hutba IZ o predstojećem 8. martu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Warashii

#26 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by Warashii »

@ngel wrote:
Warashii wrote:
@ngel wrote: Po Islamu je duznost muskarca da izdrzava porodicu, a zena i ako radi njena je stvar da li ce svoj novac trositi na porodicu ili ce ga trositi samo na sebe, muz nema pravo traziti od nje novac koji ona zaradi, dakle posao i novac za izdrzavanje porodice je zenina dobra volja, nikako obaveza....naravno da zvuci nevjerovatno ali to samo govori koliko je Islam zastitio zenu i njena prava u svakom smislu
:) kako da ne .
Pa koliko ti znas muskaraca koji nisu u mogucnosti da ispostuju svoju "obavezu"?
Haj hljeba ti kako ce joj on obezbjediti dojilju ako on ne radi a ona to trazi od njeg?
To je njegov problem, a ne problem zakona :)
To samo govori koliko su neke stvari besmislene.
Islam ima strasno dobrih "zakona" samo ih se brdo loše tumači.
Ja ti samo kažem da živimo u drugačijem svijetu danas pa treba na neke stvari malo drugačije gledati.
Point.

#27 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by Point. »

Ne mogu da vjerujem da bivsim pjandurama, sada velikim vjernicima, smeta 8 Mart. Neka ga slavi i postuje ko hoce, ali nametanja od velikih novonastalih muslimana nece biti.

Dakle, drage sestre, mame, majke, nene, tetke, djevojke bivse, djevojke sadasnje, djevojke buduce, zene, svalerke, drugarice, ljubavnice, poznanice i ostale pripadnice ljepseg spola, SRETAN VAM 8.MART!. :kiselavoda: :plesu:
ultima_palabra

#28 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by ultima_palabra »

@ngel wrote:
ultima_palabra wrote: Umjesto toga mogli su se osvrnuti na izjavu Kemala Čauševića u kojoj smo mogli vidjeti modus operandi stranke koju IZ često podržava i u kojoj su brojne hodže članovi... kad ćemo od Rijaseta čuti nešto o tome?
A kad se osvrnu, onda ih se napljuje jer zaboga nije njihovo da se mijesaju u politiku....nije se rodio ko je narodu ugodio :-)
Nije to samo politika, nego i sumrak morala, korupcija i kriminal... obaveza uleme u islamu je da reaguje.
sandra01

#29 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by sandra01 »

texiller wrote:
sandra01 wrote:Znaju li ljudi iz IZ sta 8. Mart uopste predstavlja?
To nije dan kada muskarci kupuju cvjece svojim zenama,trebali bi to raditi stalno :roll: .
Ovo je dan posvecen zenama koje su bile proganjane,osudjivane,bijene,ponizavane ,izopstene iz drustva jer su se borile (i izborile) za svoja ljudska prava.
Ja cu ih bogami slaviti ,dok sam ziva jer su izborile da ja danas zivim ravnopravno (koliko toliko) i da sama biram svoj put i nacin sta cu i kako raditi.
Hvala im sto su izborile moje pravo na izbor.

SRETAN 8.MART !!!!!!! :plesu: :namigusa:
da li možeš vidjeti apsurdnost svog bića....

ljudi iz IZ vrlo dobro znaju šta je 8 mart i šta on predstavlja...

8 mart definitivno nije dan posvećen ženama koje su bile proganjane,osudjivane,bijene,ponizavane ,izopstene iz drustva jer su se borile (i izborile) za svoja ljudska prava... ko je klara cetkin je figura koja je iskorištena u političke svrhe komunističke partije... rođena kao protestant, udala se za židova i postala komunista... ima li gore kombinacije...

no... tvoja rečenica "ja ću ih bogami slaviti" je dovoljna da objasni tebe kao osobu, sve tvoje beskičmene stavove i tvoju licemjernu narav...

toliko o 8 martu i crvenim ružama...[/qute]

E meni ovo boldirano dovoljno govori o tebi.
Nemas ti pravo bilo kome govoriti o njegovoj naravi!!!!!
Kroksica

#30 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by Kroksica »

sandra01 wrote:
Znaju li ljudi iz IZ sta 8. Mart uopste predstavlja?
To nije dan kada muskarci kupuju cvjece svojim zenama,trebali bi to raditi stalno :roll: .
Ovo je dan posvecen zenama koje su bile proganjane,osudjivane,bijene,ponizavane ,izopstene iz drustva jer su se borile (i izborile) za svoja ljudska prava.
Ja cu ih bogami slaviti ,dok sam ziva jer su izborile da ja danas zivim ravnopravno (koliko toliko) i da sama biram svoj put i nacin sta cu i kako raditi.

Meni, muslimanki, je svaki dan 8.mart a tebi samo za osmi mart. Duša...
Warashii

#31 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by Warashii »

Kroksica wrote:
sandra01 wrote:
Znaju li ljudi iz IZ sta 8. Mart uopste predstavlja?

