Sam u prirodi :)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Margita81

#26 Re: Sam u prirodi :)

Post by Margita81 »

Kikibombona wrote:
Margita81 wrote:Prvo- ko ima djecu i to jos malu moze ovaj vid relaksacije da zaboravi :mrgreen:

Drugo- uopce nije pametno lutati sam po nasoj zabiti i prirodi sto zbog mina sto zbog psihopata koji vrebaju na takvim zabitima.
Posljednjih par godina bas je bilo dosta takvih slucajeva.
Ja imam paranoju od ovoga....

Sam setati nemam problem bilo kuda. Za sebe se ne plasim ni najmanje. Sa muskim drustvom isto tako....

Medjutim, bilo bi me malo strah setati po sumi sa djevokom, voziti se biciklom i sl. Odmah mi se u podsvjest uvuce manijak sa utokom... :-)

A jos kad si zensko pa zamisljas setnju sumom sama samcata. Manijak, noz, zica, napustena neka brvnara, Twin Peaks, medvjedi.....elem utoka mi nije ni pala na pamet :mrgreen:
Šveđanin

#27 Re: Sam u prirodi :)

Post by Šveđanin »

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Hajvan

#28 Re: Sam u prirodi :)

Post by Hajvan »

Kikibombona wrote:
Margita81 wrote:Prvo- ko ima djecu i to jos malu moze ovaj vid relaksacije da zaboravi :mrgreen:

Drugo- uopce nije pametno lutati sam po nasoj zabiti i prirodi sto zbog mina sto zbog psihopata koji vrebaju na takvim zabitima.

Sam setati nemam problem bilo kuda. Za sebe se ne plasim ni najmanje. Sa muskim drustvom isto tako....

Medjutim, bilo bi me malo strah setati po sumi sa djevokom, voziti se biciklom i sl. Odmah mi se u podsvjest uvuce manijak sa utokom... :-)
ozbiljno il trollaš?! :-)

----
fakat ima ljudi koji odbijaju da žive… :(
agnostic_front

#29 Re: Sam u prirodi :)

Post by agnostic_front »

Šved :thumbup: :thumbup:
Šveđanin

#30 Re: Sam u prirodi :)

Post by Šveđanin »

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Kikibombona

#31 Re: Sam u prirodi :)

Post by Kikibombona »

Margita81 wrote:
A jos kad si zensko pa zamisljas setnju sumom sama samcata. Manijak, noz, zica, napustena neka brvnara, Twin Peaks, medvjedi.....elem utoka mi nije ni pala na pamet :mrgreen:
Meni je pala, jer bi u tom slucaju situacija bila zajebana. Moze me raniti, uciniti bespomocnim.... A sa nozem nije tako siguran, pitanje je da li bi pokusao. A i ako pokusa imam prilicno realne sanse da ga udesim. :D

Hajvan

Ne trolam, zivota mi.... Jos kad je zeMsko privlacno, jos te veca paranoja hvata. Jednom sam imao slucaj sa manijakom. Sjedili u prirodi, osjecam nelagodu nekakvu, iako nista nisam cuo ni vidio. Okrenem se kada lik iza drveta, otkopcao hlace. :evil: A mi pricali, pili sok, nigdje veze. :-) Skocim za njim, napucam ga nogom u guzicu, oborim, malo se izderem na njega i pustim.... Sav usukan, nikakav, grijeh ga udariti. :-)

Valjda mi i ta scena malo podstakla paranoju. Od tada kada prolazim pored grupe muskaraca cesto imam osjecaj da ce nesto dobaciti. Uvijek kada prilazim malo razmislim sta ako nesto kaze, sagledam situaciju, pikiram najsnaznijeg u grupi, da po njemu prvom razvalim ako bude neophodno. :lol: Sreca, nikad niko nije dobacio, ali sam znao vidjeti da dobacuju ruzne stvari djevojkama dok idu sa momcima....... Mater im klosarsku, nema mi nista mrze.

