U biti slično percipiramo, samo osim Saudije koja je inače veliki saveznik Amerike zaboravio si dodati još pokoju zapadnu zemlju, koje inače kroz historiju zarađuju na ratovima i trgovini oružijem a prestavljaju sebe kao demokratima i civilizovanim svijetom.AcaLukas wrote:Ne, vehabijski terorizam i onima koje brane vehabijski terorizam.zenit dozic wrote:Izgleda po komentarima da je ova tema otvorena ne da se ukaže na ovaj zločin nego da se opet pljuje po muslimanima i ukazuje na tzv. islamski terorizam.
Da pratis moje postove vidio bi da sam veoma aktivan na temama o masakrima gdje su zrtve muslimani. Mislim da sam bio najaktivniji ovdje na forumu u vezi izbodenog hodze. Ja znam da istinski musliman nije na strani ovih nepismenih budala kojima lingvisticki nivo nije dovoljan da razumiju tekstove 50 centa ili Aca Lukasa, a da ne pricamo o svetim knjigama. Ono sto mene brine je sto dosta (doduse 90% veoma nepismenih budala koji ni el-fatihu ne znaju) pljuju recimo Kavazovica. Facebookstranica fahdovske vijestiummeta je imala 16 000 likes.A gle čuda žrtve su muslimania vi optuživate islam za to wtf
Malo spustite loptu, ni 1istinski musliman nije na strani ovih ubica u Parizu, Nigeriji, Iraku,Siriji,Pakistanu....
Te iste ubice najviše ubijaju upravo muslimane, a to se vidim stavlja u drugi plan.
Saudijska Arabija.I da postavim dva važna pitanja koje malo ko postavlja, ko je ove spodobe koje ubijaju po navedenim zemljama naoružao ???
Mislim da mnogi normalni smatraju ubijanje Palestinaca kao sionski terorizam, ostali normalni to smatraju kao agresiju, etnicko ciscenje ili genocid, dakle mnogo gori epiteti od terora.I zašto ubijanje Palestinaca u Gazi se ne percipira kao Židovski terorizam, Iračana kao Kršćanski terorizam,ako već ove teroriste koji ubijaju kako vidimo većinom muslimane zovemo muslimanskim teroristima.
Iracane vise ne ubijaju krscani, nego vehabije iz ISIS-a. Eto jos jedan primjer gdje se Irak pre-2013 cesto spominje kao primjer gdje se muslimani ubijaju, a Irak post-2013 se ignorise iako je 100 gore.
Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
-
zenit dozic
#26 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
- AcaLukas
#27 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
zenit dozic wrote:
Isto tako možeš reći da je u Nigeriji sukob između dvije zaraćene strane. U Gazi je klasični oblik državnog terorizma, apardhejda i genocida ma koliko ti želo to relativizirat.
To sto nije terorizam ne znaci da ne relativiziranje. U Srebrenici VRS nije vrsio terorizam nego genocid, sto je puno gore od terorizma. U Palestini imas etnicko ciscenje, sto je gore od terorizma.
Breivik, Mevlid, ona bagra juce su bili teroristi. ISIS i Boko Haram sve vise prelazi na genocid i etnicko ciscenje.
Nauci se definicije terorizma, aparthejda, genocida itd. prije nego sto pocnes pricati o relativiziranju. Ispade sada da oni sto koriste rijec genocid o Srebrenici relativiziraju. Oooo Boze, otkud ovoliko nepismenih
Otvori temu o Izraelu, sto ne zelis komentarisati Fahdovsku bracu Boko Haram i kako kolju muslimane? Jel uredu klati muslimane ako to rade amerikanci? Ti pravdas ovu djecu, i djecu u Pakistanu s amerikancima?
Ne nego u ime nafte. To što su oni sekularni ne umanjuje činjenicu da su pripadnici kršćanstva ili jevreji i ja njihovu agresiju koja ničim nije opravdana mogu shvatiti kao napad na Islam i muslimane, kao što ti terorizam ovih spodoba koji ubijaju većinom muslimane shvataš islamskim terorizmom.
Ovim želim reći da ti i takvi ko ti namjerno percipirate različito iste ili slične stvari, znači kako vama odgovara.
Svakakvih bolesnika se nakotili, sada vidim citajuci komentare po Saffu i vijestiummeta.
