*urac. :mrgreen:

Svidio nikako svidjeo.
pirpa

#30 Re: Nele i KLIX

Post by pirpa »

jedno se sigurno zna na KOSEVU mu povratka nema... to je 100000000% tako...
Zokipfc

#31 Re: Nele i KLIX

Post by Zokipfc »

burger_pasa wrote:Klix tabana put povratka odbjeglih cetnika i ustasa. Tako su uradili sa Bregovicem, pa rade sa Kusturicom, sada sa Kurajlicem i sutra ce sa nekim drugim. Njihova matrica je bio Dodik, dok im nike policiju poslao, pa su forsirali negativne kontekste o bivsem reisu Cericu, pa o Izetbegovicu, pa Zukorlicu itd... Klix je jednostavno dotaknuo dno novinarskog kodeksa. Ljudi jednostavno trebaju izbjegavat klix i njihove sund vijesti.
I Bregovic ćetnik? :bih: :bih: :bih: :bih:
uglavnomja

#32 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

Zokipfc wrote:
burger_pasa wrote:Klix tabana put povratka odbjeglih cetnika i ustasa. Tako su uradili sa Bregovicem, pa rade sa Kusturicom, sada sa Kurajlicem i sutra ce sa nekim drugim. Njihova matrica je bio Dodik, dok im nike policiju poslao, pa su forsirali negativne kontekste o bivsem reisu Cericu, pa o Izetbegovicu, pa Zukorlicu itd... Klix je jednostavno dotaknuo dno novinarskog kodeksa. Ljudi jednostavno trebaju izbjegavat klix i njihove sund vijesti.
I Bregovic ćetnik? :bih: :bih: :bih: :bih:
A muki, zuki i aljo su :thumbup:

Ko se usudijo pisat negatifno o njima :izet:
LBVIEW

#33 Re: Nele i KLIX

Post by LBVIEW »

dustaban wrote:S vama je stvarno nemoguce diskutovati hladne glave jer vi niste to u stanju. Vama je cetnik srbin koji je umakao iz Sarajeva. Po meni je cetnik srbin iz pomoravlja koji je se "primakao" sarajevu 92. "da ga brani od balija".

A sto se tice "poznavanja situacije"... pa znate i sami onu - "izmakni se da bi bolje vidio". Mi koji smo ostali ovdje definitivno najmanje znamo sta se desavalo jer svakim danom se otkrivaju detalji za koje nismo znali.
Sarajlije, Srebrenicani, bosnjaci opcenito jesu najvece zrtve u proteklom ratu, ali sto se tice odgovornosti za njegovu eskalaciju... tu je bogme Nele u pravu. U onakvom predratnom ludilu, onaj koji nije imao oruzje trebao je koristiti pamet. Na zalost to se nije desilo i tragedija koja je uslijedila za svoju erupciju mora prepoznati krivce i na strani zrtve.
Ne, ne mogu se nikako pomiriti sa ovom euforijom da je Nele veci krivac od ovih koji nam i dan danas upravljaju sudbinama. Neleta mogu a nemoram gledati, ali egzistencija mi itekako ovisi o ovim supcima sto jos nisu uspostavili vladu...
Fino ti upakova tipicnu serpsku relativizatorsku spiku po kojoj krivica nije samo na onima koji su pripremali, prijetili, te na kraju krajeva i sproveli "jedan narod u nestanak",vec i na onima koji su bili zrtve agresije i genocida. :oops: No mjesto cudenju nema, nije ti ovo prvi put, forum pamti i mnogo vece provale s tvoje strane.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#34 Re: Nele i KLIX

Post by japin_mutapi »

ko je klix
Yug

#35 Re: Nele i KLIX

Post by Yug »

Frajer prodao 120 000 knjiga po cijeni 10 km.Valjda je njegovih 3 Km :D .Trebali ste covjeka pustiti da makar veceru zavrsi. :lol: .Kakav kralj,evo vidim danas se i Tanovic upecao. :lol: :lol:
sinuhe

#36 Re: Nele i KLIX

Post by sinuhe »

Zar Tanovic nije bio na veceri u konobi?
pirpa

#37 Re: Nele i KLIX

Post by pirpa »

japin_mutapi wrote:ko je klix
ma neovisni portal ali neovisan kao sto je neovisno djete od 2 god...
York Light 100`s

#38 Re: Nele i KLIX

japin_mutapi wrote:ko je klix
copy & paste portal koji je dosada jedino na svoju ruku izvještavao o 3 papka (Željkina 2 i ovaj treći Nele)
ExNihilo

#39 Re: Nele i KLIX

Post by ExNihilo »

pirpa wrote:jedno se sigurno zna na KOSEVU mu povratka nema... to je 100000000% tako...
Bio na Koševu frajer :lol:
exliberal-ex

