Eurobasket 2015

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koja reprezentacija osvaja EP 2015?

- Francuska
31
19%
- Španija
29
18%
- Srbija
44
27%
- Italija
2
1%
- Turska
1
1%
- Grčka
8
5%
- Hrvatska
7
4%
- Litvanija
2
1%
- Njemačka
0
No votes
- Bosna i Hercegovina
37
23%

Total votes: 161

kakavdanakneiskustvu

#28 Re: Eurobasket 2015

Post by kakavdanakneiskustvu »

Selektor reprezentacije Francuske Vincent Collet objavio je preliminarni spisak igrača na koje računa na Evropskom prvenstvu u košarci.

Protivnik naše selekcije će na EP-u imati zaista fantastičan sastav, a sve pozicije su zaista odlično popunjene.

Spisak Francuske:

Playmakeri: Tony Parker (San Antonio Spurs), Thomas Heurtel (Anadolu Efes), Antoine Diot (Strasbourg), Leo Westermann (Limoges)

Bekovi: Nando De Colo (CSKA Moscow), Fabien Causeur (Vitoria), Evan Fournier (Orlando Magic), Nicolas Batum (Portland TrailBlazers), Nobel Boungou-Colo (Limoges), Mickael Gelabale (Limoges), Edwin Jackson (Barcelona), Charles Kahudi (Le Mans), Jeremy Leloup (Strasbourg).

Krila/Centri:

Boris Diaw (San Antonio Spurs), Florent Pietrus (Nancy), Adrien Moerman (Limoges), Mouhammadou Jaiteh (Nanterre), Joffrey Lauvergne (Denver Nuggets), Kim Tillie (Vitoria), Ali Traore (Strasbourg), Alexis Ajinça (New Orleans Pelicans), Rudy Gobert (Utah Jazz), Ian Mahinmi (Indiana Pacers), Kevin Seraphin (Washington Wizards)
MOSALJOZE

#29 Re: Eurobasket 2015

Post by MOSALJOZE »

Kako Edin Avdić jednom reče,popuni reket,i moli Boga da Francuzi nemaju svoj dan za 3 poena,a obično ga nemaju :D
kakavdanakneiskustvu

#30 Re: Eurobasket 2015

MOSALJOZE wrote:Kako Edin Avdić jednom reče,popuni reket,i moli Boga da Francuzi nemaju svoj dan za 3 poena,a obično ga nemaju :D

a opet osvoje prvenstvo europe
dječak sa šibicama

#31 Re: Eurobasket 2015

Post by dječak sa šibicama »

Osvojili su ga najvise zahvaljujuci Parkeru.

Ovi njihovi crnci, previse se oslanjaju na fiziku, svaki bolji trener ce ih iskontrolirati pod uvjetom da ima iole kvalitetne igrace. Kao prosle godine Djordjevic u polufinalu, naravno nije bilo Parkera.

Sada istina dolaze kompletni, i bice mozda i najveci konkurenti za zlato.
kakavdanakneiskustvu

#32 Re: Eurobasket 2015

dječak sa šibicama wrote:Osvojili su ga najvise zahvaljujuci Parkeru.

Ovi njihovi crnci, previse se oslanjaju na fiziku, svaki bolji trener ce ih iskontrolirati pod uvjetom da ima iole kvalitetne igrace. Kao prosle godine Djordjevic u polufinalu, naravno nije bilo Parkera.

Sada istina dolaze kompletni, i bice mozda i najveci konkurenti za zlato.

sad bi mogli imati i de coloa,odlčnog beka
dječak sa šibicama

#33 Re: Eurobasket 2015

Imaju odlicnu vanjsku liniju, Parker i Huertel na 1, ovaj drugi zna biti fantastican ali zna i zakazati... nedavno je imao 15 asistencija u dresu Efesa u jednoj utakmici, to je ono kad ima dobar dan.

Na 2. je Nando de Colo odlican combo bek, moze igrati i plejmejkera po potrebi, odlican suter, odlican ulaz ima, brz. Ne igra on bezveze u CSKA. Westerman kao drugi bek suter, pa solidan igrac.

Niska krila Batum i Fournier, NBA veza. Fournier ima nesto bolju sezonu iza sebe, ali obojica su strasni. Krilni centri Diaw i Pietrus vjerovatno, Ajinca takodje mozda cak i ispred Pietrusa. Mahinmi i Seraphin takodje konkurisu.