- AcaLukas
#28 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Znaci, zapadnjaci krivi i za ovo klanje u Nigeriji? Zapadnjaci krivi kada ti braca iz Fahdove skole u Pakistanu zakolju 150 djece? Zapadnjaci krivi kada ti braca Fahdovci prijete i ubijaju hodze po BiH?zenit dozic wrote:U biti slično percipiramo, samo osim Saudije koja je inače veliki saveznik Amerike zaboravio si dodati još pokoju zapadnu zemlju, koje inače kroz historiju zarađuju na ratovima i trgovini oružijem a prestavljaju sebe kao demokratima i civilizovanim svijetom.AcaLukas wrote:Ne, vehabijski terorizam i onima koje brane vehabijski terorizam.zenit dozic wrote:Izgleda po komentarima da je ova tema otvorena ne da se ukaže na ovaj zločin nego da se opet pljuje po muslimanima i ukazuje na tzv. islamski terorizam.
Da pratis moje postove vidio bi da sam veoma aktivan na temama o masakrima gdje su zrtve muslimani. Mislim da sam bio najaktivniji ovdje na forumu u vezi izbodenog hodze. Ja znam da istinski musliman nije na strani ovih nepismenih budala kojima lingvisticki nivo nije dovoljan da razumiju tekstove 50 centa ili Aca Lukasa, a da ne pricamo o svetim knjigama. Ono sto mene brine je sto dosta (doduse 90% veoma nepismenih budala koji ni el-fatihu ne znaju) pljuju recimo Kavazovica. Facebookstranica fahdovske vijestiummeta je imala 16 000 likes.A gle čuda žrtve su muslimania vi optuživate islam za to wtf
Malo spustite loptu, ni 1istinski musliman nije na strani ovih ubica u Parizu, Nigeriji, Iraku,Siriji,Pakistanu....
Te iste ubice najviše ubijaju upravo muslimane, a to se vidim stavlja u drugi plan.
Saudijska Arabija.I da postavim dva važna pitanja koje malo ko postavlja, ko je ove spodobe koje ubijaju po navedenim zemljama naoružao ???
Mislim da mnogi normalni smatraju ubijanje Palestinaca kao sionski terorizam, ostali normalni to smatraju kao agresiju, etnicko ciscenje ili genocid, dakle mnogo gori epiteti od terora.I zašto ubijanje Palestinaca u Gazi se ne percipira kao Židovski terorizam, Iračana kao Kršćanski terorizam,ako već ove teroriste koji ubijaju kako vidimo većinom muslimane zovemo muslimanskim teroristima.
Iracane vise ne ubijaju krscani, nego vehabije iz ISIS-a. Eto jos jedan primjer gdje se Irak pre-2013 cesto spominje kao primjer gdje se muslimani ubijaju, a Irak post-2013 se ignorise iako je 100 gore.
-
Bodkin
#29 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
grob te jebo 2000 ljudi su ubili i nikome nista. hoce i dalje price to nije islam i oni nisu pravi muslimani? ne postoje radikali? to su samo dva covjeka?
- homega
#30 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Terorizam je terorizam, nema niti može imati prefix. Zločinac je zločinac, odakle god došao, bilo s kojim ciljem i namjerom, bilo s kojom pobudom, i svi ljudi koji se protive terorizmu kao načinu postizanja svojih morbidnih ciljeva, moraju zajedno ustati protiv terorista.zenit dozic wrote:Izgleda po komentarima da je ova tema otvorena ne da se ukaže na ovaj zločin nego da se opet pljuje po muslimanima i ukazuje na tzv. islamski terorizam..
Ovdje je distinkcija jednostavna: ili si za terorizam i s teroristima, ili si protiv, nema između...
- spinel_
#31 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
zasto zapadnjaci o ovome sute.. i zasto njihovi mediji vise paznje daju parizu nego nigeriji.. koliko znam ovi odavno djeluju, a niko da se pocese po jajima.
zar je ubojstvo 12 ljudi u centru Evrope vaznije i bitnije od ubojstva hiljada djece u africi.
zasto amerika, britanija, njemacka ne salju pomoc nigerijcima ? zasto suti obama, putin, cameron, erdogan, kurvamerkel.. a svi su tu da daju potporu francuskoj.. zasto ? jel to francuska bitnija i vaznija od nigerije iako se oni sami o sebi mogu brinuti.. eto 100 000 specijalaca ganja dvojicu terorista. jel nigerija raspolaze sa takvom zastitom i podrskom. da hoce, evropa i amerika sve bi ove bokoharamovce pobili, ali ocigledno ih boli neka stvar sta se desava na crnom kontinentu. ipak su zivoti evropljana dragocjeniji od bilo cijih drugih, a narocito od nekih afronigera.
