SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

SkyLimit

#26 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by SkyLimit »

Vrijeme je za dvoboj!

Image

Image
P308

#27 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by P308 »

samki12 wrote:ko prenosi ovu prvu utakmicu?
BHT1 u 13 sati.
SkyLimit

#28 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by SkyLimit »

U konačnih 16 pomalo iznenađujuće ušao ovaj srednji bek Janković, a ispao desno krilo Zulfić, što znači da smo ostali samo sa Vražalićem na desnom krilu.

http://qatarhandball2015info.blob.core. ... 6999178627
__Phoenix__

#29 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by __Phoenix__ »

Ali može Zulfić naknadno zaigrati u slučaju potrebe?
SkyLimit

#32 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by SkyLimit »

Zasad puno bolja Makedonija, čak i ne ovise o Lazaravu. Mojsovski prijeti izvana, Stoilov razgrće na crti, zuji i onaj na lijevom krilu.

No vodili su 11 : 5, sad je 13 : 10.
phillie

#33 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by phillie »

Bogami bice jbn i protiv jednih i protiv drugih....
Sociolog

#34 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by Sociolog »

evo pratim, Makedoniju Tunis, do 50 minute, Lazarov dao 7 golova, iz 15 pokušaja, nije to taj više Lazarov, jbg. godine...dosta mu se šuteva brani, dosta su to slabe lopte po jačini, pomalo je izgubio na eksplozivnosti...
SkyLimit

#35 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by SkyLimit »

Pobjeda Makedonije 33 : 25. Eto koliko malo znače rezultati u prijateljskim utakmicama, Tunis je poderao sve u pripremnim utakmicama i onda dožive težak poraz od 8 golova razlike u prvom kolu. Još su imali dosta svojih navijača na tribinama.

Sad se prebaciti na Hrvatska - Austrija
zrakomlat

#36 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by zrakomlat »

SkyLimit wrote:Sutra prvo kolo:

BiH - Iran

Možda će to nekoga začuditi, ali ja očekujem tešku utakmicu i da razloga za nerviranje naših navijača neće nedostajati. Ima mnogo razloga za to, prvo kolo na velikim takmičenjima je uvijek najteže i najvažnije s kime god da igraš, naši u zadnje vrijeme često pobjeđuju ali skoro nikoga ubjedljivo, mi i Grčku i Island dobijamo jedan gol razlike, a i ima nešto i u onome "znam ja nas"...Očekujem dosta frustracija i pobjedu nekim rezultatom 27 : 25. Niko sretniji od mene ako potpuno fulam i mi već u prvih 10 minuta riješimo pitanje pobjednika.
Fulio si samo rezultat (a i neka si). Ostalo ko vidovita Džemila. :thumbup:
Sociolog

#37 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by Sociolog »

jaka, austrija ko Beton, Boga mi... Silagy, krila Weber i Santos...jaci od Tunizana pravo
It_is_a_Leclerc

#38 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by It_is_a_Leclerc »

Hrvati, po dobrom starom balkanskom pravilu, od gotovog prave veresiju. Austrijom, u najmanju ruku, nisam impresioniran. Koliko se ovdje hvalila nekolicina njihovih igrača, ja sam očekivao Richardsona i Vujovića. Solidna su ekipa. Daju se pobijediti.

Makedonci lijepo tuknuli Tunižane. To je dosta dobra vijest. Idemo se nadati da će Tunis izgubiti makar još jednu i tako kompromitovati svoje šanse, kako bismo ih mi, tako demotivisane, mogli lakše dobiti.

P.S. Džanković na BHT-u valja gluposti za medalju. Čuj - Luc Abalo LIJEVO krilo. :roll:
JohnnyS

#39 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by JohnnyS »

U niski retardiranih izbornika hrvatskih reprezentacija u raznim sportovima mnogi misle da je Kovač nedodirljiv, ali to je samo zato što ovog idiota Golužu zaborave :D
stalaktit

#40 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by stalaktit »

Katastrofalna utakmica Hrvatske. Loša obrana, još gori napad, ne znam ima li itko još ovako spor napad na postavljenu obranu. Kontre i polukontre su fino izvukle utakmicu, ajde, bar nešto.