Na centru Gobert i Lauvergne.

Prilicno kompletna i jaka ekipa.

Mislim da ce svi gledati da dodju sto jaci, ovo su ujedno i kvalifikacije za OI naredne godine. Za sada je sigurno da je otkazao Rubio, a izgleda slovenci dolaze bez najjaceg igraca, Dragica. Vraca im se Udrih, istina, ali bez Dragica oni su duplo slabiji. I Preldzic je otpao kod Turaka, ne svojom voljom ako se ne varam.
hrastov žižak

#34 Re: Eurobasket 2015

Post by hrastov žižak »

ajinca je centar, a ne krilni centar.
kakavdanakneiskustvu

#35 Re: Eurobasket 2015

hrastov žižak wrote:ajinca je centar, a ne krilni centar.

a i fournier je bek
dječak sa šibicama

#36 Re: Eurobasket 2015

Fournier je swingman i moze igrati i sutera i nisko krilo, Francuzi ga koriste na krilu ako su u igri Parker i de Colo.
radostan dan

#37 Re: Eurobasket 2015

Post by radostan dan »

moja prognoza -
zlato - francuska
srebro - španija
bronza - ?
hrastov žižak

#38 Re: Eurobasket 2015

Post by hrastov žižak »

radostan dan wrote:moja prognoza -
zlato - francuska
srebro - španija
bronza - ?
ccc
:mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#39 Re: Eurobasket 2015

dječak sa šibicama wrote:Fournier je swingman i moze igrati i sutera i nisko krilo, Francuzi ga koriste na krilu ako su u igri Parker i de Colo.

na zadnjem eurobasketu je vecinom igrao na beku
kakavdanakneiskustvu

#40 Re: Eurobasket 2015

Litva na Eurobasketu, širi popis od 25 imena:
1. Deividas Gailius (SF-SG, 27, Neptunas)
2. Martynas Gecevicius (SG, 26, Lietuvos Rytas)
3. Rokas Giedraitis (SG-SF, 22, Siauliai)
4. Mindaugas Girdziūnas (PG, 26, Neptunas)
5. Arturas Gudaitis (C, 21, Zalgiris)
6. Zygimantas Janavicius (PG, 26, Lietuvos Rytas)
7. Paulius Jankunas (PF, 31, Zalgiris)
8. Robertas Javtokas (C, 35, Zalgiris)
9. Adas Juskevicius (SG-PG, 26, Lietuvos Rytas)
10. Mantas Kalnietis (PG, 28, Free agent)
11. Vaidas Kariniauskas (PG, 21, Zalgiris)
12. Linas Kleiza (PF, 30, EA7 Emporio Armani)
13. Antanas Kavaliauskas (C, 30, Lietuvos Rytas)
14. Mindaugas Kuzminskas (SF, 25, Unicaja)
15. Darjus Lavrinovic (C, 35, Grissin Bon Reggio Emilia)
16. Lukas Lekavicius (PG, 21, Zalgiris)
17. Jonas Maciulis (SF, 30, Real Madrid)
18. Arturas Milaknis (SG, 28, Zalgiris)
19. Donatas Motiejunas (PF, 24, Houston Rockets)
20. Gediminas Orelik (SF, 24, Lietuvos Rytas)
21. Martynas Pocius (SG-SF, 29, Galatasaray)
22. Domantas Sabonis (PF-C, 19, Gonzaga University)
23. Renaldas Seibutis (SG, 29, Darussafaka & Dogus)
24. Edgaras Ulanovas (SF-SG, 23, Zalgiris)
25. Jonas Valanciūnas (C, 22, Toronto Raptors)
vryzas

#41 Re: Eurobasket 2015

Post by vryzas »

Litvance ceka "bolna" smjena generacija :roll:
dječak sa šibicama

#42 Re: Eurobasket 2015

Nemaju neke velike zvijezde u najavi, osim Valenciunasa, Sabasa Jr., i Sedekerskisa, koji je jos uvijek premlad.

Cudno reklo bi se, ali Litvanci vec godinama sve svoje talente salju u USA, na NCAA. Koliko ih je sada tamo, ne znam. Znam za Sabonisa Juniora da je tamo, gledao sam ga, odlican je i bice igrac ipo.

Latvijci recimo zadnjih godina puno vise talenata daju, i imaju po meni cak i svjetliju buducnost od Litve. Jedino sto Litva ima svoj prepoznatljiv prangijaski stil kosarke, kad ih ide ide ih. I to je Litva.

