Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jao_situacije

#26 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by jao_situacije »

Ja bih to jeftinije i jednostavnije riješio. Pustiti ove što mame na strana ratišta i jedne i druge bradonje i kad fino odu, u parlamentu donijeti zakon ukidanja državljanstva takvim ljudima. Ja koliko znam Francuska je to definirala u GZ ako se nije promijenilo od kad sam to učio.
Onda nek moli u Ukrajini i Siriji za državljanstvo.
sandra01

#27 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by sandra01 »

StupskaBitanga wrote:a da neko čisto onako preventive radi obiđe Fahd džamiju
Sad o tome razmisljam. Ali ja mislim da su oni ex-teritorija i da nije dozvoljen pristup lokalnim vlastima. Negdje sam to citala.
insomnia78

#28 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by insomnia78 »

emko1234 wrote:
insomnia78 wrote:Ima ovdje dosta "lupanja"
Ruke natecene od droge moze znaciti samo heroin, intravenozno
Ja ga jebem ko poslije suta u venu ide ucerivati efendije u laz
Pa ne budu ruke otečene samo u momentu kad uzmeš hors, ako si ikad vidio horsaša, nakon nekog vremena im nestane vena pa se bodu gdje stignu, pa fule venu, pa fasuju infekciju, pa ruka otekle i od upale i od igle i od pucanja vene.
Ne mora značit da je u momentu drogiran.
Pa pogotovo kad nije drogiran ne moze... Ma nejse
jao_situacije

#29 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by jao_situacije »

sandra01 wrote:
StupskaBitanga wrote:a da neko čisto onako preventive radi obiđe Fahd džamiju
Sad o tome razmisljam. Ali ja mislim da su oni ex-teritorija i da nije dozvoljen pristup lokalnim vlastima. Negdje sam to citala.
Ja i, staviš policiju ispred džamije moraju izaći nekad :mrgreen:
Bodkin

#30 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote:
mali_balon wrote:
Nismo ali zato imamo strane trupe koje imaju veca ovlastenja nego domace policijske agencije ivojska, sad ih nema nesta puno ali od nekoliko sati ih moze doci na hiljade. A oni odavno ove spodobe drze na oku, pogotovu austrijanci.
Austrijanci ne mogu Bec da kontrolisu
Odakle ti to? Sta mislis sto nikad u becu nije bilo problema nego ih izvoze? Ovi su kozojebi u becu tacno u jednoj dzamiji. Dzamija blizu poslovnog centra i un centra. Eto koliko ih smatraju opasnim
emko1234

#31 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by emko1234 »

jao_situacije wrote:Ja bih to jeftinije i jednostavnije riješio. Pustiti ove što mame na strana ratišta i jedne i druge bradonje i kad fino odu, u parlamentu donijeti zakon ukidanja državljanstva takvim ljudima. Ja koliko znam Francuska je to definirala u GZ ako se nije promijenilo od kad sam to učio.
Onda nek moli u Ukrajini i Siriji za državljanstvo.
Pa to je najmanji problem, al fazon je što ne postoji evedincija tj tačan broj i imena ljudi koji su otišli. Većina ih iz države ode nekim mutnim kanalima, i odu prvo u neku od država iz regiona Sirije i Iraka, pa onda budu prokrijumčareni u te države.
Obavještajne službe sigurno raspolažu s nekim podacima, ali naš zakon je takav kakav jest. Prvo bi njega trebalo izmjeniti pa onda sve ostalo.
Pa onom jarcu Bosniću ništa nisu mogli naći iako svi znaju da od toga živi.
StupskaBitanga

#32 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by StupskaBitanga »

ko ovaj prilog nije vidio
OBAVEZNO pogledajte
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/de ... a-napadnut
XXS

#33 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by XXS »

Ovoliko islamofobije i islamofoba, na jednoj temi, jos nisam vidio.
salik79

#34 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by salik79 »

XXS wrote:Ovoliko islamofobije i islamofoba, na jednoj temi, jos nisam vidio.

