Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
-
chupacabra
#26 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Da li se zna za sigurno da je Bozo homoseksualac? Meni je prvi dojam da je on transgender, a to nema veze sa homoseksualizmom jer transgender ljudi mogu biti i hetero, mada se oblace i ispoljavaju karakteristike drugog pola. Ko nije upucen, ima Google. Tesko je polupismenom bosanskom muzjaku objasniti da postoje homoseksualci koji izgledaju kao alfa muzjaci (bodybilderi, bokseri itd) a na drugu stranu isto transgenderi koji su heteroseksualci.
Bez obzira na to, covjek ima fantastican glas, ali mu se to na Balkanu nikad nece oprostiti zbog izgleda i pojave. Meni su pravo dobre one njegove izvedbe na suho, a i pjevanje u onoj grupi Halka.
Bez obzira na to, covjek ima fantastican glas, ali mu se to na Balkanu nikad nece oprostiti zbog izgleda i pojave. Meni su pravo dobre one njegove izvedbe na suho, a i pjevanje u onoj grupi Halka.
- Zeljoooo
#27 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Jebo te Bozo Vreco da je posla kakvog naci 
- @ngel
#28 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Nek se oblaci i hoda kako hoce, ali nek se ostavi sevdalinke i koristenja sevdalinke u svrhu promocije pederlukaReisova wrote:Ovom umjetniku svaka cast kako pjeva. Interesantan je...nema sta.Njegov izbor je njegov kako ce se oblaciti i hodati!
Eh sto se tice moderatora teme. treba zakonom zabraniti likovima koji imaju 200 postova da postavljaju ovakve huškačke teme....sta je poenta jel da neko momka prebije...jel to poenta teme....?
Pun mi je tuki ovkvih prdekana koji NE ODGOVARAJU ZA SVOJE RIJECI....jel stvarno poenta da ovim stvaramo mrznju prema ljudima koji drugacije razmisljaju i oblace se sta je ovo kameno doba ?
A sto se tice broja postova i otvaranja teme, nije bitan kvantitet nego kvalitet, mogla bih ja po vazdan pisati nebuloze pa do sad imati par hiljada postova, ako je to mjerilo kompetentnosti za otvaranje teme...mislim stvarno
- salik79
#29 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Bas mi je drago, ako to stvarno nije istina. Drago mi zbog Himze.muha_sa wrote:upravo ovo.Tito_i_Partija wrote:Da li ima dokaza za to, ili je to jednostavno bila neka podla carsijska zajebancija koja je otisla predaleko?salik79 wrote:A sta cemo s Himzom?
Edit: Tek vidjoh da je i kolega to primjetio
- JohnnyS
#30 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
@ngel wrote:Nije problem sto je lik gay ili ti ga peder, problem je sto i od sevdalinke pravi neku gay sevdalinku, muskarac koji pjeva zenskim glasom...izgleda iskarikirano, ako to nije skrnavljenje ne znam sta je. Dakle nije nikakvo pjevanje koje bi izazvalo odusevljenje i nicim se ne istice sem tim karikiranjem, licno smatram da je nedopustivo da se koristi sevdalinka u svrhu promocije pederizma, a Bozo se bas uzivio u tome
Ču li ikad za kastrate? Stoljećima drmali europskom glazbenom scenom...
- Ridjobrki
#31 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Ja sam prilično uvjeren da je nemoguće napraviti gay sevdalinku jer postoji milion izvedbi sevdalinke koji se neće prestati slušati jer su uvriježeni i bolje slušani od nekog tamo friškog Vreće. Bojazan da postane gay pjesma je ista ona bojazan kao da ćemo svi postati gayevi ako ih gledamo i slušamo. Ja slušam REM i prije nego je Michael Stipe izišao iz ormara i šta sam trebao kad se deklarisao - pobacati najbolje CD-ove koje imam? Slušam ih i dalje i mogu potvrditi da rock i indie rock nisu postali pederski otkako ih REM svira i vjerovatno neće ni sevdalinka.
Evo baš sam sad pustio Lejliju i uopće nemam potrebu da si zadam krastavac u pakaš u nedostatku boljih rješenja.
Evo baš sam sad pustio Lejliju i uopće nemam potrebu da si zadam krastavac u pakaš u nedostatku boljih rješenja.
