Nije problem ubijanje agresivnih životinja već je problem ˝preventivno˝ ubijanje.kox wrote:Problem ogromnog broja pasa lutalica se mora riješiti, a dio toga mora biti i eutanazija pasa. Bolje je da to radi državna firma na koliko-toliko human način nego ljudi sa sjekirama i sačmarama. A ovaj drugi scenarij je sve izgledniji, obzirom na veliki broj napada pasa na ljude.
Podrzavate li rad LOKOMa?
-
sandzokan
#26 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
- uglavnomja
#27 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
wow, a koji to pas treba biti na ulici?BOSANAC_PATRIOTA wrote:Ukloniti na nacine definisane i propisane zakonom, hvataju se psi i koje treba i koje ne treba, ako ti kazem da je jedan "ulovljen" ker 5KM sve ti je jasno, ali loviti ih ko lovinu, trovati ili kao u Hadzicima poslati lovce da ih bukvalno izmasakriraju ne prilici Sarajevu kao jednom glavnom gradu.uglavnomja wrote:BOSANAC_PATRIOTA wrote:Cude me "gradjani" koji su cetiri godine bili opkoljeni, ljude koji su se nagledali i mrtvih, i ubijanja i kasapljenja i masakara da podrzavaju bukvalno smaknuce zivotinja na jedan primitivam i ruralan nacin, nije Sarajevo selo pa da ganjas kera sacmaricom ili da ga lovis kao lovinu. Ali me ne cudi jer je sve manje gradjana a sve vise ruralaca koji su u Sarajevo "donijeli" svoje i svoj nacin razmisljanja, otjerali pitome a svoj ruralni nacin nametnuli.
Psi lutalice jesu problem, i treba ih ukloniti ali ne na nacin koja vecina primitivaca zagovara.![]()
Firma Lokom je firma u vlasnistvu opstine Novi Grad, i primarni cilj jeste odrzavanje i vodjenje stadiona Otoka i dvorana na podrucje Novog Grada, sve ostalo je "njusenje" para i biznis.![]()
definisi "ukloniti"
a ovo za lokom![]()
![]()
O firmi Lokom i ljudima i rodbinskim vezama i pranju para znam dosta, tako da nemozes samnom na tu pricu.
kojim parapsiholoskim pristupom izvaditi iz copora jedinke koje "treba" i koje "ne treba" uhvatiti?
a sta peru u lokomu, nije me briga, samo neka rade svoj posao. moj komentar se odnosio na "primarnu" ulogu lokoma.
opcina osnivac, vlasnik i upravljac. samo izmijeni svrhu i ulogu ... nije sveto slovo.
- uglavnomja
#28 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
danasnji swatki kucic ce biti bijesno tele za godinu dana ...sandzokan wrote:Nije problem ubijanje agresivnih životinja već je problem ˝preventivno˝ ubijanje.kox wrote:Problem ogromnog broja pasa lutalica se mora riješiti, a dio toga mora biti i eutanazija pasa. Bolje je da to radi državna firma na koliko-toliko human način nego ljudi sa sjekirama i sačmarama. A ovaj drugi scenarij je sve izgledniji, obzirom na veliki broj napada pasa na ljude.
- Matzan
#29 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Njihova "djeca" su uglavnom na ulici...seoBIH wrote:EE da im 'oce djecu zaganjati ova pacad. Mislim na ove cukoljupce. Onda bi doslo iz guzice u glavu.
- zmajadaH
#30 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
DA, podržavam. Hvala im u ime moje djece

-
sandzokan
#31 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Svaki pas ujeda ljude? Kakvi su to psi u tvojoj okoliniuglavnomja wrote:
danasnji swatki kucic ce biti bijesno tele za godinu dana ...a do tad ce ubiti x drugih pasa, izujedati x ljudi, razbacati x kila smeca, posrati x kila govana po parkovima i oploditi x zenki i dobiti 100x potomaka ...
-
kox
#32 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Što se mene lično tiče, normalna procedura bi bila uhvatiti psa lutalicu, smjestiti ga u prihvatilište na 7 dana i ako se u tom periodu ne udomi eutanazirati ga, sve dok se njihov broj ne svede na normalnu mjeru. Ako pod tim misliš na 'preventivno' ubijanje, ja sa tim nemam problem. Medjutim, zakon u skladu sa kojim radi i Lokom je vjerovatno drugačiji i ako mislite da ga oni krše - tužite ih.sandzokan wrote:Nije problem ubijanje agresivnih životinja već je problem ˝preventivno˝ ubijanje.kox wrote:Problem ogromnog broja pasa lutalica se mora riješiti, a dio toga mora biti i eutanazija pasa. Bolje je da to radi državna firma na koliko-toliko human način nego ljudi sa sjekirama i sačmarama. A ovaj drugi scenarij je sve izgledniji, obzirom na veliki broj napada pasa na ljude.
