Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lekler

#26 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Lekler »

_BataZiv_0809 wrote:U prvi mah mi se ucini da ce biti potrebno poravnati crkvu na Marijin Dvoru :lol: Srecom polozaj Miljacke izvadi stvar :D
Polahko sve u svoj vakat :zzzz:

Inace lokacija je dobra a koliko sam cuo postoje određene naznake da ce i koncertnu graditi...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#27 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by _BataZiv_0809 »

Lekler wrote: Polahko sve u svoj vakat :zzzz:

Inace lokacija je dobra a koliko sam cuo postoje određene naznake da ce i koncertnu graditi...
Koncertna je dobra ideja :)
BiH38

#28 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by BiH38 »

Svaka pohvala za nove investicije. Imam samo par pitanja u vezi ovog prostora?

- Da li je arhitekta bio upoznat sa ruzom vjetrova na ovom dijelu i kakav ce uticaj ovako visok objekat imati na iste u buducnosti sa obzirom da smo svjedoci sve vece zagadjenosti zraka iz godine u godinu? Da li ovakva gradnja ugrozava prirodni protok zraka kroz jezgro grada i korito Miljacke ? ( Jesu li arhitekti - profesori bili u totalnoj zabludi pa su i nama na faksu prenoslili pogresne informacije )?

Moja pitanja nisu cinicna niti provokativna vec me stvarno iznenadilo kako ste rijesili ovaj prostor prema gore prikazanoj situaciji.

Hvala!
Skyfox

#29 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Skyfox »

Zanimljivo kako su zamislili urediti obale Miljacke
avetinja

#30 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by avetinja »

Ja ne kontam u čemu je svrha graditi ovolike nebodere. Ovo će biti još veće od avaza. Zamisli da bude neki jaki zemljotres, i da se ovo čudo uruši, pa pokupio bi pola grada.
Država

#31 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Država »

PONOSAM SAM!!!

P.S. Sad će Fahro u AVAZ-u osuti paljbu i po ovom projektu... :lol:

:sax:
P308

#32 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by P308 »

Skyfox wrote:Zanimljivo kako su zamislili urediti obale Miljacke
I meni je to najzanimljivije. Zaista sjajno i za pohvalu :)
Loulou

#33 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Loulou »

Gadi mi se ova nova arhitektura, pomama za staklom, oblakoderi, kojekakve fiksacije...
salik79

#34 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by salik79 »

avetinja wrote:Ja ne kontam u čemu je svrha graditi ovolike nebodere. Ovo će biti još veće od avaza. Zamisli da bude neki jaki zemljotres, i da se ovo čudo uruši, pa pokupio bi pola grada.

Ako bi se urusio tu nema nekih problema, nesto kao kod kontroliranog miniranja (primjer urusavanja su i WTC blizanci), veci je problem ako bi se obrusio :D
avetinja

#35 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by avetinja »

salik79 wrote:
avetinja wrote:Ja ne kontam u čemu je svrha graditi ovolike nebodere. Ovo će biti još veće od avaza. Zamisli da bude neki jaki zemljotres, i da se ovo čudo uruši, pa pokupio bi pola grada.

Ako bi se urusio tu nema nekih problema, nesto kao kod kontroliranog miniranja (primjer urusavanja su i WTC blizanci), veci je problem ako bi se obrusio :D
Krivo sam se odrazio. :mrgreen:
salik79

#36 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by salik79 »

avetinja wrote:
salik79 wrote:

Krivo sam se odrazio. :mrgreen:
Ma znam, zato je i bio :D Ista stvar kao i sa mnom u vezi one ulice jucer. Mislim na jednu, a pisem o drugoj i jos te, kao, ispravljajm :lol:

Greska u koracima i pogresan odraz, jbg :D
salik79

#37 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by salik79 »

Pardon, ono je bio aldinjo, sto sam ga ispravljao. I, Jope' zajeb :D
azdralovic

#38 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by azdralovic »

da se upisem... ovo me fkt interesuje :sax:
SmokingMan

#39 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by SmokingMan »

Ripicipi wrote:Meni je zgrada kao zgrada odlicna, samo je lokacija poprilicno upitna :-)
Dobra je ona lokacija za gradnje,mada je jedan parking sa više etaža prijeko potreban.
jao_situacije

#40 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by jao_situacije »

Majke mi ovi više nisu normalni sa neboderima pa onaj tornjakov toranj zjapi prazan. Jebo urbanizam hajmo sve u beton i staklo. Umjesto da naprave kakav veliki park u centru grada kao što se radi svugdje u svijetu mi smo u 1960-im. Japanci se ubiše, u Tokiu zabetonirali sve i kad su završili sa tim skontaju koliku su glupost uradili. Al' jok Bošnjo sve zna.. koji debili.
O'zone
Globalni moderator

#41 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by O'zone »

Uskoro??!