#40 Re: Nele i KLIX

Post by exliberal-ex »

Jednu stvar zaboravljate a to je da Sarajevo nikad nije oprastalo izdizanje ( alo pisac napise li se sta) ili nedaj ti boze kritikovanje Sarajeva.
Nele je levat....koliko god da se nekom nesvidja on je izabrao jednu stranu , kao sto su I drugi izabrali drugu....sad koja je razlika izmedju Neleta I Dine...I jedan I drugi su govnjari Nele dolazi u Sarajevo, Dino ide u Beograd...a boranija se pali
York Light 100`s

#41 Re: Nele i KLIX

dustaban wrote:S vama je stvarno nemoguce diskutovati hladne glave jer vi niste to u stanju. Vama je cetnik srbin koji je umakao iz Sarajeva. Po meni je cetnik srbin iz pomoravlja koji je se "primakao" sarajevu 92. "da ga brani od balija".

A sto se tice "poznavanja situacije"... pa znate i sami onu - "izmakni se da bi bolje vidio". Mi koji smo ostali ovdje definitivno najmanje znamo sta se desavalo jer svakim danom se otkrivaju detalji za koje nismo znali.
Sarajlije, Srebrenicani, bosnjaci opcenito jesu najvece zrtve u proteklom ratu, ali sto se tice odgovornosti za njegovu eskalaciju... tu je bogme Nele u pravu. U onakvom predratnom ludilu, onaj koji nije imao oruzje trebao je koristiti pamet. Nazalost to se nije desilo i tragedija koja je uslijedila za svoju erupciju mora prepoznati krivce i na strani zrtve.
Ne, ne mogu se nikako pomiriti sa ovom euforijom da je Nele veci krivac od ovih koji nam i dan danas upravljaju sudbinama. Neleta mogu a nemoram gledati, ali egzistencija mi itekako ovisi o ovim supcima sto jos nisu uspostavili vladu...
Kakav patetičan post. Čuj, mora prepoznati krivce i na strani žrtve.
Kakva je to krivica žrtve? Što su slijedili put Hrvatske i Slovenije? Poslije toga si mogao imati svu pamet svijeta, džaba ti je ako nisi imao oružje. Ona grupa Sarajlija su imali pamet 92. pa ih pogodi onaj snajperista sa Holiday Inna. Kada si već toliko uporan na ovoj temi reci mi kakva je to krivica žrtve? Šta smo to pogrešno uradili?
pirpa

#42 Re: Nele i KLIX

Post by pirpa »

ExNihilo wrote:
pirpa wrote:jedno se sigurno zna na KOSEVU mu povratka nema... to je 100000000% tako...
Bio na Koševu frajer :lol:
mislis provozao se autom sa zatamljenim staklima.... to je jedini nacin kako on moze proci kroz mahalu.
Hajvan

#43 Re: Nele i KLIX

Post by Hajvan »

pirpa wrote:nabijem ja neleta na qurac a i tog tzv. novinara klixa

Nama bi najbolje bilo da napravimo peticiju u Sarajevu i da se taj smecar proglasi persona non grata na citavom teritoriju federacije.

Koliko afirmativno pišu o drugima, a pljuju po Sarajvu- trebalo bi razmisliti pa napravit potreban pritisak da se KLIX preseli tamo gdje misle da će im biti bolje-u BL npr.

Sarajvo definitivno ne zaslužuju…
govna novinarska prepotentna
uglavnomja

#44 Re: Nele i KLIX

Post by uglavnomja »

exliberal-ex wrote:Jednu stvar zaboravljate a to je da Sarajevo nikad nije oprastalo izdizanje ( alo pisac napise li se sta) ili nedaj ti boze kritikovanje Sarajeva.
Nele je levat....koliko god da se nekom nesvidja on je izabrao jednu stranu , kao sto su I drugi izabrali drugu....sad koja je razlika izmedju Neleta I Dine...I jedan I drugi su govnjari Nele dolazi u Sarajevo, Dino ide u Beograd...a boranija se pali
vidis, nisi u pravu ...

prvo, oni, citava ta ekipa muzicara i glumaca s pocetka 80-ih se nije uzdizala. ostali su raja kao sto su i bili.

drugo, ako je izabrao jednu stranu, a posrao se na drugu, onda neka bude dosljedan i ostane tamo ...

trece, dino puni dvorane u beogradu, danima, nele se sunja kao stakor, da ne kazem onaj plavi skocimis ...

nazalost, stoji cinjenica da je sve to marketing, zaradice para, ali koliko god srao ne moze reci da ga ne boli ovo sve.
a svojevrstan je poraz, ljudski i profesionalni sto mora inscenirati neku euforiju, negativnu, da bi zaradio pare na osnovu grada i zivota koji ga je stvorio, a on ga popljuvao.
pirpa

#45 Re: Nele i KLIX

Post by pirpa »

Hajvan wrote:
pirpa wrote:nabijem ja neleta na qurac a i tog tzv. novinara klixa

Nama bi najbolje bilo da napravimo peticiju u Sarajevu i da se taj smecar proglasi persona non grata na citavom teritoriju federacije.