- It_is_a_Leclerc
#33 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
uglavnomja wrote:prema dogtrustu 70-80% pasa je neudomljivo, sto bi znacilo bolesni, agresivni ili prestari ...It_is_a_Leclerc wrote:U principu ne podržavam. Jer se radi o kršenju zakona. Niko ne može dati odobrenje, a pogotovo ne Rumeni, da se prekrši zakon kojeg je usvojio Parlament BIH. Naprimjer, čim se neko iz ovih udruženja odluči pokrenuti sudski postupak, ovo sve prestaje. Al' dobro. Divlji zapad, pa to ti je.
Promijeniti zakon, pa raditi u skladu sa zakonom, e to je onda druga priča. Dotad, ne podržavam. Isto tako ne podržavam ubijanje životinja koje nisu bolesne ili agresivne. Ali i to je do građana koji nemaju razvijenu naviku i kulturu udomljavanja životinja iz azila, kao npr. Amerikanci, Evropljani i drugi građani svijeta
a i u sadasnjem zakonu pise da se mogu eutanazirati zivotinje koje su opasne, koje su bolesne i pate ...
ko ce bolan udomiti poludivlje tele?
pse koji generacijama nisu imali kontakt sa ljudima, normaln ljudsko pseci kontkat, vlasnika i domace zivotinje?
Svaku životinju bi morao, prije "eutanazije" procijeniti dr. vet. medicine, da bi utvrido da je bolesna, da pati, ili je opasna. Ako nisu to, onda su udomivi, i treba da idu u azil. Radnici Lokoma su NK radnici koji love i ubijaju životinje, bez ikakve selekcije. Prema tome, nije u skladu sa zakonom. I tačka.
Dio pasa sa ulica je svakako udomiv. Udomio sam ga ja. Nije poludivlje tele, već normalan i pristojan pas. Al' ko će u nas usvajati psa. Svi bi šanucere, maltezere, stafforde i šta ti ja znam.
-
BOSANAC_PATRIOTA
#34 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
@uglavnomja
Tezak si insan ocito ili slabo kontas
Primarni cilj sada jeste hvatanje agresivnih i bolesnih pasa
dakle glavni i osnovni cilj, medjutim ne radi se tako, nije problem ubijanje agresivnih i bolesnih pasa, vec njihovo preventivno ubijanje i nacin na koji se to radi i cini.
Da li ti zaista mislis da se svaki pas ubije tako sto se uspava injekcijom koja kosta 25KM ?? dali mislis da se postuju sve procedure propisane zakonom? ne postuju se bolan procedure za insana u ovom tamnom vilajetu a da ne govorim o ulicnim psima.
Cist primjer dolazi iz Hrasnog gdje zivim, vec godinu u mahali zivi pitoma kuja koja niti koga dira niti je agresivna niti bolesna, igra se sa djecom, hrani je cijela mahala, spava ispod hasutora gdje su joj komsije nparavile drvenu podlogu oblozenu stiroporom i dekom, i jednog divnog i lijepog dana ... dodju ovi iz Lokoma, pazi iz Lokoma a radi se o opstini Novo Sarajevo
dakle nemaju nikakve nadleznosti to da rade niti bilo kakvog zakonskog okvira
Navodno da pokupe kuju jer je kao neko prijavio da je agresivna, da nije bilo komsija i djece odveli bi je istog trena, sve to uredno je prijavljeno i opstini Novo Sarajevo i opstini Novi Grad ali i Dogs Trust-u.
Par dana nakon toga upoznam momka koji je radio u pocetku u Lokomu na hvatanju pasa, kada mi je rekao da uopste ne uspavljuju pse vec ih ubijaju pistoljem za ubijanje bikova i krava ostao sam zaprepstan
I gdje je tu postivanje zakona??? pocev od nadleznosti, do selektiranju pasa, nacinu njihove eutanazije i svemu ostalom ...
Tezak si insan ocito ili slabo kontas
Primarni cilj sada jeste hvatanje agresivnih i bolesnih pasa
Da li ti zaista mislis da se svaki pas ubije tako sto se uspava injekcijom koja kosta 25KM ?? dali mislis da se postuju sve procedure propisane zakonom? ne postuju se bolan procedure za insana u ovom tamnom vilajetu a da ne govorim o ulicnim psima.
