KRAJ TELEVIZIJE!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

OldMayor

#26 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by OldMayor »

dustaban wrote:Prva tvoja recenica - da radis u marketingu je vec dovoljna da shvatimo sta stoji iza tvog posta.
Ali si me ipak razocarao, nisi se pokazao nekim marketing ekspertom. Tvoje objasnjenje je zaista povrsno jer ti i dalje opravdavas klasicne metode reklamiranja koje su davno izgubile svoj smisao (i efekat naravno).
Marketing se danas manifestuje na sasvim drugaciji nacin, bolje reci - drugaciji za svaki konkretan slucaj. Oni imbecilni plakati za TDS garantujem ti zivotom su cisto bacanje para, zapravo ne bacanje vec njihovo pranje tj. podjela izmedju marketing agencije i narucioca.
Ko ce se to majketi propusiti zbog balerine i "slogana savrsen sklad"?! Pa jebote ljudi ne ostave cigare ni kad na njima pise da se od njih dobija rak! Sjetimo se, tim povodom, onog odlicnog vica (kad je krenula obaveza tih upozoravajucih poruka) kako je Mujo molio trafikanticu da mu zamjeni paklo cigara na kojima pise "pusenje izaziva impotenciju" za one gdje pise "pusernje izaziva rak"! :lol:
Ako me uvjeris da je ovaj vic smislio marketing strucnjak izvinut cu se za ovo prethodno napisano.

Ali znamo da nije. Marketing je generalno postao bezidejan (osjeti ovo, osjeti ono...) i zato svaku pohvalu zasluzuju one rijetke mocne reklame, najcesce za automobile, koje su umjetnicko djelo same za sebe.
Medjutim pitanje je koliko i one imaju efekta. Tu se ponajprije radi o dignitetu renomiranih proizvodjaca automobila u smislu obaveze da prednjace sa inovativnim idejama u svemu, pa tako i u marketingu. Ali realno, mi kupujemo auto prema materijalnim mogucnostima, tehnickim karakteristikama i sve vise po dizajnu. Dakle na osnovu vlastite procjene i odluke a ne na osnovu kvaliteta reklame i njenog izravnog efekta. I naravno, prema preporukama onih kojima vjerujemo i koji dijele svoje iskustvo sa ostalima. Moze i tu biti propagande (i ima je) ali ja sam definitivno mnoge stvari kupio nakon informacija sa foruma i definitvno nijednu zbog reklama u po filma.

Velis, onaj blesavi slogan "savrsen sklad" je ostao u uhu i samim time opravdao kampanju! Ja se sad sjetih najblesavijeg domaceg slogana svih vremena "Aida cipele, rahat cipele".
Kao sto vidimo to je presudjujuce uticalo na ovaj globalni uspjeh Aide!
:-)

A ja marketinga i gowana...
Vidi, tvoj prvi problem je taj jer je tebi marketing = reklama. Reklama je ponavljam samo jedan dijelic oglasavanja, sto je jedan dijelic promocije, koja je opet samo jedan dijelic marketing miksa, koji je opet samo jedan dijelic marketinga. Ti mozes to sve nazvati govnima, tvoje misljenje. Ali opet zapamti da pises npr sa racunara koji je takav jednim dijelom zahvaljujuci i marketingu. Jer upravo je jedna od funkcija marketinga da istrazuje potrebe korisnika i da ih zadovoljava. Pa tako ti danas umjesto DOS-a imas Windows i ne moras biti ni pretjerano informaticki pismen, ali mozes koristiti racunar.

Reklama kao reklama tebi moze bit imbecilna, ali mozda ti uopste nisi bio ni ciljno trziste te reklame. Naravno ti nisi o tome razmislio, ali eto sad razmisli, pa mozda i skontas koje reklame su bile namijenjene bas tebi kao ciljnom trzistu.

