Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FreakyStyley

#26 Re: Terorizam u Parizu!

Post by FreakyStyley »

JanuaryJones wrote:
FreakyStyley wrote:Eh, ispitivanje internet mudzahedina...

Pa da hoce vala bi i mogli, bez da se pretjerano trude. Sta ces kad debili pisu pizdarije na fejzbuku pod punim imenom i prezimenom. :lol:
Uh, vidjela sam. Tačno me jeza prošla sa kakvim likovima dijelim ovozemaljski prostor :shock:
Naravno. Jebi ga, da ima drzave ko sto je nema...

Mozemo se zavaravat da je to mali broj, ali sve se bojim da nije.
AcaLukas

#27 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

gnjev wrote:Onom jednom 18 god a u ekipi sa psima rata . Jebo navy seals sta su oni . Cudno malo. I onaj video sto je neko postavio fakat se ne vidi trzaj puske ni reakcija tijela na udar metka.
Pretpostavljam da se slazes s cetnickom bagrom koja pravi analize srebrenickih klipova?

Priznao ili ne, vi i cetnicki salonci ste u pet deka. I moralno, i intelektualno.
zunazu

#28 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zunazu »

amiliana wrote:To nije razlog da se ubijaju drugi, to nije opravdanje
Da, nasiljem se ne rješavaju problemi nego samo produbljuju i na kraju svi gube.

Nakon cijele ove kampanje sahranjivanja islama od strane raznih naoružanih grupa ljudi sumnjivog karaktera, najveću štetu će doživjeti časni muslimani koji vole svoju vjeru, ne osporavaju drugima slobode da budu drugačiji, žive svoj život u miru i skladu sa drugim ljudima... jednostavno ljudi koji žele provesti život sačinjen od što sretnijeg djetinjstva, školovanja, ljubavi, povjerenja, braka, rada, djece, unuka...

Oni koji žele ginuti "u ime vjere", ne misle da treba da se školuju, rade, imaju djecu i dožive unuke i penziju, ne razumiju ništa od toga i samim tim ne znam kako se mogu svrstati u normalna ljudska bića?! To je zlo koje se mora jasno osuditi i zaustaviti.

Ne razumijem kakvi su to pojedini muslimani u Bosni koji mogu i pomisliti da podržavaju ekstremiste koji ovo rade?! Zar nije sramota pred Bogom kad ti vjerska zajednica u svijetu postaje privlačna najgorima? Kako muslimanima i islamu mogu donijeti dobro ubice, kriminalci, labilne ličnosti, otimači, siledžije, neostvarene spodobe bez škole, mudrosti i osjećaja? Zar je slika nepismenog ubice bez budućnosti poželjna slika muslimana drugom muslimanu? Strašno je o kakvim se tu poremećnim umovima radi.
Last edited by zunazu on 08/01/2015 00:22, edited 1 time in total.
spinel_

#29 Re: Terorizam u Parizu!

Post by spinel_ »

sandra01 wrote:Ko ide sutra sa foruma pred Francusku ambasadu?

cisto sumnjam iko s foruma. na zakljucanoj temi je mnogo moralnih vertikala kojih u najmanju ruku zaboli za 12 ubijenih..
bitno je druge stvari istaknuti.
Last edited by spinel_ on 08/01/2015 00:22, edited 1 time in total.
agnostic_front

#30 Re: Terorizam u Parizu!