I sta tako, sa zenom/djevojkom u sumi, napadne te naoruzan manijak. Nije da se ne desava..... Zato se ne zavlacim previse kada sam sa ljepsom polovinom. Jbg, sto je sigurno sigurno je.... Nema uzivancije ako osjecas nelagodu. E kad smo u vecem drustvu, to je druga stvar. Ja sa djevojkom, prijatelj sa djevojkom. To je vec sigurnija varijanta. :D
jao_situacije

#32 Re: Sam u prirodi :)

Post by jao_situacije »

Kikibombona wrote:
Margita81 wrote:
Meni je pala, jer bi u tom slucaju situacija bila zajebana. Moze me raniti, uciniti bespomocnim.... A sa nozem nije tako siguran, pitanje je da li bi pokusao. A i ako pokusa imam prilicno realne sanse da ga udesim. :D

Hajvan

Ne trolam, zivota mi.... Jos kad je zeMsko privlacno, jos te veca paranoja hvata. Jednom sam imao slucaj sa manijakom. Sjedili u prirodi, osjecam nelagodu nekakvu, iako nista nisam cuo ni vidio. Okrenem se kada lik iza drveta, otkopcao hlace. :evil: A mi pricali, pili sok, nigdje veze. :-) Skocim za njim, napucam ga nogom u guzicu, oborim, malo se izderem na njega i pustim.... Sav usukan, nikakav, grijeh ga udariti. :-)

Valjda mi i ta scena malo podstakla paranoju. Od tada kada prolazim pored grupe muskaraca cesto imam osjecaj da ce nesto dobaciti. Uvijek kada prilazim malo razmislim sta ako nesto kaze, sagledam situaciju, pikiram najsnaznijeg u grupi, da po njemu prvom razvalim ako bude neophodno. :lol: Sreca, nikad niko nije dobacio, ali sam znao vidjeti da dobacuju ruzne stvari djevojkama dok idu sa momcima....... Mater im klosarsku, nema mi nista mrze.

I sta tako, sa zenom/djevojkom u sumi, napadne te naoruzan manijak. Nije da se ne desava..... Zato se ne zavlacim previse kada sam sa ljepsom polovinom. Jbg, sto je sigurno sigurno je.... Nema uzivancije ako osjecas nelagodu. E kad smo u vecem drustvu, to je druga stvar. Ja sa djevojkom, prijatelj sa djevojkom. To je vec sigurnija varijanta. :D
get out of my head :shock:
Kikibombona

#33 Re: Sam u prirodi :)

Post by Kikibombona »

jao_situacije wrote:
Sta je jaro? :D
jao_situacije

#34 Re: Sam u prirodi :)

Post by jao_situacije »

Kikibombona wrote:
jao_situacije wrote:
Sta je jaro? :D
ma ova priča sa hanumom i to :lol: k'o da sebe čitam
kucniljubimac

#35 Re: Sam u prirodi :)

Post by kucniljubimac »

Kikibombona wrote:

Ejs utoka, pa nije Ferhadija :D de malo mašte
Kikibombona

#36 Re: Sam u prirodi :)

Post by Kikibombona »

jao_situacije wrote:
Znaci, i ti imas iste nalete paranoje ili opreznosti? :D

Jos kad se neke zene bas bas urede, jos prirodno izgledaju privlacno, pa to moze biti jako nezgodno (svakakvih kretena, bolesnika i pacenika na ulici). :D Ja se sa vjernicima prepirem oko hidzaba, a sada kontam da hidzab nije tako lose rjesenje. :lol:

Kucni

Ma nisam imao neugodnosti osim ove jedne sa manijakom, ali.... Kad sam sam ili sa drustvom uopste ne razmisljam u tom pravcu. Al zene, djeca....
jao_situacije

#37 Re: Sam u prirodi :)

Post by jao_situacije »

Kikibombona wrote:
jao_situacije wrote:
Znaci, i ti imas iste nalete paranoje ili opreznosti? :D

Jos kad se neke zene bas bas urede, jos prirodno izgledaju privlacno, pa to moze biti jako nezgodno (svakakvih kretena, bolesnika i pacenika na ulici). :D Ja se sa vjernicima prepirem oko hidzaba, a sada kontam da hidzab nije tako lose rjesenje. :lol:

Kucni

Ma nisam imao neugodnosti osim ove jedne sa manijakom, ali.... Kad sam sam ili sa drustvom uopste ne razmisljam u tom pravcu. Al zene, djeca....
uvjerljivo najgore kad sam sa ženskom, ne zbog sebe nego zbog nje baš što ti kažeš jer ima bolesnika manijaka.. hajd kad sam sam, imao sam već situacija napada pokušaja pljački i sl. ali nekako kad je žensko tu kao da imam neku slabost.
mislim da je prije opreznost nego paranoja ono skeniram okolinu gledam potencijalne debile... ali uvijek me strah ja znam šta ću uraditi, ali kako da nju sklonim zaštitim da ne bude povrijeđena ne daj Bože..
u ženskom društvu 150 puta veća opreznost :roll:
Sephora

