Nista se ti nemoj meni pravdati vec komisiji....predlazem klubu poslanika da mu udarite duplu clanarinuJBT wrote:hahahaha... Pitte, to je samo iskazivanje respekta prema onima koji vjeruju u sta vec vjeruju.
Dan zalosti u BiH zbog smrti Pape
-
St.Germain
komi places li?komi wrote:trostruku se kaže
- Brando
da ne ponavljam slicno misljenje citirat cu:
ne bi to trebalo smetati normalnom covjeku, otvorenom za dijalog s drugima i svjesnim samog sebe i onoga sto predstavlja, ali to ovdje nije slucaj, ne znam je li ovaj "filozof" koji pokrece ovakve teme neki vehabijica, ili neki komunjara ili neki cetnik ili nesto cetvrto
ali vidim da taj ne postuje nista sto nekome nesto znaci, samo gledaj ti pasa svoj interes, ma sta je papa, ma kakva crkva, ma ti si najpametniji, svijet se vrti oko tebe
ima stvarno fatalnih nebuloza, tipa kad umre ceric hefta zalosti, ma pasa moj uz svo duzno postovanje prema gosp. cericu on ne moze uopce stati u istu recenicu sa jednim papom koji je toliko toga dobroga ucinio za ovaj svijet i samim time je odredjen i njegov znacaj koji je jedan od najvecih u povijesti to se jasno moglo vidjeti danas
da li je to trebalo uraditi?
pa ohr nam je jos jednom pokazao kako nismo normalni kao sav svijet, jer da jesmo ne bi nam oni to trebali sugerirati, a to je najmanje sto smo mogli uciniti za jednog takvog covjeka, i danas kad je zvonila katedrala u dvanaest dvije minute za papu nikome nista ne bi bilo da su zastali i odali postovanje covjeku koji je mislio i borio se za njih u svijetu kad mnogi nisu ni znali za njih, ali ne pasce im "kruna" s glave ako stanu minut jer to nije cool molim vas ne treba nista i nikoga postovati jer najpametniji smo
pitas se sta nije u redu s naslovom teme?
ma papcino jedna pokazao si samo kulturu svoju a dive ti se takvi kao ti, jer kako bi ti reagovao na temu tipa kao sto neko rece, alija otisao u vjecna lovista, iako se ne moze to usporedjivati po znacenju sta god ti mislio sad, i tu se vise ne radi o tome ko je ko nego ko je kulturan a ko nije.
a jos tu neko rece kao sta ce biti slijedece, sirenje krscanstva itd.
ma pasa moj to su gluposti stvarno je kljucno za krscanstvo hoce li papci u bosni postovati dan zalosti ili nece, ali ocito je na djelu laicki fundamentalizam koji je sam sebi dovoljan i koji sve zna, ako znas sta hocu da kazem

Kad bi se samo malo spustio sa tripa i pokushao bez predrasuda pogledati barem ono shto ti pokazuju i kazuju na t.v-u, shvatio bi da se ne radi o tamo nekom vjerskom poglavaru.
Razmislio bi koliko ima katolika u cijelom svijetu chiji je papa bio vrhovni vjerski poglavar i koji su ga (bez da ulazimo u raspravu o opasnosti /ispravnosti katolichkog teoloshkog dogmatizma) smatrali bozhijim poslanikom i svetim chovjekom. Vidjeo bi da na njegovom sprovodu, samo par metara udaljeni jedan od drugog, sjede predsjednici Irana, SAD-a, Kine i Sjeverne koreje. To bi trebalo biti dovoljno da se shvati kako znachaj tako i emocije. No ipak je vazhnije sve to relativizirati i pokushati ismijati nekonvencionalan nachin izrazhavanja sucuti. Shta ima uopce konvencionalno u sprovodu chovjeka koji je podobro promijenio svjet i sa kojim su se doshli oprostiti milioni iz cijelog svjeta.