Post by agnostic_front »

Ja se baš zabrinem kad vidim koliko ljudi opravdava ovaj zločin.
sigh

#31 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sigh »

amiliana wrote:
sigh wrote:Hoce li iko podrzati slobodu govora ? :roll:
Oni sa fejsbuka sigurno nece
Malo je reci da sam ostao sokiran kad sam precesljao fejs ali su mi nekako ove poruke poznatih i uticajnih cudne, zasto nedostaje ta definitvna poruka podrske slobodi govora? :roll:
Mračajski proto

#32 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Mračajski proto »

Hex1 wrote:Pazite se što pišete,
vehabije vas prate:
http://vijestiummeta.com/bih-pozivi-na- ... a-klix-ba/

Posjetite i njihovu facebook stranicu i malo pročitajte komentare. Pa stotine ljudi odobrava ovaj gnjusni čin. :?
Mislim da se bosna mora s ovim radikalima pozabavit, stotine ih ratuje u siriji i iraku, bojim se da će s njihovim povratkom počet slične stvari u bih se događat.
šta svi šute?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
AcaLukas

#33 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

vehabije vas prate:

Posjetite i njihovu facebook stranicu i malo pročitajte komentare. Pa stotine ljudi odobrava ovaj gnjusni čin. :?
Mislim da se bosna mora s ovim radikalima pozabavit, stotine ih ratuje u siriji i iraku, bojim se da će s njihovim povratkom počet slične stvari u bih se događat.
šta svi šute?
Pocelo je. Neki dan izboden hodza jer je bio protiv ISISa
mali_balon

#34 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mali_balon »

vehabije vas prate:

šta svi šute?
Image
JanuaryJones

#35 Re: Terorizam u Parizu!

Post by JanuaryJones »

FreakyStyley wrote:
JanuaryJones wrote:
FreakyStyley wrote:Eh, ispitivanje internet mudzahedina...

Pa da hoce vala bi i mogli, bez da se pretjerano trude. Sta ces kad debili pisu pizdarije na fejzbuku pod punim imenom i prezimenom. :lol:
Uh, vidjela sam. Tačno me jeza prošla sa kakvim likovima dijelim ovozemaljski prostor :shock:
Naravno. Jebi ga, da ima drzave ko sto je nema...

Mozemo se zavaravat da je to mali broj, ali sve se bojim da nije.
To isto i moj muž kaže :? Crnjak teški.
Baltazar_khan

#36 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Baltazar_khan »

joj komentara na njihovoj facebook stranici oko klix forumaša :lol:

https://www.facebook.com/vijesti.ummeta.1
FreakyStyley

#37 Re: Terorizam u Parizu!

Post by FreakyStyley »

homega wrote:
dječak sa šibicama wrote:
gnjev wrote:Onom jednom 18 god a u ekipi sa psima rata . Jebo navy seals sta su oni . Cudno malo. I onaj video sto je neko postavio fakat se ne vidi trzaj puske ni reakcija tijela na udar metka.
Ma ja bolan, Ahmed Merabet onaj sto lezi na snimku, jos uvijek se pravi mrtav u lokalnoj mrtvacnici.

Imate li obraza, jebote...

Šta je to obraz?
Znate sta je obraz?

Obraz je rec da su tornjeve u NY srusili amerikanci, a da su ove ljude poubijali Jevreji, masoni, ko vec. Jebi ga, tom je logikom obraz i rec da Srbi nemaju nista s markalama recimo, zar nije?
Dino_noDi

#38 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Dino_noDi »

Ovo mene samo zanima zasto klix.ba poziva da odam pocast ljudima koji su vrijedjali prvo moja sveta uvjerenja a onda i sva ostala sveta uvjerenja. Ljudi su zaradjivali hljeb tako sto su vrijedjali. Meni je vise zao nevinih ljudi u egiptu koji bivaju iz dana u dan ubijani i osudjivani bez icega.
HM 2011

#39 Re: Terorizam u Parizu!

Post by HM 2011 »

Da ne bude svi nešto napisali ja nisam ništa (pa će neki reći bolje da nisi ništa)...

Kada su počele objave karikatura poslanika Muhameda A.S. nastali su i protesti širom svijeta protiv objava tih karikatura....

Ne samo da se radi od defamaciji lika Muhameda A.S. nego i o činjenici da njegova depikcija nije dopuštana još za njegovog života da se ne bi desilo da ljudi počnu obožavati njegov lik (ikone i slično).....

