Saobracajne kazne - Federacija i RS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
shandrprcSA
#26 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
pa ima vec broj naloga na uplatnici 
- corsa
#27 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
Pa sta cu kad nemam iskustva sa placanjem tih kazni.shandrprcSA wrote:pa ima vec broj naloga na uplatnici
-
shandrprcSA
#28 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
ima
nazoves telefonom

- Bakir1
#29 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
kod mene nije bio broj naloga, bila je rijec o izjasnjavanju koje upravljao pomenutim vozilom i nije dosla uplatnica 
-
dgL_
#30 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
corsa wrote:Pa sta cu kad nemam iskustva sa placanjem tih kazni.shandrprcSA wrote:pa ima vec broj naloga na uplatniciCuo sam ja da mi je savjetovano da odem u stanicu, ali mi vala mrsko, kontam ima li kakvo jednostvanije rjesenje.
ista stvar druze neki dan... 40 KM nalog i uplatnica, odmah svratim u MUP Novo Sarajevo pitam onog onde reko 20 KM u roku 8 dana iu to je to ? Kaze on meni cim platis oni odmah skinu to iz registra, samo moras voditi racuna o nalogu (meni je na uplatnici u donjem cosku pisao broj nbaloga.... tako da mi je policajac rekao da obavezno platim tom njihovom uplatnicom, ili da ako izgubim platim ali napisem nalog, jer kak oce drugacije oni znati sta ti placas ? Mislim da je vise nego logicno... To je ok kodtebe sve, ne sekiraj se nista
- corsa
#31 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
Znaci i tebi je doslo kuci poslije placanja i nakon toga je sve bilo ok? Ma sacuvao sam ja uplatnicu svakako, nego kontam da ne bude, kad budem registrovao auto, sto nisi platio kaznu.
-
kakavdanakneiskustvu
#32 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
corsa wrote:Imam pitanje. U cetvrtak sam dobio cestitku od policije za parkiranje.Otisao odmah u petak uredno platio 20KM, kad u subotu ujutro dolazi postar i donosi tu istu kaznu u koverti. E sad, sta mi je ciniti? Nesto kontam vjerovatno su to poslali da se ograde u slucaju da je neko skinuo kaznu sa brisaca i slicno.
cuvaj uplatnicu,nista vise
-
agent_001
#33 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
Prekršaj, narušavanje javnog reda i mira, sad će 5g, gdje provjeriti je li istekla kazna?
Treba mi pasoš, vrijedi li ova zabrana za pasoš?
- Optimist
#34 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
Stigla mi kazna sa autoputa, tunel 1 mart, prekoracenje 11km/h.
Zna li neko, da li lokalna saobracajna policija, u ovom slucaju PU Kakanj ima pravo kontrolisati autoput te po kojem clanu zakona?
Zna li neko, da li lokalna saobracajna policija, u ovom slucaju PU Kakanj ima pravo kontrolisati autoput te po kojem clanu zakona?
- johntra
#35 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
Ima pravo na svom dijelu zone odgovornosti...tunel je njihova PU...mislim da nema veze što je autoput, jer je i to saobraćajnica na koju se primjenjuje ZOBS....druga je stvar prvi put čujem da je neko dobio kaznu za tunel...
- Optimist
#36 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
Pocesto bude radar ispred tunela, sa obje strane. Ovaj put je bio montiran na izlazu i slikao auto straga, te ga je bilo nemoguce vidjeti na vrijeme.
-
condy
#37 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
Znam čovjeka kojem je otišla vozačka na tom tunelu. Uvijek kroz tunele treba voziti u skladu sa ograničenjem. Privikavat se
I kad se približava tunelu smanjiti jer radar bude ispred tunela. Tako je i vani. Kroz AU ima radara ispred tunela, zato svi voze u bocu tačno a ima dužih tunela gdje je ograničenje samo 60 km/h, jer ima puno saobraćaja pa zbog predostrožnosti smanje ograničenje. Pa nikada proći...bio si skoro u toleranciji za 1 km/h više si vozio, al šta ćeš, plati pola i miran 
- studiorum_tuzlaensis
#38 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
Nema gorih hahara od kakanjskih. Vidiš ti folova i sa čim se služe 
-
Naslovnica
#39 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
Pazite se dobro na izlazu iz 1.Marta, prema Sarajevu.
Ograničenje od 100 km/h vrijedi do slijedećeg znaka, a to je za nekih 500m, 120km/h počinje tek nakon završetka ulivne trake sa desne strane.
Mnogo ljudi vozi 100km/h do izlaza, pa ga načepe na 13 banki čim vide izlaz. GREŠKA.

Ograničenje od 100 km/h vrijedi do slijedećeg znaka, a to je za nekih 500m, 120km/h počinje tek nakon završetka ulivne trake sa desne strane.
Mnogo ljudi vozi 100km/h do izlaza, pa ga načepe na 13 banki čim vide izlaz. GREŠKA.