Valjda vehabofobije?
XXS

#35 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by XXS »

salik79 wrote:

Valjda vehabofobije?
Jos jedan islamofob u borbi protiv Islama.
salik79

#36 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by salik79 »

XXS wrote:
salik79 wrote:

Valjda vehabofobije?

Ako je islam ono sto su ovi danas dosli promovirat u dzamiji, onda priznam - islamofob sam. Islamofob koji vec 20 godina klanja 5 vakat namaza. Sasvim novi fenomen. :D
DuckZz

#37 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by DuckZz »

Dobar fazon Efendije.
Prvo izjebe hadis skroz na skroz pa se onda izvuce na raćun ISIL-a :D :D
salik79

#38 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by salik79 »

DuckZz wrote:Dobar fazon Efendije.
Sta je "izjebo"??
Towelie

#39 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by Towelie »

Ako je islam ono sto su ovi danas dosli promovirat u dzamiji, onda priznam - islamofob sam. Islamofob koji vec 20 godina klanja 5 vakat namaza. Sasvim novi fenomen. :D[/quote][/quote]
Ironican je, koliko mogu da primetim. :-)
DuckZz

#40 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by DuckZz »

salik79 wrote:
DuckZz wrote:Dobar fazon Efendije.
Sta je "izjebo"??
Pokušao da citira jedan hadis u recenici, nije sad bitno što je pogriješio već fulio cijelu poentu.
Cijeli hadis na Arapskom govori o skroz necem drugom. Naravno ovde je efendija želio da priopći drugima poentu da se islam treba razvijati i "nadograđivati" lijepim stvarima, što je lijepo za čuti, ali očigledno je ovim narkomani to bilo previše za njihov "mozak" , mislim ne zato što su oni prepoznali da je hadis loše citiran već jer su i sami zaostali sa životom, sami sebe su pronašli.
Towelie

#41 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by Towelie »

Dakle, kriv je efendija jer citira nepodobne hadise?
insomnia78

#42 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by insomnia78 »

Towelie wrote:Dakle, kriv je efendija jer citira nepodobne hadise?
Normala, osim toga vidis da su narkomani, ovaj jedan im'o "natecene" ruke, sta god to znacilo
Osim toga to nisu obiljezja IDIL-a, nego zastava sa sehadetom
Osim toga, to nema veze s islamom, to sto su upali u dzamiju je sasvim slucajno :D
bogoljub

#43 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by bogoljub »

insomnia78 wrote:
Towelie wrote:Dakle, kriv je efendija jer citira nepodobne hadise?
Normala, osim toga vidis da su narkomani, ovaj jedan im'o "natecene" ruke, sta god to znacilo
Osim toga to nisu obiljezja IDIL-a, nego zastava sa sehadetom
Osim toga, to nema veze s islamom, to sto su upali u dzamiju je sasvim slucajno :D
Osim toga, neće im biti ništa i da ih uhapse, jer su takvi veoma potrebni nekome,
osim toga, oni su bezazleni dečki iskreni u srcu sa šehadetom na zastavi i kopljem uperenim prema svakome a posebno ko se penje na minberu i spominje nekakav mevlud, tespih, turbeta i te ''ćaafirluke''
DAVNO JE HAFIZOVIĆ NAPISAO, PRIJE 9 god. ..''ONI DOLAZE PO NAŠU DJECU''
AKo se ikad horor bude snimao na temu terorizma, predlažem ovaj naslov: Oni dolaze po našu djecu! :evil:
homega

#44 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by homega »

Sve dok ne prekrše zakone BiH, ova trojica i svi ostali, njima slični, ravnopravni su državljani BiH. Niti im je moguće oduzeti državljanstvo, niti ih se smije maltretirati i šikanirati, ili naročito tjerati iz džamija zbog njihovog prisustva u njima, niti tražiti zaštitu policije, ili slično... :-)

