Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
- bingov buraz
#26 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
Kako to da Hrvati zele u federaciju?Zar nije Dodoland oaza mira i tolerancije spram u federaciji obespravljenog hrvatskog puka?
- SaraFina
#27 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
Pa zašto bi bilo ko razmjenjivao teritoriju ako ne misli neki novi preustroj radi ali samo u FBiH.spreca wrote:Ovi iz Rsa bi najradije da nemaju tamo ni bosnjaka ni Hrvata......a hrvati bi da ih bude vise u federaciji, jer ionako su halalili posavinu i sve u u RsSaraFina wrote:Ovo je tema prebačena s drugog foruma da dokaze koperativnost i multikulturu jednih i drugih ( ovih koji zamjene provode ) a da Bošnjaci / Bosanci zapnu ko sivonje i ospore sve medjuentitetske razmjene.
Ako su tri konstitutivna naroda ravnopravna na cjelokupnoj teritoriji BiH a BiH je jedinstvena zemlja za mene bilo kakva razmjena teritorija izmedju entiteta je predigra u neki novi teritorijalni preustroj BiH ...
Jer da Hrvati misle bilo što traziti u RS onda bi ova tema bila totalno izlišna ..
Dakle RS je zaboravljen a iz FBiH će se gledati što više teritorijalno izvući ako se nekad neke okolnosti posloze za tu mogućnost.
I na kraju to nama uopće ne odgovara.
- SaraFina
#28 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
bingov buraz wrote:Kako to da Hrvati zele u federaciju?Zar nije Dodoland oaza mira i tolerancije spram u federaciji obespravljenog hrvatskog puka?
Ne zele u FBiH, nego pripremaju teren za neki novi teritorijalni preustroj čitaj treći entitet/federalnu jedinicu.
- spreca
#29 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
SaraFina wrote:
Pa zašto bi bilo ko razmjenjivao teritoriju ako ne misli neki novi preustroj radi ali samo u FBiH.
Jer da Hrvati misle bilo što traziti u RS onda bi ova tema bila totalno izlišna ..
Dakle RS je zaboravljen a iz FBiH će se gledati što više teritorijalno izvući ako se nekad neke okolnosti posloze za tu mogućnost.
I na kraju to nama uopće ne odgovara.
Nikad nisu ni radili nista da nam bude bolje(svima)...nego da njima bude bolje
- SaraFina
#30 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
spreca wrote:SaraFina wrote:
Pa zašto bi bilo ko razmjenjivao teritoriju ako ne misli neki novi preustroj radi ali samo u FBiH.
I na kraju to nama uopće ne odgovara.![]()
Nikad nisu ni radili nista da nam bude bolje(svima)...nego da njima bude bolje
FBiH je zajednički entitet Bodnjska i Hrvata te svih ostalih koji u njemu zive, uključujući i Srbe kao konstitutivni narod.
Apsolutno sam protiv da bilo ko u ime našeg naroda Bošnjačkog /Bosanskog vrši bilo kakve manipulacije i razmjene teritorija i savršeno mi je nebitno što na tim teritorijama zivi većinsko hrvatsko stanovništvo ..
Dakle to uvezivanje hrvatskih teritorija IDE ka jednom samo.. Teritorijalno objediniti ono što će kasnije biti predmetom spora.. Ako bi se stekli preduvjeti za stvaranje entiteta sa hrvatskom vecinom..
I .
- Danguba
#31 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
etnicko grupisanje.spreca wrote:U stvari to je produzetak etnickog ciscenja......razmjena teritorija po nacionalnoj osnovi je nista drugo do produzetak zapocetog
- spreca
#32 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
cim ide grupisanje, automatski se cisti jedna teritorija.....u ovom slucaju bez preselenjeDanguba wrote:etnicko grupisanje.spreca wrote:U stvari to je produzetak etnickog ciscenja......razmjena teritorija po nacionalnoj osnovi je nista drugo do produzetak zapocetog
- SaraFina
#33 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
spreca wrote:cim ide grupisanje, automatski se cisti jedna teritorija.....u ovom slucaju bez preselenjeDanguba wrote:etnicko grupisanje.spreca wrote:U stvari to je produzetak etnickog ciscenja......razmjena teritorija po nacionalnoj osnovi je nista drugo do produzetak zapocetog
Mokri snovi su tri entiteta i Distrikt Sarajevo
Da mi je vidjeti gdje će to proći samo
49% teritorije ostaje u srpskom entitetu
U hrvatski ulaze i mješoviti kantoni, gradovi, sela i zaseoci
A nama ostaje kad Sarajevo proglase Distriktom negdje oko 3,5% teritorije. Jerbo ovo je vjekovna zemlja drugih.
Mi smo gosti nezeljeni!
Slikovito nešto poput Palestinaca u Gazi ima da budemo. I gore!
