Cjenovnik za radna mjesta

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zeljoooo

#26 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Zeljoooo »

Za mjesto doktora na KCUS i UKCTZ ne mozete cak ni platiti da se zaposlite. Mjesta su vec predodredjena za djecu doktora, ministara i sl.
korisnik.1

#27 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by korisnik.1 »

Na koji vremenski period ide ugovor za navedenu cijenu u Telekomu ? :-D i uopšteno ostala mjesta na koji period.
todd_smith

#28 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by todd_smith »

Fortitudist wrote:Zviz, ovdje se traze konkretne informacije. Koga briga za danskom. Idi brate radi nesto drugo.
joooj wrote:Da nije Kakanj!? :lol:
Ja bih prodala stan bez razmisljanja kad bih znala da cu kupiti takvo neko mjesto. Tuga vala :cry:
Jeste Kakanj.. tuga golema, zestoka.. :D :(

Za one koji bi zeljeli raditi u skoli, korisna informacija:

Jedna vrlo bitna informacija za one koji bi zeljeli da rade u Sarajevu u nekoj "gradskoj" osnovnoj, srednjoj skoli.. ni ne pokusavajte, jer cete prije dobiti na lotu nego dobiti zaposlenje Tu je konkurencija jos i veca. Ogromna, ogromna veza treba da bi radili na odredjeno pa te onda sutnu. Na neodredjeno.. pa jedino bukvalno kad onaj sto je taj predmet predavao ode na onaj svijet, pa se mjesto oslobodi. Jaz je izmedju gradskih i da tako kazem seoskih skola.. Ali ne mislim na seosku u smislu ona na Ilijasu vec mnogo mnogo udaljenije (bez uvrede ikome, samo figurativno) svi bi u grad da predaju, lakse, jednostavnije i sve ostalo.. dok na primjer imate mjesta koja zestoko kubure sa nastavnim kadrom, ali to su opet mjesta bogu iza nogu, udaljena od svega, obicno situacija da je ostalo nesto malo ucenika, obicno se traze profesori/nastavnici kojih standardno nema (matematika, fizika, hemija i ostalo...)

Dalje.. za ekonomiste.. meka..... mokri san svakog sarajevskog studenta ekonomije.. centralna banka BIH i agencija za bankarstvo FBIH. Obe institucije najmanje 20 000, obicno 25 000 maraka..
Kolega mi kaze,70% primljeno preko veze, najcesce djeca ljudi koji tu rade i sve ostale moguce veze, 20% oni koji su platili zaposlenje i 10ak% oni koji su tu dosli po direktivi stranke..

A vjerovali ili ne ima i toga.. momak iz obicne, radnicke porodice, usao u stranku sa 18 godina.. non stop neki odbori, sastanci, organizovanje mreze za glasanje, uspio se on probiti nesto sitno na lokalnom nivou, rastao i rastao u stranci, obavljao "poslove" za bitne likove u stranci, imao iza sebe pravu malu armiju ljudi koju je prikupio da glasa, nesto raduckao i kraduckao, ali najcesce kao pijun za velike ljude, kratko se i motao po institucijama kao pripravnik (to na pocetku), uvacio se kome je stigao, spazili ga iz vrha stranke i uputili na dobro radno mjesto..

Ko ima zeludac za takve stvari samo naprijed.. ali eto, ni to ne moze svako.
Ove cifre o kojima ti pricas, to rekla kazala? Ili znas osobe koje su dale taj novac ili kojima se govorilo da trebaju uplatiti taj novac?
ime123

#29 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by ime123 »

Pa sto ne kupujete te poslove kad je tako.
homega

#30 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by homega »

Sa 20.000 KM može se pokrenuti privredno društvo, nekoliko udruženih kandidata za birokratiju može u starrtu biti konkurentno i ostvariti profit i otvoriti budućnost.

Nikad, ali nikad ni 1 KM ne bih dao za zasposlenje, nikom! U privredi, uvijek je moguće naći posao. Ne mora biti posao iz snova, ali može obezbijediti egzistenciju i pružiti priliku za razvoj drugih ideja i projekata.
modem33

#31 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by modem33 »

za poslove se ne daju novci tko ima stele ..... znam dosta ljudi ali ti ljudi se "prave posteni" al kad postavis neka pitanja povuku rucnu ... primijecujem stalno ....

ali ovdje se ljudi ponasaju kao "tajno drustvo" ili "neka tajna elita" .... "svi nesto znaju a ti ne znas nista"

Ne moze nikad profitirati onaj koji nije clan "te tajne elite" ....

ja sam to testirao i provjerio nekoliko puta ....

Cak i debil se primaju ako su clanovi "te tajne elite" ....

Ovo je postalo zabrinjavajuce .... cak ja mislim se pridruziti Los Zetas ekipi pa da bude veselo.