Ne radi se ovdje o danu zhalosti, no o iskazivanju suosjecanja sa onima koji osjecaju i vjeruju drugacije a koji stjecajem okolnosti zhive pored/sa nama. Ne znam zashto bi to ikome moglo smetati.
ne bi to trebalo smetati normalnom covjeku, otvorenom za dijalog s drugima i svjesnim samog sebe i onoga sto predstavlja, ali to ovdje nije slucaj, ne znam je li ovaj "filozof" koji pokrece ovakve teme neki vehabijica, ili neki komunjara ili neki cetnik ili nesto cetvrto
ima stvarno fatalnih nebuloza, tipa kad umre ceric hefta zalosti, ma pasa moj uz svo duzno postovanje prema gosp. cericu on ne moze uopce stati u istu recenicu sa jednim papom koji je toliko toga dobroga ucinio za ovaj svijet i samim time je odredjen i njegov znacaj koji je jedan od najvecih u povijesti to se jasno moglo vidjeti danas
da li je to trebalo uraditi?
pa ohr nam je jos jednom pokazao kako nismo normalni kao sav svijet, jer da jesmo ne bi nam oni to trebali sugerirati, a to je najmanje sto smo mogli uciniti za jednog takvog covjeka, i danas kad je zvonila katedrala u dvanaest dvije minute za papu nikome nista ne bi bilo da su zastali i odali postovanje covjeku koji je mislio i borio se za njih u svijetu kad mnogi nisu ni znali za njih, ali ne pasce im "kruna" s glave ako stanu minut jer to nije cool molim vas ne treba nista i nikoga postovati jer najpametniji smo
pitas se sta nije u redu s naslovom teme?
ma papcino jedna pokazao si samo kulturu svoju a dive ti se takvi kao ti, jer kako bi ti reagovao na temu tipa kao sto neko rece, alija otisao u vjecna lovista, iako se ne moze to usporedjivati po znacenju sta god ti mislio sad, i tu se vise ne radi o tome ko je ko nego ko je kulturan a ko nije.
a jos tu neko rece kao sta ce biti slijedece, sirenje krscanstva itd.
ma pasa moj to su gluposti stvarno je kljucno za krscanstvo hoce li papci u bosni postovati dan zalosti ili nece, ali ocito je na djelu laicki fundamentalizam koji je sam sebi dovoljan i koji sve zna, ako znas sta hocu da kazem
-
Kwaheri
...eto...sad ja kao branilac i zagovornik slijepog vjerovanja autoritetu...smijesno......ili branilac katolicke dogmatike...mislim da na ovom forumu ima onih koji to bolje znaju od mene...St.Germain wrote:meni je zao ako je u tvojoj recepciji stvoren utisak da sam ja neko ko se hoce predstavit ispred drustva samostalnih mislilacazena wrote:St.Germain wrote: ok, ako je, onda slijedece: zalosti me cinjenica da je toliko ljudi na svijetu koji nisu sposobni razmisljati svojom glavom nego im je potreban autoritet koji ce im govoriti sta je pogresno, a sta ne, kako treba da zive svoj zivot a kako ne i sto je NAJGORE: da im treba neko ko ih mora uputiti da razlikuju DOBRO I ZLO. Mislim, svi smo svjedoci postupaka vjerskih poglavara na podrucju Balkana pa sve sto bih napisao bilo bi suvisno. Samo sto ima nekih koji zele da budu slijepi
Germa...vjerovatno samo meni nije jasno...kakve veze ovaj dio teksta ima s papom? i jos jedna stvar...papa ne propisuje sta je dobro a sta zlo... papa ne misli za katolike...papa savjetuje...ali eto...smeta...magle vam oci...magle...
Sjetit ces se...Selimoviceva Dervisa...kad progonjeni postaje progonioc...kad se vec hvalite da mislite samostalno...dajte neka se to i vidi...mrze me vidjeti propagandu kod mislilaca..
govorim u svoje ime, moja malenkost se ne krije iza dogme nego vjernici
dovoljno je da pogledas preko drine da vidis da je slijepo vjerovanje u autoritet katastrofalno za razvoj covjecanstva. a to savjetodavno je isto mutno, ako dozvoljavas...
molio bih za iskren odgovor:
da li je i jedna dogma IOLE savjetodavne prirode?