podrska nevinima, zaljenje za njima, osuda zlocina i terora koji se desava dolje nece nista zivote obicnih ljudi uciniti boljim..
zar je ubojstvo 12 ljudi u centru Evrope vaznije i bitnije od ubojstva hiljada djece u africi.
zasto amerika, britanija, njemacka ne salju pomoc nigerijcima ? zasto suti obama, putin, cameron, erdogan, kurvamerkel.. a svi su tu da daju potporu francuskoj.. zasto ? jel to francuska bitnija i vaznija od nigerije iako se oni sami o sebi mogu brinuti.. eto 100 000 specijalaca ganja dvojicu terorista. jel nigerija raspolaze sa takvom zastitom i podrskom. da hoce, evropa i amerika sve bi ove bokoharamovce pobili, ali ocigledno ih boli neka stvar sta se desava na crnom kontinentu. ipak su zivoti evropljana dragocjeniji od bilo cijih drugih, a narocito od nekih afronigera.
podrska nevinima, zaljenje za njima, osuda zlocina i terora koji se desava dolje nece nista zivote obicnih ljudi uciniti boljim..
-
tm84
#32 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Treba ovaj boko haram roknuti sa par atomskih bomba... nisu normalni... 
- fosna2014
#33 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
FRancuska ce upravo krenuti u obracun sa bokovcima. Zivi bili pa vidjeli.spinel_ wrote:zasto zapadnjaci o ovome sute.. i zasto njihovi mediji vise paznje daju parizu nego nigeriji.. koliko znam ovi odavno djeluju, a niko da se pocese po jajima.
- dale cooper
#34 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Užas.
Pa toliko ljudi pobiti, kakvi su to bolesni umovi.
Ovaj i slučaj u Parizu je pokazao
da nema bijega od globalnog terorizma i da više nigdje nije sigurno.
- Kareem Abdul
#35 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
zenit dozic wrote:Isto tako možeš reći da je u Nigeriji sukob između dvije zaraćene strane. U Gazi je klasični oblik državnog terorizma, apardhejda i genocida ma koliko ti želo to relativizirat.Kareem Abdul wrote:zenit dozic wrote:Izgleda po komentarima da je ova tema otvorena ne da se ukaže na ovaj zločin nego da se opet pljuje po muslimanima i ukazuje na tzv. islamski terorizam.
A gle čuda žrtve su muslimania vi optuživate islam za to wtf
I u pravu su svi koji govore da smo licemjerni kad potenciramo jedne žrtve a druge zaboravljamo, a to radi cijeli zapadni svijet pa i mi ovdje.
I da postavim dva važna pitanja koje malo ko postavlja, ko je ove spodobe koje ubijaju po navedenim zemljama naoružao ???
I zašto ubijanje Palestinaca u Gazi se ne percipira kao Židovski terorizam, Iračana kao Kršćanski terorizam,ako već ove teroriste koji ubijaju kako vidimo većinom muslimane zovemo muslimanskim teroristima.
Terorizam ima svoju definiciju. Ne može se svako nasilje nazivati terorizmom. Borbe u Gazi nisu terorizam.Terorizam su onoliko koliko su napadi Sirijske vojske na istočnu Gutu, Allepo i ostala područja pod kontrolom pobunjenika mogu nazvati terorizmom. Tamo se ubijaju dvije sukobljene strane i to se naziva ratom. Terorizam je nešto drugo.
Što se Iraka tiče, Iračana je daleko najviše poginulo u međusobnim borbama bilo da su ubojice sunitski ekstremisti, šiitski ekstremisi, vlada ili Kurdi. Amerikanci imaju u postotku najmanji udio u žrtvama Iračkog rata.
Amerika je kao i Izrael sekularna država koja ne ubija u ime religije.
Muslimanski teroristi ratuju u ime islama, Amerika je kao i Izrael sekularna država koja ne ubija u ime religijevećinom su muslimani i sve svoje postupke pravdaju Kuranom, hadisima, i životom poslanika Muhameda, njegovih ashaba i ispravnih kalifa.
Dakle, oni su ti koji povezuju islam sa terorizmom a ne zapad.
Evo i Kurdi su većinom muslimani, pa ipak za PKK se nikada ne kaže da su islamski teroristi nego Kurdski jer ratuju u ime Kurdistana a ne u ime Allaha.