:roll:
Last edited by modem33 on 20/01/2015 02:45, edited 1 time in total.
jao_situacije

#32 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by jao_situacije »

homega wrote:Sa 20.000 KM može se pokrenuti privredno društvo, nekoliko udruženih kandidata za birokratiju može u starrtu biti konkurentno i ostvariti profit i otvoriti budućnost.

Nikad, ali nikad ni 1 KM ne bih dao za zasposlenje, nikom! U privredi, uvijek je moguće naći posao. Ne mora biti posao iz snova, ali može obezbijediti egzistenciju i pružiti priliku za razvoj drugih ideja i projekata.
:thumbup: Ja baš gledam, dati tolike pare za nesiguran posao :shock:
astala_vistala

#33 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by astala_vistala »

Najbitniji segment svakog zaposlenja jeste veza,stela poznanstvo neko moze imati i 100 hiljada maraka ali ako nemas i neznas kome dati dzaba ti sve zapali ih,cinjenica je da se u administraciji posao namjesta po politickoj liniji i jedino tako uspijeva,to jeste usluga za uslugu,novcem se samo caste ljudi koji su ti izasli u susret,i cinjenica je da svako u BiH zeli da se zaposli na teret budzeta sto je i normalno jer si osiguran i mozes planirati buducnost,alli sve preko 20 hiljada maraka je obicna glupost,radije bi mozda jos malo posudio novca iznajmio poslovni prostor i zapoceo vlastiti biznis u kojem imam sansu da mi bude bolje 10 puta nego onome ko prima platu iz budzeta.

Inace kod nas veza najvise radi tokom konkursa,za vojsku i policiju jer tu se prijavljuju SSS,po principu ti meni posao ja dizem kredit i tebi 10 milja mada mi je najvise zao ljudi koji daju novac unaprijed pa budu prevareni,i opet se nekad zapitam pa jel to samo ovde ima da sebi moras KUPITI posao zar smo tolika rupa u sred evrope,al misli me odnesu u aziju i afriku pa onda kazem elhamdulila nama je dobro :D
p206

#34 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by p206 »

modem33 wrote:za poslove se ne daju novci tko ima stele ..... znam dosta ljudi ali ti ljudi se "prave posteni" al kad postavis neka pitanja povuku rucnu ... primijecujem stalno ....
100% tačno...ja sam odjebo par komšija budžetlija zbog toga, sve "zabrinuti" što nemam posao, a kad ih pitaš kako si se ti zaposlio okrenu na drugu priču

sad samo zdravo za zdravo i ko te jebe
ODB

#35 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by ODB »

Oružane snage ste zaboravili.
Pitam danas jarana koliko je njega koštalo pa javim,zaboravio sam :-)

Sjetih se sad i čistačica u SIPA :lol: samo što je to sve popunjeno više da nemaš kome ni dat koliko god novca da imaš.
SSemir

#36 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by SSemir »

Fortitudist wrote:
JThomas wrote:imao sam jednog takvog što je mislio da će sa pozicije saradnika u tužilaštvu sigurno na tužioca ili sudiju...sad guli u realnom sektoru :D

i što je budžet u većoj krizi biće više takvih zajeba i "cjenovnik" skuplji a manje siguran...jer se u nas politikom bavi radi tih pozicija. i svaki novi premijer, ministar, predsjednik VSTVa bukvalno ima listu ljudi za ugurati. i onda puno ovih što misle da su prepametni da lovu, a posao ne dobije, ili dobije na određeno i noga...
JThomas jesi ti budzetlija? Cesto citam forum, manje pisem... znas mnogo toga. :D

Veza je prva i osnovna stvar.. jaca od svakog novca.. mnogo jaca. Tek onda ide novac, a da budemo malo prosti, zene imaju i trecu mogucnost, preko kreveta.. muskarcima ta opcija bas i nije otvorena, zasto ne znam ali poznato mi je da je gomila mojih poznanica iz srednje tako dobilo posao u drzavnim firmama...
pusti ti ove provokatore, de ti nama reci moze li se kupiti radno mjesto u drzavnom tuzilarstvu danske? zivo me interesuje da li raja u danskoj moze sebi kupiti radno mjesto
SSemir

#37 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by SSemir »

homega wrote:Sa 20.000 KM može se pokrenuti privredno društvo, nekoliko udruženih kandidata za birokratiju može u starrtu biti konkurentno i ostvariti profit i otvoriti budućnost.