Koliko ja shvatam uz proteste u tom period poslan je i ogroman broj prijetnji životom karikaturistima, pa smo tada po prvi put čuli za Jilands Posten kao novine i slično (a samo iz razloga što su objavili par karikatura i printali u mass tiražu)....

Ovo što se danas desilo je proizvod bezobrazluka novinara i naravno fanatizma ljudi koji za sebe smatraju da su vjernici.... (tako lako za izvaditi iz konteksta i prikazati kao dio terorističkog pamfleta)

Razbiti kamenom prozor, baciti molotov na objekt, grafitirati ga, uznemiravati nekog pa čak i prebiti nekoga ali ga ostaviti živog - to su neke "normal" civil varijante reakcija i nisu strane bilo kakvom tipu desničarskih organizacija...... Međutim ovdje je u pitanju bilo dokazivanje ko je veći mangup - na kraju je Francuska policija pokazala da je najveći mangup od svih - međutim problem ostaje neriješen - i uvećava se.....

Pitanje je hoće li akt ubistva 12 ljudskih bića, od kojih mnogi veze nemaju sa karikaturama nego obavljaju svoju službenu dužnost (poginuli policajac rahmet mu duši), ili neka prolaznica - hoće li ti akti:
1. proizvesti u ljudima strah od pisanja tih karikatura - ili će ljudi još više početi pisati karikature,
2. Hoće li ljudi više poštovati Islam ili možda početi psovati islam, vjeru pa čak se i još više udaljiti od Boga i religije kao pojma na koji god način da vjeruju -
3. Hoće li sada svi na planeti reći - evo stigla ih je ruka pravde neće ni oni ni bilo ko više nikake karikature crtati i sad smo svi sretni....

Da je u pitanju šerijatsko društvo kazna za karikaturu je prema mome shvatanju smrtna.
U pitanju nije šerijatsko društvo - ali svijet je postao globalno selo.

Sve ovo napisano neće vratiti mrtve među žive, niti opravdati akciju bilo koga - međutim 12 ljudi je poginulo - a za ubice:
nema željenog efekta - postignut u nekim situacijama i kontraefekt,
poruka brutalna - primitivna,
Posljedice mogu biti dalekosežne i štetne po veći broj ljudi - pa bi čovjek čak postavio pitanje -

1. Šta takvi muslimani rade uopšte u društvu u kojem ne vlada šerijat, zašto čitaju te i takve novine, kako uopšte znaju za te karikature, i na kraju kada se sve uzme u obzir - bil Muhamed A.S. dopustio takvo postupanje ?

Možda je ipak bolje da nisam ništa napisao....
Last edited by HM 2011 on 08/01/2015 00:27, edited 2 times in total.
homega

#40 Re: Terorizam u Parizu!

Post by homega »

alanx wrote:Zao mi je novinara i zao mi je zivota policajaca...

Takodje treba zaliti i Arapski i Alzirski narod koji je bio pod vlascu Francuza...1 milion ubijenih Alziraca 1950tih...
..
Da, kako se niko nije ranije sjetio stvarnog razloga današnjeg masakra. Bravo maestro, "alžirski rat" uzrok je terorističkom napadu na nedužne civile, nikako islamska retardirana ideologija i islamski radikalni primitivizam :-) :-)
amiliana

#41 Re: Terorizam u Parizu!

Post by amiliana »

Baltazar_khan wrote:joj komentara na njihovoj facebook stranici oko klix forumaša :lol:

:shock: :run:
Mračajski proto

#42 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Mračajski proto »

Baltazar_khan wrote:joj komentara na njihovoj facebook stranici oko klix forumaša :lol:

Ubit će nam brata @wannabe :lol:
FreakyStyley

#43 Re: Terorizam u Parizu!

Post by FreakyStyley »

Almir Aldis Muratovic Murtedi glibavi: Zavrsicete i vi ko obozavaoci krsta samo polako.
10 · 50 mins
Najebali smo. :-?
pirpa

#44 Re: Terorizam u Parizu!

