Limuzine sa 5 vrata

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

ElRe

#26 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by ElRe »

Veljko_Lukic wrote:I nek babo ode do Rajlovca u Autoline stari, nek mu uhafizaju probnu voznju Honde Accord ... na to zaboravih.
Kola se ne kvare bukvalno. Utegnuta je ko sto samo oni znaju ... i zabavna za vozit.
I obzirom da se Accord povlaci sa trzista Evrope kasnije moze u Japan da ga vozi na prodaju. Pitanje je vremena kada ce se Honda povuci sa trzista Evrope, jer im se kako tako prodaje samo CRV.
Ali, svako sa svojim parama radi sta hoce.

Ja bih isao na sigurno, Insignia.
citroen xm

#27 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by citroen xm »

Veljko_Lukic wrote:Ford Duratorq dizel se od 2000 godine ugradjuje u Mondea. To je Fordov motor. Cisto njihova familija motora.
Code je Puma ili tako nesto. I stavljali su ga iu Mazde, i Citroene, Land Rovere, pa i Pezoe. Zajednicki rad pocinje 2005 godine sa PSA na TDCi, jal HDI motorima u PSA. NADOGRADNJA NA PRETHODNO POMENUTE DURATORQ motore pod codom Puma.
I iako se ganjaju od 98, tek polovinom 2000tih oni su izbacili ovo kao sestu il petu fazu famozne suradnje.
2.0 ima sistem ubrizgavanja od Siemensa, malo je kompleksnije i kvar je skuplji.
2.2 ima sistem od Boscha.

Imas i V6 verziju 2.7 ovog motora recimo koji je isao / ide u landrover. 2.2 citroen c6 ...
Motori se prave u Francuskoj, i u Engleskoj u Londonu.

Tako da to i nije bas Pezo pravi motore...
Njihovi inzinjeri su u potpunosti razvili 1.6 i vecim dijelom 2.0

Top of the range - 2.2 Pug 607, C6 Citroen etc ... razvio Ford potpunosti.
pa 3.2 koji u Americi ide pod imenom Powerstroke , pa 1.4 ... pa 2.7 koji je u Land Roveru ...

Za 12 godina proizveli su zajedno preko 20 miliona motora, ali ipak 2012 godine rekose u Fordu smanjicemo dozivljaj sa Pezoom. Hvala idemo dalje samostalno i jedni i drugi.

Ja znam da je ovo Bosna i svi kao nesto bi da imaju al ganjaju neku stednju, i uglavnom se presipa iz supljeg u prazno a viskovi se rasporedjuju u bolje sutra.
To je i drzavna politika.

Ja sam u zivotu sjeo za dizel samo kad je sluzbeni i realno to me ne zanima. Kad avion bude iso na diesel i ja cu vozit auto na diesel. JEDINI BRUNDO KOJI MI SE DOPAO JE V10 ONAJ IH PHATEONA JER JE KO MEDJED, OSJETIS KAD MOTOR TE TISNE ... ALI TO JE EM SKUPO EM TESKO ZA VODITI RACUNA I ODRZAVATI.

I bas ta razlika, diesel gets you going forward - torque, but gasoline keeps you going fast forward - horse power

Mozda nije razumljivo ali je tako ZA MENE. Cejf nema cijenu a to je moj.

Ni kafana, ni nista drugo, nego bas auti. Benzinski. To me smiruje i to mi vraca osmjeh na lice.
KAD GA NE CUJEM.

Sjednes u Taurus i nema veze koji je cyclone od 260 nesto konja ili ecoboost od 300 i kusur i kad osjetis koja je to snaga da lomi cestu pod sobom i kola od pet i neto metara idu kao vjetar ... CEJF ...

Nazalost tesko sprovodiv ovde kad u ovoj lopovskoj drzavi vise od pola cijene goriva oni uzimaju sebi da finansiraju svoju nesposobnost.

Onda se lijecis Superbom od 260 FSI konja ( nazalost u ukinut je u dolazecem Superbu, i nema ga ni u Passatu, nego bi turbo stavljaju) dok ne postanes tata, pa krene prica osim snizenja u Mangu i o sigurnosti u prometu. Spustis se na Octaviju RS 2.0 TSi a bolja polovina zaduzi 1.8 Mondea, i sve se zali kako joj klapara nesto kad je sestra vozi u Golfu.