Zar ti mislis da bi ove svjetske komapnije milijarde dolara bacale u marketing da od njega nemaju koristi? :-)

I poenta tih reklama npr za cigarete jeste izgradnja brenda, a ne ono da vidis Savrsen sklad i odes na trafiku odmah. Naravno da nije u tome stvar. Poenta je da gradis brend, da se pozicioniras na trzistu, da se ciljno trziste poistovijeti sa tvojim brendom.

Pa ne bih bas rekao da je marketing bezidejan, ok, mozda jeste kod nas jer firme bas i ne zele da ulazu previse i generalno zato se i ne mogu takmiciti sa konkurencijom, koja ih gazi. One firme koje su prepoznale bitnost marketing funkcije i koriste je na pravi nacin, infiltriraju je u filozofiju firme, mislim da im je uspjeh zagarantovan.
Altsa

#27 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by Altsa »

nemam nista protiv reklama ali da se ne emituju na taj nacin sto ce prekidati filmove ili serije. prije je bilo 10-15 minuta rezervisano za epp prije dnevnika i to je bilo sasvim ok. ovo sto danas rade je cisto izivljavanje jer reklame koje prekinu film traju od 15-20 minuta :-) izgubi se volja za gledanjem a i zaboravi se sve sto se do tada pogledalo.
shady

#28 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by shady »

Streaming je buducnost, zamjenit ce i klasicni TV i videoteke koje su vec izumrle ionako :-D

Po meni je to i mozda najbolji nacin da se poboljsa TV, placas neku pretplatu da imas pristup "obicnom sadrzaju" (ako danasnji TV, starije emisije/serije/filmove, dnevnik, vijesti...itd) a za nove stvari platis kad hoces da gledas jos neku markicu (sto je neki ekvivalent videotekama/odlasku u kino).
VladaFBiH

#29 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by VladaFBiH »

Televizije u BiH imaju strogo definisan broj minuta po satu emitovanja programa (i ako ga pređu tuže ih druge TV tako da se to rijetko dešava) a također postoji i definisan broj prekida emisije/filma tako da se ne može desiti da se isti prekida svakih 15 min...
dustaban

#30 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by dustaban »

OldMayor wrote:
dustaban wrote:...
Vidi, tvoj prvi problem je taj jer je tebi marketing = reklama. Reklama je ponavljam samo jedan dijelic oglasavanja, sto je jedan dijelic promocije, koja je opet samo jedan dijelic marketing miksa, koji je opet samo jedan dijelic marketinga. Ti mozes to sve nazvati govnima, tvoje misljenje. Ali opet zapamti da pises npr sa racunara koji je takav jednim dijelom zahvaljujuci i marketingu. Jer upravo je jedna od funkcija marketinga da istrazuje potrebe korisnika i da ih zadovoljava. Pa tako ti danas umjesto DOS-a imas Windows i ne moras biti ni pretjerano informaticki pismen, ali mozes koristiti racunar.
Reklama kao reklama tebi moze bit imbecilna, ali mozda ti uopste nisi bio ni ciljno trziste te reklame. Naravno ti nisi o tome razmislio, ali eto sad razmisli, pa mozda i skontas koje reklame su bile namijenjene bas tebi kao ciljnom trzistu.
Zar ti mislis da bi ove svjetske komapnije milijarde dolara bacale u marketing da od njega nemaju koristi? :-)
I poenta tih reklama npr za cigarete jeste izgradnja brenda, a ne ono da vidis Savrsen sklad i odes na trafiku odmah. Naravno da nije u tome stvar. Poenta je da gradis brend, da se pozicioniras na trzistu, da se ciljno trziste poistovijeti sa tvojim brendom.
Pa ne bih bas rekao da je marketing bezidejan, ok, mozda jeste kod nas jer firme bas i ne zele da ulazu previse i generalno zato se i ne mogu takmiciti sa konkurencijom, koja ih gazi. One firme koje su prepoznale bitnost marketing funkcije i koriste je na pravi nacin, infiltriraju je u filozofiju firme, mislim da im je uspjeh zagarantovan.
Cuj nesta, ti bezmalo pod marketing trpas svu informatiku i svaku razmjenu informacija.