Post by pirpa »

vehabije vas prate:
:D :D :D
e sad nek se cuva ovaj kolega sa foruma sto je objavio sliku sa pistoljem i sto hoce da cisti vehabije,
mali_balon

#45 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mali_balon »

Prije nekoliko mjeseci radio sam na poziciji gdje samo imao vise sastanaka sa imamima, glavnim imamima i mufitjama sirom BiH, svi govore isto, islamska zajednica ima veeeeelikih probelma sa vehabijama, u Zenici se cak i sude za jednu dzamiju.
Pojedini imami cak salju razne apele i pozive u pomoc tuzilastvima i sipi da im pomogne u rjesavanju tog "problema".
Jebi ga ceric ih tolerisao i sad to tolerisanje dolazi da naplati...
FreakyStyley

#46 Re: Terorizam u Parizu!

Post by FreakyStyley »

Bojim se da ce zavrsit kao obozavaoc krsta. :lol:
uglavnomja

#47 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

alanx wrote:Zao mi je novinara i zao mi je zivota policajaca...
Mislim da se ovim cinom dolilo ulje na vatru i ovo moze samo rezultirati jos vecom mrznjom prema muslimanima. Islam koji je osvajao srca ljudi je bio Islam Muhammeda a.s. koji se nije svetio nad onima koji su njemu zlo cinili vec ih osvajao svojom dobrotom, Omera koji kad je usao u Jerusalim nije ubijao i nije dozvolio skrnavljenje crkvi i bogomolja, Salahudina koji nije pobio krscane kad je osvojio Jerusalim iako je to uradjeno muslimanima kada su Jerusalim izgubili, Islam koji je stito Jevreje od inkvizicije i dozvoljavao im da se nasele na podrucju pod Islamskom vlascu...Samo tim dobrim gestama se mogu ljudska srca osvojiti, a nasilje, ubijanje, osvete mogu samo povecati mrznju i odvratiti ljude od istine...

Takodje treba zaliti i Arapski i Alzirski narod koji je bio pod vlascu Francuza.
1 milion ubijenih Alziraca 1950tih...

Posebno minuta 4:45-5:00...Nacin na koji su tada Arapi ubijani identican je nacinu na koji je onaj policajac danas ubijen - bez milosti...

I ovo danas i to tada je pogresno i molim Boga da nam svima pomogne u ovim teskim vremenima...

znaci jos jedan: zao mi je, ali,medjutim, tri tackice ... i istorija, opravdavanje, relativizacija, lament nad necim sto se desilo prije x godina :roll:
ExNihilo

#48 Re: Terorizam u Parizu!

Post by ExNihilo »

mali_balon wrote:Prije nekoliko mjeseci radio sam na poziciji gdje samo imao vise sastanaka sa imamima, glavnim imamima i mufitjama sirom BiH, svi govore isto, islamska zajednica ima veeeeelikih probelma sa vehabijama, u Zenici se cak i sude za jednu dzamiju.
Pojedini imami cak salju razne apele i pozive u pomoc tuzilastvima i sipi da im pomogne u rjesavanju tog "problema".
Za koju džamiju u nicaZe? :D
jasko_ba

#49 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jasko_ba »

Mračajski proto wrote:

Ubit će nam brata @wannabe :lol:
Pozvat ove u pomoc, nema druge :lol:
Image
FreakyStyley

#50 Re: Terorizam u Parizu!

Post by FreakyStyley »

mali_balon wrote:Prije nekoliko mjeseci radio sam na poziciji gdje samo imao vise sastanaka sa imamima, glavnim imamima i mufitjama sirom BiH, svi govore isto, islamska zajednica ima veeeeelikih probelma sa vehabijama, u Zenici se cak i sude za jednu dzamiju.
Treba posthumno odati Aliji priznanje, neka ga uruce Bakiru. Priblizio nas je braci.

Sto bi reko seik od alipasina: "kad je mal nek je maskenbal." 8-)
Post Reply