Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

konektovan
Vozim: Francusku kantu

#26 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by konektovan »

medobrundoo wrote:jašta je
s obzirom da je novi model, koji kao i svaki drugi, kad tek izađu imaju uzlaznu krivu prodaje, za očekivat je da isprdi već sljedeće godine
u toj klasi je opet dobitnik Polo koji je imao tek blagi redizajn, a model je star već 5 godina a drži se eto odlično po prodaji
Posebno polo,sa 1.4 motorom i longlife modricom u njemu. :mrgreen: :skoljka:
sema911s

#27 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by sema911s »

Mahalaa. Cim dodjem u bosnu bolje pisem :lol:
A I ovaj me povuce za.,..,
medobrundoo

#28 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by medobrundoo »

sema911s wrote:medo il da nekazem modrica ulje, rcd 500, usb utor golf 16v,., nekada mi te zao bas budee

to sto kazes za grunding trebas znat da taj monitor sto koristis je njihov izum, ljudi su prodali ime grounding turcima(beko) ali samo ime istrazivacki centar im je jedan od najplodnijih u svijetu, ljudi zive od patenata, a to sto vise neprave TV i slicno ne znaci da su sta vec mislis o njima

a za philips sine moj da ti nesto cika sema kaze,. pogledaj i tu firmu sta su i ko su, sta donesose ovom svijetu, i sta jos drze, malo ih kinezi habaju ali sada su podijelili firmu na nekoliko dijelova, i ide im dobro, vecina auto industrije se snadbijeva od njih, nisu div ko prije ali nisu ni dno,.

a posto neznas o samsungu nista, i kazes noname,. nekada sredinom proslog stoljeca poceli su se bavit elektronikom kada je bijeli covjek dosao u koreju po jeftinu radnu snagu, i samsung ko veliki proizvodajc masina za industrisku upotrebu(brodogradilista, nesto oko hrane, dosta za vojsku i vladu) da iskoriste zemljiste koje su dobili na koristenje od vlade, ponude se bjelcima da naprave fabrike i obezbjede radnike i da masine prave po bjelcevim zahtjevima,. i tako se rodi firma samsung electronic,. a inace jos mozda ako neznas samsung ind je htjeo da kupi komplet brodogradiliste hamburg.,. ali svabe se u zadnji momenat skontaju pa odustanu jer bi se hamburgu desilo isto ko engleskim lukama,
samsung electronic jeste novi 50tak god. ali nisu no name, sam samsung zaradi ko sve balkanske i istocno evropske zemlje zajedno i to nije no name,,.,

veci si ti no name jer nemas pojma, lupas konstantno neka sranja, nekada pozalim sto vozis golfa jer nas bivse a mozda i buduce vlasnike samo sramotis,. al zanimljivs si ovako ko klovn cesto dodjes ko klon, posjetis nas sva sve udise cijenjeni cisti nam zrak,.,

cuvaj se i pazi sta pises jer nije sve istina sto avaz kaze

:kiss:
novi titin pionir ?
i tito vam je NEKAD bio idol, kurac, palac, kleli ste u njega i socijalizam, pevali pesmice "amerika i Engleska bit će zemlja proleterska" išli džaba na more preko sindikata itd....i prnuli u čabar
dakle, sinko što je BILO objesi mačku o rep, naveo sam ti primjer Nokie, bila gigant, pojam za mobitel i prnuli
ali ne može vaš mentalni sklop titina pionira i socijalističkih uhljebaša da prihvati kapitalistički rezon po kojem danas možeš bit na samom vrhu, sutra si prno, ako nisi i dalje ostao dobar,
jer naravno da ti i ttebi slični ne možeš to znati, jer si u nekom socijalističkom preduzeću tipa BH telecoma ili EP gdje za vas vrijeme stoji još u titinu socijalizmu, nehljebovića, koji nisu sposobni za tržišnu utakmicu, ali zahvaljujući monopolističkom položaju i zaštiti države koja neće da vas proda, jer kako bi bože mogli uhljebiti tebe i slične... amidižiće, dajdžiće, snahe, zetove, švalerke....
elem, žao meni tebe, što si zaostao najmanje 25 godina otkako ti socijalizam i neprežaljena juga nestali sa historijske scene, pregazilo ih vrijeme, srušilo kao kulu od karata, kao što se sve sruši što kurcu ne valja.... jednako kao Nokiu, Grundig, Philips...pa vam ostaje da i dalje suze nostalgičarske ronite...a zemaljska kugla nastavlja da se dalje okreće...sa nekim novim igračima
madner

