Postujem i slazem se donekle. U ovom slucaju koji sam ja naveo, a ti citirao, mozda je tako i najbolje, ako toga ima...mahalas505 wrote:Ja sam iznio argumente da nema potrebe za CD-ovima u autu, i po meni bolje je uzeti reptroduktor zvuka bez CD-a.ado-šampion wrote:Sto se tice standardno slusanja na tvornickom sistemu u jednom manjem autu, svaki CD plejer ce zadovoljiti, najbitnije da je dugotrajan. Uzimati polovan Alpine na tvornicke zvucnike u lupam Corsi je cirkus. Nov Sony, samo da traje...
KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ado-šampion
#26 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
- supercali
#27 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Jbt koje preseravanje sa zvukom kao da se ide na svjetsko prvenstvo takmicenja u zvuku
Svi znamo da su fabricki i zvucnici i plejeri bezveze ako govorim o narodnim autima tipa pezo vw opel fiat i sl
Dovoljan je bilo koji aftermarket player i bilo koji zvucnici da se zvuk poboljsa i da se moze osjetiti razlika
Sve ostalo je preseravanje osim ako nemas viska para
Svi znamo da su fabricki i zvucnici i plejeri bezveze ako govorim o narodnim autima tipa pezo vw opel fiat i sl
Dovoljan je bilo koji aftermarket player i bilo koji zvucnici da se zvuk poboljsa i da se moze osjetiti razlika
Sve ostalo je preseravanje osim ako nemas viska para
-
NediM17
#28 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Pa Boga ti de mi onda reci gdje se moze osjetiti razlika i kako si je ti osjetio, jer koliko sam skontao ti ne kupi ovaj plejer od pet stoja a rece da se tek na njemu osjeca razlika? Jesil to zakupio neki zajebani sistem i koncertnu halu pa testirao .mp3 vs 24-bitni audio?ado-šampion wrote:Volio bih znati na cemu baziras tu tvrdnju da je dovoljan da zadovolji svako uho. Na kakvim sistemima si poredio pa da tako nesto tvrdis i kakve CDove?NediM17 wrote:Cuj ti audiofila... Ja isto uvijek ganjam kvalitet, ali .mp3 bitrejta 320kbps je strasno kvalitetan i sasvim dovoljan da zadovolji svako uho, nekompresovani audio i ostalo je cisto preseravanje.
Nekompresovani audio ne postoji, osim u muzickom studiju. I CD je kompresovan. Zato postoji 16-bitni i 24-bitni CD. Ili Super Audio CD koji ima kapacitet DVDa.
Ja nisam audiofil, nit kakav freak, stavise, meni je jako lijepo slusati kvalitetan Audio CD isto kao sto je lijepo slusati i plocu (da, imam i kvalitetan gramofon i pedesetak ploca da usporedim), i mislim da je Super Audio CD, DVD audio i slicno preseravanje, jer Audio CD daje odlican kvalitet, opet kazem kvalitetan, tj. dobro masterizovan CD. Ali Mp3 je vec nesto drugo.
Ja sam se prije 10-ak godina iz hobija bavio Mp3-em, poredio na (tad sam mislio) "dobrim" Logitech zvucnicima za PC ili "dobrom" kucnom kinu, i fakat nije bilo razlike. I nece je ni biti na necem takvom. Niti na Alpine plejeru koji kosta 3 stoje. Ozbiljan auto CD plejer ne postoji ispod 5 stoja, ne postoji ni kucni dapace, a kuci je itekako lakse napraviti povoljno okruzenje za zvuk.
Mp3 cak ni u teoriji bas ne pije vode, jer njegovi algoritmi su podeseni da skidaju ono sto "ljudsko uho ne cuje". A to sto ljudsko uho "ne cuje" jer uglavnom zrak oko instrumenata i glasa, tako da sve to zvuci kako i se i samo kaze - (pre)komresovano. Na kraju, da je Mp3 tako dobar ne bi postojao FLAC i slicni formati, zar ne?![]()
Da se vratimo na temu, sklapanje zvuka u autu bez DOBRIH ulaganja je sizifov posao. A dobra ulaganja podrazumijevaju da se minimalno izvali 5 stoja na CD plejer i isto toliko na zvucnike i kablove, adaptere, ugradnju i slicno. Ispod toga nema visoke vrijernosti (Hi-Fi) sta god ko pricao. U vrijeme kad sam se ja tim bavio, kad me to zanimalo, ovaj Pioneer je bio minimum: http://www.pioneer.eu/eur/products/arch ... /page.html. Odustao sam jer kako rekoh sve to zahtjeva dosta sredstava.