- spreca
#34 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
Ma nema od toga nista....sve su to samo mokri snovi.......neosudjeni clan predsjednistva(a trebao bi vec davno sjediti u cuzi)cini mi se i ne spava a samo misli o kurdskoj republici HB
.........njemu je jasno da su mu ovo poslednje 4 godine u vlasti i ako sad nesto ne obezbjedi posle mu cuza negine,jer ce za ove 4 godine dosta naorati i da ce to sve posle morati podrljati.....a drljati po kamenjaru nece nimalo biti lako
- spreca
#35 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
Nemaju oni toliko vazelina da si prkno podmazuSaraFina wrote:
!
-
155_mm
#36 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
to sto su bosnje dobile citavu sarajevsku regiju je najveci zajeb srpske politike u BiH od kad bosanski srbi vode svoju nacionalnu politiku. i sad se sa pricom o distriktu pokusava ispraviti greska milenijuma. sad je svima jasno da stanovnistvo istocne bosne koje nema oslonac na sarajevsku regiju i nema neku buducnost. jedini grad u istocnoj bosni koji ima buducnost je gorazde. znaci pricu o distriktu strogo odbiti.spreca wrote:Nemaju oni toliko vazelina da si prkno podmazuSaraFina wrote:
!
- spreca
#37 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
Onaj od Bosnja koji se usudi na ovakve i slicne razgovore trebo bi se vijoriti na sred sarajeva ko zastava155_mm wrote:to sto su bosnje dobile citavu sarajevsku regiju je najveci zajeb srpske politike u BiH od kad bosanski srbi vode svoju nacionalnu politiku. i sad se sa pricom o distriktu pokusava ispraviti greska milenijuma. sad je svima jasno da stanovnistvo istocne bosne koje nema oslonac na sarajevsku regiju i nema neku buducnost. jedini grad u istocnoj bosni koji ima buducnost je gorazde. znaci pricu o distriktu strogo odbiti.spreca wrote:Nemaju oni toliko vazelina da si prkno podmazuSaraFina wrote:
!
- SaraFina
#38 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
Pa onaj bošnjački političar koji bi takvo što potpisao slobodno bi mogao da pokopa i sebe i stranku za vijeke vijekova..155_mm wrote:to sto su bosnje dobile citavu sarajevsku regiju je najveci zajeb srpske politike u BiH od kad bosanski srbi vode svoju nacionalnu politiku. i sad se sa pricom o distriktu pokusava ispraviti greska milenijuma. sad je svima jasno da stanovnistvo istocne bosne koje nema oslonac na sarajevsku regiju i nema neku buducnost. jedini grad u istocnoj bosni koji ima buducnost je gorazde. znaci pricu o distriktu strogo odbiti.spreca wrote:Nemaju oni toliko vazelina da si prkno podmazuSaraFina wrote:
!
O samostalnosti RS nema rasprave
O nekom Novom preustroju ili izmjeni ustava gdje bi se stvorili povoljni uvjeti za neka nova teritorijalna razgraničenja pogotovo
To je tapia. Za SVA vremena.
-
155_mm
#39 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
ma daj bolan kolega spreca nemoj tako. vidis da niko ne zna objesit zastavu kako treba. objesit ce pogresno cojka.
a sto se tice zastave predlazem kakvu simetricnu zastavu za BiH. na primjer kao spanska bez grba i crvenu boju zamijeniti plavom da nas ne bi optuzili za plagijat. i nek je vrte kako hoce uvijek ispravno.
a sto se tice zastave predlazem kakvu simetricnu zastavu za BiH. na primjer kao spanska bez grba i crvenu boju zamijeniti plavom da nas ne bi optuzili za plagijat. i nek je vrte kako hoce uvijek ispravno.
- spreca
#40 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
155_mm wrote:ma daj bolan kolega spreca nemoj tako. vidis da niko ne zna objesit zastavu kako treba. objesit ce pogresno cojka.![]()
- Danguba
#41 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
Nema tu sta pojedinac da radi tako da mozemo mirno spavati sto se toga tice.SaraFina wrote:
Pa onaj bošnjački političar koji bi takvo što potpisao slobodno bi mogao da pokopa i sebe i stranku za vijeke vijekova..
O samostalnosti RS nema rasprave
O nekom Novom preustroju ili izmjeni ustava gdje bi se stvorili povoljni uvjeti za neka nova teritorijalna razgraničenja pogotovo
To je tapia. Za SVA vremena.
Za sve druge metode valja pusku uzeti. Bujrum, ja sam spreman.
-
balks
#42 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
Vi ste skroz izgubili osjećaj za realnost.
Jel tko od Vas bio u Usori, pa da tako prdi bezveze priče??
Dio koji se "mjenja" je nastradao u ratu tako da ništa od njega nije ostalo.
Ne razmišljate da se običnim ljudima na terenu ovako život olakšava, da su kuće u jednom entitetu, njive u drugom.
Da je od sina kuća u federaciji, a od oca u RS-u, da se sin mora liječiti u federaciji otac u RS-u, da je škola bliža u Usori nego u Doboju...
Granice su povučene tako da je ratna linija ujedno i granica entiteta-
Ali vi ste svojom mržnjom prema Hrvatima zasljepljeni toliko da ste oslijepili.
Ova mala Bečanka bi meni moju kuću uređivala iz Austrije. ODBI, ko i vi ostali što vam BiH završava na Marin Dvoru.
