Zasto TE zene obicno ostaju same??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

pitt

Post by pitt »

Prince wrote:
nikita wrote:Pa ostaju same jer nisu pronasle ono sto su trazile, ili nisu htjele da pristanu na lazno stvaranje slike okolini...

Nisu bile birane kao vecina, nego su birale... :D
:D Još kad se prepoznaju u temi, to je vrhunac.
Bogami, kraj mene ne bi takva jedna sama bila :D:D:D
Takve osobe (ima i muskaraca) jednostavno zele da nadju ono sto zu zamislile i nece se skrasiti ni sa cim drugim. Zar je grijeh odreci se svoga sna za nesto lijevo? :roll:
sorge_sa

Post by sorge_sa »

Prince Upisano: 14. apr. 2005. 18:05 Naslov poruke:

--------------------------------------------------------------------------------

nikita (citat):
Pa ostaju same jer nisu pronasle ono sto su trazile, ili nisu htjele da pristanu na lazno stvaranje slike okolini...

Nisu bile birane kao vecina, nego su birale...

Još kad se prepoznaju u temi, to je vrhunac.

jos kad se ti prepoznas :D :P 8-) :lol: :razz: :-D.....to je extaza

p.s. nije da se nicki ne zna i ne moze sama odbranit........ali nisam mogo odolit :P 8-) :D :razz:
pitt

Post by pitt »

ko te ne zna brko...... :D:D
sorge_sa

Post by sorge_sa »

pitt Upisano: 14. apr. 2005. 18:25 Naslov poruke:

--------------------------------------------------------------------------------

ko te ne zna brko......

prince jedini frajer koji je popusio vise korpi od forumasica od tebe :D :P :razz: :lol: :-D
pitt

Post by pitt »

Haj nek nisam najgori bar u necemu :D:D:D nego, gdje si ti bolan.....nema te ni na mapi :?
sorge_sa

Post by sorge_sa »

pitt Upisano: 14. apr. 2005. 18:30 Naslov poruke:

Haj nek nisam najgori bar u necemu nego, gdje si ti bolan.....nema te ni na mapi

ma bolan Pitt ti si dobar :D :P :razz: :lol: dobra je zemlja sto te drzi.. :razz: :lol: :P :D
super silver haze

#32 Re: Zasto TE zene obicno ostaju same??

Post by super silver haze »

teman_f wrote:Neki muskarci bi ih nazvali inteligentnim i ambicioznim, a neki prepotentnim i komplikovanim, ovisno od toga koliki je njihov sopstveni ego, njihov intelekt ili bar sposobnost realnog rasudjivanja.
Neki bi ih nazvali zenstvenim, a neki nedokucivim - ovisno o njihovom poznavanju lijepog ili njihovom samopouzdanju (ukoliko ga uopste imaju).
Neki muskarci im se dive, a neki ih se boje, ovisno vjerovatno o bracnom stanju, jer samo ovi prvi su skontali sta imaju, a sta bi mozda trebali da imaju.
Neki bi ih (doduse manjina) nazvala jakim i samosvjesnim, a neki cudnim, glupim i probirljivim, ovisno od toga da li su sami ozenili ili usli u vezu iz ljubavi ili im je dosadio otkucaj "bioloskog sata", ili beskrajna naglabanja rodbine i komsiluka.
Elem, cinjenica je da gore opisane zene (kako god ih drugi vidjeli), ipak na kraju balade - ne naravno uvijek, ali uglavnom - ostaju same. Pitanje je, u cemu je stvarni problem?? Da li je mozda problem u tim zenama koje mozda imaju preveliko misljenje o sebi, ili je problem u muskarcima koji se mozda boje konkurencije u zivotu, pa bi radije da zavrse sa urednim domacicama, "lijepog" izgleda koje nista ne govore, ali uredno obavljaju sve kucne poslove.?? Ili je razlog nesto sasvim trece?? Sta vi mislite o tome??

Svjesna sam mogucnosti "niskih" odgovora i komentara, ali sam spremna uzeti taj riziko. :)

pa sta i ako ostanu same? zasto je toliki problem biti sam? zar nije jadnije milion puta udati/ozeniti se za nekoga samo da ne bi bili sami? i zar biti sam ne donosi masu prednosti u vidu slobode, jebavanja koga i kada hoces i cuvanja para za sebe?

ta zena bi mogla ostati neudata ali sa 7-8 ljubavnika... zar tada nebi bila manje sama nego da ima jednog te istog muskarca pored sebe non stop?

ne kontam niti jedne sekunde bauk "samoce" i rezon da je biti single nesto lose...
teman_f

#33 Re: Zasto TE zene obicno ostaju same??