naravno da se marketing bazira na distribuciji informacije, ali moramo u svemu tome prepoznati sta je to marketinska, odnosno ciljana, odnosno "placanja vrijedna" informacija.
Upravo zbog ove zbrke imamo situaciju kakvu imamo. Cak i one vijesti koje svakako zasluzuju da se emituju, bivaju zloupotrebljene u marketinske svrhe, jer, pazi sad ovo, ako u dnevnik ide informacija da je neka nasa firma otvorila neki novi pogon, novinar ce odmah (znam ovo ne govorim napamet) gledati da tu vijest pretvori u reklamu i uzme nesto u padze. Pazljivim gledanjem informativnih emisija tacno se moze prepoznati kada su neke vijesti, koje bi trebale biti cisto informativnog karaktera, pretvorene u reklamu. Sa ocito nekim dodatnim razlozima i motivima.
Ja za ovo nemam dokaza pa ovo sve sto rekoh se moze i negirati. Ali ko ima dokaze da nije tako?!
Radi se jednostavno o tome da je NEMOGUCE razdvojiti informaciju od reklame. Marketing maheri upravo koriste tu situaciju i sebi pripisuju u zasluge sve ono sto ima pozitivan efekat cak i kad se radi o necemu s cime veze nemaju.
A sa druge strane, sve ono sto jeste ocigledni marketinski proizvod (reklame, spotovi, posteri...) cak i kad nema nikakvog korisnog efekta, masno se naplacuje upravo zbog nemogucnosti mjerenja sta je sta. Vec sam rekao, za promociju pusenja vise ucini jedan spontano nastali vic nego masno placene reklame.
I tako dalje. Mozda smo malo otisli od teme, ali mislim da nismo. Ja samo zelim da do kraja ogolimo ovu oblast, oblast reklamiranja, koja je izgubila svaki smisao. Ja znam da ovim direktno atakujem na egzistenciju mnogih medijskih kuca jer im je reklama glavni prihod, ali jebemese, ionako ih se nakotilo previse ovdje se mora desiti neko prociscenje. Zamislite vi kakav je uopce smisao reklamiranja na jednom od 200 TV programa?! Stariji forumasi ce se sjetiti vremena kad smo imali 2 TV kanala i EPP prije dnevnika. E te reklame su imale svoj puni smisao.

I tako dalje... sad razmisljam da naslov promjenim u - KRAJ TELEVIZIJE & REKLAMA !
IcedMFEarth

#31 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by IcedMFEarth »

Svaki put kad vidim negdje polarnog medvjeda meni se pije kola, pa ti reci reklame ne utiču :D
mousstapha

#32 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by mousstapha »

Google i Facebook su postali giganti upravo iz razloga sto njihove reklame dolaze do ciljanog korisnika i postoji ta povratna informacija kako korisnik reaguje na reklame ili kako ih amerikanci zovu "ads."
Medjutim, treba isto tako biti svjestan da to ne ide bas tako brzo kod nas. Jos uvijek postoje ljudi kojima su glavni izvor informacija TV i štampa. Druga je tema kako se kod nas rasporedjuje taj "marketnski kolac" i vezan je za aferu "Gibraltar."
dustaban

#33 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by dustaban »

IcedMFEarth wrote:Svaki put kad vidim negdje polarnog medvjeda meni se pije kola, pa ti reci reklame ne utiču :D
I ja svaki put kad jedem puter sjetim se filma Poslednji tango u Parizu!
:mrgreen:
detroit-mercy

#34 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by detroit-mercy »

dustaban wrote:
OldMayor wrote:
Cuj nesta, ti bezmalo pod marketing trpas svu informatiku i svaku razmjenu informacija.