Cist primjer dolazi iz Hrasnog gdje zivim, vec godinu u mahali zivi pitoma kuja koja niti koga dira niti je agresivna niti bolesna, igra se sa djecom, hrani je cijela mahala, spava ispod hasutora gdje su joj komsije nparavile drvenu podlogu oblozenu stiroporom i dekom, i jednog divnog i lijepog dana ... dodju ovi iz Lokoma, pazi iz Lokoma a radi se o opstini Novo Sarajevo
Navodno da pokupe kuju jer je kao neko prijavio da je agresivna, da nije bilo komsija i djece odveli bi je istog trena, sve to uredno je prijavljeno i opstini Novo Sarajevo i opstini Novi Grad ali i Dogs Trust-u.
Par dana nakon toga upoznam momka koji je radio u pocetku u Lokomu na hvatanju pasa, kada mi je rekao da uopste ne uspavljuju pse vec ih ubijaju pistoljem za ubijanje bikova i krava ostao sam zaprepstan
I gdje je tu postivanje zakona??? pocev od nadleznosti, do selektiranju pasa, nacinu njihove eutanazije i svemu ostalom ...
-
BOSANAC_PATRIOTA
#36 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
It_is_a_Leclerc wrote:uglavnomja wrote:prema dogtrustu 70-80% pasa je neudomljivo, sto bi znacilo bolesni, agresivni ili prestari ...It_is_a_Leclerc wrote:U principu ne podržavam. Jer se radi o kršenju zakona. Niko ne može dati odobrenje, a pogotovo ne Rumeni, da se prekrši zakon kojeg je usvojio Parlament BIH. Naprimjer, čim se neko iz ovih udruženja odluči pokrenuti sudski postupak, ovo sve prestaje. Al' dobro. Divlji zapad, pa to ti je.
Promijeniti zakon, pa raditi u skladu sa zakonom, e to je onda druga priča. Dotad, ne podržavam. Isto tako ne podržavam ubijanje životinja koje nisu bolesne ili agresivne. Ali i to je do građana koji nemaju razvijenu naviku i kulturu udomljavanja životinja iz azila, kao npr. Amerikanci, Evropljani i drugi građani svijeta
a i u sadasnjem zakonu pise da se mogu eutanazirati zivotinje koje su opasne, koje su bolesne i pate ...
pse koji generacijama nisu imali kontakt sa ljudima, normaln ljudsko pseci kontkat, vlasnika i domace zivotinje?![]()
Svaku životinju bi morao, prije "eutanazije" procijeniti dr. vet. medicine, da bi utvrido da je bolesna, da pati, ili je opasna. Ako nisu to, onda su udomivi, i treba da idu u azil. Radnici Lokoma su NK radnici koji love i ubijaju životinje, bez ikakve selekcije. Prema tome, nije u skladu sa zakonom. I tačka.
Dio pasa sa ulica je svakako udomiv. Udomio sam ga ja. Nije poludivlje tele, već normalan i pristojan pas. Al' ko će u nas usvajati psa. Svi bi šanucere, maltezere, stafforde i šta ti ja znam.
Sve receno
-
l33t
#37 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
joj ovih licemjera sto govore da nije u skladu sa zakonom. BOLI ME ona stvar sto nije u skladu sa zakonom. Zakon u ovoj drzavi se ne postuje ni u cemu. sto bi to trebalo biti u oovm slucaju posebno? pa cak i vi sami garant u nekim slucjevima ne postujete zakon. DAJ BA GET REAL
kakvi mamlazi
kakvi mamlazi
- Stjui
#38 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
samo deri sve redom
čime ih tuku,znal se?mojne mi ba injekcija skupih 
-
BOSANAC_PATRIOTA
#39 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Prvo se nauci osnovnoj forumskoj kulturi, tvoj komentar je tipicni komentar jednog prosjecnog Bosanca, u ove dvije prosto prosirene recinice rekao si mnoga toga i monogo toga odobrio, eh zbog tebe i tebi zlicnih ova ce zauvijek ostati shupak Evrope, uzivaj ...l33t wrote:joj ovih licemjera sto govore da nije u skladu sa zakonom. BOLI ME ona stvar sto nije u skladu sa zakonom. Zakon u ovoj drzavi se ne postuje ni u cemu. sto bi to trebalo biti u oovm slucaju posebno? pa cak i vi sami garant u nekim slucjevima ne postujete zakon. DAJ BA GET REAL
kakvi mamlazi
- madridist
#40 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
A ako bi poslali teorijske fizicare umjesto nk radnika u lokos jel bi onda bilo ok? Samo ludo bezobrazni mogu sprecavati radnike lokosa u spasavanju gradjanja od posasti.