Post by teman_f »

"pa sta i ako ostanu same? zasto je toliki problem biti sam? zar nije jadnije milion puta udati/ozeniti se za nekoga samo da ne bi bili sami? i zar biti sam ne donosi masu prednosti u vidu slobode, jebavanja koga i kada hoces i cuvanja para za sebe?

ne kontam niti jedne sekunde bauk "samoce" i rezon da je biti single nesto lose..."[/quote]

Pa i jeste jadnije biti sa nekim samo da ne bi bili sami - tako samo mozes biti osudjen da budes nesretan cijeli zivot ili u najboljem slucaju "polovicno" sretan - pa ko voli, nek`izvoli!
A sto se tice samoce - samoca moze da bude dobra, a moze da bude i kobna. Kad pocnes da uzivas u samoci onda si ili na jako dobrom putu ka` zrelosti ili si totalno skrenuo u vode osobenjastva. Nakon odredjenog vremena, samoca moze i da stvari usamljenost, a - "usamljenost radja misao, misao nezadovoljstvo, nezadovoljstvo pobunu". Dakle, ni samoca nije neki prijeki ljek.
A sto se tice te slobode u promjeni partnera - hahah - ne znam, mora da nemas vise od 20 godina, dok tako naivno razmisljas da to mozes raditi cijeli zivot! :razz:
leech

Post by leech »

Pitanje je, u cemu je stvarni problem?? Da li je mozda problem u tim zenama koje mozda imaju preveliko misljenje o sebi, ili je problem u muskarcima koji se mozda boje konkurencije u zivotu, pa bi radije da zavrse sa urednim domacicama, "lijepog" izgleda koje nista ne govore, ali uredno obavljaju sve kucne poslove.??
Nijedno od ovoga. Lisac je to fino rekao. Nemaju te žene preveliko mišljenje o sebi ali imaju problem da im neko može odgovarati i ... odgovarati..
Druge opcije nema.. To su žene koje ne traže partnere na sajmovima .. tip za sex, tip za život, tip za provod. Te žene traže hemiju koju ne mogu nadoknaditi "kvaliteti" koji zadovoljavaju "prosječne" zene. Ne žele biti inferiorne, ali još manje žele biti superiorne. Čak i ako zaista zagrizu nijednog momenta nije isključeno da će ih totalno ohladiti naizgled sitnica... pogrešno izgovorena rečenica... nedostatak elementarnog, općeg, znanja .. kulture.. svega onoga o čemu "te druge" žene nemaju brigu. Nemaju one tu izbora. Daju šansu ali ne praštaju felere.
pitt

Post by pitt »

leech wrote:
Pitanje je, u cemu je stvarni problem?? Da li je mozda problem u tim zenama koje mozda imaju preveliko misljenje o sebi, ili je problem u muskarcima koji se mozda boje konkurencije u zivotu, pa bi radije da zavrse sa urednim domacicama, "lijepog" izgleda koje nista ne govore, ali uredno obavljaju sve kucne poslove.??
Nijedno od ovoga. Lisac je to fino rekao. Nemaju te žene preveliko mišljenje o sebi ali imaju problem da im neko može odgovarati i ... odgovarati..
Druge opcije nema.. To su žene koje ne traže partnere na sajmovima .. tip za sex, tip za život, tip za provod. Te žene traže hemiju koju ne mogu nadoknaditi "kvaliteti" koji zadovoljavaju "prosječne" zene. Ne žele biti inferiorne, ali još manje žele biti superiorne. Čak i ako zaista zagrizu nijednog momenta nije isključeno da će ih totalno ohladiti naizgled sitnica... pogrešno izgovorena rečenica... nedostatak elementarnog, općeg, znanja .. kulture.. svega onoga o čemu "te druge" žene nemaju brigu. Nemaju one tu izbora. Daju šansu ali ne praštaju felere.