...dogma je dogma. nije savjetodavne prirode, bar koliko ja znam...ali tema je ovaj papa...koliko ih je on donio, uopce? nije li zasluzio dostojan ispracaj i dan zalosti? neki misle da nije...ok...ali zbog broja onih koji misle da jeste i kojima to nesto znaci...zar toliko tolerantnosti ne mozemo pronaci u sebi?
Germa...postujem svacije pravo na ateizam ili pripadnistvo bilo kojoj religiji...zasto na dan zalosti, koji je vec aktuelan, dirati ljude koji jesu u zalosti...eto, to ne razumijem...
-
Kwaheri
U cemu te to ogranicava dan zalosti? Vrijedan covjek je umro...a ljudi koji zive oko tebe su u zalosti...ako postujes njihov izbor i religiju u kojoj jesu..valjda ti ni ovo ne bi trebalo smetati...JBT wrote:Inace, postujem pravo svakog vjernika da vjeruje u sta zeli. Mada smatram da su vjere klubovi u koje ulazis bez sopstvene odluke vec ti je priljepe od samog rodjenja. Postujem svaku tradiciju, bilo vjersku ili kulturnu. Podrzavam njihovu opstojnost, ali bila bi greska iste te tradicije meni nametati i sa njima mene kao ateistu ogranicavati.
-
St.Germain
@zena
St.Germain wrote:papa je za svog mandata par puta posjetio BIH cime nasa zemlja spada medju najcesce posjecene zemlje od strane pape. Svaki put je pozivao na mir i na suzivot, agresora je znao nazvati pravim imenom i cesto spominjao nasu zemlju.
Druga stvar je to sto je ovo doslo na "sugestiju" OHR-a i sto nasim "vodjama" ne bi nikad palo na pamet uraditi ovo na svoju ruku.
- JBT
"ne bi to trebalo smetati normalnom covjeku, otvorenom za dijalog s drugima i svjesnim samog sebe i onoga sto predstavlja, ali to ovdje nije slucaj, ne znam je li ovaj "filozof" koji pokrece ovakve teme neki vehabijica, ili neki komunjara ili neki cetnik ili nesto cetvrto "
-Nesto cetvrto. Van tvojih diskrimatorskih poimanja.
"da taj ne postuje nista sto nekome nesto znaci, samo gledaj ti pasa svoj interes, ma sta je papa, ma kakva crkva, ma ti si najpametniji, svijet se vrti oko tebe "
-Vidim kako ti postujes mene i moje misljenje. Isti si onaj u Hrvatskoj sto je na dan kad je Papa umro, izasao iz kuce, zadavio jednu srpsku staricu ni krivu ni duznu zicomi kad je zaglavio u pritvor, pomolio se bogu za papinu dushu.
"ima stvarno fatalnih nebuloza, tipa kad umre ceric hefta zalosti, ma pasa moj uz svo duzno postovanje prema gosp. cericu on ne moze uopce stati u istu recenicu sa jednim papom koji je toliko toga dobroga ucinio za ovaj svijet i samim time je odredjen i njegov znacaj koji je jedan od najvecih u povijesti to se jasno moglo vidjeti danas "
-Ti se ubi od postovanja "tudjeg". Jezis se i od same pomisli.
"pa ohr nam je jos jednom pokazao kako nismo normalni kao sav svijet, jer da jesmo ne bi nam oni to trebali sugerirati, a to je najmanje sto smo mogli uciniti za jednog takvog covjeka, i danas kad je zvonila katedrala u dvanaest dvije minute za papu nikome nista ne bi bilo da su zastali i odali postovanje covjeku koji je mislio i borio se za njih u svijetu kad mnogi nisu ni znali za njih, ali ne pasce im "kruna" s glave ako stanu minut jer to nije cool molim vas ne treba nista i nikoga postovati jer najpametniji smo "
-Jarane, nakon 3 i po godine umiranja, mi smo ti koje treba shvatiti i pomoci. Malo su nam osjecanja u rcuku. Predugo nas tuklo, predugo su molitve putovale do odredista. Otupilo se, oguglalo. Ne treba zamjeriti. Pa ipak niko nije prosvjedovao protiv dana zalosti. Pozitivno, zar ne.
