Stakleni grad - sta mislite o njemu ?
- Ljakan
#26 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?
Nemas u gradu diskoteke a glavni grad drzave.Klubovi kojekakvi na stranu ali diskoteke u pravom smislu te rijeci nema.
- Logovan
#27 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?
Pa nisam ja rekao da diskoteka ne smije biti nikako, nego da ne bi trebala biti u staklenom gradu.
- Ljakan
#28 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?
Pa đe ce bit van grada jel?Zar ima boljeg mjesta po tebi od onog i đe ljeti kipi od turista?
- Logovan
#29 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?
Ima lokacija za diskoteku, stakleni grad nije za toga.
- Ljakan
#30 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?
pa navedi makar dva razloga sto,sa tim nije mjesto mi nista reko nisi.
- Logovan
#31 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?
Navedi ti razloge zašto tamo treba biti.
Isto kao da me pitaš zašto diskoteka ne može biti na čaršiji, negdje blizu sebilja.
Lokacija jednostavno nije za takav tip objekta, ne ide nikako.
Isto kao da me pitaš zašto diskoteka ne može biti na čaršiji, negdje blizu sebilja.
- Ridjobrki
#32 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?
Preteče me bez žmigavca.VjecitiStudent wrote:Čauševića očito definitivno amnestirali.mekentas wrote:Hvala svima![]()
Samo nastavite
- Ljakan
#33 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?
Na carsiji ne moze bit jer nema mjesta za diskoteku na dva sprata kao sto ima u staklenom,carsija nije mjesto za tako nesto barem onaj dio koji je takav od pamtivjeka, mislim da poređenje i nije na mjestu.U s.g. imas kafice odavno pa ne vidim razlog ako ima kafic sto nebi mogla bit veca diskoteka.Zasto bas diskoteka zato sto je nemamo a mjesto je idealno.Nasa omladina je navikla da se zabija po kojekakvim podrumima i mislim da puno vise zasluzuju kad im je vec sam zivot u gradu sto se tice zabave sveden na minimum.Ne samo njima nego kao sto vec rekoh i turistima koji su zeljni nocnog provoda i zabave.Logovan wrote:Navedi ti razloge zašto tamo treba biti.![]()
Isto kao da me pitaš zašto diskoteka ne može biti na čaršiji, negdje blizu sebilja.Lokacija jednostavno nije za takav tip objekta, ne ide nikako.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#34 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?
Perfektna ideja.O'zone wrote:Ne mislim ništa-rupa
Šta bih volio da se napravi unutra?
Pošto se zove Stakleni grad mislim da bi se u njemu mogao napraviti mali botanički vrt u staklu. Zeleni kutak u samom centru grada na 2 ili 3 etaže, mjesto gdje bi se mogle vidjeti egzotične biljke ali ništa pretjerano, većinom cvijeće i žbunje, manje palme, vještačka rasvjeta, par klupa, mjesto da odmoriš mozak na par minuta...
Krenulo me zar ne?
Na tri, vizuelno povezane, etaze...naravno sve u drvenim strukturama, poplocano kockom-kaldrmom....uz sve te biljke, mini stabla, kaskade cvijeca itd.
I ostaviti dva prostora za kafeterijice, strogo kafa, cijedjeni sokovi....i ta prica. Bez alkohola, brze hrane i toga. Ono, 'povrstak prirodi' u srcu grada.
Al' nismo mi ni blizu tog nivoa rezonovanja. Garant neki trzni centar, kladionica na pet spratova...beton, ludilo, neonska osvjetljenja.
-
todd_smith
#35 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?
ma i da se sutra napravi, bice 2-3 mjeseca i onda ce se reci nema ko da placa da se odrzava, ako uvedu da se placa bice aa sta se ima placati i tako 
- Logovan
#36 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?
Nije ti moje poređenje na mjestu, ali zato je tvoje poređenje kafića i diskoteke uredu.Ljakan wrote:Na carsiji ne moze bit jer nema mjesta za diskoteku na dva sprata kao sto ima u staklenom,carsija nije mjesto za tako nesto barem onaj dio koji je takav od pamtivjeka, mislim da poređenje i nije na mjestu.U s.g. imas kafice odavno pa ne vidim razlog ako ima kafic sto nebi mogla bit veca diskoteka.Zasto bas diskoteka zato sto je nemamo a mjesto je idealno.Nasa omladina je navikla da se zabija po kojekakvim podrumima i mislim da puno vise zasluzuju kad im je vec sam zivot u gradu sto se tice zabave sveden na minimum.Ne samo njima nego kao sto vec rekoh i turistima koji su zeljni nocnog provoda i zabave.Logovan wrote:Navedi ti razloge zašto tamo treba biti.![]()
Isto kao da me pitaš zašto diskoteka ne može biti na čaršiji, negdje blizu sebilja.Lokacija jednostavno nije za takav tip objekta, ne ide nikako.
- Ljakan
#37 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?
Ponasas se ko da ti otvaras,covjek je pitao za misljenja zbog rada na temu to je i dobio.Logovan wrote: Nije ti moje poređenje na mjestu, ali zato je tvoje poređenje kafića i diskoteke uredu.Ništa od tvoje želje.
-
mekentas
#38 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?
Logovan wrote:Ima lokacija za diskoteku, stakleni grad nije za toga.
postujem svacije misljenje, sto ga vise ima bolje cu stvoriti sliku i o lokaciji, ljudima, potrebama...
meni se licno vise svidja ideja o nekoj "kulturi" kao stopostotnoj suprotnosti onoga sto se trenutno tamo nalazi. Zelenilo, kutak mira, kafa, knjige, voda, cistoca... mislim da bi to privlacilo i strance, a ljudima koji zive u zgradama koje cine dvoriste takodjer bi uljepsavalo zivot.
- OldMayor
#40 Re: Stakleni grad - sta mislite o njemu ?
Masta moze svasta.