-
kakavdanakneiskustvu
#40 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
agent_001 wrote:Prekršaj, narušavanje javnog reda i mira, sad će 5g, gdje provjeriti je li istekla kazna?
možeš komotno izvaditi pasoš bilo kakvu kaznu da imaš neplaćenu
- Maraschino
#41 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
Danas dobio kovertu Opstinskog suda iz Sarajeva. Otvorim i vidim da je vezano za prekrsaj iz 2012.god. Donosi se rjesenje o obustavi postupka s'tim sto se mora platiti 30+20 KM.
Sjednem i razmislim o cemu se radi. Neke tamo 2012.god. napravio sam prekrsaj(okretanje na semaforu gdje je zabranjeno) i tu su me capili. Sta se desilo ne znam i vec sam zaboravio na taj incident.
Vjerovatno da je zakasnio u placanju pa je ostalo onih 30 KM-a.
U obrazlozenju stoji da su u maju trazili da to platim ili obrazlozim ako ne mogu platiti. Posto nikoga nije bilo na adresi, pismo se vratilo i MUP KS salje dopis sudiji u kojem predlaze lisavanje slobode ali eto sudija je sacekao da to zastari sto me ne oslobadja placanja 30+20 takse.
Poucno za sve koji nece ili zaborave platiti ili misle da je pola proslo. Provjeriti nije na odmet.
Sjednem i razmislim o cemu se radi. Neke tamo 2012.god. napravio sam prekrsaj(okretanje na semaforu gdje je zabranjeno) i tu su me capili. Sta se desilo ne znam i vec sam zaboravio na taj incident.
U obrazlozenju stoji da su u maju trazili da to platim ili obrazlozim ako ne mogu platiti. Posto nikoga nije bilo na adresi, pismo se vratilo i MUP KS salje dopis sudiji u kojem predlaze lisavanje slobode ali eto sudija je sacekao da to zastari sto me ne oslobadja placanja 30+20 takse.
Poucno za sve koji nece ili zaborave platiti ili misle da je pola proslo. Provjeriti nije na odmet.
Last edited by Maraschino on 25/08/2017 01:04, edited 1 time in total.
-
530i
#42 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
Da li je 2012. bilo plaćanja 50% kazni? Mislim da je to kasnije uvedeno...
-
kakavdanakneiskustvu
#43 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
da,ja mislim da je to uvedeno 2014.530i wrote:Da li je 2012. bilo plaćanja 50% kazni? Mislim da je to kasnije uvedeno...
-
dgL_
#44 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
Zar zakonski ne ide zastara nakon 5 godina? Ja sam imao nekih sitnih kaznica iz 2012. Godine takodjer i nikad nista mi nije dolazilo... Mislio sam da je to zastarilo... Dokumenti mi za zamjenu dolaze nekad 2022.g. Od 2017. Januara vodim racuna da platim sve sto bude... Ima par kazni od prije 3-4 pa cak i 5 godina...Maraschino wrote:Danas dobio kovertu Opstinskog suda iz Sarajeva. Otvorim i vidim da je vezano za prekrsaj iz 2012.god. Donosi se rjesenje o obustavi postupka s'tim sto se mora platiti 30+20 KM.
Sjednem i razmislim o cemu se radi. Neke tamo 2012.god. napravio sam prekrsaj(okretanje na semaforu gdje je zabranjeno) i tu su me capili. Napisali prekrsajni nalog na 60KM. U zurbi dam prijatelju da plati pola. Sta se desilo ne znam i vec sam zaboravio na taj incident.
- MOSALJOZE
#45 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
Kad te uslikao?Optimist wrote:Stigla mi kazna sa autoputa, tunel 1 mart, prekoracenje 11km/h.
- Maraschino
#46 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
Dobro pitanje.530i wrote:Da li je 2012. bilo plaćanja 50% kazni? Mislim da je to kasnije uvedeno...
Sada sam opet procitao. Jedinstvena kazna je bila 30KM. Ma i ne sjecam se vise jer sam i tada bio u nekoj frci(dok sam se okrenuo tamo gdje ne treba) ali znam da sam tipu ostavio i vise samo da to regulise. Danas mi javlja da je to regulisao ALI kao i sve drugo, priznanica se izgubila. Ne bi je ni ja cuvao tolike godine(a vjerujem da je to regulisao). Kazem da to ponovo plati da ne bi imao bilo kakvih problema.
https://s26.postimg.org/9l1ggcow9/image ... 1bde8e.jpg
Sustina je da nista ne zastarjeva.
-
agent_001
#47 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
Hvala!kakavdanakneiskustvu wrote:agent_001 wrote:Prekršaj, narušavanje javnog reda i mira, sad će 5g, gdje provjeriti je li istekla kazna?
-
kakavdanakneiskustvu
#48 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
agent_001 wrote:Hvala!kakavdanakneiskustvu wrote:agent_001 wrote:Prekršaj, narušavanje javnog reda i mira, sad će 5g, gdje provjeriti je li istekla kazna?
- Optimist
#49 Re: Saobracajne kazne - Federacija i RS
15.08.2017. u 18:48. ako ti datum nesto znaci.MOSALJOZE wrote:Kad te uslikao?Optimist wrote:Stigla mi kazna sa autoputa, tunel 1 mart, prekoracenje 11km/h.