Ovi internet spasioci su najlicemjerniji,idemo udruzite se svi daj lovu iz dzepova te kupujte hranu za pse u prihvatilistima ako ste toliki ljubitelji,a ne kupi salamu ili konzervu od marku i dijeli po ulici ko da su vlasnici ulica te kerovi po njihovoj babovini hodaju dok napadaju prolaznike ili auta...
Ovi internet spasioci su najlicemjerniji,idemo udruzite se svi daj lovu iz dzepova te kupujte hranu za pse u prihvatilistima ako ste toliki ljubitelji,a ne kupi salamu ili konzervu od marku i dijeli po ulici ko da su vlasnici ulica te kerovi po njihovoj babovini hodaju dok napadaju prolaznike ili auta...
Last edited by madridist on 21/03/2015 15:01, edited 2 times in total.
-
funeral blues
#41 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Na osnovu čega ovo tvrdiš? Kako znaš da veterinar Lokoma ne radi procjenu psa?It_is_a_Leclerc wrote:uglavnomja wrote:prema dogtrustu 70-80% pasa je neudomljivo, sto bi znacilo bolesni, agresivni ili prestari ...It_is_a_Leclerc wrote:U principu ne podržavam. Jer se radi o kršenju zakona. Niko ne može dati odobrenje, a pogotovo ne Rumeni, da se prekrši zakon kojeg je usvojio Parlament BIH. Naprimjer, čim se neko iz ovih udruženja odluči pokrenuti sudski postupak, ovo sve prestaje. Al' dobro. Divlji zapad, pa to ti je.
pse koji generacijama nisu imali kontakt sa ljudima, normaln ljudsko pseci kontkat, vlasnika i domace zivotinje?![]()
- uglavnomja
#42 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
l33t wrote:joj ovih licemjera sto govore da nije u skladu sa zakonom. BOLI ME ona stvar sto nije u skladu sa zakonom. Zakon u ovoj drzavi se ne postuje ni u cemu. sto bi to trebalo biti u oovm slucaju posebno? pa cak i vi sami garant u nekim slucjevima ne postujete zakon. DAJ BA GET REAL
kakvi mamlazi
sve go legalista
mr fr dr spec iur animalus pravnikus dalidus kozlikus
po obicaju, sve naopako, kriminalci imaju sva prava, plus bonus omara, zrtve mogu mahati usima
psi imaju svoje zakone, prava, plus bonus dt, nvo i caknute pojedince, adjeca sa secerom, izujedane zene, razne traume ... neJma zakona za njih ... mogu mahati usima. sto su provocirali one zasticene zakonom.
-
l33t
#43 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
haha, izgleda da nemam osnovne forumske kulture, super zato imam one koja se koristi napolju.. i u socijalnom zivotu van online foruma.. bas si mi spustio eeBOSANAC_PATRIOTA wrote:Prvo se nauci osnovnoj forumskoj kulturi, tvoj komentar je tipicni komentar jednog prosjecnog Bosanca, u ove dvije prosto prosirene recinice rekao si mnoga toga i monogo toga odobrio, eh zbog tebe i tebi zlicnih ova ce zauvijek ostati shupak Evrope, uzivaj ...l33t wrote:joj ovih licemjera sto govore da nije u skladu sa zakonom. BOLI ME ona stvar sto nije u skladu sa zakonom. Zakon u ovoj drzavi se ne postuje ni u cemu. sto bi to trebalo biti u oovm slucaju posebno? pa cak i vi sami garant u nekim slucjevima ne postujete zakon. DAJ BA GET REAL
kakvi mamlazi
-
Naslovnica
#44 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Ako moram da biram između LOKOM-ovog ili Dogs Trust djelovanja, svakako da biram LOKOM.
Dogs Trust je ovdje samo da se peru pare dobronamjernih donatora, i u interesu im je da su lutalice na ulici.
Ako nema lutalica, nema ni razloga za postojanje Dogs Trusta u BiH, jednostavna i gola istina.
Dogs Trust je ovdje samo da se peru pare dobronamjernih donatora, i u interesu im je da su lutalice na ulici.
Ako nema lutalica, nema ni razloga za postojanje Dogs Trusta u BiH, jednostavna i gola istina.