"ma papcino jedna pokazao si samo kulturu svoju a dive ti se takvi kao ti, jer kako bi ti reagovao na temu tipa kao sto neko rece, alija otisao u vjecna lovista, iako se ne moze to usporedjivati po znacenju sta god ti mislio sad, i tu se vise ne radi o tome ko je ko nego ko je kulturan a ko nije.
-Kad smo kod kulture........
"ma pasa moj to su gluposti stvarno je kljucno za krscanstvo hoce li papci u bosni postovati dan zalosti ili nece, ali ocito je na djelu laicki fundamentalizam koji je sam sebi dovoljan i koji sve zna, ako znas sta hocu da kazem"
-Jos jedan razlog da nas se eliminise.
-Nesto cetvrto. Van tvojih diskrimatorskih poimanja.
"da taj ne postuje nista sto nekome nesto znaci, samo gledaj ti pasa svoj interes, ma sta je papa, ma kakva crkva, ma ti si najpametniji, svijet se vrti oko tebe "
-Vidim kako ti postujes mene i moje misljenje. Isti si onaj u Hrvatskoj sto je na dan kad je Papa umro, izasao iz kuce, zadavio jednu srpsku staricu ni krivu ni duznu zicomi kad je zaglavio u pritvor, pomolio se bogu za papinu dushu.
"ima stvarno fatalnih nebuloza, tipa kad umre ceric hefta zalosti, ma pasa moj uz svo duzno postovanje prema gosp. cericu on ne moze uopce stati u istu recenicu sa jednim papom koji je toliko toga dobroga ucinio za ovaj svijet i samim time je odredjen i njegov znacaj koji je jedan od najvecih u povijesti to se jasno moglo vidjeti danas "
-Ti se ubi od postovanja "tudjeg". Jezis se i od same pomisli.
"pa ohr nam je jos jednom pokazao kako nismo normalni kao sav svijet, jer da jesmo ne bi nam oni to trebali sugerirati, a to je najmanje sto smo mogli uciniti za jednog takvog covjeka, i danas kad je zvonila katedrala u dvanaest dvije minute za papu nikome nista ne bi bilo da su zastali i odali postovanje covjeku koji je mislio i borio se za njih u svijetu kad mnogi nisu ni znali za njih, ali ne pasce im "kruna" s glave ako stanu minut jer to nije cool molim vas ne treba nista i nikoga postovati jer najpametniji smo "
-Jarane, nakon 3 i po godine umiranja, mi smo ti koje treba shvatiti i pomoci. Malo su nam osjecanja u rcuku. Predugo nas tuklo, predugo su molitve putovale do odredista. Otupilo se, oguglalo. Ne treba zamjeriti. Pa ipak niko nije prosvjedovao protiv dana zalosti. Pozitivno, zar ne.
"ma papcino jedna pokazao si samo kulturu svoju a dive ti se takvi kao ti, jer kako bi ti reagovao na temu tipa kao sto neko rece, alija otisao u vjecna lovista, iako se ne moze to usporedjivati po znacenju sta god ti mislio sad, i tu se vise ne radi o tome ko je ko nego ko je kulturan a ko nije.
-Kad smo kod kulture........
"ma pasa moj to su gluposti stvarno je kljucno za krscanstvo hoce li papci u bosni postovati dan zalosti ili nece, ali ocito je na djelu laicki fundamentalizam koji je sam sebi dovoljan i koji sve zna, ako znas sta hocu da kazem"
-Jos jedan razlog da nas se eliminise.