naravno da se marketing bazira na distribuciji informacije, ali moramo u svemu tome prepoznati sta je to marketinska, odnosno ciljana, odnosno "placanja vrijedna" informacija.
Upravo zbog ove zbrke imamo situaciju kakvu imamo. Cak i one vijesti koje svakako zasluzuju da se emituju, bivaju zloupotrebljene u marketinske svrhe, jer, pazi sad ovo, ako u dnevnik ide informacija da je neka nasa firma otvorila neki novi pogon, novinar ce odmah (znam ovo ne govorim napamet) gledati da tu vijest pretvori u reklamu i uzme nesto u padze. Pazljivim gledanjem informativnih emisija tacno se moze prepoznati kada su neke vijesti, koje bi trebale biti cisto informativnog karaktera, pretvorene u reklamu. Sa ocito nekim dodatnim razlozima i motivima.
Ja za ovo nemam dokaza pa ovo sve sto rekoh se moze i negirati. Ali ko ima dokaze da nije tako?!
Radi se jednostavno o tome da je NEMOGUCE razdvojiti informaciju od reklame. Marketing maheri upravo koriste tu situaciju i sebi pripisuju u zasluge sve ono sto ima pozitivan efekat cak i kad se radi o necemu s cime veze nemaju.
A sa druge strane, sve ono sto jeste ocigledni marketinski proizvod (reklame, spotovi, posteri...) cak i kad nema nikakvog korisnog efekta, masno se naplacuje upravo zbog nemogucnosti mjerenja sta je sta. Vec sam rekao, za promociju pusenja vise ucini jedan spontano nastali vic nego masno placene reklame.
I tako dalje. Mozda smo malo otisli od teme, ali mislim da nismo. Ja samo zelim da do kraja ogolimo ovu oblast, oblast reklamiranja, koja je izgubila svaki smisao. Ja znam da ovim direktno atakujem na egzistenciju mnogih medijskih kuca jer im je reklama glavni prihod, ali jebemese, ionako ih se nakotilo previse ovdje se mora desiti neko prociscenje. Zamislite vi kakav je uopce smisao reklamiranja na jednom od 200 TV programa?! Stariji forumasi ce se sjetiti vremena kad smo imali 2 TV kanala i EPP prije dnevnika. E te reklame su imale svoj puni smisao.

I tako dalje... sad razmisljam da naslov promjenim u - KRAJ TELEVIZIJE & REKLAMA !
Nisi u pravu glede marketinga jer se fokusiras samo na jedan aspekt istog. Razmisljaj o marketingu kroz famozna 4P ( product, price, place, promotion). Réclame imaju ogromnu moc na podsvijest potrosaca a da toga nisi ni svjesni.
dustaban

#35 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by dustaban »

detroit-mercy wrote:
Nisi u pravu glede marketinga jer se fokusiras samo na jedan aspekt istog. Razmisljaj o marketingu kroz famozna 4P ( product, price, place, promotion). Réclame imaju ogromnu moc na podsvijest potrosaca a da toga nisi ni svjesni.
Reklame uopce nemaju toliku moc koliko im se pridaje znacaj. Ovdje pod reklamom podrazumijevam standardnu placenu emitovanu/publikovanu reklamu.
Ponavljam se, veci efekat od ovakve reklame ima preporuka potrosaca, kako direktna tako indirektna (recimo razni forumi) ili nesto sasvim drugo, neke neplanirane okolnosti i sl.
Reklama ima znacaj prvenstveno kao informacija o novom proizvodu, ali njena propagandna strana je zaista razotkrivena i ne vidim da ima nekog efekta. Danasnji potrosaci su jednostavno prevazisli propagandnu reklamu, da ne kazem da ona u njima izaziva kontraefekat - sto je reklama agresivnija to je sumnja u reklamirani proizvod veca!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by Truba »

baš čitam u novom bagu
web portali ubili tiskane novine o videoigricama
i sada je gobare novina u grob otjerao: Youtube :D

poetska pravda
fortaleza

#37 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by fortaleza »