Ostaje nadati se da je Goluža čuvao 5-1 obranu za nešto kasnije, da ne otkriva karte, i da su ušli u ovu utakmicu s idejom da se ne troše puno, ajde, Duvnjaka i Vorija je sačuvao dvadesetak minuta.
spinel_

#41 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by spinel_ »

sto onaj slovenac na klupi Irana se zali da mu ne daju ekipi da trenira. :D valjda jedva samo jedan trening obavili..
SkyLimit

#42 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by SkyLimit »

Meni se čini da je Hrvatska igrala pod ručnom, svaki put kad bi Austrijanci prišli na -1, Hrvati bi brzo otišli na +3.

Mada to mi se čini igrom sa prevelikim rizikom, pa Austrijanci su imali najmanje pet napada za izjednačenje, drugo je to što ih nisu iskoristili. Možda Hrvatska i ne može bolje, ko će ga znati.
nema me tamo

#43 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by nema me tamo »

Ne mogu bolje, to su govorili prije prvenstva sad se samo potvrdilo.
Jednostavno to nije ona stara Hrvatska!
A kao i takva jedna je od 3 favorita za osvajanje!
SkyLimit

#44 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by SkyLimit »

Drugo kolo:

Iran - Makedonija

Pitanje je koliko se Iranci mogu oporaviti nakon jučerašnjeg potopa u drugom poluvremenu, nakon što su vodili 16 : 12 poslije prvih 30 minuta. S druge strane, Makedonija je furiozno ušla u takmičenje i dobit će ovo. Zapravo je samo upitno koliko lahko će to biti.

Hrvatska - Tunis

Mislim da poraz od 8 razlike protiv Makedonije nije realna slika Tunisa, i da će to pokazati već protiv Hrvatske, ali teško da će imati koji bod na kontu i poslije drugog kola.

Austrija - BiH

Austrija je favorit u ovoj utakmici i navijači BiH to ne trebaju zaboraviti. Sa jučerašnjom partijom protiv Hrvatske definitivno smo sklopili sliku ove trenutne Austrije. Szilagyi je i dalje alfa i omega tima, igrao je odlično ali se i dosta potrošio protiv Hrvatske, pitanje je može li u ovim godinama pružiti dvije odlične partije u dva dana. Pivot Posch je također bio jako dobar protiv Hrvatske, ali teško da je on klasa koja može pružiti dvije uzastopne odlične partije. Bilyk, dječak od 18 godina, očito nije poveden tek tako samo da osjeti čari velikog takmičenja, on je već u ovom trenutku ništa manja opasnost sa bekovskih pozicija nego Božović i Schlinger. Krila Weber i Santos su očekivano na nivou, i ne smije im se dozvolit da postižu lagane golove iz kontri. Golmani Austrije baš i nisu bili pretjerano raspoloženi protiv Hrvatske, za nadati se da ih neće krenuti protiv nas. Austrija nas nema čime iznenadati, i selektor Marković zna sve o njima, a koliko naš tim može, vidjećemo. U zadnje vrijeme su nam priuštili mnogo dobrih partija, a dobiju li Austriju sutra, više ih niko neće smatrati iznenađanjem. Ova utakmica je jedna prekretnica, i sam selektor Marković je naziva ključnom u grupi, ovo je naša karta za ulazak u odabrano društvo, da ne ostanemo vječno "oni štu su jednom izbacili Island", podatak koji naglašavaju svi koje se pita šta misle o našem timu.
It_is_a_Leclerc

#45 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Austrija je goli prosjek. Ja ne znam dokle ćemo mi praviti od prosječnih ekipa neku Švedsku iz 90-tih, samo zato što igraju protiv nas.
Austrijanci su taman naša mjera, i nijanse će odlučiti o tome ko će pobijediti. :bih: Za svakog njihovog dobrog, ja ću nabrojati našeg jednako dobrog, kvalitetnog igrača.

Očekujem našu pobjedu. I mislim da je to realno, taman koliko je realno i da izgubimo. Ako i izgubimo, apsolutno ništa nije gotova. Možemo pobijediti svaku od ekipa u ovoj grupi, i ne treba stvarati "historijska", "biti ili ne biti" pritisak, jer kad je to kome donijelo išta dobro ?!
SkyLimit

#46 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by SkyLimit »

Ako je selektor Marković naziva najvažnijom utakmicom, valjda mogu i ja.

