avetinja wrote:Na zapadu momak momku stavi ruku u gaće. Kakav crni zapad.sadie_forever wrote:Ja u dilemi,na zapadu ide lijeva,a u BIH je vecinom desna kako vidiminsomnia78 wrote:Ja na lijevu
Vjencani prsten
-
kakavdanakneiskustvu
#26 Re: Vjencani prsten
-
ZenaZbrkovima
#27 Re: Vjencani prsten
meni buduci odMa u startu rekO da nece nosit prsten
zaklela sam se da onda necu ni ja, iz principa, a voljela bih ga nohat sto jest jest

- sadie_forever
#28 Re: Vjencani prsten
ZenaZbrkovima wrote:meni buduci odMa u startu rekO da nece nosit prstenzaklela sam se da onda necu ni ja, iz principa, a voljela bih ga nohat sto jest jest
![]()
cudno skroz,koji je razlog ,budi sumnjicava
- AcaLukas
#30 Re: Vjencani prsten
Zavisi s kojom rukom draga brise guzicu, u BiH brisu s lijevom dok na zapadu vecinom desnom kako vidimsadie_forever wrote:Ja u dilemi,na zapadu ide lijeva,a u BIH je vecinom desna kako vidiminsomnia78 wrote:Ja na lijevu
- sadie_forever
#31 Re: Vjencani prsten
Kako to vidis?AcaLukas wrote:Zavisi s kojom rukom draga brise guzicu, u BiH brisu s lijevom dok na zapadu vecinom desnom kako vidimsadie_forever wrote:Ja u dilemi,na zapadu ide lijeva,a u BIH je vecinom desna kako vidiminsomnia78 wrote:Ja na lijevu
- alkalna_baterija
#32 Re: Vjencani prsten
Po islamu, lijeva ruka je nečista. Zato vjerenički ide prvo na desnu, a kad dođe vjenčani, premješta se na lijevu ruku.
ja nosim na desnoj iako sam u anketi stavila lijevu, pojma nemam što, mahinalno
ja nosim na desnoj iako sam u anketi stavila lijevu, pojma nemam što, mahinalno
- AcaLukas
#33 Re: Vjencani prsten
pitao prije nego sto sam joj stavio prstensadie_forever wrote:Kako to vidis?AcaLukas wrote:Zavisi s kojom rukom draga brise guzicu, u BiH brisu s lijevom dok na zapadu vecinom desnom kako vidimsadie_forever wrote:
Ja u dilemi,na zapadu ide lijeva,a u BIH je vecinom desna kako vidim
- berenice
#35 Re: Vjencani prsten
Prvo smo nosili na lijevoj, ali smo uskoro smrsali oboje (valjda zbog moje kuhinje... tako on kaze), pa smo ga prebacili na desnu, da ih ne izgubimo (prije nego ih otplatimo... barem), jer su prsti eto kao malo deblji na desnoj ruci iltiga na onoj kojom uglavnom sve radis.
Dok mi je bio na lijevoj ruci, stalno sam gledala gdje ga (prsten) drugi stavljaju i zapazila sam da ga vecina nosi na desnoj (ruci). Sad, kad je meni na desnoj, gledam opet i nekako imam osjecaj da ga sada vecina nosi na lijevoj i to se sve desava u zadnje dvije godine... prokletstvo, kontam, zasto ne mogu biti kao i ostali?! Izvinite...
Nego, sjecam se da sam nekada negdje cula da se vjerenicki nosi na lijevoj, jer se (o)vjerava srcem - ono kao zapikas nekoga i ne das ga nikome drugome, ali kada dodje do vjencanja, onda se ipak treba zamisliti malo bolje i pustiti i razum da kaze svoje i tek onda odluciti, pa se zato taj vjencani prsten nosi na desnoj ruci... kazu.
Dok mi je bio na lijevoj ruci, stalno sam gledala gdje ga (prsten) drugi stavljaju i zapazila sam da ga vecina nosi na desnoj (ruci). Sad, kad je meni na desnoj, gledam opet i nekako imam osjecaj da ga sada vecina nosi na lijevoj i to se sve desava u zadnje dvije godine... prokletstvo, kontam, zasto ne mogu biti kao i ostali?! Izvinite...
Nego, sjecam se da sam nekada negdje cula da se vjerenicki nosi na lijevoj, jer se (o)vjerava srcem - ono kao zapikas nekoga i ne das ga nikome drugome, ali kada dodje do vjencanja, onda se ipak treba zamisliti malo bolje i pustiti i razum da kaze svoje i tek onda odluciti, pa se zato taj vjencani prsten nosi na desnoj ruci... kazu.
- Leo_alfa
#36 Re: Vjencani prsten
Nosim ga tek malo duze od mjesec dana
, na desnoj.
- ilkbahar
#37 Re: Vjencani prsten
kod muslimana nosi se na desnoj, valjda sto se lijevom guzica pere. kod hriscana na lijevoj vjencani, na desnoj zarucnicki.