Kauč-surferica HTV2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

insomnia78

#26 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by insomnia78 »

Pa ne bitno
Ne mozes porediti skroz drugi jezik sa onim "v" u kava/kafa
SSemir

#27 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by SSemir »

Je suis Hajreta
holowey

#28 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by holowey »

insomnia78 wrote:Pa ne bitno
Ne mozes porediti skroz drugi jezik sa onim "v" u kava/kafa
posao svakog ugostitelja je da podilazi gostima, ugadja im i tetosi ih...ne vidim nista lose u postupku ovog ugostitelja...just saying...

btw, hajreta je papanka...
insomnia78

#29 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by insomnia78 »

Doduse i hrvatski ugostitelji jedva cekaju da nase goste potetose, posebno sa tim kava/kafa
Ko sto rekoh
Image
dječak sa šibicama

#30 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by dječak sa šibicama »

Trebalo je to sve palijama razbiti, ko one junior ustase iz Sirokog Brijega.

Sha ba, dzesh ba, dosta smo se mi prilagodjavali, ba.
insomnia78

#31 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by insomnia78 »

Evo ovog, majoriziranog
Shiba

#32 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by Shiba »

Hajreta je savrsen primjerak "hipster muslimanke". Ne znam bolji termin da opisem tu pojavu a svi mi poznajemo par takvih osoba.

Podsjetila me na jednu moju prijateljicu koja nece da sjedi samnom ako pijem bilo kakav alkohol za vrijeme Ramazana jer gluho bilo vidjece ko... ali zato nije problem to isto vece otici i "prespavati" kod momka. To je valjda u redu jer niko ne vidi.
Miki123

#33 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by Miki123 »

Servilni, sluganski mentalitet. Vidim ima i ovdje nekih koji podržavaju.

Pa meni bi neugodno bilo kada bi u Zagrebu konobar samo zbog mene progovorio bosanski jer je to usiljeno, a da ne govorim koliko loše zvuči.
Bilo bi mi smiješno u najmanju ruku.

Pogotovo što je miješao pola hrvatski-pola bosanski..

A od par stotina hiljada ljudi u SA, ona našla pokrivenu polu ISIL-ovku, prikladaniju za epizodu kauč surferice iz Kandahara... :? i od toliko kafana, kafića, restorana u SA, oni našli nargilu pušionicu sa ovim Alibabom..
dječak sa šibicama

#34 Re: Kauč-surferica HTV2

Shiba wrote:Hajreta je savrsen primjerak "hipster muslimanke". Ne znam bolji termin da opisem tu pojavu a svi mi poznajemo par takvih osoba.

Podsjetila me na jednu moju prijateljicu koja nece da sjedi samnom ako pijem bilo kakav alkohol za vrijeme Ramazana jer gluho bilo vidjece ko... ali zato nije problem to isto vece otici i "prespavati" kod momka. To je valjda u redu jer niko ne vidi.
Image

nedo Bog uz ramazan sjesti blizu rakije ili krmetine, ali hvatati krivine u braku, dozvoljeno cak i pozeljno...
insomnia78

#35 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by insomnia78 »

Shiba wrote:Hajreta je savrsen primjerak "hipster muslimanke". Ne znam bolji termin da opisem tu pojavu a svi mi poznajemo par takvih osoba.

:thumbup:
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#36 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by lmo »

:-) :-) trač parada i pljuvanje, znatel' išta drugo?

gori ste i od hajrete i svake te hipsterke!

piroman posebno :D
ultima_palabra

#37 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by ultima_palabra »

Pa ne možeš porediti nevezanje i parking papkarenje... sa prvim ne smetaš nikome.

Drugo, pomalo mi tendenciozno djeluje biranje baš pokrivene djevojke i obilaženje samo nargilhana i džamija... kao da su HTV-ovci imali neku agendu iza svega toga.
karanana

#38 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by karanana »

gledo sam. sjo hajrete...vila u osjeku, a3, shminka i shtiklice i marama.
prava papanka sa onom voznjom i parkiranjem.

koncept emisije je ok, ali i hrvati izaberu da prikazu nesto drugacije.
kakva bi to emisija bila da je djina dosla kod mene i da sam joj ga prvu noc nakon izlaska na bazene ili u bosnu pristavio? jebes to, toga imas na svakom programu u svaka doba. hajrete nemas.
vade_mecum

#39 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by vade_mecum »

karanana wrote:gledo sam. sjo hajrete...vila u osjeku, a3, shminka i shtiklice i marama.

kakva bi to emisija bila da je djina dosla kod mene i da sam joj ga prvu noc nakon izlaska na bazene ili u bosnu pristavio? jebes to, toga imas na svakom programu u svaka doba. hajrete nemas.
stvar je u tome sto Hajreta kao treba da bude kao reprezentativna gradjanka Sarajeva, a realno nije.
lmo

#40 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by lmo »

ultima_palabra wrote:Pa ne možeš porediti nevezanje i parking papkarenje... sa prvim ne smetaš nikome.

Drugo, pomalo mi tendenciozno djeluje biranje baš pokrivene djevojke i obilaženje samo nargilhana i džamija... kao da su HTV-ovci imali neku agendu iza svega toga.

Barbari i njoj se činilo da bi bilo zanimljivo imati epizodu i o temi religije, te je Đina počela tražiti religioznu djevojku koja će joj otvoriti vrata svog doma i upoznati je o pravilima islama. Njeni poznanici su joj pomogli u tome i, kako kaže, "ne samo da je nastala super epizoda, nego je dobila super novu osobu u svom životu".

