Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Ljakan

#26 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Post by Ljakan »

Nemas u gradu diskoteke a glavni grad drzave.Klubovi kojekakvi na stranu ali diskoteke u pravom smislu te rijeci nema.
Logovan

#27 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Post by Logovan »

Pa nisam ja rekao da diskoteka ne smije biti nikako, nego da ne bi trebala biti u staklenom gradu.
Ljakan

#28 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Post by Ljakan »

Pa đe ce bit van grada jel?Zar ima boljeg mjesta po tebi od onog i đe ljeti kipi od turista?
Logovan

#29 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Post by Logovan »

Ima lokacija za diskoteku, stakleni grad nije za toga.
Ljakan

#30 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Post by Ljakan »

pa navedi makar dva razloga sto,sa tim nije mjesto mi nista reko nisi.
Logovan

#31 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Post by Logovan »

Navedi ti razloge zašto tamo treba biti. :D

Isto kao da me pitaš zašto diskoteka ne može biti na čaršiji, negdje blizu sebilja. :skoljka: Lokacija jednostavno nije za takav tip objekta, ne ide nikako.
Ridjobrki

#32 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Post by Ridjobrki »

VjecitiStudent wrote:
mekentas wrote:Hvala svima :)
Samo nastavite :thumbup:
Čauševića očito definitivno amnestirali.
Preteče me bez žmigavca. :lol:
Ljakan

#33 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Post by Ljakan »

Logovan wrote:Navedi ti razloge zašto tamo treba biti. :D

Isto kao da me pitaš zašto diskoteka ne može biti na čaršiji, negdje blizu sebilja. :skoljka: Lokacija jednostavno nije za takav tip objekta, ne ide nikako.
Na carsiji ne moze bit jer nema mjesta za diskoteku na dva sprata kao sto ima u staklenom,carsija nije mjesto za tako nesto barem onaj dio koji je takav od pamtivjeka, mislim da poređenje i nije na mjestu.U s.g. imas kafice odavno pa ne vidim razlog ako ima kafic sto nebi mogla bit veca diskoteka.Zasto bas diskoteka zato sto je nemamo a mjesto je idealno.Nasa omladina je navikla da se zabija po kojekakvim podrumima i mislim da puno vise zasluzuju kad im je vec sam zivot u gradu sto se tice zabave sveden na minimum.Ne samo njima nego kao sto vec rekoh i turistima koji su zeljni nocnog provoda i zabave.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#34 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Post by -LIBERO- »

O'zone wrote:Ne mislim ništa-rupa

Šta bih volio da se napravi unutra?

Pošto se zove Stakleni grad mislim da bi se u njemu mogao napraviti mali botanički vrt u staklu. Zeleni kutak u samom centru grada na 2 ili 3 etaže, mjesto gdje bi se mogle vidjeti egzotične biljke ali ništa pretjerano, većinom cvijeće i žbunje, manje palme, vještačka rasvjeta, par klupa, mjesto da odmoriš mozak na par minuta...

Krenulo me zar ne? :mrgreen:
Perfektna ideja.

Na tri, vizuelno povezane, etaze...naravno sve u drvenim strukturama, poplocano kockom-kaldrmom....uz sve te biljke, mini stabla, kaskade cvijeca itd.

I ostaviti dva prostora za kafeterijice, strogo kafa, cijedjeni sokovi....i ta prica. Bez alkohola, brze hrane i toga. Ono, 'povrstak prirodi' u srcu grada.

Al' nismo mi ni blizu tog nivoa rezonovanja. Garant neki trzni centar, kladionica na pet spratova...beton, ludilo, neonska osvjetljenja. :D
todd_smith

#35 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Post by todd_smith »

ma i da se sutra napravi, bice 2-3 mjeseca i onda ce se reci nema ko da placa da se odrzava, ako uvedu da se placa bice aa sta se ima placati i tako :-)
Logovan

#36 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Post by Logovan »

Ljakan wrote:
Logovan wrote:Navedi ti razloge zašto tamo treba biti. :D

Na carsiji ne moze bit jer nema mjesta za diskoteku na dva sprata kao sto ima u staklenom,carsija nije mjesto za tako nesto barem onaj dio koji je takav od pamtivjeka, mislim da poređenje i nije na mjestu.U s.g. imas kafice odavno pa ne vidim razlog ako ima kafic sto nebi mogla bit veca diskoteka.Zasto bas diskoteka zato sto je nemamo a mjesto je idealno.Nasa omladina je navikla da se zabija po kojekakvim podrumima i mislim da puno vise zasluzuju kad im je vec sam zivot u gradu sto se tice zabave sveden na minimum.Ne samo njima nego kao sto vec rekoh i turistima koji su zeljni nocnog provoda i zabave.
Nije ti moje poređenje na mjestu, ali zato je tvoje poređenje kafića i diskoteke uredu. :-) Ništa od tvoje želje.
Ljakan

#37 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Post by Ljakan »

Logovan wrote: Nije ti moje poređenje na mjestu, ali zato je tvoje poređenje kafića i diskoteke uredu. :-) Ništa od tvoje želje.
Ponasas se ko da ti otvaras,covjek je pitao za misljenja zbog rada na temu to je i dobio.
mekentas

#38 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Post by mekentas »

Logovan wrote:Ima lokacija za diskoteku, stakleni grad nije za toga.

postujem svacije misljenje, sto ga vise ima bolje cu stvoriti sliku i o lokaciji, ljudima, potrebama...
meni se licno vise svidja ideja o nekoj "kulturi" kao stopostotnoj suprotnosti onoga sto se trenutno tamo nalazi. Zelenilo, kutak mira, kafa, knjige, voda, cistoca... mislim da bi to privlacilo i strance, a ljudima koji zive u zgradama koje cine dvoriste takodjer bi uljepsavalo zivot.
mekentas

#39 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Post by mekentas »

Image

Image

Image
OldMayor

#40 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?

Post by OldMayor »

Masta moze svasta.
Post Reply