OldMayor wrote:
dustaban wrote:Prva tvoja recenica - da radis u marketingu je vec dovoljna da shvatimo sta stoji iza tvog posta.
Ali si me ipak razocarao, nisi se pokazao nekim marketing ekspertom. Tvoje objasnjenje je zaista povrsno jer ti i dalje opravdavas klasicne metode reklamiranja koje su davno izgubile svoj smisao (i efekat naravno).
Marketing se danas manifestuje na sasvim drugaciji nacin, bolje reci - drugaciji za svaki konkretan slucaj. Oni imbecilni plakati za TDS garantujem ti zivotom su cisto bacanje para, zapravo ne bacanje vec njihovo pranje tj. podjela izmedju marketing agencije i narucioca.
Ko ce se to majketi propusiti zbog balerine i "slogana savrsen sklad"?! Pa jebote ljudi ne ostave cigare ni kad na njima pise da se od njih dobija rak! Sjetimo se, tim povodom, onog odlicnog vica (kad je krenula obaveza tih upozoravajucih poruka) kako je Mujo molio trafikanticu da mu zamjeni paklo cigara na kojima pise "pusenje izaziva impotenciju" za one gdje pise "pusernje izaziva rak"! :lol:
Ako me uvjeris da je ovaj vic smislio marketing strucnjak izvinut cu se za ovo prethodno napisano.

Ali znamo da nije. Marketing je generalno postao bezidejan (osjeti ovo, osjeti ono...) i zato svaku pohvalu zasluzuju one rijetke mocne reklame, najcesce za automobile, koje su umjetnicko djelo same za sebe.
Medjutim pitanje je koliko i one imaju efekta. Tu se ponajprije radi o dignitetu renomiranih proizvodjaca automobila u smislu obaveze da prednjace sa inovativnim idejama u svemu, pa tako i u marketingu. Ali realno, mi kupujemo auto prema materijalnim mogucnostima, tehnickim karakteristikama i sve vise po dizajnu. Dakle na osnovu vlastite procjene i odluke a ne na osnovu kvaliteta reklame i njenog izravnog efekta. I naravno, prema preporukama onih kojima vjerujemo i koji dijele svoje iskustvo sa ostalima. Moze i tu biti propagande (i ima je) ali ja sam definitivno mnoge stvari kupio nakon informacija sa foruma i definitvno nijednu zbog reklama u po filma.

Velis, onaj blesavi slogan "savrsen sklad" je ostao u uhu i samim time opravdao kampanju! Ja se sad sjetih najblesavijeg domaceg slogana svih vremena "Aida cipele, rahat cipele".
Kao sto vidimo to je presudjujuce uticalo na ovaj globalni uspjeh Aide!
:-)

A ja marketinga i gowana...

Suvremeno korporativističko društvo davno je odustalo od ciljanja stvarnih potreba čovjeka, koje su ograničene, i počelo je ciljati na emocionalne potrebe, koje su iluzorne i nezasitne, a jedna od dviju najjačih emocija koje pokreću ljude jest strah.
Danas više nemamo nadnaravni strah od munje i pomrčine mjeseca ali imamo strah od starosti, usamljenosti, neuspjeha, otkaza ili neprihvaćanja. I metode protiv straha su se promijenile, pa se umjesto žrtvovanja i magijskih obreda troše razni artikli i usluge. Preparati za pomlađivanje ciljaju na strah od starenja, zabava cilja na strah od samoće. Auti i odjeća ciljaju na strah od neprihvaćanja. Reklama puna bezbrižnosti i lepršavosti cilja na činjenicu da ljudi uopće ne uživaju u svakodnevnoj rutini, napetosti i zamoru, a reklama koja prikazuje spajanje ljudi cilja na strah od usamljenosti. Tu se još provlači i neki općeniti neuhvatljivi strah vezan uz opstanak. Strah je iracionalan. Zato je tako pogodan, pa ga se prvo, postavljanjem nedostižnih ideala kao mogućih, kroz reklame stvara, a tada se nudi lijek za stvoreni strah, u vidu određenog proizvoda. O tom strahu se ne govori, jer je sakriven iza fasade i društveno prihvaćenih obrazaca.