Meni, muslimanki, je svaki dan 8.mart a tebi samo za osmi mart. Duša...
Pa onda nema nikakvog razloga da ti smeta eto taj osmi mart.
@ngel

#32 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by @ngel »

Muslimanima odnosno muslimankama ne smeta da neko slavi 8. mart ili bilo koji praznik, ali i svi oni koji slave bilo sta isto tako trebaju da postuju stav IZ i muslimane koji to odbijaju da slave
Kroksica

#33 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by Kroksica »

Warashii wrote:

Pa onda nema nikakvog razloga da ti smeta eto taj osmi mart.
Pa ne smeta mi.
harač

#34 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by harač »

još jedan primjer islamističkog zla :zzzz:

žena "ne mora" raditi, ni zarađivati, to je muževo, stoga se ne mora ni obrazovati, sredili smo joj da ne mora klanjati ni u džamiji, zaista ona jadna ne mora - niti je u suštini poželjno bez prikladnog muškog "skrbnika" - ni izaći iz kuće. njeno je da rađa, da bude poslušna, jer je bog dao prednost jednima prema drugima, mora se pokoravati, a ako to ne čini "bog" je dozvolio mužu i da je jadnu i neposlušnu i udari. čak da je doktor nauka nema istu procesnu moć svjedočenja činjenica kao najobičniji balavac, jer je ona po "bogu" polu-imbecilno biće, plačljivo, nestabilno, zaboravno. upravo zbog tih njenih intelektualnih manjkavosti ne treba ni da nasljeđuje isto, jer jadnica neće znati šta s tim. čak i da nađe razlog i da izađe iz kuće mora se zabuliti, sakriti, "bog" joj je zabranio da ne zvecka ni nakitom jadna da ne bi prokurvala, jer je to u prirodi jače od nje :D ISIS-ovci svijeta ujednite se

sretan vam 8. mart :D
Warashii

#35 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by Warashii »

@ngel wrote:Muslimanima odnosno muslimankama ne smeta da neko slavi 8. mart ili bilo koji praznik, ali i svi oni koji slave bilo sta isto tako trebaju da postuju stav IZ i muslimane koji to odbijaju da slave
Sasvim ok, niko ništa drugo i ne zagovara.
Drvosjeca iz Dejcica

#36 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

@ngel wrote: Da olaksas sebi zivot na Zemlji preko zeninih ledja :-) E pa nece da moze u Islamu :D
Nije li brak zajednica muža i žene, da dijele dobro i zlo dok ih smrt ne rastavi? Kakav život preko ženinih leđa.. :cry: Ja kada vidim bračni par da imaju odvojene novčanike, on plaća račune a ona svoju platu troši eto Bog te pit'o na šta, meni ih bude žao što foliraju jedno drugo. To bi valjda bilo pravedno po tom tvom shvatanju islama. :( Bolje onda da se rastave i da žive odvojeno jer to nije zajednica i institucija braka.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 07/03/2015 14:52, edited 1 time in total.
Sentinel

#37 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by Sentinel »

Ste ne citira onaj ajet u kojem se kaze da udaris zenu ako te ne slusa. Ili da je zena deredzu ispod muskarca. Ili da sin dobija koliko 2 kcerke. Ili da na sudu iskaz 2 zene vrijeda kao 1 muskarac....
Drvosjeca iz Dejcica

#38 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

@ngel wrote:Muslimanima odnosno muslimankama ne smeta da neko slavi 8. mart ili bilo koji praznik, ali i svi oni koji slave bilo sta isto tako trebaju da postuju stav IZ i muslimane koji to odbijaju da slave
Umjesto da IZ izda hutbu o sramoti i haramu propadanja GRAS-a, gubljenja radnih mjesta, raspadu sistema javnog prevoza, problema pasa lutalica u gradu, jer to su najveći harami i sramota koji postoji za jedan narod i vodstvo tog naroda, oni su našli da je problem 8. Mart. Aferim!
Drvosjeca iz Dejcica

#39 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Sentinel wrote:Ste ne citira onaj ajet u kojem se kaze da udaris zenu ako te ne slusa. Ili da je zena deredzu ispod muskarca. Ili da sin dobija koliko 2 kcerke. Ili da na sudu iskaz 2 zene vrijeda kao 1 muskarac....
Pa ne uklapa se u kontekst. Jer ko biva ako muškarac ne radi on živi na račun žene. Žena ako radi nema obavezu novac ugraditi u tu zajednicu/brak već može trošiti sa strane kako joj drago. :-) Ne razumiješ ti to druže Sentel.
Kroksica

#40 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by Kroksica »

:lol:
Kad mi Harac i ekipa pocnu pricati o pravima zena u Islamu. Ciganluk.
@ngel

#41 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by @ngel »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
@ngel wrote: Da olaksas sebi zivot na Zemlji preko zeninih ledja :-) E pa nece da moze u Islamu :D
Nije li brak zajednica muža i žene, da dijele dobro i zlo dok ih smrt ne rastavi? Kakav život preko ženinih leđa.. :cry: Ja kada vidim bračni par da imaju odvojene novčanike, on plaća račune a ona svoju platu troši eto Bog te pit'o na šta, meni ih bude žao što foliraju jedno drugo. To bi valjda bilo pravedno po tom tvom shvatanju islama. :( Bolje onda da se rastave i da žive odvojeno jer to nije zajednica i institucija braka.
Sve je to zenina dobra volja, preporucuje se ali ako nece ne moze je niko prisiliti na bilo sta, tako se stite njena prava...u islamu se jasno znaju prava i obaveze u braku, a to nikako nije na stetu jednog ili drugog, nego na obostrano zadovoljstvo :)
Megiddo