Sto se tice standardno slusanja na tvornickom sistemu u jednom manjem autu, svaki CD plejer ce zadovoljiti, najbitnije da je dugotrajan. Uzimati polovan Alpine na tvornicke zvucnike u lupam Corsi je cirkus. Nov Sony, samo da traje...
Licno imam Kenwood KRF-V5570D i na njemu prikacen 5.1 sistem sa Pioneer zvucnicima, pojacalo povezano sa DVD-om optikom. Ili na DVD-u pustio audio CD ili .mp3 320kbps razlike nema, ali itekako se moze osjetiti razlika izmedju 128kbps .mp3 i 320kbps .mp3.
Druga soba, Sony STR-DE445 i dvije Sony cini mi se cetverosistemske kutije, pojacalo je takodjer povezano optikom sa DVD-om, ili pustio audio ili 320kbps .mp3 razliku ne mozes osjetiti, ali izmedju 128kbps .mp3 i 320kbps .mp3 se itekako osjeti razlika.
- Qler
#29 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Jel ko' od vas slusao na dobrim zvucnicima i dobroj zvucnoj FLAC i istu pjesmu u mp3 formatu? Jel iko slusao u auto harman kardon zvucnicima muziku? Ili barem Bosse? Ko kaze da je 320kbps dovoljno, ocigledno nije slusao na pravoj opremi. Na onim prdavcima od 10KM zvucnicima i FLAC i 64kbps mp3 zvuce isto...
A kvalitetan gramofon, ozvucenje i ploca daju zvuk bolji od bilo kojeg digitalnog, jer zvuk je po prirodi analogan, a digitalni uvijek sasijece neke dijelove... bar logika tako nalaze...
A kvalitetan gramofon, ozvucenje i ploca daju zvuk bolji od bilo kojeg digitalnog, jer zvuk je po prirodi analogan, a digitalni uvijek sasijece neke dijelove... bar logika tako nalaze...
- supercali
#30 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Pa za sta ja kupujem auto da ga zovem milanska skala ili da se vozim u njemu?
- Qler
#31 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Nije to poenta mog posta. Ja u autu imam fabricki sony cd player sa 6 cd-ova... super sam zadovoljan, muzika taman, ali osjetim razliku kad snimim sa FLAC-a i sa 320kbps na audio CD... nekako puniji zvuk... mozda je subjektivno, ali meni je ljepse.
Moj stari ima isto solidnu muziku u autu, ali on je smanjio basove skroz, hebe se njemu, on upali radio samo da svira. Nema ni jedan cd u autu...
Moj stari ima isto solidnu muziku u autu, ali on je smanjio basove skroz, hebe se njemu, on upali radio samo da svira. Nema ni jedan cd u autu...
- supercali
#32 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Pa naravno da ima razlike u svakom tom poredjenju
Fazon je sto neko primjeti a neko ne
Nekome smeta nekome ne itd
Al mislim preseravanja tipa treba imati bose klinac palac je vec snobizam da se vidi ko je veci baja u raji
Svi mi znamo da ima skuplje od sony jvc i ostalih prosjeka kojih možete a naci u skoro svakoj prodavnici al kad bi trazio to sigurno taj neko ne bi otvarao temu ovdje i stavljao to u pola fabiju i slicna auta
Al jok onaj odmah spuca alpine i to kod onih amatera i u najmanju ruku muljamoto likova s vraca
Da daju nove stvari daju al usluga je skoro nula
Al da ne sirimo pricu uglavnom za prosjecnog vozaca dovoljan je bilo koji player a da nije fabricki
Isto vazi i za zvucnike
Fazon je sto neko primjeti a neko ne
Nekome smeta nekome ne itd
Al mislim preseravanja tipa treba imati bose klinac palac je vec snobizam da se vidi ko je veci baja u raji
Svi mi znamo da ima skuplje od sony jvc i ostalih prosjeka kojih možete a naci u skoro svakoj prodavnici al kad bi trazio to sigurno taj neko ne bi otvarao temu ovdje i stavljao to u pola fabiju i slicna auta
Al jok onaj odmah spuca alpine i to kod onih amatera i u najmanju ruku muljamoto likova s vraca
Da daju nove stvari daju al usluga je skoro nula
Al da ne sirimo pricu uglavnom za prosjecnog vozaca dovoljan je bilo koji player a da nije fabricki
Isto vazi i za zvucnike
-
GaRGa
#33 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Qler wrote:Nije to poenta mog posta. Ja u autu imam fabricki sony cd player sa 6 cd-ova... super sam zadovoljan, muzika taman, ali osjetim razliku kad snimim sa FLAC-a i sa 320kbps na audio CD... nekako puniji zvuk... mozda je subjektivno, ali meni je ljepse.
