Gdje su svi ateisti?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sigh

#26 Re: Gdje su svi ateisti?

Post by sigh »

Meni je najjaci onaj wannabe Arap na drugoj temi. Kao kontra na kozojeb, ateisti su kobilajebi :lol:
A volio bi on kobile probat :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#27 Re: Gdje su svi ateisti?

Post by _BataZiv_0809 »

Koji mentol od teme :zzzz:
jao_situacije

#28 Re: Gdje su svi ateisti?

Post by jao_situacije »

Otišli spavati ? :zzzz:
York Light 100`s

#29 Re: Gdje su svi ateisti?

Post by York Light 100`s »

Kikibombona wrote:Vecina ateista se ne zeli eksponirati radi rodbine... Ne zele sa rodbinom ulaziti u duele i bespotrebne rasprave. Vecini vjernika su mozgovi isprani i tesko shvataju i prihvataju da je neko ateista. Strasno su nametljivi i vecinu karakterise ova osobina. Ovdje ubrajam i svoju rodjenu majku koju smatram dobrom i inteligentom zenom. Zna da sam ateista oduvijek i opet mi podvaljuje vjeru, iako zna da su to za mene gluposti koje ne mogu prihvatiti. Isti su i mnogi drugi vjernici. Tu temu sa njima potezati vodi do sigurne svadje ili svadjice. Jedan rodjak je predani vjernik, daleko ispred svih po znanju o vjeri (skolovan), ali sa njim vodim najnormalniju debatu i maksimalno uvazava moje stavove. Nema ljutnje kao kod ostalih. Oni argumente smiju iznositi, Bog im dao za pravo. Kada ti izneses argument, odmah vrijedjas Boga i njih same. :D Ma ludilo cisto, ne vrijedi....

U krugu prijatelja i poznanika je stvar potpuno drugacija. Oni vec nemaju tu slobodu da zauzmu agresivan stav. Cesto se zna razviti debata. U krugu prijatelja imam dosta vjernika i ateista, malo predanijih vjernika i po pitanju vjere nezainterosavanih ateista. Svako je osoba za sebe i apsolutno niko ne taji uvjerenja. Cega i koga da se plasi? :shock:

Ovdje ljudi kamare bogove i sve moguce svetinje kao sto piju vodu. Nesto najnormalnije i potpuno uobicajeno za ovaj narod. Ja jos nisam vidio da je neko zbog toga imao problema, iako sam milijardu puta svjedocio psovanju u prisustvu vjernika. To je ujedno kompliment za vjernike i kritika za ove sto psuju. I ja sam psovao, sada vise ne. Nije lijepo nimalo.
Konačno jedan normalan post za razliku od jednog agresivnog ateiste kao ovog irca. Čega se plaše? Mnogi vjeruju da će imati posljedice na radnom mjestu, da će ih se rodbina odreći itd.
rekla-kazala

#30 Re: Gdje su svi ateisti?

Post by rekla-kazala »

Ima ateista koliko hoćeš ali nemaju potrebu da prave parade.
To je vrlina vjernika i gay populacije. :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31 Re: Gdje su svi ateisti?

Post by Chmoljo »

Allahu dragi... :-)
Locked