moj celo je 5 godina bio u zatvoru i zivi od socijalne pomocimanijak1 wrote:Ma samo sam htio rećisvako ima svoga Ćelu
![]()
Dirljivo ...
-
St.Germain
-
edu
St.Germain wrote:ovaj komentar odlicno odslikava odnos naseg drustva prema olosu i zadnjoj mraki. civilizacijski sistem vrijednosti se trivijalizira balkansko-klasicnom zamjenom teze da se neko ko je sposoban da zajebe sistem i izdigne se iznad njeg nazove obicnim MANGUPOM sto samom upotrebom predstavlja dekriminalizaciju jako opasnog drustvenog djelovanja a posljedice za zajednicu su naravno dalekosezne: pocevsi od neprirodnog poremecaja percepcije u moralnom sistemu vrijednosti od strane nesazrelih jedinki tog drustva koje kasnije cine vladajucu demokratsku vecinu i takvo kriminalno ponasanje smatraju cool i koje kasnije daju znacajan pecat razvoju takvog drustva do paralisanja ionako malog kruga kriticne mase koja od iste vecine bude smatrana gomilom budalastih idealista jer je ionako sve krenulo nizbrdo a gdje god se idealisti smatraju budalama tamo nema zdravog okruzenja za normalan razvoj civilizacijskih vrijednostiedu wrote:Jedino jos u sebi i na forumu mozemo nesto reci protiv Ismeta...
Al' da je mangup - mangup je!!!
U nasoj drzavi moguce su ovakve stvari...
Zbog sumnji da je ucestvovao u organizovanoj kriminalnoj grupi, Posebni odjel za organizovani kriminal i korupciju Tuzilastva BiH podigao je optuznicu protiv clana Predsjednistva BiH Dragana Covica. Osim Covica, koji se tereti i za zloupotrebu polozaja i podmicivanje sudija, optuzeni su i predsjednik Ustavnog suda BiH Mate Tadic, vlasnici mesne idustrije “Lijanovic”, braca Jerko, Jozo, Mladen i Slavo Ivankovic,¦te profesor sarajevskog Pravnog fakulteta Zdravko Lucic.
Tuzilastvo tereti Covica i njegove pomagace za krivotvorenje dokumenata, zloupotrebu polozaja u privredi, te utaju poreza. Covic se, uz to, tereti da je sa vlasnicima “Lijanovica” i profesorom Zdravkom Lucicem ucestvovao u davanju mita predsjedniku Ustavnog suda BiH, Matu Tadicu. Radi se o cifri od 200.000 konvertibilnih maraka.
Prema saznanjima tuzioca Meknera, jedan od brace Lijanovica je 29. septembra 2003. godine u sarajevskom hotelu “Holidej In” dogovorio posao sa sudijom Tadicem, a dva mjeseca kasnije putem bankarskog racuna novac je isplacen.
Tadic je za uzvrat odlukama Ustavnog suda rjesavao sve prituzbe u korist firme “Lijanovic” obecavajuci puni imunitet Covicu.Vecina navoda optuznice zasniva se na iskazu zasticenog svjedoka kojem je data puna amnestija. Svjedok tvrdi da je Covic na ime usluga preduzecu “Lijanovic” inkasirao 47 miliona maraka i da je “mozak” citave operacije profesor Zdravko Lucic. Prema saznanjima “Vijesti”, radi se Zoranu Nikolicu, pravniku iz Sarajeva, koji je o svemu progovorio nakon sto su ga braca Lijanovici zakinuli u jednoj od finansijskih transakcija. Nikolic je tokom rata zivio u Podgorici.
Uz neznatne izmjene tvoj komentar stoji...
Ovaj clanak odlicno odslikava stanje u nasem drustvu..mozda je nama lakse kad nas krade neko koga smo MI (narod = stado) izabrali..da..jer mi smo izabrali i covice i cengice i dokice..(Celu nismo MI izabrali).....civilizacijski sistem vrijednosti se trivijalizira balkansko-klasicnom zamjenom teze da se neko ko je sposoban da zajebe sistem i izdigne se iznad njeg nazove obicnim PREDSJEDNIKOM (bilo Suda bilo drzave) sto samom upotrebom predstavlja dekriminalizaciju jako opasnog drustvenog djelovanja a posljedice za zajednicu su naravno dalekosezne: pocevsi od neprirodnog poremecaja percepcije u moralnom sistemu vrijednosti od strane nesazrelih jedinki tog drustva koje kasnije cine vladajucu demokratsku vecinu i takvo kriminalno ponasanje smatraju normalnim i koje kasnije daju znacajan pecat razvoju takvog drustva do paralisanja ionako malog kruga kriticne mase koja od iste vecine bude smatrana gomilom budalastih idealista jer je ionako sve krenulo nizbrdo a gdje god se idealisti smatraju budalama tamo nema zdravog okruzenja za normalan razvoj civilizacijskih vrijednosti...
Slazem se i nije mi bila namjera da dekriminaliziram jako opasna drustvena djelovanja..kada sam to gore spomenuto napisao mislio sam...
Celo je kriminalac..mangup..kad kazem mangup mislim da je mangup u svom poslu..za jednog kriminalca razmislja logicno = pametno..ako cu vec pasti..past cu zbog milion KM a ne zbog toga sto ce me murija uhvatiti kako kradem golfa 2..u tom smislu je mangu (sto ja NIKAKO ne odobravam)..neko ce pucati u covjeka zbog toga sto ga je ovaj pljnuo..a neko ce odraditi ubistvo za milion maraka..odlezati 5-10 godina i kad izadje na racunu ce imati milion maraka..u tom smislu je ovaj zadnji, prije svega UBICA..ali je i mangup..ovaj prvi je takodjer UBICA..ali i veoma glup momak..Dragan Covic je, doduse jos nedokazano, kriminalac..koji je nezakonito zaradio 47 miliona maraka i on je, kako vec napisah, kriminalac..ali je i mangup..jer ce pasti zbog 47 MILIONA..drot na ulici izgubi posao zbog toga sto je od nekoga primio 10 KM umjesto sto mu je trebao napisati kaznu..naravno da kazna nece biti ista tom drotu i Covicu..ali ni zaradu nije ni priblizno ista...