Koliko afirmativno pišu o drugima, a pljuju po Sarajvu- trebalo bi razmisliti pa napravit potreban pritisak da se KLIX preseli tamo gdje misle da će im biti bolje-u BL npr.

Sarajvo definitivno ne zaslužuju…
govna novinarska prepotentna
zajebao si se.... njihova je politika ista kao sto je ima jadni ante iz mostara koji nikad nije bio na starom mostu...
exliberal-ex

#46 Re: Nele i KLIX

Post by exliberal-ex »

A Kosevo je sta...nova Meka...gdje samo pravovjerni mogu doci...
Sezam

#47 Re: Nele i KLIX

Post by Sezam »

Dje onaj salonjeros sto filozofira kako mrznja cini covjeka ruznim, da nam objasni na kojem stepenu ruznoce je ovo cetnicko pasce, N.J.
shandrprcSA

#48 Re: Nele i KLIX

Post by shandrprcSA »

ti "novinari" klixa :D

Image

:lol: :lol:
Last edited by shandrprcSA on 22/03/2015 16:36, edited 1 time in total.
dustaban

#49 Re: Nele i KLIX

Post by dustaban »

York Light 100`s wrote:
Sarajlije, Srebrenicani, bosnjaci opcenito jesu najvece zrtve u proteklom ratu, ali sto se tice odgovornosti za njegovu eskalaciju... tu je bogme Nele u pravu. U onakvom predratnom ludilu, onaj koji nije imao oruzje trebao je koristiti pamet. Nazalost to se nije desilo i tragedija koja je uslijedila za svoju erupciju mora prepoznati krivce i na strani zrtve.
Kakav patetičan post. Čuj, mora prepoznati krivce i na strani žrtve.
Kakva je to krivica žrtve? Što su slijedili put Hrvatske i Slovenije? Poslije toga si mogao imati svu pamet svijeta, džaba ti je ako nisi imao oružje. Ona grupa Sarajlija su imali pamet 92. pa ih pogodi onaj snajperista sa Holiday Inna. Kada si već toliko uporan na ovoj temi reci mi kakva je to krivica žrtve? Šta smo to pogrešno uradili?
SVE !

Neko je davno rekao - Alija je uradio sve sto odgovara Hrvatima i sve najgore za Bosnjake! Sam Zukorlic vam je fino objasnio da je za Bosnjake bilo pametnije da nisu kopirali Slovence i Hrvate jer jednostavno nisu bili u takvoj situaciji. Ali jebiga vidjela zaba...

Ja jesam i ranije otvoreno govorio na ovu neugodnu temu. Nisam Bosnjak, ali jesam i glasao za nezavisnu BiH i bio u Armiji BiH i nakon svega vidim... da sam pojeo gowno! Razlika izmedju mene i vas je sto nemate snage to priznati. Da sam znao da ce moja naivna malenkost koja je punim srcem vjerovala u nezavisnu, multietnicku, gradjansku... BiH zavrsiti u stroju sa mudjahedinima... odmah bi se ispalio sa ovi prostora i cuvao ovce u Novom zelandu umjesto sto dvaes godina razglabam sa bosanskim ovcama... i bivam cascavan lijepim epitetima.

Ajde sad forumski ratnici pucajte po "cetniku dustabanu" koji je uradio za vas bosnjake vise nego ijedan od vas!
Razmislite malo ko vas je vise yebo, "cetnik Nele" (koji je, ako nista drugo, sklonio jednog cetnika iz Sarajeva) ili oni koji su vam doveli bracu mudjose?!

Okrenite se oko sebe, otidjite malo u ostatak svijeta, doce vam iz dupeta u glavu...
pirpa

#50 Re: Nele i KLIX

Post by pirpa »

exliberal-ex wrote:
A Kosevo je sta...nova Meka...gdje samo pravovjerni mogu doci...
kosevo-jezero je naselje-mahala- u kojoj i danas ima veliki br, starosjedioca svih religija...
jedno znam, ono malo ljudi koji su zivi a opjevani su u pjesmama zabranjenog pusenja da bi ga pljunuli u lice kad bi ga vidili.
Locked