Ne nego u ime nafte. To što su oni sekularni ne umanjuje činjenicu da su pripadnici kršćanstva ili jevreji i ja njihovu agresiju koja ničim nije opravdana mogu shvatiti kao napad na Islam i muslimane, kao što ti terorizam ovih spodoba koji ubijaju većinom muslimane shvataš islamskim terorizmom.
Ovim želim reći da ti i takvi ko ti namjerno percipirate različito iste ili slične stvari, znači kako vama odgovara.
Kurdi su pripadnci islama. Sad ti meni reci kako nitko na svijetu ne naziva Kurdski PKK islamskim teroristima nego: Kurdskim teroristima, Kurdskim separartistima....
Nitko Sirijsku vojsku ne naziva islamskim teroristima makar su većinom muslimani i uz to su pobili more božje civila u Siriji.
Da nije to možda zato jer se Kurdi i SAA ne pozivaju na islam nego na Kurdistan i Siriju?
Islamisti su ti koji su islam povezali sa terorizmom, a ne zapad.
-
tm84
#36 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
islam je na opasnom putu da postane religija terorista... ako ne promjeni svoje dogme u skorije vrijeme...dale cooper wrote:Užas.Pa toliko ljudi pobiti, kakvi su to bolesni umovi.
Ovaj i slučaj u Parizu je pokazao
- homega
#37 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Konačno - Zašto šuti i Bosna i Hercegovina? Zar ne može pokrenuti zahtjev za hitno sastajanje Savjeta bezbjednosti, za hitno formiranje "plavih šljemova" i njihov ulazak u Nigeriju s ciljem eliminacije ove divljačke paravojne formacije Boko Haramspinel_ wrote:zasto zapadnjaci o ovome sute.. i zasto njihovi mediji vise paznje daju parizu nego nigeriji.. koliko znam ovi odavno djeluju, a niko da se pocese po jajima.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#38 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
na tv vijest od 5 sekundi...tako je bilo i o nama
- fosna2014
#39 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Kako je bilo tek o Ruandi.Black swan wrote:na tv vijest od 5 sekundi...tako je bilo i o nama
- AcaLukas
#40 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Pa ce opeet biti kjafiri napadaju miroljublive kozojebefosna2014 wrote:FRancuska ce upravo krenuti u obracun sa bokovcima. Zivi bili pa vidjeli.spinel_ wrote:zasto zapadnjaci o ovome sute.. i zasto njihovi mediji vise paznje daju parizu nego nigeriji.. koliko znam ovi odavno djeluju, a niko da se pocese po jajima.
- AcaLukas
#41 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Zasto suti Saff? MIslim, bore se za prava muslimana i protiv islamofobije na zapadu, a kada se zakolju 2000 muslimana u ime ISIS-a samo sute?spinel_ wrote:zasto zapadnjaci o ovome sute.. i zasto njihovi mediji vise paznje daju parizu nego nigeriji.. koliko znam ovi odavno djeluju, a niko da se pocese po jajima.
- fosna2014
#42 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Jasno, zastoAcaLukas wrote:Zasto suti Saff? MIslim, bore se za prava muslimana i protiv islamofobije na zapadu, a kada se zakolju 2000 muslimana u ime ISIS-a samo sute?spinel_ wrote:zasto zapadnjaci o ovome sute.. i zasto njihovi mediji vise paznje daju parizu nego nigeriji.. koliko znam ovi odavno djeluju, a niko da se pocese po jajima.
- MyTao
#43 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Cekaju da isplovi kakav video, i onda da ga uspore i "dokazu" kako je za to opet odgovorna CIA.AcaLukas wrote:Zasto suti Saff? MIslim, bore se za prava muslimana i protiv islamofobije na zapadu, a kada se zakolju 2000 muslimana u ime ISIS-a samo sute?spinel_ wrote:zasto zapadnjaci o ovome sute.. i zasto njihovi mediji vise paznje daju parizu nego nigeriji.. koliko znam ovi odavno djeluju, a niko da se pocese po jajima.
- trambusek88
#44 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Čekaj, pa valjda je u Nigeriji sukob između muslimana (45%) i kršćana (49%). Jeli sigurno da su pobili muslimane?AcaLukas wrote: Zasto suti Saff? MIslim, bore se za prava muslimana i protiv islamofobije na zapadu, a kada se zakolju 2000 muslimana u ime ISIS-a samo sute?