Inace mnogi ocevi zadnjih godina salju sinove u NCAA, Srbija ima nekoliko talenata tamo, Hrvatska takodje evo recimo legendarni Krzyzewski je neki dan doveo mladog Vrankovica u Duke, nesto je vidio u njemu znaci. A kad Krzyzewski vidi nesto u tebi, onda znaci da imas nesto... on je vjerovatno najbolji trener na svijetu u tom segmentu otkrivanja talenata i radu sa mladim igracima.

Nesto kao Popovich u NBA.

Prije dosta godina govorilo se o nekim bosanskim talentima u NCAA, ali ja ne vidjeh da je ikada ijedan dosao ovamo. Pisalo se po Slobodnoj Bosni, Danima, dobro se sjecam.
hrastov žižak

#43 Re: Eurobasket 2015

Post by hrastov žižak »

motiejunas je imo dobru sezonu u hjustonu, nije to uopše loš centarski par.
nema me tamo

#44 Re: Eurobasket 2015

Post by nema me tamo »

Brate Donatas je strašan na postu nema koga nije bar jednom izdominirao u ligi..
Ranije nije bio nesto, al' strašno se popravio preko ljeta dok je radio s Hakeemom Olajuwonom. :D
I trice je znao ubadat bez problema..

Zaboravio ja totalno na njega..
kakavdanakneiskustvu

#45 Re: Eurobasket 2015

.
camparinho

#46 Re: Eurobasket 2015

Post by camparinho »

ne znam ko rece za bosnu da nece imati sansi na ovom eurobasketu, ocigledno ne prati nasa komplet centarska linija dominira u svojim ekipama i istice se zavidnim partijama za evropsku kosarku 15+ pts 6+ skokova u haj reci cemo 50% svojih utakmica nisu neki bog zna sta timovi ali svejedno igraju u dobrim ligama
sto se bekova tice Alex Renfroe ili Cliff Hammonds iz Albe vjerovatno ce jedan zaigrat za BiH dok i ostali igraci kao npr Gordic Đedovic i ekipa su tu da doprinesu, ne treba nas jos otpisati + cinjenica da nismo u nekoj pretjerano teskoj grupi sa svima mozemo biti bara bara (spadaju i francuzi)
Murat Sabanovic

#47 Re: Eurobasket 2015

Post by Murat Sabanovic »

finale: francuska- srbija
insomnia78

#48 Re: Eurobasket 2015

Post by insomnia78 »

camparinho wrote:ne znam ko rece za bosnu da nece imati sansi na ovom eurobasketu, ocigledno ne prati nasa komplet centarska linija dominira u svojim ekipama i istice se zavidnim partijama za evropsku kosarku 15+ pts 6+ skokova u haj reci cemo 50% svojih utakmica nisu neki bog zna sta timovi ali svejedno igraju u dobrim ligama
sto se bekova tice Alex Renfroe ili Cliff Hammonds iz Albe vjerovatno ce jedan zaigrat za BiH dok i ostali igraci kao npr Gordic Đedovic i ekipa su tu da doprinesu, ne treba nas jos otpisati + cinjenica da nismo u nekoj pretjerano teskoj grupi sa svima mozemo biti bara bara (spadaju i francuzi)
Na papiru
Imali smo mi i na SP u fudbalu odlicnu grupu koju smo bez vecih problema trebali proci
Ali to smo mi
camparinho

#49 Re: Eurobasket 2015

Post by camparinho »

mentalitet takav jebes ga valjda ce tele opet vuci s parkinga ko 2013.
golman

#50 Re: Eurobasket 2015

Post by golman »

camparinho wrote:ne znam ko rece za bosnu da nece imati sansi na ovom eurobasketu, ocigledno ne prati nasa komplet centarska linija dominira u svojim ekipama i istice se zavidnim partijama za evropsku kosarku 15+ pts 6+ skokova u haj reci cemo 50% svojih utakmica nisu neki bog zna sta timovi ali svejedno igraju u dobrim ligama
Ma kakav Gordić,kakav Đedović...da li će igrati Teletović,Nurkić,Kuzmić...

nisam nešto zagrižen za košarku koliko za fudbal,ali eto ono što čujem to izbacim na vidjelo

da li će najbolji BIH igrači igrati za BiH?
Locked