#42 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by Megiddo »

texiller wrote: rođena kao protestant, udala se za židova i postala komunista... ima li gore kombinacije...
Kažu da ima. Rodjena kao Bosanka, udala se za Bošnjaka i postala muslimanka. :mrgreen:
@ngel

#43 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by @ngel »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Umjesto da IZ izda hutbu o sramoti i haramu propadanja GRAS-a, gubljenja radnih mjesta, raspadu sistema javnog prevoza, problema pasa lutalica u gradu, jer to su najveći harami i sramota koji postoji za jedan narod i vodstvo tog naroda, oni su našli da je problem 8. Mart. Aferim!
IZ se bavi pitanjima vjere a ne politike, ekonomije, prirode i okolisa...ako se nekad i prevare pa prokomentarisu nesto mimo vjere onda ih takvi kao ti pljuju i napadaju jer se eto bave stvarima koje ih se ne ticu...vasem licemjerju nikad kraja
Last edited by @ngel on 07/03/2015 15:08, edited 1 time in total.
harač

#44 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by harač »

Kroksica wrote::lol:
ili kad ti počneš braniti zlo, a živiš u državi gdje se šerijat uopće ne priznaje, pa ni u trivijalnim stvarima poput vjerskog braka, već je poput ličnog bontona, možeš ga se držati kad ti ide u korist, odbaciti kao imbecilnost kad ti se ne sviđa i sl. :D
Kroksica

#45 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by Kroksica »

harač wrote:
ili kad ti počneš braniti zlo, a živiš u državi gdje se šerijat uopće ne priznaje, pa ni u trivijalnim stvarima poput vjerskog braka, već je poput ličnog bontona, možeš ga se držati kad ti ide u korist, odbaciti kao imbecilnost kad ti se ne sviđa i sl. :D
Nije istina da branim zlo samo mi sega ovi tvoji pokusaji dezinformisanja raje iako si na svaku ovu tvoju stavku davno dobio lijepo objasnjenje sa porukom "u krivu si". ;)
promaha

#46 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by promaha »

Mene samo i teresuje IZVOR ove hudbe iz-a ?

Jer koliko znam IZ svake sedmice postavi na svoj portal aktuelnu hudbu a ove tamo nema. Mogao si slobodno uzeti hudbu od nekog od postojecih veh bi aj genijalaca i onda ovdje je prodavati pod stavove aktuelne IZ.

A ako sam ista skontao od izbora novog reisa jeste da je gosp. kavazovic mnogo umjereniji i normalniji od svog prethodnika. Plus mislim kad se postavljaju ovakve teme da je red navesti izvor...
budza

#47 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by budza »

dobra hudba koja nema za cilj samo opomenuti muminke na stetnost 8. marta, vec ona ukazuje i drugim muslimanima na kom stupnju je zena u islamu.
budza

#48 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by budza »

promaha wrote:Mene samo i teresuje IZVOR ove hudbe iz-a ?

Jer koliko znam IZ svake sedmice postavi na svoj portal aktuelnu hudbu a ove tamo nema. Mogao si slobodno uzeti hudbu od nekog od postojecih veh bi aj genijalaca i onda ovdje je prodavati pod stavove aktuelne IZ.

A ako sam ista skontao od izbora novog reisa jeste da je gosp. kavazovic mnogo umjereniji i normalniji od svog prethodnika. Plus mislim kad se postavljaju ovakve teme da je red navesti izvor...

hudba nije iz IZ-a, niti reis ima sta sa njom.
ovu hudbu je mislim mederis halilovic odrzao.
promaha

#49 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by promaha »

Veh bi aj stavovi kao sto sam i pretpostavljao :)

Ako je danas najveci problem muslimana 8. Mart mozemo se kolektivno samoubiti....

Toliko sranja u svijetu koji su uzrokovani ako ne muslimanima onda njihovom naivnoscu i neovrazovanjem a bradati delegat nasao pisati o tome hoce li neko majci/djevojci/suprugi kupiti ruzu ili ce cestitati 8. Mart.
harač

#50 Re: hutba IZ o predstojećem 8. martu

Post by harač »

Kroksica wrote:
harač wrote:
Nije istina da branim zlo samo mi sega ovi tvoji pokusaji dezinformisanja raje iako si na svaku ovu tvoju stavku davno dobio lijepo objasnjenje sa porukom "u krivu si". ;)
kao što rekoh, slobodno relativiziraj zlo sjedeći u sekularnoj evropi, ipak se ne raspravljamo u sirijama, afganistanima, iranima, pakistanima, nigerijama, saudijama, somalijama i drugim mjestima gdje im ti nisi objasnila "da su u krivu" :D
Locked