- AcaLukas
#45 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Jel bitno? Mislim da je vise sukob izmedju budala i normalni. Ako jeste bitno, ovdje su pobijeni muslimani. Pocinioci su clanovi fahdovskog Boko Harama. I u Bosni si imao sukob Srba i Bosnjaka, ali danas najvise prijetne Islamskoj zajednici dolaze od strane fahdovca. Fahdovac je probao ubiti hodzu, ne Karadzic.trambusek88 wrote:Čekaj, pa valjda je u Nigeriji sukob između muslimana (45%) i kršćana (49%). Jeli sigurno da su pobili muslimane?AcaLukas wrote: Zasto suti Saff? MIslim, bore se za prava muslimana i protiv islamofobije na zapadu, a kada se zakolju 2000 muslimana u ime ISIS-a samo sute?
- Freamon Lester
#46 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Ako nisu pobili muslimane onda je opravdano?trambusek88 wrote:Čekaj, pa valjda je u Nigeriji sukob između muslimana (45%) i kršćana (49%). Jeli sigurno da su pobili muslimane?AcaLukas wrote: Zasto suti Saff? MIslim, bore se za prava muslimana i protiv islamofobije na zapadu, a kada se zakolju 2000 muslimana u ime ISIS-a samo sute?
- spinel_
#47 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
AcaLukas wrote: Zasto suti Saff? MIslim, bore se za prava muslimana i protiv islamofobije na zapadu, a kada se zakolju 2000 muslimana u ime ISIS-a samo sute?
covjece, saff i forumasi ukratko obican narod je nebitan u svemu ovome jer svojom rijeci ne mogu ni pomoci ni odmoci..
vazno je sta kaze globalna politika i njihove vodje a vidimo da sute i mirno posmatraju.
-
muzicar_iz_parka
#48 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Ovo je ozbiljan zLočin protiv čovječnosti i za svaku moguću osudu.
Mogu ja razumiti licimjernost zapadnih medija kada je ovo u pitanju, ali bi bar kod nas trebalo biti drugačije, ako iko zna šta znače ovakva dešavanja onda smo to mi, ali ne svi naši mediji se priključili histeriji oko Pariza a što vamo hiljade ljudi gine ili npr. onaj napad u Jemenu sa 35 mrtvih, nikome ništa.
Mogu ja razumiti licimjernost zapadnih medija kada je ovo u pitanju, ali bi bar kod nas trebalo biti drugačije, ako iko zna šta znače ovakva dešavanja onda smo to mi, ali ne svi naši mediji se priključili histeriji oko Pariza a što vamo hiljade ljudi gine ili npr. onaj napad u Jemenu sa 35 mrtvih, nikome ništa.
- MyTao
#49 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Joj sto ne mogu ove suplje, a da Amerika posalje vojsku u Nigeriju da se obracuna sa ovim zivotinjama bila bi prica kako je to krsenje prava, islamofobija ovo ono... Tako je i Saddam za vrijeme svoje vladavine pobio sigurno 10x vise ljudi nego Americka vojska ali niko od vas nije kukao dok Amerikanci nisu usli i ubili ga.spinel_ wrote:AcaLukas wrote: Zasto suti Saff? MIslim, bore se za prava muslimana i protiv islamofobije na zapadu, a kada se zakolju 2000 muslimana u ime ISIS-a samo sute?
covjece, saff i forumasi ukratko obican narod je nebitan u svemu ovome jer svojom rijeci ne mogu ni pomoci ni odmoci..
vazno je sta kaze globalna politika i njihove vodje a vidimo da sute i mirno posmatraju.
- Freamon Lester
#50 Re: Teror u Nigeriji, 2000 mrttvih
Nemoj ziv bio Amerikanci da rijesavaju ove nigerijske kozojebe. Bice prica dosli zbog nafte...MyTao wrote:Joj sto ne mogu ove suplje, a da Amerika posalje vojsku u Nigeriju da se obracuna sa ovim zivotinjama bila bi prica kako je to krsenje prava, islamofobija ovo ono... Tako je i Saddam za vrijeme svoje vladavine pobio sigurno 10x vise ljudi nego Americka vojska ali niko od vas nije kukao dok Amerikanci nisu usli i ubili ga.spinel_ wrote:AcaLukas wrote: Zasto suti Saff? MIslim, bore se za prava muslimana i protiv islamofobije na zapadu, a kada se zakolju 2000 muslimana u ime ISIS-a samo sute?