kakav ti sluh imas haveru.. pa ti si fenomen... ne cuje se razlika na 14 puta skupljoj i jacoj opremi a ti cuo na fabrickom u autu....
http://soundexpert.org/encoders-320-kbpsA few notes concerning SoundExpert ratings of encoders:
All encoders are tested with the same testing procedure. So all ratings can be compared with each other. Groups are for convenience only.
Ratings above 5-th grade mean that the encoders have some quality headroom, their artifacts are beyond threshold of human audibility. Testing files of such encoders are processed additionally - sound artifacts are amplified to the extent when they could be heard by ordinary listeners. In cases like that ratings are calculated analytically taking into account not only grades returned but also amplification applied. More details are on Testing methodology page.
Bit rates shown after "@" in names of encoders are file-based bit rates (FBR). They are calculated using a single sound file which consists of SE nine samples concatenated one after another. The following formula is used:
File-based Bit Rate
In case of VBR encoders these bitrates could be achieved in real world compressing classical music. Pop, rock ... result in higher bit rates. CBR encoders use the same bit rate for all types of music.
Ratings of more than 100 encoders exist only thanks to people like you. Consider taking part in listening tests. It's easy and more like fun. Just download a test file below (1.5-3.5Mb, short instruction inside). Thank you in advance!
-
ado-šampion
#34 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Bez uvrede, ali uopste me ne cudi da na tim sistemima ne mozes osjetiti razliku. Ne znam ni kako ocekujes da je osjetis. U svemu sto si napisao gotovo da nema ni jedna komponenta da je Hi-Fi. I plus pustas na DVD plejeru, pretpostavljam od kucnog kina, i optikom povezujes s receiverima. Nemoj mi samo jos reci da stereo slusas u 5.1.NediM17 wrote:
Pa Boga ti de mi onda reci gdje se moze osjetiti razlika i kako si je ti osjetio, jer koliko sam skontao ti ne kupi ovaj plejer od pet stoja a rece da se tek na njemu osjeca razlika? Jesil to zakupio neki zajebani sistem i koncertnu halu pa testirao .mp3 vs 24-bitni audio?
Licno imam Kenwood KRF-V5570D i na njemu prikacen 5.1 sistem sa Pioneer zvucnicima, pojacalo povezano sa DVD-om optikom. Ili na DVD-u pustio audio CD ili .mp3 320kbps razlike nema, ali itekako se moze osjetiti razlika izmedju 128kbps .mp3 i 320kbps .mp3.
Druga soba, Sony STR-DE445 i dvije Sony cini mi se cetverosistemske kutije, pojacalo je takodjer povezano optikom sa DVD-om, ili pustio audio ili 320kbps .mp3 razliku ne mozes osjetiti, ali izmedju 128kbps .mp3 i 320kbps .mp3 se itekako osjeti razlika.
Ja nemam dobar sistem u autu, ali imam kuci, entry level vintage Hi-Fi stereo sistem. Pojacalo JVC s pocetka osamdesetih na stereo zvucnicima Technics isto s pocetka osamdesetih, spojeni plavo-bijelim telefonskim kablom koji sluzi kao zvucnicki. Izvori zvuka su Sony CD plejer s pocetka devedesetih, i gramofon JVC s kraja sedamdesetih, spojeni na pojacalo obicnim izolovanim analognim interkonekom s pozlacenim krajevima, koji kosta 30 KM. Sve komponente su u odlicnom stanju, jako malo koristene. Cijena jednog takvog (polovnog) sistema od 3 komponente je 400-600 maraka bez kablova, zavisno od izvora (gramofon je skuplji od plejera) i stanja komponenata. U poredjenju, kvalitet tog sistema je na nivou danasnjeg entry level Hi-Fi sistema s osnovnim Marantz plejerom i pojacalom koji kostaju po 500-600 KM i nekim stereo zvucnicima otrpilike te vrijednosti. Znaci sistem od nekih 1500 KM. A to je tek pocetak Hi-Fi. I na tom sistemu se itekako osjeti osjeti razlika, cak i s obicnim kablovima od petaka umjesto tog od 30 (sto opet nije neka cifra za dobar kabal - interkonekt). Pustim dobro masterizovan CD, recimo Sgt. Pepper 2009 od Bitlsa (original) i onda preslusam taj isti CD samo, ripovan i konvertovan u Mp3. Punoca je puna bolja s CDa a muzika puno manje zamara. S Mp3 posle pola albuma moram ugasiti jer mi smeta dok CD mogu pustiti vazdan repeat i da mi ne smeta.