Cija si ti tako pametna :D:D:D
leech

Post by leech »

Tvoja ako ne podbaciš.
ArtefakT

Post by ArtefakT »

sve su to samo ljudi...
i one zele da ih neko zagrli itd. ali previse razmisljaju... to je glavni problem takvih zena,previse razmisljaju... ja znam par njih jako dobro... :shock: :shock:
leech

Post by leech »

One svakako ne žele biti same. Ali žele biti zadovoljne.
pitt

Post by pitt »

leech wrote:Tvoja ako ne podbaciš.
Pa kad nisam do sada valjda necu ni u budocnosti :D:D Kolko traje ovaj test period? :D:D
leech

Post by leech »

Strpljenja. Tek si počeo. Testiram izdržljivost. Prvo.
pitt

Post by pitt »

Ma tu sam pravo jak ....ko pittsburski celik :D:D
leech

Post by leech »

Znaš li kako se kalio?
Lisac

Post by Lisac »

ona se budi, sve je to davno u pjesmama opjevano :D :D

pitte izdrzhi. budi postojan i chvrst kao mario lemieux i demantiraj tako vlastitim djelom naslov topica :D :D
dajdzarile

Post by dajdzarile »

samouvjerena zena je vise sama nego uvjerena :D
da ne kazem da je potraga za lijepom i pametnom slicna traganju
za gralom :D
manijak1

Post by manijak1 »

da ne kazem da je potraga za lijepom i pametnom slicna traganju za gralom :D :D čita se čita Historija :D
Nego Rile , nisu baš ni muškarci vas svi tako obdareni :D
dajdzarile

Post by dajdzarile »

kako ko :D nego imal sta posteno? :wink:
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Nema , sve prevare i štele :D
dajdzarile

Post by dajdzarile »

ama nicija nafaka nije pobjegla :D
teman_f

Post by teman_f »

sta jel`to nemate vise sta da kazete na ovu temu ili....inace nemate sta da kazete? :-?
gizmox

#50 Re: Zasto TE zene obicno ostaju same??

Post by gizmox »

teman_f wrote:"pa sta i ako ostanu same? zasto je toliki problem biti sam? zar nije jadnije milion puta udati/ozeniti se za nekoga samo da ne bi bili sami? i zar biti sam ne donosi masu prednosti u vidu slobode, jebavanja koga i kada hoces i cuvanja para za sebe?

ne kontam niti jedne sekunde bauk "samoce" i rezon da je biti single nesto lose..."
Pa i jeste jadnije biti sa nekim samo da ne bi bili sami - tako samo mozes biti osudjen da budes nesretan cijeli zivot ili u najboljem slucaju "polovicno" sretan - pa ko voli, nek`izvoli!
A sto se tice samoce - samoca moze da bude dobra, a moze da bude i kobna. Kad pocnes da uzivas u samoci onda si ili na jako dobrom putu ka` zrelosti ili si totalno skrenuo u vode osobenjastva. Nakon odredjenog vremena, samoca moze i da stvari usamljenost, a - "usamljenost radja misao, misao nezadovoljstvo, nezadovoljstvo pobunu". Dakle, ni samoca nije neki prijeki ljek.
A sto se tice te slobode u promjeni partnera - hahah - ne znam, mora da nemas vise od 20 godina, dok tako naivno razmisljas da to mozes raditi cijeli zivot! :razz:[/quote]

mozda je za zene to istina, jer nakon odredjene godine postanu stare i neprivlacne, tako da je za njih imprteativ biti udate.

za muskarce, apsolutno ne vidim rezona zasto bi se uopste zenili. ne bar za one koji su u stanju naci zenu/curu za karanje kad god pozele... obicno se zene oni muskarci koji su sretni da su bilo sta nasli, znaci luzeri... ja imam 34 godine i ne vidim zasto ne bih bio u stanju da guzim i u 74 ili 84., mnoge zene vole i starije muskarce, pogotovo kad ne dolazi u pitanje potentnost sto danas sa vijagrom nije problem. to se ne moze reci za zene, ko bi volio da kara babu od 75 godina?! cak i puno mladje su prestare, a ja sto sam stariji to mi bolje ide sa mladjim curama, od 18-19...

ne pada mi na pamet da se zenim jer tek bih tada bio osudjen na samocu, ista zena svaki dan je puno gore nego nikako ne biti ozenjen.
Post Reply