- JBT
"...dogma je dogma. nije savjetodavne prirode, bar koliko ja znam...ali tema je ovaj papa...koliko ih je on donio, uopce? nije li zasluzio dostojan ispracaj i dan zalosti? neki misle da nije...ok...ali zbog broja onih koji misle da jeste i kojima to nesto znaci...zar toliko tolerantnosti ne mozemo pronaci u sebi?
"
-Pa zar mu nije pruzen dostojan ispracaj? Gdje si nasla netolerantnost u ovoj diskuji?
"
-Pa zar mu nije pruzen dostojan ispracaj? Gdje si nasla netolerantnost u ovoj diskuji?
-
ilidzanac
Bil Clinton
je u intervjuu datom tv kuci nbc a u povodu smrti
Pape Ivana Pavla drugog rekao da ga je Papa za vrijeme rata u Bosni doslovce molio sa suzama u ocima da se nesto ucini za opkoljeno Sarajevo,da on to vise ne moze gledati, a da nitko nista ne poduzima da se sprijeci taj genocid.Rekao je ,,predsjednice zar cemo dopustiti da se ovo stoljece okonca i pocne novo sa krvoprolicem molim vas da se to zaustavi.Mislim da komunjare , papcici i arapski nacionalisti koji su iz federacije a kojima smeta dan zalosti treba malo da se zamisle prije nego sto nesto napisu o necemu na ovu temu.Svako poredjenje Pape i Cerica govori koji je provincijalizam i seljakluk prisutan ovde kod pojedinaca.
- JBT
Pitte, fulash. Pricam o sarajlijama.
"
Bil Clinton je u intervjuu datom tv kuci nbc a u povodu smrti Pape Ivana Pavla drugog rekao da ga je Papa za vrijeme rata u Bosni doslovce molio sa suzama u ocima da se nesto ucini za opkoljeno Sarajevo,da on to vise ne moze gledati, a da nitko nista ne poduzima da se sprijeci taj genocid.Rekao je ,,predsjednice zar cemo dopustiti da se ovo stoljece okonca i pocne novo sa krvoprolicem molim vas da se to zaustavi.Mislim da komunjare , papcici i arapski nacionalisti koji su iz federacije a kojima smeta dan zalosti treba malo da se zamisle prije nego sto nesto napisu o necemu na ovu temu.Svako poredjenje Pape i Cerica govori koji je provincijalizam i seljakluk prisutan ovde kod pojedinaca."
-I ja se molim svom bogu, ateistickom, da primi Papu blizu sebe. Kao dobra i postena covjeka. Kao sto se molim da sva djeca poginula u bilo kojem ratu dodju na to isto mjesto. Isto se molim za postene rudare, zene Srebrenice, sve postene ljude ovoga svijeta, za ljude koje zele pomoci drugima bez da ocekuju zahvalnost......
"
Bil Clinton je u intervjuu datom tv kuci nbc a u povodu smrti Pape Ivana Pavla drugog rekao da ga je Papa za vrijeme rata u Bosni doslovce molio sa suzama u ocima da se nesto ucini za opkoljeno Sarajevo,da on to vise ne moze gledati, a da nitko nista ne poduzima da se sprijeci taj genocid.Rekao je ,,predsjednice zar cemo dopustiti da se ovo stoljece okonca i pocne novo sa krvoprolicem molim vas da se to zaustavi.Mislim da komunjare , papcici i arapski nacionalisti koji su iz federacije a kojima smeta dan zalosti treba malo da se zamisle prije nego sto nesto napisu o necemu na ovu temu.Svako poredjenje Pape i Cerica govori koji je provincijalizam i seljakluk prisutan ovde kod pojedinaca."
-I ja se molim svom bogu, ateistickom, da primi Papu blizu sebe. Kao dobra i postena covjeka. Kao sto se molim da sva djeca poginula u bilo kojem ratu dodju na to isto mjesto. Isto se molim za postene rudare, zene Srebrenice, sve postene ljude ovoga svijeta, za ljude koje zele pomoci drugima bez da ocekuju zahvalnost......
- JBT
Onda, pardon. Hvala na prilozenom primjeru. Vrijedio je truda.