Realno muzicke linije koje smo imali pred rat, dobro su udarale i ne krci, sve cisto. Kao i na mojim Logitech 2.1 zvucnicima koji mi zadnjih godina skupljaju prasinu. Ali to nije vidjelo Hi-Fi. Hi-Fi je kad instrument zvuci prirodno i kad glas zvuci kao da covjek u kuci pjeva.
- Qler
#35 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
GaRGa wrote:Qler wrote:Nije to poenta mog posta. Ja u autu imam fabricki sony cd player sa 6 cd-ova... super sam zadovoljan, muzika taman, ali osjetim razliku kad snimim sa FLAC-a i sa 320kbps na audio CD... nekako puniji zvuk... mozda je subjektivno, ali meni je ljepse.
kakav ti sluh imas haveru.. pa ti si fenomen... ne cuje se razlika na 14 puta skupljoj i jacoj opremi a ti cuo na fabrickom u autu....
Ja kazem da se osjeti na zvuku kad snimisa sa mp3 na audio ili sa flac-a.. a isto kazem, da nisam neki audiofil pa mi je i fabricki sony dosta... iako bi volio sta bolje
-
NediM17
#36 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Hajde me sad ubijedi da je to analogno pojacalo iz 80ih bolje nego moje digitalno iz 2000ih i da ce pozlaceni kabal kvalitetnije prenijeti signal nego opticki, i da su bolje Technics kutije s pocetka 80ih nego Sony cetverosistemci iz 2009e. I Boga ti kako na tom tvom sistemu pustas .mp3, nesto ne znam da su Sony CD playeri iz 90ih mogli citati .mp3. Pozdrav.ado-šampion wrote:Bez uvrede, ali uopste me ne cudi da na tim sistemima ne mozes osjetiti razliku. Ne znam ni kako ocekujes da je osjetis. U svemu sto si napisao gotovo da nema ni jedna komponenta da je Hi-Fi. I plus pustas na DVD plejeru, pretpostavljam od kucnog kina, i optikom povezujes s receiverima. Nemoj mi samo jos reci da stereo slusas u 5.1.NediM17 wrote:
Pa Boga ti de mi onda reci gdje se moze osjetiti razlika i kako si je ti osjetio, jer koliko sam skontao ti ne kupi ovaj plejer od pet stoja a rece da se tek na njemu osjeca razlika? Jesil to zakupio neki zajebani sistem i koncertnu halu pa testirao .mp3 vs 24-bitni audio?
Druga soba, Sony STR-DE445 i dvije Sony cini mi se cetverosistemske kutije, pojacalo je takodjer povezano optikom sa DVD-om, ili pustio audio ili 320kbps .mp3 razliku ne mozes osjetiti, ali izmedju 128kbps .mp3 i 320kbps .mp3 se itekako osjeti razlika.![]()
Ja nemam dobar sistem u autu, ali imam kuci, entry level vintage Hi-Fi stereo sistem. Pojacalo JVC s pocetka osamdesetih na stereo zvucnicima Technics isto s pocetka osamdesetih, spojeni plavo-bijelim telefonskim kablom koji sluzi kao zvucnicki. Izvori zvuka su Sony CD plejer s pocetka devedesetih, i gramofon JVC s kraja sedamdesetih, spojeni na pojacalo obicnim izolovanim analognim interkonekom s pozlacenim krajevima, koji kosta 30 KM. Sve komponente su u odlicnom stanju, jako malo koristene. Cijena jednog takvog (polovnog) sistema od 3 komponente je 400-600 maraka bez kablova, zavisno od izvora (gramofon je skuplji od plejera) i stanja komponenata. U poredjenju, kvalitet tog sistema je na nivou danasnjeg entry level Hi-Fi sistema s osnovnim Marantz plejerom i pojacalom koji kostaju po 500-600 KM i nekim stereo zvucnicima otrpilike te vrijednosti. Znaci sistem od nekih 1500 KM. A to je tek pocetak Hi-Fi. I na tom sistemu se itekako osjeti osjeti razlika, cak i s obicnim kablovima od petaka umjesto tog od 30 (sto opet nije neka cifra za dobar kabal - interkonekt). Pustim dobro masterizovan CD, recimo Sgt. Pepper 2009 od Bitlsa (original) i onda preslusam taj isti CD samo, ripovan i konvertovan u Mp3. Punoca je puna bolja s CDa a muzika puno manje zamara. S Mp3 posle pola albuma moram ugasiti jer mi smeta dok CD mogu pustiti vazdan repeat i da mi ne smeta.