- muha_sa
#32 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Ridjobrki wrote:Ja sam prilično uvjeren da je nemoguće napraviti gay sevdalinku jer postoji milion izvedbi sevdalinke koji se neće prestati slušati jer su uvriježeni i bolje slušani od nekog tamo friškog Vreće. Bojazan da postane gay pjesma je ista ona bojazan kao da ćemo svi postati gayevi ako ih gledamo i slušamo. Ja slušam REM i prije nego je Michael Stipe izišao iz ormara i šta sam trebao kad se deklarisao - pobacati najbolje CD-ove koje imam? Slušam ih i dalje i mogu potvrditi da rock i indie rock nisu postali pederski otkako ih REM svira i vjerovatno neće ni sevdalinka.
- Kinesko prkno
#33 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Jel to ti i ostali zatucani sovinisti posjedujete autorska prava na sevdalinku?@ngel wrote:Nek se oblaci i hoda kako hoce, ali nek se ostavi sevdalinke i koristenja sevdalinke u svrhu promocije pederlukaReisova wrote:Ovom umjetniku svaka cast kako pjeva. Interesantan je...nema sta.Njegov izbor je njegov kako ce se oblaciti i hodati!
Eh sto se tice moderatora teme. treba zakonom zabraniti likovima koji imaju 200 postova da postavljaju ovakve huškačke teme....sta je poenta jel da neko momka prebije...jel to poenta teme....?
Pun mi je tuki ovkvih prdekana koji NE ODGOVARAJU ZA SVOJE RIJECI....jel stvarno poenta da ovim stvaramo mrznju prema ljudima koji drugacije razmisljaju i oblace se sta je ovo kameno doba ?
A sto se tice broja postova i otvaranja teme, nije bitan kvantitet nego kvalitet, mogla bih ja po vazdan pisati nebuloze pa do sad imati par hiljada postova, ako je to mjerilo kompetentnosti za otvaranje teme...mislim stvarno
-
chupacabra
#34 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Ridjobrki wrote:Ja sam prilično uvjeren da je nemoguće napraviti gay sevdalinku jer postoji milion izvedbi sevdalinke koji se neće prestati slušati jer su uvriježeni i bolje slušani od nekog tamo friškog Vreće. Bojazan da postane gay pjesma je ista ona bojazan kao da ćemo svi postati gayevi ako ih gledamo i slušamo. Ja slušam REM i prije nego je Michael Stipe izišao iz ormara i šta sam trebao kad se deklarisao - pobacati najbolje CD-ove koje imam? Slušam ih i dalje i mogu potvrditi da rock i indie rock nisu postali pederski otkako ih REM svira i vjerovatno neće ni sevdalinka.
- muha_sa
#35 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
hajmo mi zapjevat sU ovom zvijezdom--dok se tema nije zamandalila.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WqbZrovixnA [/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WqbZrovixnA [/youtube]
- mufa1
#36 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Jarane, kako frajer pjeva i interpretira sevdalinku, sve mu se drugo oprašta. Da je bogdom još više ovakvih.
Baš kao što neko gore spomenu Freddie Mercury, nisam nikad čuo da mu neko osporava sto je derpe... Ne, kad je on u pitanju, to je cool, to je in. On nebi bio to sto jest, da ga ne prima u doope...
Baš kao što neko gore spomenu Freddie Mercury, nisam nikad čuo da mu neko osporava sto je derpe... Ne, kad je on u pitanju, to je cool, to je in. On nebi bio to sto jest, da ga ne prima u doope...
- Ajatolah_
#37 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Mislite da homoseksualnost nema mjesto u sevdahu?
U bosanskom malom selu
gdje Krivaja tece rijeka
jedna prica o ljubavi
pamtice se do vijeka
Od zalosti cvijece vene
suh je zumbul i kadifa
zbog ljubavi nestale su
lijepa Saza i Halifa
Ah, ljudi, da li znate
kako gorko zna da boli
kad se bolno razum gubi
a srce ne smije da voli
Jednog dana kraj rijeke
jedna drugu zagrlise
na obali osta pismo
i u vodu skocise
Sad proklinju stare majke
svoje rijeci pune placa
jer sad vide da je ljubav
ljubav od zivota jaca
U bosanskom malom selu
gdje Krivaja tece rijeka
jedna prica o ljubavi
pamtice se do vijeka
Od zalosti cvijece vene
suh je zumbul i kadifa
zbog ljubavi nestale su
lijepa Saza i Halifa
Ah, ljudi, da li znate
kako gorko zna da boli
kad se bolno razum gubi
a srce ne smije da voli
Jednog dana kraj rijeke
jedna drugu zagrlise
na obali osta pismo
i u vodu skocise
svoje rijeci pune placa
ljubav od zivota jaca
- @ngel
#38 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Vidis dobro pitanje i jedan veliki problem sto sevdalinka jos uvijek nije zasticena kao brend odnosno kao kulturna bastina BiH, pa onda svaka sorta moze da je skrnavi kako zeli bez da ikome polaze racune za to...zalosno je toKinesko prkno wrote:Jel to ti i ostali zatucani sovinisti posjedujete autorska prava na sevdalinku?@ngel wrote:Nek se oblaci i hoda kako hoce, ali nek se ostavi sevdalinke i koristenja sevdalinke u svrhu promocije pederlukaReisova wrote:Ovom umjetniku svaka cast kako pjeva. Interesantan je...nema sta.Njegov izbor je njegov kako ce se oblaciti i hodati!