Preskocih:
"lijepo JBT, josh samo da shvatish da nisu svi kao ti, te da tu gdje zhivish ne osjecaju svi isto. Oni koji su eventualno odlucilii proglasiti dan zhalosti nisu imali na umu nichije svjetonazore koji propisuju kolika je kolichina osobne individualne tuge dostatna da se proglasi dan zhalosti. Ono shto je bitno bilo da se radi o lokalnim ili globalnim okvirima jesu djela i historijski, politichki ili religijski znachaj. a to su stvari koje se daju objektivno procijeniti i ocijeniti i nemaju veze sa tvojim subjektivnim osjecanjem.
"
-Vrijedili isto za Dan drzavnosti BiH, pa Dan neovisnosti....?
Ako uvedemo Dan zalosti za jednog vjerskog poglavnika (ma koliko pozitivan bio), necemo li onda uvesti Dan zalosti za sve poglavnike? Vjerovatno ne bi neko bio vjerski poglavnik ako nije pozitivac iz ugla onih koji ga slijede. Ko odredjuje nivo pozitivnog kod vjerskih poglavnika? Ili ateista.
Preskocih:
"lijepo JBT, josh samo da shvatish da nisu svi kao ti, te da tu gdje zhivish ne osjecaju svi isto. Oni koji su eventualno odlucilii proglasiti dan zhalosti nisu imali na umu nichije svjetonazore koji propisuju kolika je kolichina osobne individualne tuge dostatna da se proglasi dan zhalosti. Ono shto je bitno bilo da se radi o lokalnim ili globalnim okvirima jesu djela i historijski, politichki ili religijski znachaj. a to su stvari koje se daju objektivno procijeniti i ocijeniti i nemaju veze sa tvojim subjektivnim osjecanjem.
"
-Vrijedili isto za Dan drzavnosti BiH, pa Dan neovisnosti....?
Ako uvedemo Dan zalosti za jednog vjerskog poglavnika (ma koliko pozitivan bio), necemo li onda uvesti Dan zalosti za sve poglavnike? Vjerovatno ne bi neko bio vjerski poglavnik ako nije pozitivac iz ugla onih koji ga slijede. Ko odredjuje nivo pozitivnog kod vjerskih poglavnika? Ili ateista.
- Brando
daj boze da jesi...Nesto cetvrto. Van tvojih diskrimatorskih poimanja.
joj uvrijedio si me gluposcuVidim kako ti postujes mene i moje misljenje. Isti si onaj u Hrvatskoj sto je na dan kad je Papa umro, izasao iz kuce, zadavio jednu srpsku staricu ni krivu ni duznu zicomi kad je zaglavio u pritvor, pomolio se bogu za papinu dushu.
ovo gore ti je jako jako bezvezna paralela, cemu sluzi
ti si napao opcenito sve sto je drugacije od tebe, pa tako i mnoge koji ovdje sute nazalost
a izvini sto ne poznajem tvoje frustracije iz djetinjstva i maltretiranja pa ne razumijem odakle ti ovakvo razmisljanje pa da te onda bolje postujem
pa ako napisem gosp. ceric ocito da postujem tog covjeka, a ako te je uvrijedilo sto je malim valjda si skontao da je to zbog brzeg pisanja a ne zbog neke nekulture, a za samu vezu pape i cerica vidio si kako drugi razmisljaju, to su cinjeniceTi se ubi od postovanja "tudjeg". Jezis se i od same pomisli.
evo slazemo se u necemu, jesmo malo "otupili" ali nema fajde od cekanja tudjeg shvacanja i pomoci, nego bi trebali tu patnju okrenuti u prednost jer ja ne vidim druge mogucnostiJarane, nakon 3 i po godine umiranja, mi smo ti koje treba shvatiti i pomoci. Malo su nam osjecanja u rcuku. Predugo nas tuklo, predugo su molitve putovale do odredista. Otupilo se, oguglalo. Ne treba zamjeriti. Pa ipak niko nije prosvjedovao protiv dana zalosti. Pozitivno, zar ne.
koga nas?????Jos jedan razlog da nas se eliminise.
nisi shvatio ocito, pa da ste toliko vazni valjda bi to bio razlog da vas se eliminise a ne obrnuto, a nije ti valjda identitet ugrozen zbog dana zalosti papi
]
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Na neki nacin je vezano za temu.