#29 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by madner »

Medo poceo verglat.
insomnia78

#30 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by insomnia78 »

Za to vrijeme u Fr :D
Od januara do septembra
Image
I za citavu godinu, sa malim promjenama
Image
530i

#31 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by 530i »

Izgleda dobar ovaj novi 308!?
insomnia78

#32 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by insomnia78 »

530i wrote:Izgleda dobar ovaj novi 308!?
Ne znam za njeg' al sinoc sam gled'o na vjestima da je Renault vratio trecu smjenu u pojedinim fabrikama u Fr da bi stigli ispuniti sve narudzbe za Clio IV i onu elektricnu budalastinu Zoe il kako vec
Ka'e Clio ide ko halva, imaju takodjer kamaru narudzbi iz Spanije i Italije
johntra

#33 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by johntra »

Moguće je da je to povezano i sa zatvaranjem rada u fabrici u Rusiji...
insomnia78

#34 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by insomnia78 »

Vjerovatno ima i toga
Al ljudi prezadovoljni, mislim radnici
Hem pos'o siguran hem za ove u trecoj veca plata pofino :D
medobrundoo

#35 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by medobrundoo »

insomnia78 wrote:Za to vrijeme u Fr :D

Image

:lol: :lol: :lol:

10.mjesto jeftina Dacia

e i francuzi su ga prnuli u čabar kad su spali na Dacije
citroen xm

#36 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by citroen xm »

Pogledaj koliko se tih istih dačija proda u Njemačkoj. Dačija je brend sa najvećim rastom prodaje u Evropi.
U Evropi više nego kod nas postoji drugo i treće auto u porodici, a tu se odlično uklapa Dačija. Takođe u Evropi daleko manje nego kod nas ljudi robuju stvarima. Onaj koji nije ludi zaljubljenik u auta može da bude vrlo zadovoljan sa jeftinom Dačijom koja će ga vrlo uspješno odvesti gdje je naumio.

Iskreno, ako bi mi neko stavio dvije opcije. Nova Dačija i mnogo putovanja sa njom ili nov automobil zvučnijeg proizvođača i malo putovanja, uvijek bi se opredjelio za prvu variantu.
medobrundoo

#37 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by medobrundoo »

aloo
tu kalaju koja na crash testu ima samo 3 zvjezdice može kupit ili budala, ili neko ko nema para, ili onaj ko veze nema sa autima
citroen xm

#38 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by citroen xm »

Da li bi ti kupio Golf 4? Opel Astru G, Volvo S40...?

Eto, ljudi u njima svi izginuše. :run:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#39 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by konektovan »

medobrundoo wrote:aloo
tu kalaju koja na crash testu ima samo 3 zvjezdice može kupit ili budala, ili neko ko nema para, ili onaj ko veze nema sa autima
Halo kalaja,zaleti se u prvi zid i glavom opali,da provjeris koliko ti zvjezdica imas?! :mrgreen: A mozda i bude kakve koristi kad opalis glavom,ucinices nam svima uslugu .
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#40 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by mali_milojica »

medobrundoo wrote:
insomnia78 wrote:Za to vrijeme u Fr :D

Image

:lol: :lol: :lol:

10.mjesto jeftina Dacia

e i francuzi su ga prnuli u čabar kad su spali na Dacije
U DE 9 od 10 prodatih Dacia kupuje privatno lice,za svoje pare.
Npr Golfova kupuje tek 5 od 10,a Passata 2 od 10.
konektovan wrote:
medobrundoo wrote:aloo
Halo kalaja,zaleti se u prvi zid i glavom opali,da provjeris koliko ti zvjezdica imas?! :mrgreen: A mozda i bude kakve koristi kad opalis glavom,ucinices nam svima uslugu .
:pisnuo:
medobrundoo