Malo se ti nalupa o motorima, a i raskantani 208 za par mjeseci je naučna fantastika.
supercali

#28 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by supercali »

Veljko_Lukic wrote:Ford Duratorq dizel se od 2000 godine ugradjuje u Mondea. To je Fordov motor. Cisto njihova familija motora.
Code je Puma ili tako nesto. I stavljali su ga iu Mazde, i Citroene, Land Rovere, pa i Pezoe. Zajednicki rad pocinje 2005 godine sa PSA na TDCi, jal HDI motorima u PSA. NADOGRADNJA NA PRETHODNO POMENUTE DURATORQ motore pod codom Puma.
I iako se ganjaju od 98, tek polovinom 2000tih oni su izbacili ovo kao sestu il petu fazu famozne suradnje.
2.0 ima sistem ubrizgavanja od Siemensa, malo je kompleksnije i kvar je skuplji.
2.2 ima sistem od Boscha.

Imas i V6 verziju 2.7 ovog motora recimo koji je isao / ide u landrover. 2.2 citroen c6 ...
Motori se prave u Francuskoj, i u Engleskoj u Londonu.

Tako da to i nije bas Pezo pravi motore...
Njihovi inzinjeri su u potpunosti razvili 1.6 i vecim dijelom 2.0

Top of the range - 2.2 Pug 607, C6 Citroen etc ... razvio Ford potpunosti.
pa 3.2 koji u Americi ide pod imenom Powerstroke , pa 1.4 ... pa 2.7 koji je u Land Roveru ...

Za 12 godina proizveli su zajedno preko 20 miliona motora, ali ipak 2012 godine rekose u Fordu smanjicemo dozivljaj sa Pezoom. Hvala idemo dalje samostalno i jedni i drugi.

Ja znam da je ovo Bosna i svi kao nesto bi da imaju al ganjaju neku stednju, i uglavnom se presipa iz supljeg u prazno a viskovi se rasporedjuju u bolje sutra.
To je i drzavna politika.

Ja sam u zivotu sjeo za dizel samo kad je sluzbeni i realno to me ne zanima. Kad avion bude iso na diesel i ja cu vozit auto na diesel. JEDINI BRUNDO KOJI MI SE DOPAO JE V10 ONAJ IH PHATEONA JER JE KO MEDJED, OSJETIS KAD MOTOR TE TISNE ... ALI TO JE EM SKUPO EM TESKO ZA VODITI RACUNA I ODRZAVATI.

I bas ta razlika, diesel gets you going forward - torque, but gasoline keeps you going fast forward - horse power

Mozda nije razumljivo ali je tako ZA MENE. Cejf nema cijenu a to je moj.

Ni kafana, ni nista drugo, nego bas auti. Benzinski. To me smiruje i to mi vraca osmjeh na lice.
KAD GA NE CUJEM.

Sjednes u Taurus i nema veze koji je cyclone od 260 nesto konja ili ecoboost od 300 i kusur i kad osjetis koja je to snaga da lomi cestu pod sobom i kola od pet i neto metara idu kao vjetar ... CEJF ...

Nazalost tesko sprovodiv ovde kad u ovoj lopovskoj drzavi vise od pola cijene goriva oni uzimaju sebi da finansiraju svoju nesposobnost.

Onda se lijecis Superbom od 260 FSI konja ( nazalost u ukinut je u dolazecem Superbu, i nema ga ni u Passatu, nego bi turbo stavljaju) dok ne postanes tata, pa krene prica osim snizenja u Mangu i o sigurnosti u prometu. Spustis se na Octaviju RS 2.0 TSi a bolja polovina zaduzi 1.8 Mondea, i sve se zali kako joj klapara nesto kad je sestra vozi u Golfu.
Malo si polupao loncice al nema veze oprostit ce ti se novi si
Veljko_Lukic

#29 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by Veljko_Lukic »

Dje ste inzinjeri nikako da vas prepoznam ? Sve znate dzaba je!