-
bull21
#39 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Ograničeno razmišljanje tipično za mlade ljude koji ne razumiju svijet oko sebe. Jednog dana možda i shvatiš kako je nečija seksualnost apsolutno irelevantno pitanje koje bi trebalo najmanje da te tangira. Ne slušam sevdah na dnevnoj bazi ali bih uz Amiru rekao da je (trenutno) Božo najbolji u tom polju. Opet kažem, ne slušam svaki dan ali kada njih dvoje čujem znam da sevdalinka u Bosni i Hercegovini ima kakvu-takvu budućnost. To da li je Božo homoseksualac i da li se oblaži kao žensko je po meni pitanje kojim treba samo Božo da se pita jer u krajnjem slučaju to je ono što njega dira, a da li će on se slikati u tangicama, obučen u mesu, na štiklama ili u odijelu, je apsolutno nebitno za tebe koji si tu da ga SLUŠAŠ a ne gledaš.
I nauči se da ljudima ne sudiš prema izgledu inače češ ispasti ograničen. I glup. Mnogo glup i ograničen baš kao mnogi ti sunarodnjaci.
I nauči se da ljudima ne sudiš prema izgledu inače češ ispasti ograničen. I glup. Mnogo glup i ograničen baš kao mnogi ti sunarodnjaci.
-
vazna
#40 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Odakle tebi pravo da odredis ko moze pjevati sevdalinku a ko ne? I u kojem smislu on to koristi sevdalinku u svrhu promocije pederluka?@ngel wrote:Nek se oblaci i hoda kako hoce, ali nek se ostavi sevdalinke i koristenja sevdalinke u svrhu promocije pederlukaReisova wrote:Ovom umjetniku svaka cast kako pjeva. Interesantan je...nema sta.Njegov izbor je njegov kako ce se oblaciti i hodati!
- ultima_palabra
#41 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
I šta ako zaključimo da nije dopustivo, šta ćeš uraditi po tom pitanju?@ngel wrote:Eto sve receno u naslovu, zanima me misljenje jesu li ove tri stvari spojive
Bozo Vreco, muskarac koji pjeva sevdalinku imitirajuci zenski glas, a Boga mi i stas
Je li dopustivo da neko na takav nacin skrnavi nasu tradiciju i nasu sevdalinku?
Last edited by ultima_palabra on 23/02/2015 19:57, edited 1 time in total.
- Stjui
#42 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
@ngel wrote:Eto sve receno u naslovu, zanima me misljenje jesu li ove tri stvari spojive
Bozo Vreco, muskarac koji pjeva sevdalinku imitirajuci zenski glas, a Boga mi i stas
Je li dopustivo da neko na takav nacin skrnavi nasu tradiciju i nasu sevdalinku?
koja gadna pojava ovaj vrećo.da je dekadencija čovjek,ovako bi izgledala.
Last edited by Stjui on 23/02/2015 19:59, edited 1 time in total.
-
belfy
#43 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
sigurno bi mogla, jer se vidi da ti ide. na nasu srecu to nije tako. broj postova te nece oznaciti, osim dokonima, dok broj nebuloza zasigurno hoce. a tebe bas krenulo nizbrdo... nekad je bolje povuci rucnu...@ngel wrote:Nek se oblaci i hoda kako hoce, ali nek se ostavi sevdalinke i koristenja sevdalinke u svrhu promocije pederlukaReisova wrote:Ovom umjetniku svaka cast kako pjeva. Interesantan je...nema sta.Njegov izbor je njegov kako ce se oblaciti i hodati!
