teman_f wrote:"pa sta i ako ostanu same? zasto je toliki problem biti sam? zar nije jadnije milion puta udati/ozeniti se za nekoga samo da ne bi bili sami? i zar biti sam ne donosi masu prednosti u vidu slobode, jebavanja koga i kada hoces i cuvanja para za sebe?
ne kontam niti jedne sekunde bauk "samoce" i rezon da je biti single nesto lose..."
Pa i jeste jadnije biti sa nekim samo da ne bi bili sami - tako samo mozes biti osudjen da budes nesretan cijeli zivot ili u najboljem slucaju "polovicno" sretan - pa ko voli, nek`izvoli!
A sto se tice samoce - samoca moze da bude dobra, a moze da bude i kobna. Kad pocnes da uzivas u samoci onda si ili na jako dobrom putu ka` zrelosti ili si totalno skrenuo u vode osobenjastva. Nakon odredjenog vremena, samoca moze i da stvari usamljenost, a - "usamljenost radja misao, misao nezadovoljstvo, nezadovoljstvo pobunu". Dakle, ni samoca nije neki prijeki ljek.
A sto se tice te slobode u promjeni partnera - hahah - ne znam, mora da nemas vise od 20 godina, dok tako naivno razmisljas da to mozes raditi cijeli zivot! 
[/quote]
mozda je za zene to istina, jer nakon odredjene godine postanu stare i neprivlacne, tako da je za njih imprteativ biti udate.
za muskarce, apsolutno ne vidim rezona zasto bi se uopste zenili. ne bar za one koji su u stanju naci zenu/curu za karanje kad god pozele... obicno se zene oni muskarci koji su sretni da su bilo sta nasli, znaci luzeri... ja imam 34 godine i ne vidim zasto ne bih bio u stanju da guzim i u 74 ili 84., mnoge zene vole i starije muskarce, pogotovo kad ne dolazi u pitanje potentnost sto danas sa vijagrom nije problem. to se ne moze reci za zene, ko bi volio da kara babu od 75 godina?! cak i puno mladje su prestare, a ja sto sam stariji to mi bolje ide sa mladjim curama, od 18-19...
ne pada mi na pamet da se zenim jer tek bih tada bio osudjen na samocu, ista zena svaki dan je puno gore nego nikako ne biti ozenjen.