Upravo sam procitao vijest na sajtu svoga provajdera, a glasi ovako.
Mali poslovni avion je danas, u vrijeme sahrane Pape Ivana Pavla II, bio prisiljen od strane dva lovca italijanskog borbenog vazduhoplovstva, da se spusti na jedan aerodrom blizu Rima.
Navodno su tajne sluzbe dobile dojavu da se u avionu nalaze bombe. Nakon spustanja, avion je detaljno provjeren i nije pronadjeno nista sumnjivo.
Poslovni avion je poletio iz Beograda.
Mali poslovni avion je danas, u vrijeme sahrane Pape Ivana Pavla II, bio prisiljen od strane dva lovca italijanskog borbenog vazduhoplovstva, da se spusti na jedan aerodrom blizu Rima.
Navodno su tajne sluzbe dobile dojavu da se u avionu nalaze bombe. Nakon spustanja, avion je detaljno provjeren i nije pronadjeno nista sumnjivo.
- JBT
"U cemu te to ogranicava dan zalosti? Vrijedan covjek je umro...a ljudi koji zive oko tebe su u zalosti...ako postujes njihov izbor i religiju u kojoj jesu..valjda ti ni ovo ne bi trebalo smetati... "
-Ko kaze da mi smeta sto su odredjeni ljudi u zalosti? Njihova izbor i njihova osjecanja. Hoce li nekom smetati ako ja nisam u zalosti?
Covjek je umro kao i sto ce svako od nas umrijeti, hvala mu za sve sto je uradio, narocito ako je mene dotaklo (mada nisam osjetio, ali ja sam manje bitan). Bio je po katolickom vjerovanju blizak bogu, dakle ceka ga mjesto blizu boga. Ja sam budala (u ocima ljudi koji zale), ali cu se fino nacugati veceras jer imam razloga, privatnih, da budem veseo, a ako mi bude zao nekoga onda ce to bit upuceno Dai Lami jer nije u svom hramu u kojem bi zelio biti a dobar je covjek, a rudare i majke Srebrenice zalim svakodnevno.
Nadam se da ovaj moj odnos prema danasnjem danu nece nikoga smetati.
I nadam se da mnogi ljudi oponasati Papu u buducnosti. Bilo bi to dobro za BiH.
-Ko kaze da mi smeta sto su odredjeni ljudi u zalosti? Njihova izbor i njihova osjecanja. Hoce li nekom smetati ako ja nisam u zalosti?
Covjek je umro kao i sto ce svako od nas umrijeti, hvala mu za sve sto je uradio, narocito ako je mene dotaklo (mada nisam osjetio, ali ja sam manje bitan). Bio je po katolickom vjerovanju blizak bogu, dakle ceka ga mjesto blizu boga. Ja sam budala (u ocima ljudi koji zale), ali cu se fino nacugati veceras jer imam razloga, privatnih, da budem veseo, a ako mi bude zao nekoga onda ce to bit upuceno Dai Lami jer nije u svom hramu u kojem bi zelio biti a dobar je covjek, a rudare i majke Srebrenice zalim svakodnevno.
Nadam se da ovaj moj odnos prema danasnjem danu nece nikoga smetati.
I nadam se da mnogi ljudi oponasati Papu u buducnosti. Bilo bi to dobro za BiH.
- pitt
Koja diskriminacija.....pa sta ocekuju...da nebeski narod peske hodapape wrote:Na neki nacin je vezano za temu.
-
rei
hahaha auuu diskriminacijepitt wrote:Koja diskriminacija.....pa sta ocekuju...da nebeski narod peske hodapape wrote:Na neki nacin je vezano za temu.
Poslovni avion je poletio iz Beograda.:D