Marketing je jedna neprirodna grana koja ide protiv čovjeka i cilja na podsvijesno, emocije.
triiksa

#38 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by triiksa »

OldMayor wrote: Drug ne mozes tek tako lupati. Ja radim u marketingu i sigurno to ne ide tako da se lupi prica i direktor je popusi. Ti mislis da firme tek tako bacaju stotine hiljada i miliona na marketing, a da se to ne provjeri je li dalo nekog rezultata? Pa ko je lud da ti tek tako da lovu da se ti igras s njom. Ta reklama koju ti vidis je krajnji proizvod mjeseci istrazivanja, planiranja itd. Naravno ima ih i debilnih, to ne sporim.

p.s.
Eto vidis, te reklame za cigare mozda jesu imbecilne, ali si zapamtio cak i slogane. :D

Ima to sve svoje, tako da je ne bih donosio tek tako neke pausalne ocjene. Marketing je veoma obimna materija. :wink:
Slogani debilnih reklama se pamte zbog ponavljanja istih do besvjesti, ne zbog kvaliteta ili smislenosti same reklame.
Pirija

#39 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by Pirija »

Mrzim reklame i zato ne gledam televiziju bar 15-20 godina
zivjeo XBMC i broadband internet :)
Maharadza

#40 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by Maharadza »

TV gledam ali samo sport (uživo) i vijesti a za filmove imam telku koja pušta većinu formata (čak i .mkv) uključujući titlove, tako da sam samo ovo još nabavio:

http://www.billiger.de/show/produkt/300 ... HqHE3HBdFw

+

Image

Uživancija! 8)
funeral blues

#41 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by funeral blues »

dustaban wrote:
sizifinho wrote:Reklama je psihološka manipulacija daleko dublja nego što laici to poimaju. Obično tu nije fazon ono što gledaš, već sublimalne poruke koje itekako utječu na čovjeka...
Ma poznata nam je svima ova teorija i kategoricki tvrdim da se i sa ovim pretjeruje. Zapravo prije bih rekao da teza "kako mi nismo svjesni kako je reklama efikasna..." samo jedna ofirna reklama reklamiranja!
Ja naprosto ne mogu da vjerujem da su neke kompanije spremne baciti onolike novce na reklame koje su, em imbecilne, em im uopce ne trebaju. Kad se samo sjetim reklama za cigarete, to vam je ono ne smije se reklamirati direktno vec indirektno, pa dobijete nekakve skupe dzambo postere neke cure sa imbecilnom porukom "savrsen sklad" i tek ovlas logo tvornice cigara.
Mogu mislit koju je ofirnu prichu slozio marketing strucnjak direktoru tokmaku - "ne znate vi kako to utice na kupce..."
Kojesta sve je to uglavnom pranje novca gdje se pare prepolove izmedju narucioca reklame i reklamne agencije. Stvarni efekti reklame se zapravo ne znaju, ostaju samo ove ublehe i mitovi koji velicaju reklamiranje koje je samo sebi svrha.
Mene zivo interesuje kakve dokaze ima tv kuca koja nas siluje reklamama da takvo reklamiranje ima efekta na prodaju. U mom slucaju, kunem vam se svime, tu ako ima kakvog efekta to je antiefekat. A ja zaista mnogo trosim.
Medjutim, rezultate takvog reklamiranja jasno vidim u ovome o cemu pricam - nakon sto su reklame i smrtovnice preuzele pola novina prestao sam citati novine, televiziju vec dugo ne gledam nesto ali sve su prilike da cu skroz prestati. Sav sam dakle na internetu i primjecujem da se ta cinjenica koristi za sve intenzivnije reklamiranje na tom mediju.
Zasad je to podnosljivo ali vidjecemo kako ce se stvari dalje odvijati. Medjutim tu treba imati na umu da internet nije isto sto i medij "jednosmjernog emitovanja" kao sto su novine, radio i tv.
Za agresivnu reklamu na internetu vec sad imamo nacin zastite...
Apsolutno se slažem.
solo2

#42 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by solo2 »