Na učešće u projektu "Kauč-surferica" odlučila se u želji da na lijep način prikaže islam, te svakodnevnicu jedne muslimanke. Kaže kako joj je bilo teško prihvatiti odgovornost predstavljanja jedne muslimanke, budući da je to veliki teret i odgovornost, jer "sve što kaže i uradi na neki način predstavlja muslimane", no vjeruje kako se sve desilo s razlogom.
dječak sa šibicama

#41 Re: Kauč-surferica HTV2

lmo wrote::-) :-) trač parada i pljuvanje, znatel' išta drugo?

gori ste i od hajrete i svake te hipsterke!

piroman posebno :D
Ljubavi moja mostarska :oops: :D
c.leon

#42 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by c.leon »

Prolazak kroz crveno tokom voznje, parkiranje u BBI-a na mjestu gdje nije predvidjeno, rucak u 4 sobe gdje Safije gdje se toci i prodaje alkohol nije u skladu sa njenom pricom. Sve je opovrgnula svojim ponasanjem. Ona predstavlja "sebe" u emisiji a NE Sarajevo, moje prijatelje i ljude koje poznajem, opcenito gradjane Sarajeva. Iskreno, ako se vec predstavlja kao fina i vjerna osoba neka poradi onda malo na svojoj opcenitoj kulturi. Samo se izblamirala bez veze!
lmo

#43 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by lmo »

dječak sa šibicama wrote:
Ljubavi moja mostarska :oops: :D
:oops1:
dječak sa šibicama

#44 Re: Kauč-surferica HTV2

lmo wrote:
ultima_palabra wrote:Pa ne možeš porediti nevezanje i parking papkarenje... sa prvim ne smetaš nikome.

Barbari i njoj se činilo da bi bilo zanimljivo imati epizodu i o temi religije, te je Đina počela tražiti religioznu djevojku koja će joj otvoriti vrata svog doma i upoznati je o pravilima islama. Njeni poznanici su joj pomogli u tome i, kako kaže, "ne samo da je nastala super epizoda, nego je dobila super novu osobu u svom životu".

Na učešće u projektu "Kauč-surferica" odlučila se u želji da na lijep način prikaže islam, te svakodnevnicu jedne muslimanke. Kaže kako joj je bilo teško prihvatiti odgovornost predstavljanja jedne muslimanke, budući da je to veliki teret i odgovornost, jer "sve što kaže i uradi na neki način predstavlja muslimane", no vjeruje kako se sve desilo s razlogom.
Drugim rijecima, dragi nasi hrvatici i gledateljice, vidite da pokrivene muslimanke ne nose dinamit ispod haljine, bar ne svaka od njih, shush mush.

HRT se srozao u pi materinu... ovo je samo slika i prilika na sta danas lici nekad kvalitetna tv kuca... da nema Dzele i njegovih dokumentaraca, nebi covjek vise imao sta pogledati tamo.

Jebala ih surferica.
ozdrlje_donje

#45 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by ozdrlje_donje »

karanana wrote:gledo sam. sjo hajrete...vila u osjeku, a3, shminka i shtiklice i marama.

Kralj ovog foruma
Ridjobrki

#46 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by Ridjobrki »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:... žele reći da je neki frajer smotan kažu da se veže u autu. :shock: :roll:
Ja sam ovo doživio prije par godina. Pješak krenuo da prelazi ulicu (Alipašina u visini Danijela Ozme) i ja usporim i stanem mu da pređe da ne bi završio na nečijoj haubi, kad cura kraj mene veli "ja levata". Rek'o jebajiga, lik krenuo, šta ću mu ja - kaže cura "ne on nego ti što si mu stao" i pođe se smijati kao to se u Sarajevu ne radi.

OK, to je hajmoreći zajebancija i cura je možda malo htjela naglasiti tu neku zajebanost života u Sarajevu ali objektivno su ljudi sa nekom normalnom kulturom ponašanja postali zeleni slonovi. Eto i ja vežem pojas taman nek sam stoput papak. Znam dobro koliko volim nagaziti i najmanje što mogu učiniti za sebe je taj pojas. Imam naviku vezanja pojasa i čak i kad sam suvozač mahinalno po navici mi desna ruka leti ka lijevom ramenu i traži pojas.

Meni je to stvar kulture i poštovanja prema životu a to što neko kontrira sistemu na sitnicama koje samo njega mogu koštati glave je opet stvar njegove percepcije svijeta i života. U svakom slučaju, ne znam šta bih rekao... Ne zna insan šta je gore, što se Hajreta tako ponaša i propagira takvo ponašanje ili što stvari objektivno tako stoje kako ih ona pokazuje.

Možda neko kad vidi to na stranoj televiziji i skonta kako ustvari izgledamo u očima svijeta.
insomnia78

#47 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by insomnia78 »

Ja ne znam od kud uopste kod nas ta navika ne vezanja pojasa, cak sta vise izbjegavanje i ismijavanje
Vani je ljudima nezamislivo da ne stavis pojas cak i na zadnjem sjedistu :lol:
nosara

#48 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by nosara »

Imaju agendu i kad prave djecije emisije... Znam ih ja, teski su to razbojnici...

Hajrija realna... Ko se veze po gradu i parkira po ps-u osim parking-pedera...? :oops: :D
saale

#49 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by saale »

Bahatost, šund i seljakluk,,,u to se Sarajevo odavno pretvorilo(nažalost) a bogami i citava država.
ultima_palabra

#50 Re: Kauč-surferica HTV2

Post by ultima_palabra »

lmo wrote:

Pa onda su trebali dati i adekvatan naziv: "religious couch-surfing" ili tako nešto... da zna čovjek šta da očekuje.
Post Reply