Ova trojica su samo posljedica dugogodišnjeg indolentnog ponašanja IZ. Vjerujem da još uvijek postoje određeni interesi za razvoj ovakvih vjernika, ubijeđen sam čak i da određene strane države vrše određen uticaj i da pružaju logističku podršku njihovom širenju.
homega

#45 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by homega »

Pročitao sam tekst imama džamije koju su posjetili ISIL-ovci. Neko izuzetno pismen i obrazovan ga je napisao, ili makar lektorisao. Ovakav tekst je napisan s određenim, pozitivnim ciljem, i podržavam ga...
Tvrtko II Kotromanić

#46 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by Tvrtko II Kotromanić »

homega wrote:Pročitao sam tekst imama džamije koju su posjetili ISIL-ovci. Neko izuzetno pismen i obrazovan ga je napisao, ili makar lektorisao. Ovakav tekst je napisan s određenim, pozitivnim ciljem, i podržavam ga...
hajd znaj, mozda je cak i imam pismeni i obrazovan :-)
B6Redhell

#47 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by B6Redhell »

ovaj imam je na pocetku izjave rekao " ja veliki imam" ali vidim svi izbacili to i nigdje se ne spominje 8)
insomnia78

#48 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by insomnia78 »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
homega wrote:Pročitao sam tekst imama džamije koju su posjetili ISIL-ovci. Neko izuzetno pismen i obrazovan ga je napisao, ili makar lektorisao. Ovakav tekst je napisan s određenim, pozitivnim ciljem, i podržavam ga...
hajd znaj, mozda je cak i imam pismeni i obrazovan :-)
:D:D:D
Troll_Happens

#49 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by Troll_Happens »

Kakva nasa drzava nisu u stanju da drze rastodera na lancu mjesec dana nego se covjek iseta vec drugi dan. Toliko o njihovoj sposobnosti. Pravi li su velike akcije po krajini kad su one vehabije hvatali ispitivali pa u maoci, akcije od kojih bi nam pozavidile mnoge velike sile. I sta je rezultat svi pusteni niko nije odgovarao jer je vjerovatno naredba stigla odnekud da se puste. Onda to vidim kao obicno maltretiranje ljudi. Ako su sto posto uvjereni da rade nesto protiv drzave onda skupi dokaze i doceraj do kraja a ne ovako samo trose budzetske pare na ovakve akcije a sta j rezultat jedno veliko nista. Ovo juce sto se desilo mislim da je samo opipavanje pulsa ljudi da se vidi hoce li ko sta uraditi i ako se nedesi nista moguca je iduci put agresivnija akcija. Kad je imam rekao da mu se zlo u ocima vidjelo i da je mislio da ce aktivirat explozivnu napravu onda nije sala u pitanju drzavni organi bi se trebali ozbiljnije pozabaviti sa ovom problematikom dok se neki veci belaj nedesi.
agnostic_front

#50 Re: Mladici s obiljezijima IDIL-a upali u dzamiju

Post by agnostic_front »

homega wrote:Sve dok ne prekrše zakone BiH, ova trojica i svi ostali, njima slični, ravnopravni su državljani BiH. Niti im je moguće oduzeti državljanstvo, niti ih se smije maltretirati i šikanirati, ili naročito tjerati iz džamija zbog njihovog prisustva u njima, niti tražiti zaštitu policije, ili slično... :-)

Ova trojica su samo posljedica dugogodišnjeg indolentnog ponašanja IZ. Vjerujem da još uvijek postoje određeni interesi za razvoj ovakvih vjernika, ubijeđen sam čak i da određene strane države vrše određen uticaj i da pružaju logističku podršku njihovom širenju.
Ja koliko znam, džamije su u vlasništvu IZ (ili tog džemata), tako da oni imaju pravo da ih tjeraju iz džamija.
Post Reply