Pozdrav iz Usore vi mržnjom zadojena rajo
Ne razmišljate da se običnim ljudima na terenu ovako život olakšava, da su kuće u jednom entitetu, njive u drugom.
Da je od sina kuća u federaciji, a od oca u RS-u, da se sin mora liječiti u federaciji otac u RS-u, da je škola bliža u Usori nego u Doboju...
Ova mala Bečanka bi meni moju kuću uređivala iz Austrije. ODBI, ko i vi ostali što vam BiH završava na Marin Dvoru.
- Danguba
#43 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
Haj kada se malo smiris de nam ti nacrtaj tu ''ispravnu'' liniju.balks wrote:Vi ste skroz izgubili osjećaj za realnost.
-
Travnicanin101
#44 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
balks wrote:Vi ste skroz izgubili osjećaj za realnost.
Evo ja podrzavam ovaj potez, podrzavam sve sto ce ljudima zivot uciniti boljim. No ovo podvuceno ne stoji. Posjeti malo forum hercegbosna. Tek nakon toga se vidi ko ko je mrznjom zaslijepljen i ko je zbog iste oslijepio, oliti ocoravio.
Selam iz Travnika, mrznjom zadojenom puCanstvu.
-
balks
#45 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
Rasprava je otišla u smjeru da samo što Obren Petrović i Ilija Nikić nisu reinkarnacija Miloševića i Tuđmana i eto ih dijele Bosnu...Danguba wrote:Haj kada se malo smiris de nam ti nacrtaj tu ''ispravnu'' liniju.balks wrote:Vi ste skroz izgubili osjećaj za realnost.
Situacija na terenu je takva da je te sitne ispravke potrebne napraviti iz praktičnih razloga da se ljudima koji su uglavnom povratnici koji su rat proveli u Usori olakša život, ali pojedinci koje je mržnja zasljepila to ne mogu svatiti, nego ih peru teorije zavjere.
Ove aktivnosti nisu jučer počele nego je to proces...
Kamo sreće da u općini Tešanj postoje ljudi s kojim bi se mogli dogovoriti oko razgraničenja između Tešnja i Usore budući da granice nikada nisu konačno definirane, a distrikt nije riješen ima 17 godina (da ne bude zabune distrikt između ove dvije općine a be Brčko distrikt)
-
Yug
#46 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
@Balks.....dobrodosao na forum patriota iz dijaspore,sto svaki drugi dan ukidaju,ratuju,mjenjaju ustave itd,zahvaljujuci bozijem cudu zvanom internet.
- SaraFina
#47 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
balks wrote:Vi ste skroz izgubili osjećaj za realnost.
Što se mene tiče entiteti su nepotrebni pa se zalazite za centralizaciju BiH i mirna Bosna a bogami i Hercegovina.
Mozda je i mog djeda dio imovine sada u IS, pa se ne zalazem za promjenu entitetskih granica, da mi miraz ostane u FBiH
Uostalom ako će se entitetske granice mijenjati ja HOĆU da se počne od Podrinja.
Znači tebi priča o stradanju Usore je od presudne vaznosti... Pa meni je Srebrenica..
Hoću da je izmjestim u FBiH.
Ne zelim da porodice stradalih u genocidu i njihovo potomstvo mora zivjeti na teritoriji tkz RS u koju su ugradjene kosti njihovih najblizih kao temelji.
Ne zelim da ravnogorcima dozvolim da orgijaju po bosnjačkim stratištima diljem Podrinja..
Takodje zahtijevam i da avlija Fate Orlovic pripadne FBiH, jer je na njenoj zemlji bespravno sagradjena crkva...
Da nabrajam dalje svoje zelje kad su linije razgraničenja u pitanju izmedju entiteta?
Imam ih još milion i sve su opravdane.
-
sedan
#48 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
sa RS treba plaho i polahko, i uljuđena priča a navalit prvo na ustaše pravo jerbo su oni slabiji ..ha ja.
-
Nomo
#49 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
nije ona nikakva becanka nego sarajka i Bosanka . Ali nevezano za nju . Sta bi ti Bosancima koji su bili u Omarskoj , Manjaci , Keratremu i koji su sa 30 kg zive vage otjerani u Svedsku , sta bi ti njima zabranio da pisu na forumu kakva bi trebala da bude BiH . ODBI ( sta god ti znacila ova cetri velika slova )balks wrote:Vi ste skroz izgubili osjećaj za realnost.
Ali vi ste svojom mržnjom prema Hrvatima zasljepljeni toliko da ste oslijepili..Ova mala Bečanka bi meni moju kuću uređivala iz Austrije, ko i vi ostali što vam BiH završava na Marin Dvoru.ODBI
Last edited by Nomo on 04/03/2015 15:40, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#50 Re: Izmjena međuentitetske linije razgraničenja
Fascinantna je opsjednutost forumskih multietničara i antifašista nesuđenom nacionalnom manjinom - Hrvatima pa da tema i o mrskom (ali očito od Bošnjaka sve prihvaćenijem) entitetu na kraju završi na najvećim remetilačkim faktorima u državi.