Tema kraj televizije a prica o reklamama i marketingu -
Detroit-Mercy spominje 4 P's (prevazidjeno drug) - to je marketing 20. vijeka
Drugi opet spominju subliminalne poruke, mjerenje zastupljenonsti proizvoda.. sto vec ima nekog smisla mada im nije mjesto ovdje
Ukratko - vecina je neobavjestena i nedovoljno edukovana da bi raspravljala na temu - marketing - advertising

Posebno dustaban koji raskrinkava efektivnost marketinga i reklame :-) - to je puno dublja nauka drug nego sto mislis samo sto zivis u banani
pa nisi svjestan koliko je to slozena materija i koliko kada se koristi pravilno ima efekta

Reci cu vam samo par stvari
Marketing je roadmap - strategija a reklama iliti advertising je jedan od kanala preko kojih se ista implementira
kljucan faktor je market reseach (istrazivanje trzista) jer tu dolazi do mjerenja i usavrsavanja strategije i pronalazaka najboljih kanala i ciljne grupe

Pozdrav :bih:
supercali

#43 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by supercali »

A ti si pretpostavljam pr brand marketing manager u oblasti reklama sa univerziteta travnik
Kal El

#44 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by Kal El »

Ma ja skidam sve filmove ,gledam nas tv samo zbog utakmice repke ,a volim vise strane kanale nego ove nase gluposti
dustaban

#45 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by dustaban »

Ljudi moji, kad imas smart TV (ili jos bolje Android TV) i dobar internet, televizija je stvarno besmislena. Jucer sam cio dan proveo gledajuci full HD sadrzaje sa jutubeta... nigdje kraja. A sve ono sta ZELIM GLEDATI i BEZ REKLAMA!

Zivio internet, smrt televiziji!
Pirija

#46 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by Pirija »

TV ne gledam vec godinama
Kodi
Netflix
Torrent
Streamovi
itd
FAP mashina

#47 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by FAP mashina »

dustaban wrote:Ljudi moji, kad imas smart TV (ili jos bolje Android TV) i dobar internet, televizija je stvarno besmislena. Jucer sam cio dan proveo gledajuci full HD sadrzaje sa jutubeta... nigdje kraja. A sve ono sta ZELIM GLEDATI i BEZ REKLAMA!

ako nije tajna, da nam otkrijes o kojem modelu smart tv-a govoris?
SmokingMan

#48 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by SmokingMan »

Nemam sa tim problema,jer u sobi i nemam TV-a,niti mi je potreban....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#49 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by _BataZiv_0809 »

SmokingMan wrote:Nemam sa tim problema,jer u sobi i nemam TV-a,niti mi je potreban....
Jak ti nickname :thumbup:
dustaban

#50 Re: KRAJ TELEVIZIJE!

Post by dustaban »

FAP mashina wrote:
dustaban wrote:Ljudi moji, kad imas smart TV (ili jos bolje Android TV) i dobar internet, televizija je stvarno besmislena. Jucer sam cio dan proveo gledajuci full HD sadrzaje sa jutubeta... nigdje kraja. A sve ono sta ZELIM GLEDATI i BEZ REKLAMA!
ako nije tajna, da nam otkrijes o kojem modelu smart tv-a govoris?
Ma nije tajna, to je PHILIPS smart tv 55 incha FHD, 3D itd.), kupljen prosle godine... ja sam prezadovoljan, nije bio preskup a karakteristike vise nego dobre.
Ali vise nego sam televizor mene je odusevio YOUTUBE! Toliko dobrog FULL HD sadrzaja na njemu da ne povjerujes. A dobar mi je i internet tako da je meni gledanje HD koncerata na youtubetu postalo, neocekivano, glavna funkcija ovog TV-a! CAk i ove emisije sa TV-a koje vrijedi gledati, ne gledam kad ih pustaju nego kasnije sa jutjuba kad cujem da ih vrijedi gledati!
Do unazad par dana sam gledao i filmove sa ovog NEOKINA, ali se tu nesto poyebalo kazu da ce popraviti uskoro.
Sve u svemu - Dobar (smart) TV + Dobar Internet je dobitna kombinacija

A to nisam ni u ludilu pomisljao kad sam ga kupovao.
Post Reply