Posto se mora bit obziran prema audiophilima koji slusaju muziku natenane
Imas dvije vrste slusaoca muzike:
-99,9 % je onih koji muziku slusaju onako kao cjelinu samo da je ugodno u kompletu
- 0,1 % je onih koji slusaju detalje
Ako ti kad slusas muziku,slusas kako radi kick snare hi hat splash crash tom,kako radi reverb u pozadini,prateci vokali,kako distorzija izlazi samo na prave freq,kako kick osim dubokih freq ima i onu pravu tacku u mid ili hi freq,i more drugih stvari da ne nabrajam dalje.........onda zaobidji 5,1 sisteme i ganjaj nesto sto ce imat linearan zvuk.Npr vjerujem da Vlado Georgiev nikad nebi uzeo 5,1 sistem
A ako pojma nemas o cemu ja pisem onda uzmi taj logitech koji si spomenuo i udri,vecina ih svrsava na te zvucnike.Snage ima puno,puno niskih frekvencija basova,visokih,neces smjet ni pojacat to u sobi koliko je jako i debelo.
Jedino sto sam negdje procitao da su na novom modelu z906 jos malo vise stedili u odnosu na staru verziju z5500,cesto ljudi traze tu staru verziju.Ja nisam imao ni jedne ni druge,nego imam z5400 koji su jednu stepenicu ispod njih ali i ovi moji su previse za sobu,po meni.
I ja bi uzeo drugu zvucnu kartu......posto pojma nemam kakva je to asus karta.U muzickom svijetu asus haman i ne postoji.
Ja imam u racunaru m audio 2496,prije nekih 7 godina kostala nova ispod 100€,ovaj moj bio uzeo za pocetak u studio i radio na njoj,kad ju je izbacio ja sam ju zarobio.Znaci ako je radila ikad u ikakvom studiu onda ce kod kuce razvalit kvalitetom.