Austrijanci su ipak favoriti, ako ništa, ova generacija ima iskustvo igranja velikih takmičenja. Pogledaj samo kladionice koliku im prednost daju.

Ovo će biti ta utakmica koja će pokazati koliko zapravo vrijedi ovaj naš tim. Ja se neću nervirati ni kad/ako stvari krenu loše, jer nije realno zahtjevati od naših da pobijede. Ali oni to mogu, itekako.
It_is_a_Leclerc

#47 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Tim je pokazao koliko vrijedi kad je izbacio Island, kad je držao Dance u egalu 45 minuta. Da se ne lažemo.
Ne kažem da je nebitna utakmica, ali mislim da pretjeruješ sa uveličavanjem Austrije. To je ekipa s kojom smo, realno, tu negdje. A kladionice su nepovjerljive za debitante. Nema to veze ni sa kvalitetom, ni sa šansama.
Mustang1

#48 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by Mustang1 »

Ja jedva cekam da prodju dalje .. Nakon probijanja leda na velikom takmicenju fudbalera prosle oni da prodju na pocetku ove a kosarkaski da odu najdalje 8-) Pa onda to ponove i fudbaleri u Francuskoj i tako :D
makse seljanko makse

#49 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Post by makse seljanko makse »

Gledao sam ove austrijance par puta i oni su dobra repka al brate mili nisu Francuska pa ih se toliko bojima.
Oni jesu favoriti i neka tako bude,mi tad igramo 5 puta bolje nego kad ocekujemo sigurnu pobjedu.Ja danas ocekujem utakmicu u egalu do kraja.
Ovi nasi momci se bore do kraja,imaju kvalitet i to su dokazali al njih posebno krasi ona srcanost na terenu.Posebno jucer ona scena kad se Celica baca na glavu da uzme loptu :thumbup: :thumbup:

Mi smo jucer odigrali losu utakmicu bez obzira sto smo pobjedili,Imali smo toliko gresaka da ih ne smijemo ni prebrojati.
Ako danas uspijemo to svesti na neki minimum i ne dozvoliti austrijancima da nam na osnovu nasih gresaka zabijaju golove onda se i mozemo nadati pobjedi.
A ako ih iko moze nafurati onda je to onaj Markovic :D
It_is_a_Leclerc

#50 Re: SP Katar 2015 GRUPA B(BiH, Iran, Austrija, Makedonija, Tunis, Hrvatska)

Upravo tako. Mi vještački pumpamo Austrijancima da su favoriti, jer nam odgovara da to ne budemo mi. Oni su, pak, umislili kako su kao mogli da pobijede Hrvatsku, a više je nego očito da Hrvatska uopće nije bila mentalno u utakmici i da se, čim bi Austrijanci stisli na -2, odmah lagano trpali i išli na bezbjednu razliku.

Ključ je smanjiti broj izgubljenih lopti sa 14 koliko smo imali protiv Irana, na makar polovinu, i ja sam uvjeren da možemo do pobjede. Uostalom, i Sigurnsson je jedno od najboljih krila svijeta (a nije nam se ni Lindgren nazabijao protiv Danske), pa smo ga u jednoj utakmici odsjekli na 40 minuta, a u drugoj mu odsjekli dotok lopti. I sad vi hoćete da se bojimo nekog lika koji igra u Bundesligi i "u usponu je".

Ja sam uvjeren da je Marković, lucidan kakav jest, spremio pravu taktičku poslasticu. Burića cijelo vrijeme drži na klupi iz neobjašnjivih razloga, i najavi ga kao džokera. Mislim, čak, da ćemo mi totalno šokirati Austrijance kad istrčimo u 3-2-1 odbrani jer su naši na pripremama radili sva tri defanzivna sistema, a upravo je 3-2-1 idealan za ekipe kao što je Austrija.

Opet kažem, ni poraz nije apsolutno ništa strašno. Ova ekipa ima ispred sebe četiri utakmice i ja vjerujem da ćemo pobijediti još minimalno jednu, pa taman to bila i Hrvatska. Da li će to u ovoj izjednačenoj grupi biti dovoljno za prolaz dalje... Vidjet ćemo.
Post Reply