- uglavnomja
#45 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
hajde legalisti i strucnjaci pravnici i ostale sveznalice
dajte:
statut lokoma
spisak zaposlenih (da vidimo te nk-ovce)
dokaz kako se hvataju psi'
gdje se odvode
sta se radi s njima
ko to odlucuje
mislim DOKAZE, a ne reklakazala
dajte:
statut lokoma
spisak zaposlenih (da vidimo te nk-ovce)
dokaz kako se hvataju psi'
gdje se odvode
sta se radi s njima
ko to odlucuje
mislim DOKAZE, a ne reklakazala
-
BOSANAC_PATRIOTA
#46 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Rekoh ja tipicni Bosanac sa IQ-om garant ne visim od 20. sto ti je i dovoljno s ozbzirom na prikazano.l33t wrote:haha, izgleda da nemam osnovne forumske kulture, super zato imam one koja se koristi napolju.. i u socijalnom zivotu van online foruma.. bas si mi spustio eeBOSANAC_PATRIOTA wrote:Prvo se nauci osnovnoj forumskoj kulturi, tvoj komentar je tipicni komentar jednog prosjecnog Bosanca, u ove dvije prosto prosirene recinice rekao si mnoga toga i monogo toga odobrio, eh zbog tebe i tebi zlicnih ova ce zauvijek ostati shupak Evrope, uzivaj ...l33t wrote:joj ovih licemjera sto govore da nije u skladu sa zakonom. BOLI ME ona stvar sto nije u skladu sa zakonom. Zakon u ovoj drzavi se ne postuje ni u cemu. sto bi to trebalo biti u oovm slucaju posebno? pa cak i vi sami garant u nekim slucjevima ne postujete zakon. DAJ BA GET REAL
kakvi mamlaziBOSANAC_PATRIOTA sa 9 postova očiti troll, da se mene pita Bosna ne bi nikad bila shupak evrope nazalost to se pita takvih ko sto si ti (DogTrust)
Niti sam ti ga "spustio" niti sam mislio, niti poznajem te izraze, a nisam ni balavac s tobom da se raspravljam, imao 1.000 postova ili 6. svi smo ovdje isti, gleda se samo "prikazano", a vidim bas si se pokazao ... hvala bogu nista se ne pitas ni ti ni primitivci slicni tebi, komotno se mozes dovesti u kontekst Bosne i Evrope, ugodan ostatak dana "intelektualce" ....
-
l33t
#47 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Stereotipno govoris da Bosanci imaju nizak IQ. a nick ti je BOSANAC_PATRIOTA dakle sam za sebe kazes da imas nizak IQ ? čestitamBOSANAC_PATRIOTA wrote:Rekoh ja tipicni Bosanac sa IQ-om garant ne visim od 20. sto ti je i dovoljno s ozbzirom na prikazano.
Niti sam ti ga "spustio" niti sam mislio, niti poznajem te izraze, a nisam ni balavac s tobom da se raspravljam, imao 1.000 postova ili 6. svi smo ovdje isti, gleda se samo "prikazano", a vidim bas si se pokazao ... hvala bogu nista se ne pitas ni ti ni primitivci slicni tebi, komotno se mozes dovesti u kontekst Bosne i Evrope, ugodan ostatak dana "intelektualce" ....
btw koristis kvocijent inteligencije pogresno. educiraj se. hvala poz
-
sandzokan
#48 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Sadizam je psihološka devijacija, opasan si za okolinu.Stjui wrote:samo deri sve redomčime ih tuku,znal se?mojne mi ba injekcija skupih
- seoBIH
#49 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
Psi nisu opasni? Opasni su sve do jednog! Mislis da nisu? Kada ti ugrizu djecu, pa ta djeca budu imale traume, pa ne mogu normalno funkcionisat, svakog psa ces gledati na isti nacin.sandzokan wrote:Sadizam je psihološka devijacija, opasan si za okolinu.Stjui wrote:samo deri sve redomčime ih tuku,znal se?mojne mi ba injekcija skupih
PSU NIJE MJESTO NA ULICI. Takodjer, psu nije mjesto na drzavnoj sisi. PAS NE MOZE IMATI ISTA PRAVA KAO COVJEK! Pas ne moze imati vise primanja nego nezaposleni covjek!
Azil 30 dana, nema cukoljupca da ga udomi? EUTANAZIJA! Najjeftinija moguca.
- uglavnomja
#50 Re: Podrzavate li rad LOKOMa?
seoBIH wrote: PSU NIJE MJESTO NA ULICI. Takodjer, psu nije mjesto na drzavnoj sisi. PAS NE MOZE IMATI ISTA PRAVA KAO COVJEK! Pas ne moze imati vise primanja nego nezaposleni covjek!
.