- irac300
#44 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Mišljenje pokretačice teme o muzici inače. Pa da se utefterim i ja, šta te boli K za sevdalinkom onda? Idi u Gornju Maoču, okani se Bože Vreće, čovjek nikome zlo ne nanosi.by @ngel » 22 Feb 2015, 19:11
Muzika u islamu je zabranjena inace, treba ici u tom pravcu da se ne slusa nikako, pa tom logikom ako je zabranjena onda je pogotovo zabranjena dok se cuje ezan
-
chupacabra
#45 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
E vidis, dvije zene mogu nekako i proci. Ali, dva muskarca, e to ti je smrtni grijeh kod tri bosanska plemena.Ajatolah_ wrote:Mislite da homoseksualnost nema mjesto u sevdahu?![]()
U bosanskom malom selu
gdje Krivaja tece rijeka
jedna prica o ljubavi
pamtice se do vijeka
Od zalosti cvijece vene
suh je zumbul i kadifa
zbog ljubavi nestale su
lijepa Saza i Halifa
Ah, ljudi, da li znate
kako gorko zna da boli
kad se bolno razum gubi
a srce ne smije da voli
Jednog dana kraj rijeke
jedna drugu zagrlise
na obali osta pismo
i u vodu skocise
svoje rijeci pune placa
ljubav od zivota jaca
-
belfy
#46 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
daj nam sliku kako ti izgledas da uporedimo nedekadentni covjece. mozda ne bi bilo lose da stavis i video kako pjevas sevdalinke. cisto da ocijenimo. moze?Stjui wrote:@ngel wrote:Eto sve receno u naslovu, zanima me misljenje jesu li ove tri stvari spojive
koja gadna pojava ovaj vreco.da je dekadencija čovjek,ovako bi izgledala.
- shmizlica
#47 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
ako samo može da nam objasniš da li si ti kompetentna da ocijeniš njegovo pjevanje.....i naravno, u čemu se ogleda tvoja kompetencija@ngel wrote:Nije problem sto je lik gay ili ti ga peder, problem je sto i od sevdalinke pravi neku gay sevdalinku, muskarac koji pjeva zenskim glasom...izgleda iskarikirano, ako to nije skrnavljenje ne znam sta je. Dakle nije nikakvo pjevanje koje bi izazvalo odusevljenje i nicim se ne istice sem tim karikiranjem, licno smatram da je nedopustivo da se koristi sevdalinka u svrhu promocije pederizma, a Bozo se bas uzivio u tome
- @ngel
#48 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
To nije moje misljenje nego stav Islama, a moja licna stvar je da li cu ja slusati ili necuirac300 wrote:Mišljenje pokretačice teme o muzici inače. Pa da se utefterim i ja, šta te boli K za sevdalinkom onda? Idi u Gornju Maoču, okani se Bože Vreće, čovjek nikome zlo ne nanosi.by @ngel » 22 Feb 2015, 19:11
Muzika u islamu je zabranjena inace, treba ici u tom pravcu da se ne slusa nikako, pa tom logikom ako je zabranjena onda je pogotovo zabranjena dok se cuje ezan
- irac300
#49 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Ovo boldano primjeni i na Božu Vreću i ne truj zrak koji dišemo.@ngel wrote:To nije moje misljenje nego stav Islama, a moja licna stvar je da li cu ja slusati ili necuirac300 wrote:Mišljenje pokretačice teme o muzici inače. Pa da se utefterim i ja, šta te boli K za sevdalinkom onda? Idi u Gornju Maoču, okani se Bože Vreće, čovjek nikome zlo ne nanosi.by @ngel » 22 Feb 2015, 19:11
- Vitezanin
#50 Re: Bozo Vreco, pederluk i sevdalinka
Otkad je propisano da se sevdalinka mora pjevati u odijelu i kravati? Dokad ćete biti toliko konzervativni i strašljivi oko bilo čega što iskače iz uhodanih okvira?
Dok pljujete po momku njega 'ladno zaboli neka stvar i dobiva sve više simpatija. Ne kažem da se to mora svima sviđati (ok je ne imati simpatije prema nečemu), ali moralne standarde i propisivanje normi neka svako ostavi za svoju kuću.
Dok pljujete po momku njega 'ladno zaboli neka stvar i dobiva sve više simpatija. Ne kažem da se to mora svima sviđati (ok je ne imati simpatije prema nečemu), ali moralne standarde i propisivanje normi neka svako ostavi za svoju kuću.