#38 Re: Sam u prirodi :)

Post by Sephora »

jao_situacije wrote: u ženskom društvu 150 puta veća opreznost :roll:
Samo? :D
pink floydd

#39 Re: Sam u prirodi :)

Post by pink floydd »

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Image

sve sa mojih izleta u divljinu, jbo Bear Gryllsa
Sephora

#40 Re: Sam u prirodi :)

Post by Sephora »

Gdje je se nalazi ova ljepota...?
pink floydd

#41 Re: Sam u prirodi :)

Post by pink floydd »

Sephora wrote:Gdje je se nalazi ova ljepota...?

Konjuh, podnožje Ozrena, pogled na Modrac i ova koliba je iznad Krivaje u Vozućoj
Sephora

#42 Re: Sam u prirodi :)

Post by Sephora »

pink floydd wrote:
Sephora wrote:Gdje je se nalazi ova ljepota...?

Konjuh, podnožje Ozrena, pogled na Modrac i ova koliba je iznad Krivaje u Vozućoj
Prelijepo - čovjeku ne bi bilo žao ovdje ni umrijeti... :D
Last edited by Sephora on 18/03/2015 11:36, edited 1 time in total.
kritichar

#43 Re: Sam u prirodi :)

Post by kritichar »

Idem vrlo rado, kad god mogu, sam sa psom
što više tišine i životinja vidim, sve je bolje, što više ljudi vidim, sve je gore
friskyoreo

#44 Re: Sam u prirodi :)

Post by friskyoreo »

Ja ne znam gdje vi idete pa nailazite na te manijake i te sto dobacuju... :-) To nije prirodni habitat za sociopate... :D
jazzer

#45 Re: Sam u prirodi :)

Post by jazzer »

Kikibombona wrote:

A da bude totalni peh, taj manijak voli muskarce :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#46 Re: Sam u prirodi :)

Post by Truba »

i meni je lakše kad sam sam
nema svjedoka mojoj bježaniji :lol: :lol: :lol:
Sunny-7

#47 Re: Sam u prirodi :)

Post by Sunny-7 »

Ja kontam, covjek treba biti na oprezu u prirodi, na daj boze na medvjeda naletiti, kad ono trebamo se manijaka pripaziti... :lol: :lol:
Stjui

#48 Re: Sam u prirodi :)

Post by Stjui »

Margita81 wrote: A jos kad si zensko pa zamisljas setnju sumom sama samcata. Manijak, noz, zica, napustena neka brvnara, Twin Peaks, medvjedi.....elem utoka mi nije ni pala na pamet :mrgreen:
ženska da sama šeta po šumi :shock: vjerujem i da bi tom manijaku prva misao bila "ova je gora mraka od mene" :D
dječak sa šibicama

#49 Re: Sam u prirodi :)

Post by dječak sa šibicama »

Image

gdje necu voliti... pola Slovenije sam prosao pjesice, po Bosni nesto slabije, imam neku averziju vizavi minskih polja.

ali zato u dezeli, od Nanosa, preko Krima, Bovca, Logarske doline, Pohorja, Kranjske gore, cak sam htio i kamniske alpe otici sa jaranom onako sa vrecama za spavanje i satorom, sreca pa nas odgovorise vjerujem da bi danas bio zaveden pod "nestao u prirodi" :D alpe su vec opasne.
irac300

#50 Re: Sam u prirodi :)

Post by irac300 »

Pošto mi je hobi istraživanje sa detektorom za metal, često idem po šumama i gorama. Što zabačenije, gdje nema ljudi to bolje, jer dosadi kada ti detektor zvoni, a nađeš limenku od žuje. :D A za ovo se totalno slažem da nije prijatno kada si u društvu sa ženskom osobom, baš nekakav čudan osjećaj ti prolazi kada si u nekoj nedođiji, a nekakvi gorštaci zure, gutaju pogledom žensku osobu koja je s tobom, majke mi, odmah mi padnu na pamet oni filmovi sa redneckovima. :D
Post Reply