:-)
jah...9 milijardi KM na racuna t bas idu u koriste te tvoje teze..ja san su pokazatelj kako je u bosni pametno zapoceti vlastiti biznis.
nineinchnails

#38 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by nineinchnails »

BH Telecom: 15.000 KM srednja pozicija, 20.000KM veca/bolja pozicija. Radis na odredjeno onoliko koliko treba da ti vrate taj novac kroz plate i noga.
KCUS: Glavne pozicije su politicki uvjetovane, pa kako ko dodje na vlast u KCUS, tako zaposljava svoje. Za one sa slabom stelom: 20.000KM glavna medicinska sestra, 40.000KM sef klinike.
U mnogim firmama je 20.000KM "normalna" cijena za radno mjesto, ako nemas dobre stele.
Dobro dosli u zemlju nepotizma, stela, licemjera i uvlaciguza.
:bih:
JThomas

#39 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by JThomas »

ma kupovanja živom lovom je najmanje. puno su važnije političke i rodbinske veze i puno se više tih poslova "podijeli" tako. ja vam opet kažem, za svako od tih atraktivnih mjesta pet stranačkih vojnika uvezanijih od vas stoji u redu. i vrlo lako, sve lakše možete popušiti tu lovu za koju mislite da vam je zalog za budućnost sa finom platom a malo rada.
ultima_palabra

#40 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by ultima_palabra »

Za neki gotivan budžetski posao ti trebaju i veza i pare... i da čekaš pravi trenutak, što može potrajati godinama.

Najveća šteta je što se kod mladih usađuje ta kultura uhljebljavanja... daš pare, uvališ se i čekaš penziju. Slabo ko će volontirati, privremeno raditi fizičke poslove, naučiti neki zanat, završiti tehnički fakultet... bilo šta gdje se treba malo pomučiti. Ali i ovaj sistem neće još dugo, živi bili pa vidjeli.

Ja bih lično uvijek prije radio za milju i po u realnom sektoru, gdje možeš naučiti konkretne stvari i gdje je radni dan produktivan, nego u agenciji za gubljenje vremena za tri milje.
pasha_stambol

#41 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by pasha_stambol »

Elektroprivreda 20 000 km ugovor na 3 mjeseca .... :-D :-D
JThomas

#42 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by JThomas »

to stvarno trebaš biti super genijalac da daš.
int21

#43 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by int21 »

Interesantna tema, kao i svaka o poslu....pratim...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#44 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by Truba »

da bih im kurac :D
sada od mene možete da dobijete kurac a kasnije ćemo da se dogovorimo

kad ne bih mogao naći posao dugo vremena dao bih nekoliko milja za neki neugledan poso s malom platom 400-500
samo da radim jer spadam u ljude koji kad nemaju poso postoji mogucnost da se razbole psihofizički
anti_antifa

#45 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by anti_antifa »

Za kes koji date levatima da bi "radili", pokrenite svoj mini poslic. Ako hocete raditi, lahko ga je razraditi!!! ;-)
ODB

#46 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by ODB »

anti_antifa wrote:Za kes koji date levatima da bi "radili", pokrenite svoj mini poslic. Ako hocete raditi, lahko ga je razraditi!!! ;-)
Ma jašta,pogotovo u BiH ćeš pokrenuti nešta za 20-30 hiljada KM :oops: još država gleda samo kako će ti zakomplikovati sve u startu
int21

#47 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by int21 »

ODB wrote:
anti_antifa wrote:Za kes koji date levatima da bi "radili", pokrenite svoj mini poslic. Ako hocete raditi, lahko ga je razraditi!!! ;-)
Ma jašta,pogotovo u BiH ćeš pokrenuti nešta za 20-30 hiljada KM :oops: još država gleda samo kako će ti zakomplikovati sve u startu
Ne mogu vjerovati.......
mali_balon

#48 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by mali_balon »

Fortitudist wrote:

...Dalje.. za ekonomiste.. meka..... mokri san svakog sarajevskog studenta ekonomije.. centralna banka BIH i agencija za bankarstvo FBIH. Obe institucije najmanje 20 000, obicno 25 000 maraka..
Kolega mi kaze,70% primljeno preko veze, najcesce djeca ljudi koji tu rade i sve ostale moguce veze, 20% oni koji su platili zaposlenje i 10ak% oni koji su tu dosli po direktivi stranke....
Evo ja cu dat te pare za centralnu banku. Otplatim kredit malo se "uljuljam" u posao i onda cete citati o meni u novinama kako sam odradio 2000000 na djeciju prevaru :D , kao sto je nedavno bio slucaj sa 600000KM
MedenoSrce

#49 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by MedenoSrce »

ultima_palabra wrote:

Ja bih lično uvijek prije radio za milju i po u realnom sektoru, gdje možeš naučiti konkretne stvari i gdje je radni dan produktivan, nego u agenciji za gubljenje vremena za tri milje.
egzakli i jos da nemam ni od koga nista nauciti u radnoj sredini, pakao bi mi lakse pao cini mi se
jucer mi jedna poznanica prica kako do 10 piju kafu listajuci najtlajf klixa i smiju se kaze kakvih faca ima i debelih zena
kazem joj ja, ko bi rekao da si zbog tog skole ucila :D
MedenoSrce

#50 Re: Cjenovnik za radna mjesta

Post by MedenoSrce »

.
Last edited by MedenoSrce on 20/01/2015 09:52, edited 1 time in total.
Post Reply