Realno muzicke linije koje smo imali pred rat, dobro su udarale i ne krci, sve cisto. Kao i na mojim Logitech 2.1 zvucnicima koji mi zadnjih godina skupljaju prasinu. Ali to nije vidjelo Hi-Fi. Hi-Fi je kad instrument zvuci prirodno i kad glas zvuci kao da covjek u kuci pjeva.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#37 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Ljudi dragi pa na koncertima svjetskih zvijezda se jos uvijek muzika pusta preko Marshalovih pojacala i zvucnika,koji se nisu mjenjali skoro 50 god 
- sparky
#38 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Inace postavljac teme planira potrositi do 200 maraka. Ako nekome treba, mogu mu prodati jeftino zvucnike sa koncerta dzejmsa blanta. Bina 35x70, na otvorenom, culo se pet kilometara preko jezera.
- supercali
#39 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Jel mogu stati u gepek?
- sparky
#40 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Pa dva bi se mogla ugurati u npr golfa ako mu izbacis zadnju klupu 
- supercali
#41 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
A na galeriju akumulatore 
- ElDzidziIbnDzo
#42 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Ma jarane mjesto da dadnes 150 kermica za plejer,a ti fino to tipla onoj Maci Cici Nurkovic(jel iz Tuzle) pa barem 2-3 dana.Nek ti sjedi u autu i pjevusi. Kad skontas da ne zna pjevati,stavis joj cunu u stau i rahat.
Tebi dobro,jePo CD ili MP3 plejer,ha ja

- medobrundoo
#43 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
a šta to fali fabričkim ???supercali wrote: Da daju nove stvari daju al usluga je skoro nula
Isto vazi i za zvucnike
pa ne proizvode oni audio sisteme, nego ih kupuju od proizvođača audio opreme i samo ugrađuju
VW na primjer radi sa Blaupunktom, samo što nema nigdje vidljive oznake
e sad ako takvi "stručnjaci" kažu da jedan Blaupunkt ne valja.....
-
ado-šampion
#44 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Brate, ovim pokazujes da je tvoje znanje o ovim stvarima jako tanko. No hard feelings.NediM17 wrote: Hajde me sad ubijedi da je to analogno pojacalo iz 80ih bolje nego moje digitalno iz 2000ih i da ce pozlaceni kabal kvalitetnije prenijeti signal nego opticki, i da su bolje Technics kutije s pocetka 80ih nego Sony cetverosistemci iz 2009e. I Boga ti kako na tom tvom sistemu pustas .mp3, nesto ne znam da su Sony CD playeri iz 90ih mogli citati .mp3. Pozdrav.
Nije vezano za automobile, ali hajmo redom...
Analogno pojacalo s pocetka 80-ih je nastalo u vrijeme kad je JVC (i generalno Japanci) jos pravio jaaako dobre stvari. Technics kutije isto tako. Sony je danas karina zestoka za sve sto se tice audija, i to ne danas, zadnjih 20 godina, jedino im poneki CD plejer valja, sto ne cudi jer ipak su u tom bili pioniri. Generalno, tehnika se od osamdesetih sto se tice zvuka nista nije promijenila.
I onda dolazimo do tipicno laickog poimanja, digitalno je uvijek >> analogno. Jest al u qrcu. Muzika se snima analogno, oduvijek. Prije CDa, sve je bilo analogno, izvor (gramofon), pojacala i naravno zvucnici. Neces vjerovati ali gramafon je i dan-danas sto se tice kvaliteta uber izvor.