Jasta radi. :roll:
homega

#42 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by homega »

BiH38 wrote:- Da li je arhitekta bio upoznat sa ruzom vjetrova na ovom dijelu i kakav ce uticaj ovako visok objekat imati na iste u buducnosti sa obzirom da smo svjedoci sve vece zagadjenosti zraka iz godine u godinu? Da li ovakva gradnja ugrozava prirodni protok zraka kroz jezgro grada i korito Miljacke ? ( Jesu li arhitekti - profesori bili u totalnoj zabludi pa su i nama na faksu prenoslili pogresne informacije

Zar zaista misliš da jedan objekat širine 50-tak m može zapriječiti vjetar u ovom području :? :shock:

Što se tiče ruže vjetrova, nisam siguran da je neko vršio njihovo mjerenje na ovom području,, posebno na visinama na kojima može biti izgrađen ovakav objekat. Osim toga, tvoji profesori moraju znati za statičke proračune, a ne samo da šire svoje neprovjerene ideje, ne znajući drugačije prikazati svoje neslaganje sa ovakvom urbanizacijom Sarajeva.

I sam sam protivnik izgradnje ove zgrade u Sarajevu. Da mogu, ograničio bih spratnost novih objekata na 15-tak spratova :oops:
avetinja

#43 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by avetinja »

Treba će njima 3 godine da ovo sagrade.
juma

#44 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by juma »

Dakle, parking prostora sve manje u gradu. Kojem megalomanu ovo treba? I još tako blizu vodotoka? Sarajevo City Centar je već zagradio i ulonio pogled na Trebević, a ova nakaza će ukloniti i nebo. Šta to glumimo? New York usred Balkana? A sirotinje sve više rovi po kontejnerima. :?: :sad:
karanana

#45 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by karanana »

frajer stavi par slika maketa i tlocrta (ako se ono tako zove), bez ikakvih dodatnih objasnjenja i komentara o tome ko to pravi, kad pocinje, kad ce biti gotovo..... i odmah rasprava kao da je ono vec napravljeno.
JThomas

#46 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by JThomas »

pa šta će biti ako se sruši :lol:
mayab

#47 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by mayab »

Bolje da grade fabriku :oops:
Haris.ba

#48 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Haris.ba »

Prvo dzamiju, pa zgradu napraviti.

P.S.
Ne znam, nemam vremena, ali zanimljiva bi bila knjiga za napisati o misljenjima naroda u Sarajevu o objektima prije gradnje. Bujrum ko ima vremena. Koliko znam, sva su uglavnom negativna. Mada su parizani bili protiv Ajfelovog tornja. Haj, tu smo slicni.
Most na skenderiji ne valja - hrdjav. Most kod akademije smijesan - uvrnut. Spomenik ubijenoj djeci katastrofa. Scc zatvorio pogled. Bbi ruzan, vratite nam Sarajku.
A kad mi je nana pricala sta se govorilo o Vijecnici......
mali_balon

#49 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by mali_balon »

Treba sve poravnat razapeti satore, procerat auta traJvane i autobuse, uvesti zaprezna kola, mi ne znamo a i ne zasluzujemo bolje. One bradte spodobe mogu si dovesti deve iz sirije.
Bolonjac

#50 Re: Uskoro novi neboder u Sarajevu!!!!! 200m

Post by Bolonjac »

Zemljiste dobiveno dogovorom LAKE-a i Elektrotehnickog fakulteta u Sarajevu.
Mada trenutna zgrada Elektrotehnickog fakulteta treba u buducnosti biti srusena dograden je sprat a za uzvrat je dato ex. zemljiste Steleksa.

Sve u svemu rjesava trenutni problem ETF-a vezan za prostor s obzirom da u BiH niko ne misli vise od godinu unaprijed a Sarajevo ce dobiti ljijepu zgradu. Win-Win na bosanski nacin a koga briga za iduce generacije :/
Post Reply