#41 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by medobrundoo »

mali_milojica wrote: U DE 9 od 10 prodatih Dacia kupuje privatno lice,za svoje pare.
turci, marokanci, crnci, Bosanci, Srbi, 'rvati i ostali gastarbajteri, bauštelci...jednom rječju fukara
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#42 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by mali_milojica »

medobrundoo wrote:
mali_milojica wrote: U DE 9 od 10 prodatih Dacia kupuje privatno lice,za svoje pare.
turci, marokanci, crnci, Bosanci, Srbi, 'rvati i ostali gastarbajteri, bauštelci...jednom rječju fukara
Gdje si hadzija,nisam te prepoznao :lol:
sema911s

#43 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by sema911s »

medo,. ovo sa slike nije koja se auta koliko prodaju vec koliki popust na svaki model,. pa dacia ima najmanji,.

a ti hadzo(nemoj me tjerat da ti izvucem CRK), sipaj modricu jer je jeftinija, zao ti kupit novi uredjaj pa trazis kako da nalemis usb,

a ti si gori od svih ovih naroda sto nabroja oni bar svojim radom i trudom zarade, a ti lazes narod svake 2-4 godine da glasaju za tebe,.

i da zahebo si se za mene i komunjare, jugu i tita postujem ja to ali moji su malo zapadnije,. takve ko tebe su u zici cuvali,., đ

308 je dobar, zanimljiv, al unutra djeluje meni nekako skuceno,malo. i ona navigacija(ekran) hmm moze ono bolje lijepo je to na oko ali nekako djeluje tesko za koritit, i ekran nije bas pretjerano precizan, moras bas pritisnut da registruje dodir,
medobrundoo

#44 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by medobrundoo »

sema911s wrote: a ti si gori od svih ovih naroda sto nabroja oni bar svojim radom i trudom zarade,
od svih gluposti koje blage veze s mozgom nemaju, da ne govorim o pravopisu i nepismenosti,
jedino ću ovo replicirat, jer je iole smišljeno

niko ne kaže da ljudi ne rade pošteno, samo kažem da su najniži sloj društva sa najgorim poslovima i primanjima, te kao takvi kupuju logično i najjeftinija auta, kao i sve ostalo
sema911s

#45 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by sema911s »

medobrundoo wrote:
sema911s wrote: a ti si gori od svih ovih naroda sto nabroja oni bar svojim radom i trudom zarade,
od svih gluposti koje blage veze s mozgom nemaju, da ne govorim o pravopisu i nepismenosti,
jedino ću ovo replicirat, jer je iole smišljeno

niko ne kaže da ljudi ne rade pošteno, samo kažem da su najniži sloj društva sa najgorim poslovima i primanjima, te kao takvi kupuju logično i najjeftinija auta, kao i sve ostalo
tu se gadno varas profesore,. mogu oni kupit bolje, skuplje al sto bi da se kurce kad nemoraju, servis da daciu 1,5dci je 200km dok za mene je 600km,
samo ljudi razmisljaju kako treba, vazno im je imat hranu na stolu a kola, pa moze i dacia, nemora to bit nova modrica ulje,.
gtc

#46 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by gtc »

@medobrundoo
samo jedno pitanje pls, cisto iz znatizelje? Koji auto vozis?
530i

#47 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by 530i »

gtc wrote:@medobrundoo

Golf 6 1.4 75ks.
zrakomlat

#48 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by zrakomlat »

Koji je smisao otvoriti temu s ovim nazivom, u kojoj se samo hvali vw dok se kude ostali proizvođači automobila?
gtc

#49 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by gtc »

530i wrote:

Golf 6 1.4 75ks.
Pa to cak i ne postoji xD
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#50 Re: Prodaja novih automobila u Evropi 2014. g.

Post by mk ultra »

gtc wrote:
530i wrote:

Golf 6 1.4 75ks.
Pa to cak i ne postoji xD
on sipa samo gasprom iz pančeva, zato je 75ks
Post Reply