Pojavom digitalnog medija, CDa, ta muzika koja se snimi se konvetuje u digitalni format A/D (analogno-digitalnim) konvertorima. Ali, da bi ta muzika dosla do zvucnika, koji jos uvijek 'barataju' s analognim signalom, nakon sto se pusti s CDa (ili Mp3-a, bilo kojeg digitalnog izvora) mora biti konvertovana nazad u analogni signal. To se radi D/A konvertorima. Eh tu dolazimo do najbitnijeg. D/A konvertor je obicno u CD plejeru, i kvalitet tog CD plejera se upravo mjeri kvalitetom njegovog D/A konvertora (onaj Pioneer auto plejer sto sam postavio link ima famozni 24-bitni Burr-Brown D/A konvertor, usput). Ti jeftini DVD plejer koji dolaze s kucnim kinom imaju najjeftinije moguce D/A konvertore, cisto da se spomene, ali to kod tebe nije bitno jer ti do pojacala signal vodis digitalnim kablom. To dolazimo do toga da se osim u CD plejerima, dakle izvorima, D/A konvertor moze nalaziti i u pojacalu/risiveru. I u tom slucaju se uglavnom radi o najjeftinijim mogucim D/A konvertorima. Kod tebe kad signal s DVD plejer odvedes do risivera 'savrsenim' optickim/diginalnim kablom, u risiveru se izvrsi konverzija iz digitalnog u analogni i onda se analogni signal pojacava i salje dalje do zvucnika. Dakle, sve sto taj 'savrseni' opticki kabal (koji nije nista vise savrsen od kvalitetnog analognog, ali da ne duljim) uspara pilikom prenosa signala, to ti risiver zasere prilikom konverzije, blago receno.
Suma-sumarum, analogni izvor ili digitalni izvor s dobrim konvertorom, kvalitetnim analognim kablom do pojacala i kvalitetnim zvucnickim kablom do stereo zvucnika. Muzika se i dalje snima za stereo i ne slusa se na 5 zvucnika, nego na 2! Pustanje na DVD plejeru od kucnog kina nije vidjelo Hi-Fi, bez obzira koliko to kucno kino kosta.
Za Mp3 mi je izvor laptop s 24-bitnom zvucnom karticom ciji konvertor sigurno jede taj tvoj iz Kenwood/Sony risivera.
- Qler
#45 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Vec sam ja gore napisao, zvuk je po prirodi analogan. Tako da uz svu tehnologiju, na konvertovanju u digitalni signal se gubi...
- sheilak
#46 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Fali im to da nisu kao oni u slobodnoj prodaji koji su daleko boljimedobrundoo wrote:a šta to fali fabričkim ???supercali wrote: Da daju nove stvari daju al usluga je skoro nula
Isto vazi i za zvucnike
pa ne proizvode oni audio sisteme, nego ih kupuju od proizvođača audio opreme i samo ugrađuju
Gdje sam ja rekao da vw pravi plejere? Znam ja dobro ko pravi plejere za koja auta al ti plejeri su konfekcija (respo)
- medobrundoo
#47 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
hau jes no kako da nesheilak wrote:Fali im to da nisu kao oni u slobodnoj prodaji koji su daleko boljimedobrundoo wrote:a šta to fali fabričkim ???supercali wrote: Da daju nove stvari daju al usluga je skoro nula
Isto vazi i za zvucnike
Gdje sam ja rekao da vw pravi plejere? Znam ja dobro ko pravi plejere za koja auta al ti plejeri su konfekcija (respo)
"ne valjaju" a koštaju od 500 do 1200 eura !!!
http://www.volkswagen-zubehoer-shop.de/ ... =12&page=2
https://shops.volkswagen.com/de_DE/web/ ... 057195b-10

sa navigacijom...prava sitnica...2800 ojra
https://shops.volkswagen.com/de_DE/web/ ... 057680k-10

- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#48 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
To koliko VW naplacuje to je posebna stavka,jer za pola te cifre se moze kupiti bolja stvar.
-
GaRGa
#49 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Lamborghini je ugradjivao Alpine playere, sto nije ove blaupunktove iz VW-a ako su taklo dobri ? 
-
GaRGa
#50 Re: KUPOVINA CD MP3 PLAYERA
Examples of vehicles equipped from the factory with Alpine equipment[edit]
2011 Power Wagon center speaker
Audi A8(D4) (D4) Display, DVD and CD changer
BMW All vehicle lines (CD and DVD changer)
BMW 5 series (E60) Displays
BMW 5 series (F10) Business Navigation & Display
Mini Radio and navigation systems
Ram Power Wagon sound system
Dodge Viper Sound system
Mercedes S-Class W221 Tuner and amplifier module, disk changers
Mercedes E-Class W211 Head Units, disk changers
Mercedes M/R/GL Class Head Units, Navigation systems, disk changers
Jaguar Screens, Tuner, DVD, Amplifiers
Land Rover Tuner, DVD, Rear Screen Entertainment (RSE)
Aston Martin Amplifier, Speakers, Rear Screen Entertainment (RSE)