Ne odnosi se na 530i uzeo sam manual i upravu si druze sto jes jes.

:run:
Last edited by Veljko_Lukic on 09/02/2015 20:06, edited 1 time in total.
madner

#30 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by madner »

Cuj Honda Accord. :D

Insignia, 2.0t ide fino.
citroen xm

#31 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by citroen xm »

Veljko_Lukic wrote:Dje ste inzinjeri nikako da vas prepoznam ? Sve znate dzaba je!

Osim toga molim administratora ove sekcije foruma da nas nekoliko zadnjih postova sve lijepo
posalje u bastion SDA - Banovice , radi ociglednog offtopica i ocuvanja demokratije svi da posjetimo to divno pitoreskno forumsko mjesto.

Osim sto covjeku odgovorih na pitanje sta i kako do 60 000, gori sam sto ulazih u raspravu bilo kakvu sa vrsnim poznavaocima ( imal makar jedan da je masinac od ovih il mehanicar ) jer samo oni znaju i sto znaju to je to. Ne dovode se u sumnju.
Kako rece jedan novi si oprostice ti, ne nego novi sam naucicu bolje.
Ovaj sto je naucno fantastican na avataru ti je mozda zadnji pravi citroen kako treba, klasa za sebe, ovo sve ostalo - garantni rok izlizana koza na volanu, plastika na m 2 etc.
Vazno je da ste vi strucni i apsolutno pametni, ne preispitujte se.
I svima kola trose 5 litara, ma moze i 4,5 kad pazis na gas etc.etc.
Fazon je što ti u jednom postu upleteš 10 tema, a nijedana sa drugom ne veže. Ne znaš ni sam šta si htio reći.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#32 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by konektovan »

Veljko_Lukic wrote:Dje ste inzinjeri nikako da vas prepoznam ? Sve znate dzaba je!

Osim toga molim administratora ove sekcije foruma da nas nekoliko zadnjih postova sve lijepo
posalje u bastion SDA - Banovice , radi ociglednog offtopica i ocuvanja demokratije svi da posjetimo to divno pitoreskno forumsko mjesto.

Osim sto covjeku odgovorih na pitanje sta i kako do 60 000, gori sam sto ulazih u raspravu bilo kakvu sa vrsnim poznavaocima ( imal makar jedan da je masinac od ovih il mehanicar ) jer samo oni znaju i sto znaju to je to. Ne dovode se u sumnju.
Kako rece jedan novi si oprostice ti, ne nego novi sam naucicu bolje.
Ovaj sto je naucno fantastican na avataru ti je mozda zadnji pravi citroen kako treba, klasa za sebe, ovo sve ostalo - garantni rok izlizana koza na volanu, plastika na m 2 etc.
Vazno je da ste vi strucni i apsolutno pametni, ne preispitujte se.
I svima kola trose 5 litara, ma moze i 4,5 kad pazis na gas etc.etc.
Đe nabavljas bobe druze,dobre su kvalitete koliko vidim?! :mrgreen:
Industrialyzer

#33 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by Industrialyzer »

Sta je ovo, sad svi hoce mazdu 6 :-D
madner

#34 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by madner »

Nije ni meni jasno, Insignia bolja u svakom pogledu.
Zux

#35 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by Zux »

Op3r4t0r wrote:Eh ovako da sad nebi kruzio internetom i trazio od modela do modela trebace mi vasa pomoc :) zanima me ko ima limuzine sa 5 vrata, modeli od 2010 pa do danas, kompakti i karavani me ne zanimaju, znaci bas ono nesto tipa opela insignie, koliko znam i prosla mazda 6 ima s 5 vrata, nastavite niz...hvala.
Neki dan sam bio u Berlijeti, imaju na stanju Insigniju staru nepunu godinu, presla oko 15000, s 5 vrata, 160 KS motor, fina oprema. Cijena oko 36000. Po meni odlicna prilika. Mada nije problematicna ni Insignia s 4 vrata, otvor je sasvim dovoljan za vecinu umjereno kabastih stvari koje bi mogle zavrsiti u gepeku. To govorim iz licnog iskustva. Jebga, jedino kome treba za ves masinu i sl.... :)
citroen xm

#36 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by citroen xm »

madner wrote:Nije ni meni jasno, Insignia bolja u svakom pogledu.
madner

#37 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by madner »

citroen xm wrote:
madner wrote:Nije ni meni jasno, Insignia bolja u svakom pogledu.
Pa gledao sam oba vozila prije manje od godinu dana. Jedina prednost za mene Mazde je vise mjesta nazad.

Bolji motori, puno bolje lezi na cesti, bolja svjetla, puno bolja sjedista kod Opela.
citroen xm

#38 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by citroen xm »

Dobro, samo jedini ti tako kažeš. Ali ako tebi odgovara samo naprijed.
Ja sam čuo da ta Insignija od lijepog ima samo izgled. Pozadi je skoro pa samo za djecu.
madner

#39 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by madner »

Ima vise mjesta od A4, manje od BMW 5.
Ova sa 5 vrata ima jako fino prostora nazad za stvari, gotov ko karavan.

Ovo ostalo sto kazem je lako dokazati, ali sve zavisi sta je nekome bitno.
johntra

#40 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by johntra »

ja bi rekao da Opel ima bolju ponudu motora, ustvari, njih više, ali Mazdin Skyactive je odlična stvar....
madner

#41 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by madner »

Mazdin 2.5 benzinac ima 192 ks.
Opelov 2.0 benzinac 250.

Opelov biturbo ima vise ks (195 vs 175) i manje trosi od mazdinog 2.2 motora.

No kada se hoce Mazda pohvaliti onda kaze da ima jaci motor od Opelovih najmanjih. :D
supercali

#42 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by supercali »

madner wrote:Mazdin 2.5 benzinac ima 192 ks.
Opelov 2.0 benzinac 250.

No kada se hoce Mazda pohvaliti onda kaze da ima jaci motor od Opelovih najmanjih. :D
I ti mislis da je ovaj opelov 2.0 sa 250 bolji nego 2.5 od 192 konja?
direstraits0078

#43 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by direstraits0078 »

Mmmmmmmmmmmmazda... :kiselavoda:
madner

#44 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by madner »

Zasto bi mislio da nije bolji?
johntra

#45 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by johntra »

madner wrote:Mazdin 2.5 benzinac ima 192 ks.
Opelov 2.0 benzinac 250.

da, samo si zanemario jednu malu sitnicu kod benzinaca, a to je turbo... :D
Mazdin 2,5 manje troši od Opelovog 2,0 benzinca...
i da, ovaj dizelaš biturbo je sve, samo ne Opelov...
madner

#46 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by madner »

Ako ti je bitna potrosnja, ima 1.6 motor sa 170 ks.
Taj je i u praksi stedljivi od Skyaktiva.

Ciji je, ako nije Opelov? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#47 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by _BataZiv_0809 »

Imamo u porodici Insigniu i samo da potvrdim da je pozadi uzas :run:
johntra

#48 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by johntra »

madner wrote:Ako ti je bitna potrosnja, ima 1.6 motor sa 170 ks.
Taj je i u praksi stedljivi od Skyaktiva.

Ciji je, ako nije Opelov? :D
Nije meni bitna potrošnja, nego sam samo ukazao na činjenicu da Mazda ima benzince atmosferce i zato ima manje KS...
Ima ljudi ovdje koji su vozili Skyactive benzince...@direstraits je pisao iskustvo u potrošnji i uporedio to sa Lagunom 1,5 dci...
taj biturbo je Opelov i FIAT-ov, razvijen u VM-u, dok je Opel imao udio u vlasništvu...
Industrialyzer

#49 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by Industrialyzer »

Ja sam poslije Mazde gledao Insigniju, nije lose auto, pogotovo redizajn. Poslije toga gledao DS5 i na kraju zavrsim tamo gdje nisam ni slutio :)

Ova nova Mazda 6 je klasu iznad Insignije, stvarno je dobra.
supercali

#50 Re: Limuzine sa 5 vrata

Post by supercali »

madner wrote:Zasto bi mislio da nije bolji?
Zato sto mislis da je vise konja bolje
Ocito da ti kupujes auto po konjima a izgleda nemas pojma nista drugo o motoru
Post Reply